Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

hejka, ja sie zapisalam do szkoly super mama na jaskowej dolinie, chyba ze wzgledu na male grupy i ze blisko domu ;) opinie tez maja dobre. Place wpisowe 25 zl za siebie i 75 za meza bo tego podobno nfz nie pokrywa. Zaczynamy juz 12 listopada :)

Witam Was dziewczyny po długim weekendzie:) czas najwyższy trzeba było wrócić do domku udało nam się uniknąć wczorajszych korków , bo wyjechaliśmy w południe.Marzyło mi się położyć wieczorem do mojego kochanego łóżka :D. Dziś z rana pobudka trzeba było jechać na pobranie krwi,bo w środę mamy wizytę i usg połówkowe. Ja tez się nie wybieram na szkołę rodzenia.

BWN nie martw się w czasie porodu naturalnego położne szybko Cię nauczą oddychania :)

Słyszałam też, że w akpolu jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia, ale więcej szczegółów nie znam.

Ja nie zamierzam iść do szkoły rodzenia bo to moja druga ciąża, w pierwszej chodziłam na kliniczną i ją polecam. Niestety nie dotrwałam do końca zajęć praktycznych bo wylądowałam na patologii ciąży. Teraz nie wiem czy znów będzie cc czy tym razem naturalnie- za m-c mam iść w tym celu na konsultację okulistyczną. Mimo wszystko wolałabym drugą cesarkę. Jeśli jednak będę musiała rodzić naturalnie to chyba po prostu umówię się na jakieś 2-3 spotkania z położną, żeby nauczyła mnie prawidłowo oddychać podczas porodu.

Cześć dziewczyny,
zapisałyście się już do jakiejś szkoły rodzenia? Chyba czas się tym zainteresować, a ja wciąż się nie zdecydowałam. Może ktoś Wam polecił jakąś konkretną? Przy szpitalu na Klinicznej jest bezpłatna szkoła, podobno ok. Przy wojewódzkim są dwie, obie płatne, ale różne kwoty. W swissmedzie też płatna. Każda niby o tym samym, ale trochę inaczej.
Poza tym słyszałam o kilku bezpłatnych szkołach rodzenia (jedna na kowalach, druga na chełmie albo orunii górnej), ale już nie związanych ze szpitalami.
Jak coś wybierzecie dajcie znać, którą i dlaczego, może reszcie się rozjaśni:)

Ja w czwartek idę na połówkowe usg 4d i mam nadzieję, że się w końcu okaże czy Mikołaj będzie miał brata czy siostrę:)w sumie nie ma to dla nas dużego znaczenia najważniejsze żeby było zdrowe i tym razem urodziło się w terminie ale już chciałabym wiedzieć, żeby myśleć nad imieniem i w ogóle zwyczajnie ciekawość mnie zżera:)

Widzę, że u mnie jest podobnie z drugą ciążą. NA pierwszą wszyscy się cieszyli a teraz tylko słyszę pytania jak ja sobie poradzę i takie tam. Najbardziej moja mama mi gada i dobija mnie w ten sposób zamiast wspierać. Mieszkamy z moją mamą w jednym domu i coraz częściej myślę o wyprowadzce. Mieliśmy poczekac jeszcze kilka lat żeby odłożyć trochę kasy i kupić cos swojego ale nie wiem czy wytrzymam.

We wtorek mam połówkowe i cały czas się zastanawiam co tam wyjdzie.

u mnie na drugą ciążę to mój ojciec się cieszył i dopingował od początku bo chciał w końcu wnuka. No i się doczekał więc on się cieszy. Reszta rodziny bardziej realistycznie o tej ciąży myśli bo jak ja sobie poradzę...

przy pierwszej ciąży kazdy się cieszy później przy kolejnych emocje opadają..u nas tez każdy się cieszyl bo jak pisałam pierwsza dziewczynka a tesciowa to już wogole w 7 niebie bo ma 4 wnukow i 2 synow wiec nawet corki nie miała..teraz tez liczyla na dziewczynke no ale się trochę zawiodła bo rosnie Pawelek;)

pytam o korki bo my tez chcieliśmy jechać na mazury na swieta ale zrezygnowaliśmy ze względu na duzy ruch a w pociągach wlasnie na scisk..jeszcze w tym roku wypadl dlugi weekend wiec wogole korki na maxa;)

u nas pierwszy wnuk z jednej i drugiej strony wiec szaleja wszyscy dziadkowie :D to troche smutne bo druga ciaza tez powinni sie chwalic tak jak pierwsza, e nie ladnie ;) a w korkach nie stalismy bo przyjechalismy pociagiem ale za to w scisku :/

no przyszla babcia ma powod do dumy;) u nas przy pierwszej ciąży tez każdy się cieszyl bo wiedzieliśmy ze dziewczynka a z obu stron same wnuki teraz już chyba tylko my się cieszymy a największy zal mam do moich rodzicow bo zachowują się jakbym nie była w ciąży..nawet mojej babci nic nie powiedzieli gdzie mój tata jest tam codziennie..mowia ze przy drugiej ciąży tak bywa no ale jak dla mnie to trochę nie fair..asiula a jak droga długo w korkach staliście?

ale moj maluch sie rozszalal :D wierci sie, kopie, az mnie brzuch boli. Przyjechalismy dzis do mojego miasta rodzinnego i pieknie sie przywital z babcia :) a moja mama sie nacieszyc nie moze i napatrzec na moj coraz to okraglejszy brzuszek. Taka szczesliwa ze babcią zostanie :D

Marta u mnie cesarka wpisana w zyciorys ze wzgledu na chorobe i operacje 9 lat temu zwiazana ze slabymi tetnicami :/

Ja mam sporo po córci ale muszę jeszcze duuużo dokupić. I wszystko podwójnie. Ubranka już mam zaklepane u przyjaciółek dla chłopaka. Ja już szukam łóżeczek, leżaczków myślę jak urządzić pokój i zorganizować się logistycznie z kąpielami i na co dzień. I w ogóle nie patrze na jakieś głupie zabobony. Dziecku się nic nie stanie przez to pójdę na zakupy...

No ja to mam obawy :) Córcia będzie miała dwa latka a ja bliźniaki do obsłużenia. Najbardziej boję się że mi dla córci zabraknie czasu i że będzie pokrzywdzona. Na co dzień mam pod ręką dwie babcie więc pomoc jest ale żeby był jeszcze czas.

A czemu masz mieć cesarkę ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie bedzie cesarka wiec roznie to moze byc ;)

Mały mały i tylko tydzień różnicy porodu mamy :)

prawie od poczatku czulam ze to Ty Marta :) jaki ten swiat maly :D

Cześć,mam do sprzedania laktator może jesteście chętne http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-Laktator-elektryczny-BabyONO-SENSI-t499661,1,131.html

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...