Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

u nas bedzie Maja, chociaz podobala mi sie tez Inka i Pola, ale Mężowi kojarzy sie z kawa albo apolinią:)

ja mam cienką śluzówkę, wiec w ciąży nos mam non stop zapchany, jak wstaje rano to jeszcze klucha w gardle. nie za bardzo moge oczyscic nos bo juz kilka razy polecialo.... oddycha sie coraz ciezej i tez przykurcze łydek, wyhaczylam masaz dla ciezarnych 2+1 gratis w masumasu w orlowie i chyba sie skusze, bo od siedzenia w pracy przed kompem plecki bolą... ale byle do stycznia

Dziewczyny macie już wybrane imiona? My mamy z tym mega problem:( Na chwilę obecną nie możemy się zdecydować między Anią, Mają i Polą. Może pojawi się jeszcze jakaś inna opcja. Może coś doradzicie- które z tych 3 Wam się podobają najbardziej?

Mój Mikołaj też chory od 2 tyg nie możemy wyleczyć zapalenia gardła- mnie zresztą też trochę drapie i męża wiec cała rodzinka się kuruje. Najgorzej mały- miał taki kaszel że myślałam że się udusi ale osłuchowo jest czysty podobno to od gardła i pediatra nic mu konkretnego nie dała oprócz rutinoskorbinu i syropu prawoślazowego, co mu za bardzo nie pomagało. NA własną rękę kupiłam dziś lizaki natur-sept i gardlox w spreyu i jest dużo lepiej a zjadł póki co 1 lizaka, więc jakby co polecam- dobrze nawilżają podrażnione gardło.

Evelcia widzę, że już 3 z nas na tym forum prowadzi ciążę u dr Klimaszewskiego. On każde USG zaczyna od ustalenia wagi dziecka, a po badaniu dostajesz kilka fotek i parametry płodu w tym waga więc nawet gdyby zapomniał tego powiedzieć to masz to "na piśmie":)

Marta- dużo zdrówka dla Martynki i Fendika dla Julci!!!
Evelcia hehe coś ten sklep w sobie ma co :P My też się zastanawialiśmy nad Fynem, ale w rezultacie wybraliśmy xlandera..
Taaak suche, opuchnięte, przekrwione śluzówki :/ ja już to odczuwam jakiś czas :/ już nie wspominając o zmęczeniu ostatnio, ale widzę, że nie jestem sama..z oddychaniem nie mam problemu, bardziej dokucza mi senność i skurcze łydek :/

Elfik5555 myślisz ze synek da się "uwiazac" na szelki?My probowalismy zalozyc naszej corce (wtedy 1,5roku) i po sekundzie kazala zdjąć bo nie wygodnie..mysle żeby dziecko chciało w tym chodzic to trzeba od początku przyzwyczajać jak zaczyna stawiac pierwsze kroki..no ale wiadomo kazde dziecko jest inne:)
Evelcia ja mam Jedo Fyn i jestem zadowollona:) Jego waga wydaje mi się normalna większość tyle wazy a hamulce ja nie zauwazylam aby ciężko chodzily..pewnie w praniu się wyrobią:)a jaki kolor wzieliscie?
mi się tez już ciężko oddycha, ciężko zlapac powietrze ..nawet nie wiedziałam ze to przez powiekszajaca się macice mimo ze to moja 2 ciaza;) ale dziś czuje się strasznie przeziębienie mnie bierze do tego cos z zoladkiem..chyba jakies zatrucie i co jakiś czas slabo mi się robi:/

oj suche śluzówki też mam, często mi przez to krew z nosa leci i w ogóle problemy z oddychaniem przez suchość, ale to od grzejników wysusza się powietrze, my całymi dniami mamy włączony też nawilżacz ale na niewiele się to zdaje :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Evelcia mi Klimaszewski jak robi usg to za każdym razem mówi wagę.
Ja w niedzielę i aż w poniedziałek znalazłam się w przychodni na Kartuskiej bo ledwo oddychałam i miała ból od łopatek po klatkę piersiową miałam szczęście, bo akurat była lekarz ginekolog i też przeprowadziła ze mną wywiad i okazało się, że to normalne macica nam się podniosła i dlatego tak się dzieję ale już od wczoraj jest ok.
Evelcia wózek uważam super wybór :D za nic bym nie zamieniła przednich skrętnych kół :D

