Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

Wlasnie orientowalam sie w wyprawce i moim zdaniem najbardziej oplaca sie przez neta w aptece gemini. Wiekszosc za jednym zamachem mozna tam kupic.
A jakie butelki planujecie kupic? Dostalam butelki avent ale czytalam ze duzo dziewczyn uzywa z tommee tippee.
Smoczki tez od razu kupujecie? Diabel tkwi w szczegolach :/

Co do spotkania to ja nie moge na razie tylko we wtorki i czwatki. Wiec sie dostosuje :)

ojj to spory Marta Wasz synek :) nasza mala w piatek przy wypisie ze szpitala wazyla 1360 i niby na 29 tydzien bylo prawidlowo.
Ja takie chigieniczne artykuly dla dziecka ogladalam ostatnio w aptece gemini, sa fajne i niedrogie wiec pewnie tam sie zaopatrze przynajmniej w te glowne produkty.
Ruchow nie licze, mala w szpitalu ostro fikala bo chyba nie lubi ktg, jak wrocilismy do domu to sie uspokoila, czula pewnie ze jest juz u siebie a teraz znow daje mi popalic, ze az brzuch czasem boli ;)
A waga poki co mocno nie skacze ale u mnie pewnie do konca nie bedzie juz duzego przyrostu :)

kiedy spotykamy sie na kawce?

Evelcia to chyba się liczy ruchy między 28-30 tygodniem :) dla mnie ważne, że się rusza ;). Dziś byliśmy na usg synuś większy o 9 dni waży już 1760 lekarz powiedział, że jak będzie rósł w takim tempie to urodzi się wagowo 3600-3700. No i oczywiście temat szpitala musiał być który wybrać i lekarz radzi jechać od razu na Zaspę, bo tam największe szanse, że zrobią cesarkę bez męczenia a bardzo bym chciała :)

Ja jestem w 31 tc ale nie liczę ruchów, w pierwszej ciąży też nie liczyłam. Mała rusza się sporo więc się nie martwię, a w razie wątpliwości pojechałabym na ip :)

Dziewczyny gdzie kompletujecie wyprawkę? Butelki, art higieniczne dla siebie i dziecka?

Ale cisza noworoczna u nas :)
Co tam u Was?
Mnie troche przerazila waga po swietach hehe :D oj cos teraz za szybko idzie w gore. Malenka coraz silniejsza jest bo juz jej ruchy sa malo przyjemne.
Dziewczyny a liczycie ruchy dziecka? Obilo mi sie o uszy ze chyba po 30 tc liczy sie? Jakos to mnie nie przekonuje bo czuje ze bede w ciaglym stresie czy napewno ilosc jest odpowiednia.
Dzisiaj ide na cwiczenia wiec ciesze sie ze w koncu sie poruszam i zrelaksuje :)

O to lista ciuchów:
*sweterki 7 sztuk
*Body na długi 14 sztuk
*sukienki 7 sztuk
*spodnie 14 sztuk
*komplety do spania 4 kompl
*body na krótki rękaw 20 sztuk
*Pajace 18 sztuk
*Body bez rękawków 6 sztuk
*bluzki 17 sztuk
*Bluz 2 sztuki
*Pajace , z tych grubszych 3 sztuki
*ogrodniczki na lato 1 sztuka
*kurtka 1 sztuka
*Płaszczyk 1 sztuka
*czapka wiosna 2 szt / zima 2 szt
*kapelusze , chustki 10 sztuk
*skarpetki 8 szt / rajstopy 3 sztuk
*opaski - 3 sztuki
*śliniaki 2 sztuki
*papcie , kapcie 2 sztuki .

Z listy wychodzi ze ciuchów jest 140 , ale w ostatnim czasie dorzucilam jeszcze rajstopki , spodnie i bluzeczki córki.

Witam mamusie.
Wszystkich mamusiom gratuluje tego pięknego stanu :)
Pisze u Was ze wzgledu na wyrośniecie mojej cóeczki z ubranek i innych rzeczy.

Niebawem wyjezdzam i musze pozbyć się wielu ciuchow a dokladnie 150szt w rozmiarach 56-74 , wyprofilowanej wanienki firmy OKBaby ( nowa nawet kosztuje 150 zł) nosidełka dla rodzica , ułatwia przemieszczanie się z maluchem który śpi wtulony w rodzica.
Ciuszki byly najczesciej kupowane w Primarku, FF , h&m , i innych sklepach.
Za wszystkie ciuszki czyli 150 szt , wanienke , nosidelko , dorzucam do tego mate edukacyjna ( stan dobry ) 250 zł ( do małej negocjacji )
Córka aktualnie nosi rozmiar 80 , i powoli przestaje sie w nich mieścic , dlatego przed samym moim wyjazdem mama która kupi ode mnie ta wszystkie rzeczy , otrzyma ciuszki w rozmiarze 80 , w cenie która juz zaplaci. :)

Do dzielnic jak Łostowice , kowale , morena moge z ciuszkami podjechać , ponieważ zalezy mi na sprzedazy calości :)

SERDECZNIE ZAPRASZAM !
512-167-004

Hej dziewczyny, ja tu pierwszy raz- nie znalazłam odpowiedniego forum, ale jeśli wy jesteście mamusie marcowe to myślę, że będziecie mogły pomóc.
Ja mam termin dopiero na czerwiec, ale już zaczęłam szukać szkoły rodzenia, najlepiej bezpłatnej. Mieszkam w Gdyni, a chcę rodzić w Wojewódzkim, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący.
Możecie pomóc ??

