Re: Mamusie marcowe 2014 (3)
Warsztaty ok, prowadzące psycholożki więc przygotowanie bardziej psychologiczne, na pewno inne niż na szkole rodzenia, na której poznaje się więcej teorii..
Na Zaspie nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego. Stosują leki rozkurczowe, przeciwbólowe i gaz.
Wynajęcie położnej, ale z Zaspy, żeby była tylko do Twojej dyspozycji czy chcesz przyjechać ze swoją? Na Zaspie są dyżury i położne się zmieniają, a czy dadzą się wynająć, tego nie wiem :)
Wiem, że można wybrać sobie położną, która będzie się Tobą i Maluszkiem opiekować po porodzie, a niektóre zaczynają odwiedziny już przed. Przyjeżdżają do domu, mierzą tętno Maluszka, Tobie ciśnienie, odpowiadają na nurtujące pytania, a po porodzie pomagają w opiece i ściągają szwy (niektóre nawet w domu). Wybrać możesz jakąkolwiek, niekoniecznie najbliżej miejsca zamieszkania..
Zazdroszczę tym, które mogą spać :) Czuję się niewyspana a nie mogę zasnąć albo się budzę i leżę :(
Asiula ale bardzo ładnie Ci w tym kolorku!!
Fendika ja też robiłam i mam tak samo, grrrr biorę urofuraginum, jest bez recepty, po konsultacji z moim lekarzem..wy biedulki na zmianę z Julką chorujecie :( zdrówka wam życzę!
0
0