Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

dziewczyny a wiecie czy w Gemini na receptę tez można leki kupować?

Ja od czasu do czasu sama mam ochotę się położyć :)

U mnie wszystko pozamykane szyjka długa ale już samo odkurzanie czy mycie podłóg to wyzwanie. Najgorsze sa zakupy z córcią i spacery. Wracam obolała strasznie

Takiego ciaglego lezenia to wspolczuje bo to naprawde mozna zeswirowac no ale co sie nie robi dla malenstwa.
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat recznikow z kapturkiem? Maz uwaza ze to tylko niepotrzebny wydatek bo mozna przeciez wycierac w male/srednie reczniki. Hmm i teraz nie wiem czy kupowac a one sa taaakie ladne :D

mikka dostalas potwierdzenie? jestes spokojniejsza? :P

Dziś mąż kupi czopki bo wczoraj akurat nie mieliśmy bo serce mi pęka jak młody z tym w syropie walczy mamy lekarza na 14:30 więc zobaczymy co to za cholerstwo się przyplątało A wszyscy mi mówią odpoczywaj bo później przy 2 maluchów zapomnij tylko ile można haha pozdrawiam

Gosia ja też mało co robię w domu- staram sie maksymalnie oszczedzac przynajmniej do konca stycznia. Ubranek tez nie bede prasowac sama, ale prasowania nienawidze wiec z tego powodu przykro mi nie jest. Zreszta przy malym prasowalam tylko pierwszy raz i teraz tez tak zamierzam bo wiekszosc ubranek sie za specjalnie nie gniecie jak ustawie pralke na delikatne z funkcja prasowania. A jeśli chodzi o leżenie to jest to trudne ale pewnie przy dwójce dzieci nie czesto bedzie do tego okazja;)

Potwierdzam, my od zawsze używamy czopków u małej. Na początku to wiadomo - żeby nie obciążać brzuszka i tak się przyzwyczailiśmy :)

Gosia a nie próbowaliście włożyć małemu czopka?My ostatnio jak nam zwymiotował kupiliśmy czopki- działają szybciej i jak już się uda ulokować gdzie trzeba (co też trzeba na siłę niestety czasem zrobić) to przynajmniej nie zwymiotuje. U nas najlepiej dziala nurofen ale mamy tez paracetamol na zmiane- g0raczka spada po nich bardzo szybko w porownaniu z syropem.

Ja mam bóle krocza ale ja inna bajka :-( więc nie pomogę a u nas noc bezsenna młody miał 39,8 nie chciał lekarstwa na zbicie gorączki daliśmy siłą i zwymiotował noc masakra tak mi go szkoda i nie mogę się nim sama zająć mam dość tego leżenia bezsilności po prostu dość!!!mam kryzys na całej linii :-( zazdroszczę Wam, że możecie same wyprasować sobie ciuszki :-( ale jeszcze troszkę..........................

Wiecie ja jednak zrobilam zakupy w rodzyneczkach. Glownie dlatego ze na piechote moge do nich isc po odbior i zaplacic gotowka, ale tez dlatego ze moze w gemini owszem, maja niektore produkty taniej ale jednak mniejszy wybor. Bo np podklady mieli dwa rodzaje po 6 zeta chyba a ja belli kupilam za 3, wiec tez zalezy jakie produkty sie chce.

Hmmm na cesarke na golasa? :) nie dadzą nawet kaftanika, zamarznę :p

Niri ja kupiłam tydzień temu te podkłady higieniczne płaciłam za nie 4.99 , ale teraz weszłam na stronę gemini i rzeczywiście nie ma ich.