Szczesliwego Nowego Roku dziewczyny dla Was i Waszych bliskich :*

zdrowka przede wszystkim, pomyslnosci i szczesliwego rozwiazania :)

Ja dziś byłam w auchanie i kupiłam dwie butelki Lovi o taką: http://www.smyk.com/lovi-butelka-pp-250-ml,p1044924855,swiat-niemowlaka-p za 15zł tylko jeszcze do tej butelki jest gratis drugi smok 9+ a druga bez gratisu ta sama była za 10zł.

kobitki koresponduje z babka z rodzyneczek ( bylismy w piatek , ale mieli inwentaryzacje) i ceny sa inne niz na allegro, a do tego siedziba jest w innym miejscu niz jest napisane na allegro.

Luciolla dziś właśnie weszłam na stronę sklepu babypol to Ci rodzyneczki z allegro i fajna cena butelki lovi przy okazji bym tez wkłady poporodowe kupiła tylko czy jak bym pojechała osobiście to też są tam takie ceny czy przez internet tak jak w aptece gemini jak pojedzie się osobiście bez zamawiania przez internet o te parę groszy jest drożej.

Na takie "wyprawkowe" zakupy polecam użytkownika z Allegro RODZYNECZKI z Pruszcza, ma wszystko co potrzeba i wiecej. Albo apteke gemini sklep internetowy.

Mnie zostalo kilka rzeczy. Powoli powoli przygotowujemy pokoik dla bliźniaków. Później pranie i prasowanie ubranek ukladanie w szafach i pakowanie walizki. Dałam sobie czas do konca stycznia. Z poważniejszych wydatkow zostal wózek i foteliki ale licze ze bedą wyprzedawac modele z 2013 bo zmienili teraz w Jedo fyn duo kolorystykę. No i niestety jestesmy zmuszeni zmienić auto bo w naszym sie nie pomieścimy z trzema fotelikami :/

Wlasnie upieklam ciasto i zrobilam salatke na jutro i nogi mi zaraz odpadną... ale jutro już mi mało zostalo bo inaczej bym do tej 24 nie dożyła :)

Współczuje dziewczyny że akurat w takim momencie musiałyście oglądać szpitalne ściany.

No ja już muszę tylko kupić sobie wyprawkę do szpitala :D i główną rzecz której mi brakuje to dużej torby. Dziś byłam z mężem w akpolu i kupiliśmy resztę rzeczy typu zestaw do łóżeczka i materac, rożek nawet pieluszki tetrowe jedynie co mi brakuje to czapeczki zimowej dla synusia ja nie wiem jaki to powinnam rozmiar kupić. Dziś dzwoniłam do swojego lekarza i w czwartek mamy usg zobaczymy naszego maluszka :)

dziekuje :)
Evelcia tak to jest z tymi lekarzami, kazdy ma swoje normy w wynikach badan, dla jednych jestes chora dla innych wymyslasz niepotrzebnie choroby, tez tak mialam z tarczyca kilka lat temu.

Tez dzieki tesciom udalo mi sie w tym roku zjesc cos swiatecznego bo codziennie dowozili mi walowke, na szpitalnym jedzeniu bym schudla bo niesmaczne i troche tego malo jak na moje potrzeby ;)

Ja planowalam sie ostro zabrac za zakupy wyprawkowe po nowym roku ale jednak bede musiala robic to powoli, dzis pospacerowalam tylko po cerfurze i juz mi sie brzuch napial i boli. Ale w domu poslusznie odpoczywam i zostawiam sprzatanie mezowi :) ciezko mi z tym ale daje rade :D
Wiem jedno musze zrobic liste rzeczy do szpitala bo teraz maz pakowal mnie sam na szybko i codziennie mi sie o czyms przypominalo ze by sie przydalo

Co do wozka to wybralismy granatowy z czerwonymi i szarymi dodatkami http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/ taki dokladnie :)

Hej i ja sie melduje juz po swietach. Ale sie najadlam ;)
Wspolczuje pobytu w szpitalu ale najwazniejsze ze jest juz lepiej i pod kontrola! Ja tak jak Asiula staram sie nie panikowac i wszystko tlumaczyc racjonalnie. Brzuch tez mi sie napina ale nie odczuwam tego jako bol a raczej niedogodnosc.
Asiula tez zdecydowalismy sie na jedo fyn memo :D a jaki kolor wybraliscie?
Ja od nowego roku mobilizuje se do kupowania dalszego ciagu wyprawki bo odziwo nic na swieta nie dostalismy dla Malej :)
A co do endokrynologa.. Ehh zdziwil sie co u niego robie bo powiedzial ze wyniki mam w normie :P euthyrox moge brac lub nie- to juz zalezy ode mnie (chodzi o tak mala dawke jaka ja biore czyli 25). Stwierdzilam ze dokoncze opakowanie i tyle.

Ps. Asiula gratuluje coreczki :)

miał być jedo fyn classic ale zdecydowalismy sie w koncu na jedo fyn memo...drozszy ale fajniejszy i ma wiecej udogodnien juz :)

mnie bolą żebra:( na skurcze w łydkach i stopach łykam co kilka dni rozpuszczalny magnez, bo ten w witaminach widac nie wystarcza.

Dziewczyny współczuję sytuacji, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i trzeba dziękować! Ważne żeby znaleźć plusy w takich sytuacjach a nie narzekać, że jest źle. Już niedługo będziemy bawić swoje pociechy :)
Asiula a jaki wybraliście??
Kręgosłup mnie boli jak długo chodzę w ciągu dnia lub stoję, ale ja z kolei mam problem z łydkami i stopami...

Asia a jaki wózek sobie upatrzyliście?

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...