Zdecydowalismy sie na wozek jedo fyn. Nie dokonca o taki mi chodzilo - duza waga i hamulec ciezko chodzacy, no ale ograniczaly mnie finanse moich sponsorow :) obym byla zadowolona. Zamowilismy tez juz fotelik samochodowy. Rabat tez sie pojawil wiec jest dobrze.
Dziewczyny czy wy tez macie problem z zatkanym nosem? Mam strasznie opuchniete i suche sluzowki.Moze to przez zbyt suche powietrze? Po za tym brzuch idzie mi chyba w gore bo trudno mi zlapac pelny oddech :/ kurde to dopiero 7 miesiac a ja juz mam powoli dosyc :P az sie boje co to bedzie pozniej ;)

Mi moja gin nigdy nie wazyla dziecka. Mialam podana tylko wage na badaniu polowkowym. Ciekawe czy teraz dr Klimaszewski mi sprawdzi wielkosc i wage.

Hejka, mało mam czasu niestety aby codziennie zaglądać a jak już nadrobię to coś wyskoczy i nie mogę napisać :(
Do tego czytam jeszcze forum z pierwszej ciąży bo dalej z dziewczynami sobie piszemy co słychać u naszych półtoraroczniaków.

Dzisiaj jestem w domku, wzięłam dwa dni opieki. Synek i tak poszedł do złobka bo ja muszę ogarniać mieszkanko. Jutro mam gości więc wolę bez niego sprzątać bo to nie jest robota.

Właśnie przyszły sanki od dziadków pod choinkę dla młodego, mam nadzieję, że mu się spodobają.

Widzę, że zaczynacie zakupy, wózki i te sprawy. Ja mam to już z głowy bo wózka nie zmieniam. Córa odziedziczy wszystko po braciszku, a braciszek będzie chodził na szelkach. Już będzie miał prawie dwa lata więc już wydaje mi się, że z wózka może wysiąść. W razie dalszych wypadów mamy małą spacerówkę dla niego.

Przepraszam, ale nie pamiętam kto leży ale współczuję bardzo i trzymam kciuki żeby wszystko się ułozyło. Ja też się boję, że wcześniej urodzę bo nie czuję się jak w ciąży i przez to się nie oszczędzam. Jedynie jak zakłądam buty to brzuch mi przeszkadza, a tak to nawet na pociąg biegnę po pracy żeby szybko do synka przyjechać.

We wtorek mam usg i jestem ciakawa ile córa waży. W 24 tc ważyła 680g. Lekarka mówiła, że wszystko ok ale jakoś mały brzuch mam jak na ten okres. No chyba, że rzeczywiście kruszynka będzie z naszej Jagódki :)

no tak nie ma co panikowac, ale zostawic bez kontroli tez nie mozna zeby cos gorszego nie wyszlo. To zdroweczka :)

Mamy lekkie krwinki i leukocyty podwyższone bakterii nie ma. Mała nie narzeka jakby niby nic ja już sama nie wiem.Leków żadnych specjalnych nie przepisała tylko dawać mam co sama zaczęłam furagin. Ale poprosiłam o skierowanie teraz na posiew moczu może tam coś wyjdzie, bo już trochę zaczyna mnie martwić a jak tam nie wyjdzie zrobię badanie kału i usg brzuszka.

Hej Marta i co z Martynka? byłyście u lekarza? wyniki dobre?

Evelcia to jakie wózeczek masz zarezerwowany pochwal się :)

Ja pamiętam to ze dwie dziewczyny do nas dołączyły ale widzę nie ma ich na liście w nowym wątku :)

ja też pozdrawiam!

ok ja się tez melduje:)

i bardzo dobrze zrobiłaś Evelcia :) bo już się ciężko przewijało na sam dół ;)
tak patrze na tą listę i mało się nas już tu udziela...

ps to ja asiula :P musiałam zmienić login bo na poprzednim coś jest nie tak ;)

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
8. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
9. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
10. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
11. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
12. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) oraz Patunga (Gdańsk)
13. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
14. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
15. termin:? malgocha
16. termin:? Kejt
17. termin:? Magdula
18. termin:? AgaMalaCzarna
19. termin:? Martyna.89
20. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...