Ja tez chce rodzic na Zaspie i w lutym umowie się na oględziny porodówki :) chyba, że coś się będzie działo nipokojącego to od razu do wojewódzkiego bez korków mam 5 minut :D

evelcia-zamowienie w gemini już Ci babki pisały wiec nie bede sie powtarzac :) a cenowo naprawde waerto, w poprzedniej ciąży zamawiałam w DOZ bo nie wiedziałam o gemini i na pewno przepłaciłam :)
ja też planuje od przyszłego tyg.pranie i prasowanie:)tylko najpierw muszę się uporać z wielką michą ciuchow do prasowania, która się nazbierała od zeszłego tyg i prasuje tylko młodego ciuszki i na bieżąco dla męża:)
evelcia- przypomnialas mi o niedrapkach - wcześniej miałąm ciuszki od kolezanki i tam miała wszystko, ale teraz sama urodziła i musze braki uzupełnić :)

BWN- co do kłucia od krocza to nie miałam, mam tylko takie dziwne ukłucia/smyrania jakby w pęcherz-ale to chyba bobas mnie kopie w pęcherz.wczoraj miałam wizyte u gin.i wszystko ok więc chyba tak jest

fendika -co do zakupow z gemini to podobnie jak inne babki- kosmetyki dla bobasa i dla siebie-rozne takie poporodowe(wkładki laktacyjne,gatki itp) - niestety nie znalazłam podkładów higienicznych(poporodowych) Bella a u mnie sie sprawdziły

fendika- też mam wrażenie że przy młodym jakoś więcej wiedziałam i się bardziej przygotowywałam(też chodziłam do szkoły rodzenia) - ale ta wiedza może sama wróci :)

a planujecie jakiś krem na brodawki -gdyby popękały itp Ja poprzednio miałam Medela -bo babka ze szkoly rodzenia polecała, ale prawie nie używałam- i teraz może coś innego awaryjnie kupie :)

luciolla- pytałaś gdzie chcemy rodzic - ja bym chciała na Zaspie- poprzednio tam rodziłam i się nie zraziłam :)a babki były spoko-a siedziałam tydzień bo maly miał podwyższone CRP(czyli infekcję).Tymbardziej,że lekarza do któego chodzę na kontole nie pracuje w szpitalu wiec dla mnie to obojętne:)najważniejsze żeby zdąrzyć dojechać do szpitala -więc mogę skończyć w wojewódzkim bo to najbliżej od pruszcza:)

Fendika ja kupowałam witaminy osobiście w aptece zapłaciłam 13zł z groszami a teraz zamawiałam przez internet zapłaciłam 10.79 i dla małej ceruvit junior zapłaciłam ok 14zł przez neta 12zł

Luciolla nic dodatkowego nie bierzesz do cesarki. Rozbierasz się w sali kładziesz się i zawożą na salę operacyjną robią ciecie potem przewożą Cię na salę pooperacyjną leżysz zależy jaki szpital ile godzin nago po kołdrą. Po tych godzinach położna pomaga wstać i pod kranikiem się podmyć. Mi nawet wkłady poporodowe nie były potrzebne,bo zużyłam może ze dwie sztuki które wcześniej dostałam od położnej a rodziłam w wojewódzkim. No i te nieszczęsne majtki siatkowane które nie lubiłam i miała wrażenie, że są mi zbędne musiał nosić ponieważ ordynator gonił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tak z rana dzisiejsza noc straszna oczywiście nie przespana wszytko boli ja już chce mieć marzec :).
Fendika jeżeli kupujesz na miejscu to o tą złotówkę nawet 2zł masz drożej i to na pewno.

drozej nie, ale moze tego nie byc na miejscu. maja dwie apteki , wiec jak nie ma w jednej to moga podwiezc na nastepny dzien z drugiej.

tego juz nie wiem, ale jesli jest drozej to niewiele i na pewno tez taniej niz gdzie indziej

ok dzięki a mogę zamowic u nich na miejscu?czy to wtedy jest drożej?

ah o tym czy zamowienie jest gotowe do odbioru dostajesz smsa

jesli robisz zamowienie internetowe to musisz zrobic przelew, do odbioru na ogol na nastepny dzien, zalezy tez w jakich godzinach zamowisz i zrobisz przelew, jesli wieczornych to moze sie zdarzyc ze nastepnego dnia wieczorem bedzie dopiero do odbioru albo dopiero rano kolejnego dnia

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?