Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

pewnie od niewygodnego łózka, mnie tez czesto boli tak tuz nad tylkiem

Dziewczyny cz Was też boli kręgosłup a dokładnie jego dolna część- mnie dziś strasznie boli mimo, że większość dnia leżę na lewym boku:(nie wiem czy to szpitalne łóżko wychodzi...

BWN tak to moja pierwsza ciąża, uwierz że jak w poniedzialek dostalam takich silniejszych skurczy to wmawiałam sobie ze pewnie niepotrzebnie panikuje i przewrazliwiona jestem...a jednak gdyby tak bylo to nie trzymaliby mnie tak dlugo w szpitalu
przy przyjeciu do szpitala robili mi usg i mala byla ulozona juz jak do porodu, szyjka sie lekko skrocila i rozwarcie na 1,5 cm ale na szczescie przy wypisie juz bylo lepiej wiec dobrze sie mna zajeli....oby nie bylo powtorek

dziewczyny zamowilam wozek w mama i ja :D
oczywiscie pojechalismy po inny i inny wybralismy...troche drozszy ale mysle ze warto bylo doplacic...jest taki sliczny ze nie moge sie juz doczekac spacerow, lekki zwinny wygodny. Musze tylko przy odbiorze potargowac sie co do gratisowych dodatkow...mam nadzieje ze sie uda :)

Asia gratuluje Marysieńki :D.

za to od leżenia boli mnie dolna część kręgosłupa- Asia to twoja I ciąża?Jeśli tak to zazdroszcze Ci podejścia- ja jestem mega panikara przy Tobie ale może to ze względu na obawę żeby historia sie nie powtórzyła. Asia i Gosia dostałyście zastrzyki na szybszy rozwój płucek asekuracyjnie bo ja tak

Moje napinanie się brzucha nie jest bolesne tylko jakoś często robi sie twardy (teraz na rozkurczowych rzadziej) jak kamień ale nie boli i szyjka ok wiec nie wiem o co w tym chodzi. Każdy lekarz ma inne podejście i nie wiadomo kogo słuchać...

AsiulaB to wytrwałości i gratuluję Marysi ze skurczami nie ma przelewek nasze maluszki są za malutkie żeby wyszły tera na świat trzeba zacisnąć zęby i być dzielnym dla maluszków a mężowie napewno sobie poradzą mój jest bohaterem naszego domu i perfekcyjnym Panem domu haha zaskakuję mnie na każdym kroku nawet bym powiedziała, że radzi sobie lepiej niż ja :-) Pracuję, sprząta gotuję i opiekuję się cudownie naszym synkiem aż miło popatrzeć każdego dnia dziękuję, że go mam :-) i wspiera mnie

ah i jestem w polowie 29 tygodnia

i jest jeden plus z tego szpitala, jak mnie przyjmowali i robili usg to wreszcie maluch pokazal co ma miedzy nogami......bedziemy mieli MARYSIE :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BWN lezalam w gdyni redlowie, musze brac luteine, aspargin, no spe w razie potrzeby
Marta faktycznie przewidzialas ze te skurcze to nie jakies zwykle, o ile w sobote i niedziele byly jeszcze znosne i minely to w poniedzialek jak trwaly 3 godz bez przerwy i prawie plakalam z bolu to gdy maz wrocil z pracy zalatwialismy transport i jechalismy na izbe, moj gin akurat mial dyzur wiec chociaz to dobre, ale od poniedzialkowego wieczoru do czwartku rano bylam podlaczona do kroplowy rozskurczowej i na szczescie pomoglo.

Balismy sie tylko ze w zaleceniach bede miala koniecznosc leczenia do konca i juz tescie kombinowali ze sie do nich przeprowadzimy zeby tesciowa mnie pilnowala jak maz bedzie w pracy ;) ale na szczescie poki co mam sie oszczedzac, mam zakaz sprzatania i robienia zakupow wiec wszystko spada na barki meza, oczywiscie szkoda mi go tak obarczac ale zagrozil rozwodem :D

Biorę forte a chodzę na kontrolę co 2 tygodnie do poradni patologii ciąży w szpitalu w Wejherowie. 9 miesięcy leżeć to dopiero dół ja mam 3 i dla mnie to wieczność :-(

Hej dziewczyny ja już po świątecznych wyjazdach wróciłam dziś do domu fajnie było do niego wrócić:) Asia pisałam, że coś za wcześniej masz te skurcze a jednak trafiłaś do szpitala.Dziewczyny Ty Asia i BWN jesteście kolejne kobietki które trafiły do szpitala w czasie świąt ze skurczami przedwczesnymi moja koleżanka też trafiła wczoraj , ale ona jest w 34 tygodniu.Dobrze ze już jest wszytko ok skoro puścili Was do domu teraz się oszczędzajcie.

Gosia a do jakiego szpitala chodzisz na kontrole?

Gosia widzisz nie jesteś sama-niektóre kobiety muszą leżeć całe 9 miesięcy. Ja po pierwszej problemowej ciąży miałam nadzieję na drugą bezproblemowa, ale niestety:(A ile bierzesz tej nospy i czy zwykła czy forte?Mój gin powiedział, że mogę 3 x forte lub scopolan i nie wiem co lepsze.

Ojej to współczuję wiem niestety jaki to stres mi niestety też twardnieje brzuch ale nospa trochę pomaga 3.01 mam wizytę kontrolną w szpitalu i mam nadzieję, że będzie w miarę ok i znowu nie trafie do szpitala zazdroszczę kobietą, które przechodzą ciążę bezproblemowo i jest to dla nich najpiękniejszy okres w ich życiu ja marzę o tym, żeby doleżeć do bezpiecznego terminu i wreszcie urodzić i nigdy więcej ciąży!

Teraz też mam jak najwięcej leżeć tym bardziej że pierwsze dziecko urodziłam przed terminem choć nie wiem czy z powodu skurczy czy infekcji -wody mi odeszły. Asia a który tydzień u Ciebie?U mnie skończył się 29 zaczął 30. Teraz mam brać zapobiegawczo scopolan lub nospę forte, a Ty coś musisz brać?Na ktg skurcze nie wychodziły ale macica twarda jak kamień czasami jest. Byłam 2 dni pod fenoterolem to brzuch był miękki ale teraz na tabletkach jest twardszy, ale nie tak twardy jak wczesniej. Szyjka na szczeście ok.

Ja też:(a w jakim szpitalu leżałaś ja wojewódzkim

hej dziewczyny jak swieta? tez Wam chcialam tu zlozyc zyczenia ale nie zdarzylam :( w poniedzialek wieczorem trafilam do szpitala ze skurczami, przelezalam tam cale swieta i dzis dopiero wyszlam. Takze mozna sobie planowac :/

Zdrowych i wesolych Swiat..szczesliwego rozwiazania:)

Dziewczyny ja też wam życzę zdrowych i wesołych świąt:)

Dziewczyny ufff nagotowałam się jak dzika, ale jest koniec, mam chwilkę dla siebie i maluszka na odpoczynek :)
Na moje skurcze łydek lekarz polecił mi chela mag b6, jak czuję, że potrzebuję to biorę dwie na wieczór..

Wesołych Świąt, radosnych, spokojnych, zdrowych i oczywiście z pysznościami na stole :)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...