Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

hej dziewczyny :) u mnie była mama w odwiedziny i czas zleciał, muszę nadrobić teraz zaległości :P ale tak, też się zapisałam i też będę jechać z moreny więc możemy się zgadać a po warsztatach może jakaś kawka??

wiem ze gdzies przy mariackiej, maja jeszcze wysylac smsy z potwierdzeniem, ja tez z moreny, mikka chyba tez sie zapisala, ale dawno jej tu nie bylo

zapisałam sie i wiem, ze chyba jeszcze dwie Forumki. bede jechac z moreny. to jest przy mariackiej.

hej dziewczyny,
którym z Was udało się w końcu zapisać na te bezpłatne warsztaty? Umawiamy sie jakos zeby razem jechac? 11 stycznia o 10 sie zaczynaja

Gosia to dobrze, że masz taką dobrą opiekę, napewno będzie dobrze:)Byle do 34 tyg dotrwać to bedzie dobrze, a wierze że uda się dłużej. Ja mam synka z 34 tyg i super się rozwija od początku, wręcz ponadprzeciętnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej mam nadzieję, że leżenie zdziała cud :-)a tak wymazy wszystkie badania mam na bieżąco robione w szpitalu dodatkowo biorę dwa antybiotyki dopochwowo przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, teraz tyle tych leków biorę, że pomału gubię się w tym :-) pewnie jak mi odstawią to urodzę :-) A dziś taka piękna pogoda moje chłopaki już w parku a ja się wietrzę przy otwartym oknie taki mój spacerek haha

My o dziwo nie mieliśmy problemu z odzwyczajeniem, jak mały skończył rok to zabraliśmy i pierwsza noc dużo później zasnął ale histerii z tego powodu nie było bo pewnie bym zmiękła i po dwóch- trzech nocach był odzwyczajony:)

my używamy smoczka AVENT..osttanio jej zmieniliśmy na jkais tanszy (nazwy nie pamiętam) i niestety dostala uczulenia..wokol ust miała jakies dziwne krostki jak wrocilam do AVENTA od razu zeszlo..ale zaluje ze wogole dalam jej smoczka bo teraz nie wiem jak oduczyć:/ i na dzień dzisiejszy mam postanowienie ze Pawelek nie dostanie;)

Gosia leżenie może zdziałać bardzo dużo, więc wierzę, że doczekasz bezpiecznego terminu. Jak byłam w pierwszej ciąży to leżała ze mną dziewczyna na patologii też z powodu rozwarcia cały miesiąc w końcu ją wypuścili do domu ostatecznie urodziła w terminie. A ja rozwarcia nie miałam a nie wiadomo dlaczego wody odeszły przedwczesnie i urodziłam przed terminem więc różnie to bywa- problemowe ciąże kończą się czasem lepiej niż te z pozoru bezproblemowe. Ale jeśli masz rozwarcie to dobrze zrobić wymaz z kanału szyjki robiłaś już?

Mnie od świąt pobolewało a to podbrzusze, a to spojenie, a to żołądek ciągle coś. Przedwczoraj bolał mnie strasznie brzuch cały dzień tak jak przed okresem tylko jeszcze mocniej mimo, że biorę 3 razy nospe forte. Oczywiście też się martwiłam, że coś się dzieje, ale wczoraj byłam na wizycie i ponarzekałam więc gin zbadał mnie bardzo dokładnie i podobno wszystko ok- szyjka nawet mi się wydłużyła choć to pewnie zależy od pomiaru, ale wczesniej miała 3,5 a teraz prawie 4 i wszystko pozamykane. Zauważyłam, że jak mała się dużo wierci to boli mnie brzuch a jak od wczoraj jest trochę spokojniejsza to nie boli. Ale moja córcia póki co mniejsza od Waszych- niecałe 1400 choć gin powiedział, że i tak 3 dni większa wg usg niż wg miesiączki więc jest ok

Gosiu trzymaj sie! Trzeba byc pozytywnej mysli!
Dobrze ze malenstwo rosnie.

