Mamusie marcowe 2014 (4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (4)

w szpitalu było gorąco i jeszcze moja była naświetlana pod lampami więc leżała w samej pieluszce, a tak to tylko body i skarpeteczki na stopy, albo sam pajac i na to ewentualnie kocyk. No mnie też się ręce trzęsły na początku :) ale każdy jakąś technikę zaraz obiera. Obejrzyjcie sobie na youtube filmiki Zawitkowskiego z "Mamo Tato co ty na to?" pokazuje tam jak sprytnie ubierać, przewijać, nosić maluchy itp.

no wlasnie tym razem tez tak planuje...pewnie innym mamom z mojej sali az zal było patrzeć na moje wypociny hehe;)
na naszym oddziale tez było goraco i nie wiem czemu wlasciwie tak ja ubierałam..bo rozek tez oczywiście był..
a ile pampersow bierzecie? bo ja spakowałam cala mala paczke;)

Ja ubierałam tylko w pajaca i rożek albo kocyk - na oddziale było mega gorąco.
Mi na szczęście ktoś poradził, żebym nie brała nic przez głowę :) jak patrzyłam na niektóre biedne mamy wywijające z tymi małymi glizdami to mi ich ( i dzieci i mamy) szkoda było ;) Ja miałam tylko pajace, więc rozpinałam po całości na to nakładałam małą i zapinałam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie myslalam ze będzie ciężko przez glowke przekladac i wzielam same przez glowe wkładane;)co oczywiście okazało się mega trudne bo nigdy wcześnie nie przebiralam takiego maleństwa;) dlatego teraz mam wszytsko rozpinane mimo praktyki hehe;) jak widać doswiaczenie uczy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga to corcia już powoli przygotowuje się na swiat i bardzo dobrze bo to już chyba czas na odwrócenie:)

14 lutego jak ja wlasnie rodziłam:)
mslicie ze za dużo 6 kompletow? jeden na początek dla poloznej i reszta na zmiane..a jak wycieknie cos z pieluszki?;) nie wiem może jeden odejme heh i wloze do dowiezienia;)
a dziewczyny jak wy ubieralyscie dzieci w szpitalu?sam pajac wystarczy czy pod spod jeszcze body? bo ja dawałam jeszcze body i nie wiem czy nie przegrzewalam:/

hehe fendinka zwróciłam uwagę że rówieśnice ja w walentynki wychodziłam ze szpitala. :)

ja mam dwie walizki. jedną walizkę "do porodu" bardziej dla siebie spakowaną bo w razie jakbym zahaczyła o patologię to po co mi dziecięce. Ale mam tam włożone rożki i po jednej pieluszce i ubranku dla dziecka które przydadzą sie przy cc. A druga już dla maluchów jak bedą na świecie i przy mnie na sali. Mam jeszcze siatę do dowiezienia w razie gdyby nam się pobyt przedłużył, no i ostatnią na same wyjście z ubraniem dla mnie i kombinezonami dla dzieci.

Ja dobrze, że się w końcu zdecydowałam zamówić wózek bo producent powiedział mi, że bliźniaczych nie trzymają na magazynie tylko po zamówieniu dopiero szyją i zajmie im to co najmniej PÓŁTOREJ miesiąca. :/ Ale wózek pal go sześć, byle foteliki mieć wcześniej.

u nas dobre wieści, główka wreszcie na dole:)

pranie zrobione, prasowania jeszcze troche zostało, walizzka spakowana. w jednej reklamówce wzialam 3 komplety 56, a drugiej 62. kazdą opisałam, żeby Mąż nie mial watpliwosci, którą podać położnej:) wozek odbierzemy za tydzien, dokupimy wanienke, termometr. w miedzyczasie na necie materac, nianie i reszte drogerii:)

aa w sobote mnie nie bedzie na warsztatach, Marty tez nie ( spotkałam ją u lekarki). za tydzien mam nadzieje sie pojawić.

Mi ostatnio śnił się synuś ale był malutki jak teraz mój starszy klopsik ma 13 kg to jak wezmę w ramiona 3-4 kg to będzie faje uczucie już się nie mogę doczekać mi dziś przywiezie ciuszki uprane od teściowej to spakuję się do szpitala tez zamierzam z 3 komplety brać najwyżej mąż mi dowiezie Im bliżej tym więcej się myśli i zaczyna się człowiek bać już bym chciała mieć to za sobą :-)

