Mamusie marcowe 2014 (4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (4)

Pewnie trzeba by naściemniać że czuje sie skurcze;)

A myślicie że można po tym 36 iść do szpitala na ktg i zrobią?

A trzeba mieć aktualny wynik cytologii do porodu?Myślałam że tylko karta ciąży, dowód, grupa krwi, wymaz i ewentualnie wypis ze szpitala po poprzednim porodzie. Wyniku cytologii aktualnego nie mam tzn. robiłam ale nie odebrałam wyniku bo zmieniłam lekarza prowadzącego na początku ciąży i nie chciałam iść do niego po wynik.

ktg w szpitalu powinni robic co tydzien od 36 ego tygodnia do mnie raz w tygodniu przychodzi polozna srodowiskowa i ma takie przenosne.

W gabinecie powiem szczerze nie widziałam.Tak mi położna podłączała w przychodni.

BWN mi tez gin nie robil ktg. W szpitalu jeszcze nie bylam wiec w ogole nie mialam robione.
A co z ta cytologia? Robicie jeszcze raz by miec aktualny wynik badan? Wizyte mam dopiero 11 lutego wiec jeszcze troche czasu.
Dzieki za info odnosnie pieluch i chusteczek. Kupie w takim razie tylko kilka paczek na poczatek i sprawdze jak mala reaguje na nie.
Niria ja tez sie niezle przestraszyl bo jeszcze nic nieam przyszykowanego! Pranie i zakupy zostawiam na poczatek lutego. Teraz jakos mi sie nie chce. Przeciez tyle czasu jeszcze mam :D

Marta ale Ty pewnie w przychodni i położna Ci robiła przed wizytą tak?Nie wiesz czy w swoim gabinecie też ma ktg?

Spytam mojego może też ma, choć przy pierwszej ciąży ktg prowokowało mi skurcze, jakoś tak pobudzało macicę, że się stawiała jak robili mi ktg więc trochę się obawiam. Choć teraz w szpitalu aż tak źle nie było. Koleżanka miała termin na 2.01.2014 ale 31.12.2013 poszła na ktg i zaraz po nim zaczęła rodzić i niestety urodziła przed 24:)Może to zbieg okoliczności ale ona uważa że mogła sobie te ktg odpuścić:)

BWN ja miałam robione ktg i badanie na fotelu też.

no mój ma te małe przenosne i teraz chyba bedzie mi juz robil na kazdej wizycie, ale za to nie mialam wczraj badania na fotelu juz

Dziewczyny a Wam robią ktg na wizycie?Ja miałam tylko podczas pobytu w szpitalu, a teraz nie- nawet nie wiem czy mój gin ma do tego sprzet w swoim gabinecie.

U mnie pampersów używałam tyle ile podostawałam w prezentach. Miałam też Huggies ale te to porażka dla mnie były, co zmiana to przesikane a ten bajer z wycięciem na pępek to pic na wodę. Później wziełam Dady i przy nich zostałam. Teraz kiedy ją oduczam od pieluch, potrafi cały dzień w jednej chodzić i nic nie przecieka ani nie odparza.

Ja mam na szczęście od mojej gin zawsze skierowanie na badania i mam za free.

W ciąży bliźniaczej ciążę uważa się za donoszoną już koło 36 tygodnia. Czasem decydują się na cięcie nawet w 32.... :/ Więc muszę być już zwarta i gotowa.

no evelcia widzę,że nie tylko ja miałam problemy w nocy
u mnie się pojawiły skurcze dosyć często ale nie bolesne ,ale do tego fala gorąca się pojawiła i mialam wrażenie że coś się ze mnie sączy...a że bałam się wstac to leżałam chwilę i tak kolejne twardnienie brzucha itp ale jak się trochę uspokoilo to w końcu wstałam i myślałam,że jakieś rozwolnienie czy coś mnie czeka( jak przy pierwszej ciąży) ale na szczescie spokój i 2xno-spa i poszłam spać a dzisiaj prawie cały dzień przesiedziałam. młody na szczęście był grzeczny i nie musiałam za nim biegać więc jakoś się udało. chyba za dużo wczoraj chodziłam... ale stresa złapałam bo jeszcze jestem w tzw.czarnej d...e z przygotowaniami :(ale dzisiaj juz sobie koszule i szlfrok wyprałam,żeby chociaż coś miec gdyby sie coś działo:)

a z pieluchami to niestety trzeba sprawdzić czy uczulenie się nie pojawi,i tak samo chusteczki :) chyba że się któraś przekona do mycia wodą i gazikami:)

Asiula to dobrze, że wszystko w porządku :) malutka teraz to już sobie posiedzi :) Mnie też żelazo spadło, ale muszę z hematologiem skonsultować czy mogę uzupełnić...magnez też mi mała wyjada :) Jem po dwie tabletki na noc, a w łydkach kamienie :)
No niestety różnica jest...i jak się robi więcej badań to na Morenie się nie opłaca, chyba że ma się skierowanie. Pamiętam też, że glukoza dwa razy taniej jest..

Gdyby się coś działo to oczywiście mogę przyjechać wcześniej, ale lekarz mówił ze kiedyś tak było ze i 2 tygodnie wcześniej robili, a teraz uznają ze im dziecko dłużej w brzuchu tym lepiej, zwłaszcza ze cc nie jest dla niego naturalne i ewentualnie kilka dni wcześniej mogę mieć operacje ale wiesz to wszystko będzie od 36 tygodnia częściej kontrolowane wiec rożnie może to być :) a ja do swojego gin mam akurat 100 % zaufanie :)

no to powazna sprawa..nie ma co ryzykować..dla mojego meza bratowej przy 3 cc termin wyznaczyli już chyba na 2 tyg przed porodem żeby przypadkiem wcześnie nie zaczela rodzic..a Tobie nie wyznaczyli tak żeby za pozno nie było?

10 lat temu miałam wylew tętniaka w głowie i mam klips założony na tętnicy, przy dużym wysiłku klips mógłby nie wytrzymać lub jakaś inna żyłka pęknąć

Asiula a dlaczego jeżeli mogę spytac masz wskazanie do cc?

tak na morenie tsh po 25

to rzeczywiście polowe taniej..znowu przezylam szok (podobnie jak z apteka Gemini;/)) ze takie roznice cenowe..rozumiem roznica 1-2 zl ale polowa?
co do pampersow to ja na początku tez stosowałam firmy Pampers, później slyszalam o Dadzie i zmieniłam na jakiś czas..później znowu Pampers bo co Julci nie przebrałam to maz po pol godz kazal przebrać bo niby wisiał;)mało chłonne widocznie sa;) i sobie wyobrazcie ze jak zalozylam znowu Dady to już miała uczulenie..a chusteczki nawilżane to tez tylko firmy Pampers i to Sensitive żadne inne..wyprobowalismy chyba wszystkich możliwych i na kazde miała uczulenie..niby na początku Nivea i było ok a później już uczulenie..także z chusteczkami tez trzeba uwazac najgorsze chyba sa zapachowe bo najczęściej uczulają niby rumiankowe a nasza wlansie ich nie może..

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...