Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

Asiula ja mam podobnie, muszę siedzieć długo żeby poczuć zmęczenie i wtedy zasnę, ale godzina późna, a o 6.15 dzwoni budzik na zastrzyk, po którym już ciężko znowu zasnąć ... i jak tu się wyspać przed porodem :P
A co do kosmetyków to też mam z nimi problem, jest za duży wybór..dlatego podłączam się do pytania :)

dziewczyny pewnie temat kosmetykow byl juz poruszony ale jakos go ominelam. Napiszcie prosze jakie kosmetyki dla maluchow kupujecie tzn z jakiej firmy bo ja juz zglupialam. Kolezanka wczoraj pisala mi ze na pierwsze miesiace to koniecznie cos z oliatum, balneum albo emolium. Sa troche drozsze ale podobno zapobiegaja jakims kolejnym uczuleniom u malucha. A dzis juz koniecznie musze zlozyc zamowienie bo w koncu mnie porod zastanie albo sil juz nie bedzie zeby lazic po sklepach.

dziekuje Mikka :) tez nie moge spac, wczoraj zasypialam o 21 ale sie nie polozylam bo cos robilam, potem sie rozbudzilam i polozylam sie na sile po polnocy, w nocy pobudki i tez lezenie i gapienie sie w sufit, a do tego duzo jasniej bylo przez ten snieg. Nie moge zasnac bo mi za cieplo i mnie suszy i pije litrami wode a potem oczywiscie kolejne pobudki na siusiu. Mala sie tez budzi a potem kreci i kopie po zebrach. Hehe to sobie ponarzekalam :D
A warsztaty mnie tez sie podobaly, mysle ze z kolejnymi spotkaniami bedzie fajniej bo sie rozkrecimy my i prowadzace :)

Warsztaty ok, prowadzące psycholożki więc przygotowanie bardziej psychologiczne, na pewno inne niż na szkole rodzenia, na której poznaje się więcej teorii..
Na Zaspie nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego. Stosują leki rozkurczowe, przeciwbólowe i gaz.
Wynajęcie położnej, ale z Zaspy, żeby była tylko do Twojej dyspozycji czy chcesz przyjechać ze swoją? Na Zaspie są dyżury i położne się zmieniają, a czy dadzą się wynająć, tego nie wiem :)
Wiem, że można wybrać sobie położną, która będzie się Tobą i Maluszkiem opiekować po porodzie, a niektóre zaczynają odwiedziny już przed. Przyjeżdżają do domu, mierzą tętno Maluszka, Tobie ciśnienie, odpowiadają na nurtujące pytania, a po porodzie pomagają w opiece i ściągają szwy (niektóre nawet w domu). Wybrać możesz jakąkolwiek, niekoniecznie najbliżej miejsca zamieszkania..
Zazdroszczę tym, które mogą spać :) Czuję się niewyspana a nie mogę zasnąć albo się budzę i leżę :(
Asiula ale bardzo ładnie Ci w tym kolorku!!
Fendika ja też robiłam i mam tak samo, grrrr biorę urofuraginum, jest bez recepty, po konsultacji z moim lekarzem..wy biedulki na zmianę z Julką chorujecie :( zdrówka wam życzę!

Cześć laski! Nie pisałam u was wcześniej, bo udzielam sie na innym forum, ale podczytuję was od początku. :) Jestem w 31 tyg ciazy, oczekujemy na synka. Mieszkam w Gda. Mam do was pytanie czy orientujecie sie czy na Zaspie jest możliwe znieczulenie zewnatrzoponowe (zop), czy stosują bezpłatnie, a moze trzeba zapłacić, wtedy ile kosztuje i czy jest z tym problem? Szukałam info na necie, ale nic konkretnego nie znalazłam. A drugie pytanko czy jest możliwość wynajęcia na poród położnej, chce rodzic na Zaspie i zastanawiam sie nad położna, ale nie znam żadnej, nie wiem czy to powinna byc jakaś która pracuje w tym szpitalu i jak za to ogólnie sie zabrać? Moze potraficie mi pomoc? Dzięki za info i wszystkim trojmiejskim marcoweczkom i kwietniowieczka życzę co najlepsze, aby nam gładko poszło, a dzieciaczki były silne i zdrowe. :)

warsztaty spoko, troche psychologiczne, ale konstruktywna pogadanka. bedzie nowa grupa, wiec mozna sie zglaszac:)

dziewczyny i co ciekawego na warsztatach było?

u mnie leniiiiwy weekend. Wstałam dziś o 9:00 a o 11:00 znów sobie drzemke uciełam, takie ciężkie oczy miałam. Spałam do 14:00. Ale jeszcze zdążyłam wyciągnąć męża na zakupy do Ikei. Kupiłam lampę sufitową dla córci i przewijak drewniany dla maluchów i parę innych pierdułek. Pokoik dla bliźniaków coraz lepiej wyposażony :) Zaczynam czuć lekkie podekscytowanie że to już niedługo...