6 kompletow do szpitala?? Wszedzie pisze ze wystarcza 3 komplety...ja sie zastanawiam jaki rozmiar wziac. Mam bardzo malo 56, bo podobno duzo nie trzeba. Hmm ale co to znaczy duzo? :) mysle ze na poczatku beda czeste zmiany ubran - praktyka czyni mistrza, ale poczatki z pieluchami moga byc ciekawe. Czy moze przesadzam ?
Ja chyba zabieram same spiochy i kaftaniki bo boje sie cos przekladac przez glowke :D ja to z reszta jestem straszna panikara i juz mi jest zle jak o tym wszystkim mysle.
Rowniez zaczynam snic o porodach- ale to raczej koszmary :P

jak tak siedzimy w tych domach to może jakies spotkanko w przyszłym tgodnie co? jeszcze byśmy się zobaczyly przed porodami bo później nie wiadomo:)

mikka i oby taki porod był:):)

ja tez zrobiłam postępy i kilka pralek już mam zrobionych..a końca nie widze:/ z Julcia miałam chyba tylko 2 pralki biale i kolorowe a teraz już 5 jest i jeszcze co najmniej 2 musze zrobić..nie wiem skad tyle rzeczy;)
wlasnie powoli pakuje Pawelka i nie wiem ile rzeczy wziąć:/ niby mój drugi porod i powinnam wiedzieć a wiedziałam więcej z Julka jak teraz..ze to tak szybko się zapomina;) ktoras pisala żeby nie brac za duzoa ja jestem taka ze wole więcej jak mało;) ale chyba Was posłucham i spakuje w razie czego druga mala torbe żeby maz dowiozl bo i tak na wyjście ciuchy mu przygotuje żeby przywiozl..myślicie ze 6 kompletow ciuszków wystarczy?

Zgadzam się z Tobą Evelcia w 100%, też mam pieska i wiem jak to jest :p
Mnie również ogarnął niepokój, przemyślenia, już coraz bliżej....
nawet poród mi się śnił, ale fajnie, nie pamiętałam go, był bezbolesny i krótki haha :)

Do mnie tez zaczyna dochodzic ze juz niewiele czasu do przyjscia na swiat szkraba. Coraz bardziej sie boje :(
Zrobilam postep- wlasnie pierze sie pierwsza partia ciuszkow :D nie wytrzymalam juz hehe. A w weekend powinnam zrobic zamowienie w gemini i allegro- trzeba kupic materac.
Ja na spacer stety lub niestety wychodze codziennie - ktos w koncu musi wyjsc rano z psem :) straasznie zimno jest. A nie moge ubrac zadnej grubej bluzy bo sie niedopne w kurtke zimowa :/ a teraz to juz nie ma sensu kupowac nowej, na ten jeden miesiac.
Oby do marca bylo cieplej zebysmy szybko mogly wychodzic z malenstwami. Mozna zwariowac w tych 4 scianach.

oj mnie tez sie nie chce wychodzic w te zimno, coraz czesciej wykorzystuje meza, zeby w drodze po pracy kupil np chlebek ;) a z drugiej strony brakuje mi spacerow i swiezego powietrza, gdy w mieszkaniu cieplo i sucho. Ale buty juz ciezko wlozyc, w jeansach ciasno, w getrach zimno, kurtka ledwo sie dopina....a jak sie cieplo opatule to czuje sie jak balwanek, tymbardziej teraz z brzuchem hehe

ale jeszcze troche ;) też już odliczam czas :)

luciolla to Twoja Weronisia jest tylko niecaly tydzień starsza od mojej Julci:)dopiero to zauwazylam jak napisalas ze robicie urodziny..ja ze względu na ciaze robiłam już tydzień temu razem z Julci kuzynami:) i dobrze bo nie musze naginac ze sprzątaniem i przygotowywaniem a później zmywaniem - czego nie znosze po imprezach;)
luciolla Ty to powinnas szczególnie uwazac bo faktycznie z blizniacza ciaza nigdy nie wiadomo..ja z Julcia tez nie wychodzę bo za zimno jest..ja marzne a co mowic dziecko..codziennie w sumie swiezego powietrza ma bo woze do zlobka a na dluzsze spacery jak będzie max -5.. a Twoja tesciowa nie pracuje? już zapowiedziała ze będzie ja brala do siebie? bo moja tez mowila ze będzie brac julcie ale na weekendy bo tak w tyg pracuje:( ;)

Ja mam mega wyrzuty sumienia że kiszę córę w domu, ale jak wychodzę z nią na pół godzinki chociaż, to później dochodzę do siebie pół dnia bo mnie brzuch boli. Dzisiaj jednak muszę zrobić zakupy i zacząć przygotowywać sałatki bo jutro robimy dla małej urodziny. Zaczyna się robić ciężko :/

Chyba już będę z teściową rozmawiać żeby zaczynała ją brać w dzień do siebie. Boje się, żeby mi się poród nie zaczął kiedy będę z Weroniką sama w domu. Niby jeszcze jest czas, ale...

Hej dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie w takie mroźne dni;) Do mnie zaczyna dochodzić, że jeszcze parę tygodni i synuś będzie z nami:) Jak ten czas szybko leci.

Z tego co mi powiedziała to chyba każdy lekarz ginekolog/położnik na Zaspie może wykonać ten zabieg.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)