Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

No i jesteśmy po usg połówkowym wszystko się rozwija prawidłowo.Już wiemy co w brzuchu moim się rozwija chłopiec:D rozłożył się przed nami :) mąż nagrywał całe usg i córcia również się przyglądała:)
Dziewczyny ja mam skierowanie na tą paskudną glukozę tylko teraz nie wiem czy ja sama ma ją kupić ?

ja sie wybieram z kumpelka pooglądać buty ślubne wiec na 18 moge byc dopiero

buuu a ja jutro nie moge :( mam zajecia na uczelni popoludniu. Ale gdybyscie ustalaly jakies nastepne spotkanie to dajcie znac. Moze reszta tez sie zdecyduje, im nas wiecej tym weselej ;) a jak ktoras ma juz dziecko to przeciez tez moze je zabrac ze soba

no ja też chętnie wpadnę a jutro akurat córa u teściowej bedzie. pytanie jaka godzina? i w którym macu?

Hej dziewczyny też jestem chętna na spotkanie z Wami :) Czekam na konkretna godzinę i może być jutro tylko jak by dało radę to tak około 17-stej :D.
Wczoraj byłam na wizycie lekarz zbadał na samolociku szyjka wszytko w porządku:) usg połówkowego nie miała robionego Pan doktor od razu mi powiedział, że mam przyjść jutro czyli dzisiaj na usg do jego gabinetu na Brzozową i dziś idziemy godzinę na 14-stą.

a herbatke w Macu tez maja:)

ja mam teraz maly remont w domu i nie ma nas chwilowo na Morenie..ale dojechać mogę z corka..bo jeszcze do zlobka nie chodzi..tylko jaka godz. bo wlansie nie wiem czy już jutro nie zaczniemy sprzatac:/

ja w macu nie bywam, kawy nie pije, ale jak maja tez herbate to moge przyjsc u mnie oprocz pniedzialku i czwartku ok.

dla mnie w sam raz :) a może być i ten piątek :D

wiec może przyszly tydzień?

ja tez myslalam o Macu:)neutralne miejsce, mniej więcej po srodku, ciepło i kawe serwują calkiem dobra:)

potem będziemy się turlać :)
bo to trzeba chyba jakiś termin i miejsce ustalić, może wtedy się uda :)
jak kawa to w Macu :) a co do terminu jestem otwarta na propozycje, mam wolne

padla kiedys propozycja zeby sie spotkac na jakiejs kawie ale sie nie rozwinelo, a pewnie im zimniej na dworze i brzuchy coraz wieksze tym bedzie trudniej, ale ja jestem jak najbardziej za :) przydadza sie nowi znajomi ;)

hej :) ja jestem bliżej tego na Myśliwskiej. Jak któraś z Was będzie miała ochotę na spacer i pogaduchy to dawać znać :)

witamy kolejna Morenianke ;) a z ktorej czesci dzielnicy jestes? my podzielilysmy to na strefy kosciolow :D ja jestem blizej tego na Piecewskiej a fendika i Aga M. sa blizej tego na Mysliwskiej

Hej, zawitałam troszkę późno, ale ważne, że w ogóle :) Sporo nas jest, dopisuję się do listy:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
8. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
9. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
10. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
11. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
12. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
13. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
14. termin:? malgocha
15. termin:? Kejt
16. termin:? Magdula
17. termin:? AgaMalaCzarna
18. termin:? Martyna.89
19. termin:? Patunga
20. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)
2. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)

Może jest też jakaś mama z moreny??
A odnośnie szkoły rodzenia - zapisałam się na zaspie, byłam dopiero na pierwszym wykładzie, więc nie jestem w stanie wyrazić opinii.. ale szkoła jest darmowa, wykładów jest 8 i dwa razy w tygodniu są ćwiczenia. Chciałabym rodzić na zaspie, stąd mój wybór..

Pewnie, że tak tylko dla tych z nas, które mają już dzieci akurat nauka przewijania i opieki nad noworodkiem nie jest potrzebna, ale dla dziewczyn, które zostaną mamami po raz pierwszy jak najbardziej szkoła rodzenia się przyda.

Ale szkola rodzenia to nie tylko oddychanie i sam porod choc i to mi wiele pomoglo w pierwszej ciazy bo poznalam od poloznej wszystkie zwyczaje szpitala i co i jak bedzie przebiegalo. To duzo pomaga kiedy wiesz czego sie spodziewac. Ale na SR ucza cie tez opieki nad dzieckiem po porodzie. Mowia na co zwracac uwage, oczywiscie najwiecej o kupie ;) Mnie pokazywali jak ubierac dziecko, jak trzymac w kapieli, jak trzymac do karmienia piersia, jak przewijac zeby nie zaszkodzic bioderkom. Duzo duzo wiecej.

ja rodziłam na Klinicznej i tam tez chodziłam do szkoły rodzenia..polecam, dużo mi to dalo no i przede wszystkim bezpłatne:) moja lekarka radzila żeby chodzic do szkoły rodzenia tam gdzie się chce rodzic dlatego tez tak wybrałam:)teraz nie będę chodzila bo czasu nie ma jak się ma już jedno dziecko wiadomo:)poza tym już dużo wiem i mysle ze to wystarczy:)

My torche inaczej przezywamy druga ciaze bo jednak sporo już wiem i wsyztskiego tak nie rzezywamy i pewnie dlatego tez inni, Rodzina tez tak to przezywaja, na początku jesteśmy "świezynkami" wiec się nad Nami trzesa a później może wlasnie z tego powodu trochę mniej, znaczy z tego samego powodu co My same, bo już wiemy jak to jest. Tak sobie to trochę tlumacze.

nie rozumiem tylko jak można mowic przyszłej mamie "jak sobie poradzi".. jak to jak!? jak tysiące innych kobiet!!! Moja Mama wychowala Nas 4 i zyjemy, mamy się dobrze, w czym tu sobie nie poradzić, a ze będziemy zmeczone przy dwojce...pewnie! to wtedy będziemy szukac pomysłu na odpoczynek,angazowac MEzow etc. będziemy miały prawo być zmeczone, ale zycie i czas z dziecmi organizować sobie będziemy po swojemu,kazda MAtka chce żeby dziecko miało dobrze zatem poki tym się kierujemy damy rade :P:P:P

Ja do szkoły rodzenia tez nie mam zamiaru isc, jeśli chodzi o oddychanie to tak jak już Marta pisala, polozna wszystko Ci powie przy porodzie poza tym wydaje mi się ze to jakos naturalnie przychodzi,np. parcie... nawet mnie porządnie chwalila polozna ;p a kto by pomyslal... ;)

Aha i oddychanie faktycznie pomaga,myslalam,ze to pic,ale jak się zaczelam skupiać na tym i probowac nie spinac,a rozluznic to było...mniej boleśnie.

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...