Przyszłe mamusie zostały mi 2 całe opakowania pieluch: Pampers Premium Care 1 2-5 kg 78 szt.

Sprzedam za 39 zł/opakowanie.
Może któraś zainteresowana? Odbiór na Zaspie

koszule są w italian fashion ma morenie - wyprzedaz s-xxl za 49 zl. gatki kupilam w gemini

Marta wzielo mnie na zmiane bo moj naturalny mnie juz troche denerwowal, zazwyczaj robilam pasemka od kilku lat jedne za drugimi a teraz postanowilam jednym kolorem pomalowac, no i jak to zwykle u mnie bywa wyszlo co innego niz mialo ;) kolor przypominający cappuccino a na moich dosc ciemnych naturalnych wyszedl rudy, miedziany w sumie z refleksami roznymi :D

Dziewczyny jeżeli któraś z Was by chciała, to mam do sprzedania
*3 szt. majtek jednorazowych,
*4 szt. pampersów PAMPERS 2-5kg
*maść MALTAN na popękane brodawki
*ubranka, te najmniejsze na 50cm, skarpetki
*rożek
*silikonowe osłonki na piersi
*muszle wyciągające brodawki MEDELA

info na priv

gosia ja się tez nie mogę doczekać marca..ciagle cos mnie lapie, boli, dokucza:/ wczoraj robiłam badania i mam leukocytyi "liczne bakterie w moczu":/ pewnei zakzenie układu moczowego:(:( z przeziębienia dlaje nie mogę się wyleczyć teraz nie spie nocami bo julcia co chwile się budzi z okropnym kaszlem i katarem..mam dosyć tych wszystkich chorob, dolegliwości:/ najorzej ze nic nie można poradzić..
Ja tez jeszcze wszystkiego nie mam jakos mnie do tego specjalnie nie ciagnie w porównaniu z pierwsza ciaza..z julcia to miałam już 2 razy poprane poprasowane itp.;) a teraz mam ciuchy co prawda wybrane i nic już nie będę dokupywać ale do szpitala majtki, pampersy itp. musze kupic ale ciagle nie ma czasu a ostatnio i sil:/

Dobre wieści, synek mimo zapalenia płuc zostaje w domku. Na RTG widać zmiany ale lekarka jednak pozwoliła kontynuować leczenie w domu. Szkoda byłoby z nim iść do szpitala bo jego zachowanie nie wskazuje a ni trochę na chorobę.

A koszule i wszelkie inne poporodowe majtki są na allegro. Zeszłym razem tam kupowałam i jest tego sporo.

Ja już powoli zaczynam sobie uświadamiać, że mało mam czasu i ani trochę nie gotowa :(

Asia zmieniłaś kolor włosów? a co Cię wzięło na rudy? :)

Gosia ja od dwóch tygodni piję magnez i muszę powiedzieć nie wiem czy to zbieg okoliczności ale nie mam zgagi a była straszna.

Fendika jak Julka?

Dziewczyny gdzie ja mam kupić koszulę do porodu jestem wielka i nie wiem gdzie mogę znaleźć dla siebie rozmiar ;) i oczywiście te nieszczęsne siatkowane majtki.

Ja stwierdzam że przesadziłam zdecydowanie z ubrankami :p

Niepotrzebnie wydawałam kasę a aukcjach, bo co rusz mi ktoś coś donosi. Ale jak tu się powstrzymać tym maciupkim pajacom czy rozczulającym skarpetkom :) Wyprawka na początek i do szpitala prawie gotowa, tylko koszul i szlafroka potrzebuje

Dziewczyny chłońcie wiedzę i opowiedzcie jak było, może coś ciekawego się dowiecie.

Oj biedni jesteście Gosiu, współczuje i życzę zdrówka synkowi. Próbowałaś Gaviscon na zgage? Typowy dla kobiet w ciązy i karmiących, mi pomaga bo zgaga też ostatnio niestety coraz czesciej mnie dopada

a ja jestem teraz ruda :D

Udanych warsztatów! u mnie synek ma zapalenie gardła ale najgorsza jest ta wysoka temp od środy non stop ponad 39 st zbijana na 6h i znowu jak jutro się utrzyma to niestety antybiotyk mam nadzieję, że cholerstwo odejdzie już!Ja przejrzałam ciuszki po synku i dałam do prania te najmniejsze i wyszło tego bardzo dużo trojaczki bym ubrała to jest jak ma się świrka na punkcie dziecięcych ubranek :-)zostało mi dokupić tylko czapeczkę i wszycho mam :-) Dziś miałam fatalny dzień zgaga zwiększyła się okropnie i dziś mi było tak nie dobrze, że wymiotowałam 5 razy :-( nie mogę doczekać się marca!!!!

pewnie. mnie ciezko nie zauwazyc mam czerwona kurtke:) a każda z nas ma brzuszek:)

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Wakacje z dziećmi (119 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...