Oj czy oni musza tyle smokow wymyslac :P

My mieliśmy smoczki NUK (chyba) Matko teraz sobie uświadamiam, że nic nie pamiętam, jak to było z pierwszym dzieckiem :D

Gosia, mnie ostatnio boli spojenie łonowe. Gin mnie ostatnio ponaciskał, pomacał ;) i powiedział, że jest ok ale kurka boli coraz bardziej, mam nadzieję, że rozwarcie mi się nie robi :)

Hej witam! ja po wizycie w szpitalu dobrą wiadomość dostałam, że młody waży 1500g a trochę gorszą, że mam rozwarcie na 2 cm i od tygodnia strasznie kroczę mnie boli dostałam dodatkowe leki na podtrzymanie ciąży ja już mam dość nie dość, że leżę to co chwila jakaś sensacja i żylak mi na brzuchu wyszedł :-( a ja kupiłam wyprawkę przez neta i smoczek mam baby perfect a butelki sporadycznie używałam TT bo karmiłam 13 m-cy pierwszy młody nie chciał smoka teraz zobaczymy :-)

Ja chyba wypróbuje smoczek z firmy lovi- dzieci znajomego stomatologa używają to pewnie sprawdzone ;)

Mikkka to chyba jeszcze baluje po sylwestrze długo się nie odzywa :)

A no to w takim razie zostane narazie przy butelkach avent. W razie czego kupie te Tommee. A jakie smoczki polecacie? Nie chcialam kupowac ich w ogole ale w sumie macie racje- trzeba sie przygotowac na niespodzianki :)
Kurde jak ja nie lubie byc zielona z jakiegos tematu a tu totalna abstrakcja. Nie mam co prosic mamy o pomoc bo ona jest juz tak zacofana w tych tematach ze czasami to az mnie przeraza hihi :) ostatnio jak rozmawialysmy o fotelikach samochodowych to byla w szoku ze malenstwo ze szpitala wraca w samochodzie wlasnie w tym foteliku a nie w rozku na rekach :D

Ja używałam butelek aventy, ale tylko dlatego, że dostawałam w szkole rodzenia :D i średnio byłam zadowolona z nich nie wiem czy ja nie umiałam jej zakręcać ale leciała z każdej strony i przeszliśmy na TT.
Kocur ja też wzięłam do szpitala smoczek z myślą, że to też należy do wyprawki dla noworodka w szpitalu :D i dobrze zrobiłam.Była godzina 4 nad ranem mała w taki płacz wpadła ja nie wiedziałam o co chodzi przy cycu ok od cyca odstawiałam płacz a po godzinie czasu było mi głupio przed sąsiadką, że moje dziecko płacze a ona spać nie może i dałam smoczek. Moja córka dwie doby leżała na oddziale noworodkowym, bo miała silnego paciorkowca i tam ja dokarmiali sztucznym mlekiem nic mi o tym nie mówiąc i dlatego ona była rządna tego mojego cyca, ale dopiero dowiedziałam się rano na obchodzie.

Przy pierwszej córce używaliśmy butelek TT do około 3 miesiąca, później przeszliśmy na Avent ale nie wiem czemu, może tańsze były? :D Aventy jakieś bardziej poręczne są, teraz chyba kupię je od razu.
Smoczek zabiorę ze sobą już do szpitala. Na początku karmiłam małą piersią i była do mnie non stop przyssana. Najgorzej było w nocy - wystarczyło, że pierś jej z buzi wypadła na 5 sekund i już ryk, więc po trzech dniach totalnego niespania podjęłam wyrodną decyzję o podaniu smoka ;) U nas nie zaburzył laktacji, a ja w końcu mogłam się wyspać.

hej dziewczyny:)
wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)
Nie odzywalam się bo bylam tydzień praktycznie bez neta..ale już jesteśmy w domku wiec mogę razem z Wami planować spotkanie:D
co do butelek to ja wlansie używam Tommee'go i Pawelkowi tez je będziemy kupować:)
Jak spedzalyscie Sylwestra?
Mnie od wczoraj znowu chorobstwo zaatakowalo:/:/ nie wiem nawet po czym bo raczej nie przewiało wszyscy zdrowi a w Nowy Rok wstaje a tu zonk..gardlo zawalone, kaszle jak oszalala, dziś do tego katar i ogolne osłabienie..a tydzień temu tylko co przeszlo:/:/ zla jestem bo nic nie można brac:/mam jakies tabletki do ssania ale tylko n gardlo pomaga nic więcej:/ a w niedziele urodziny meza..mam nadzieje ze już mi przejdzie bo pije codziennie domowe mikstury;)

hej dziewczyny :) jakby któraś potrzebowała to mam na sprzedaż leżaczek-huśtawkę bright starts, praktycznie nie używana ponieważ synek nie akceptuje leżaczków. Huśtawka jest do 11 kg, synek ma 9 kg więc przestałam się łudzić, że może się przekona... Tylko stoi i zagraca nam mieszkanie... ;/ Kupiona za 279 zł a sprzedam za 159 zł :)
image
image

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??