Mamusie marcowe 2014 (4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (4)

BWN - jaką masz wadę, że masz wskazanie do cc ? Ja też mam wadę wzroku, ale byłam u 2 okulistów i wadę mam -7.5 na 1 i 2 oku i obje mi powiedzieli, że rodzić naturalnie, 1 okulista mi wystawił kwita a 2 nie chciał. Idę jeszcze do 3. Masakra jakaś, bo gin mi powiedział ostatnio, że przy -5 powinna być już cc. Mam coraz większego stresa przez to, nie śpię po nocach i jeszcze jak się słyszy, o takich przypadkach jak z tymi bliźniakami, to serce drży.

ja wczoraj zaczelam prasowanie 50-68. torbe dla Majki spakowałam, dla siebie częsciowo, - wzielam srednia walizke z dwoma komorami. ciuszki 56 i 62 - spakowanie w dwie reklamówki i opsane rozmiarem, zeby Mąż wiedzial, co przekazac położnej. pieluchy sie znalazly na forum:) miala forumka nieotwarta paczke z Mają:)

Są też super buciki również dla chłopców:)

http://artillo.pl/c/buciki,281.html

Troche to kosztuje- wybrałam 2 opaski i 3 zestawy spinek po 2-3 szt i wyszło ponad 100 zł. Na dziewczynkę to się chyba więcej wydaje, mój maż już się boi:)

Ja za to zakochałam się w ozdobach do włosów i już wybrałam dla mojej małej kilka opasek i spinek:) Są nawet dla noworodków. Mam nadzieję, że urodzi się z włoskami- synek miał ich sporo i nigdy mu się nie wytarły do końca. Gdyby któraś była zainteresowana to polecam stronkę

http://artillo.pl/c/spinki-do-wlosow,495.html

Opaski są w innej zakładce

Chcę pokazać Wam cuda jakie tworzy moja kumpelka z liceum ja się zakochałam uwielbiam takie rzeczy zamówiła dla chłopaków do pokoju Iglarki.pl a co tam zrobię jej małą reklamę ale nie mogłam się oprzeć

Czajnik jest przy pokoju położnych i lodówka tak przynajmniej jest w Wejherowie ja mam nadzieję się zmieścić w jedną torbę Teraz czekamy na szafę stolarz ma montować w poniedziałek i już się nie mogę doczekać nie pomogę w układaniu będę ćwiczyć dalej fitness palca wskazującego niestety :-) Ubranka już teściowa poprała i poprasowała czekają na szafę i wtedy będę miała zamiar się spakować

Podobno dziewczynki sa czesto mniejsze. To bardzo dobrze ze juz przekroczylas termin poprzedniego porodu. Teraz tym bardziej trzeba odpoczywac ile sie da. Pogoda sprzyja nie wychodzeniu z domu :)

Ja swoje rzeczy w normalnym proszku pralam. A laktator dostałam od siostry tak też bym nie kupowała. W szpitalu przynajmniej na Zaspie można wypożyczyć choć oczywiście trzeba się dostosować bo jest trochę chętnych.

Corcia bedzie miec najprawdopodobnie na imie Justyna. Sama sobie wybrala- czytalam jej imiona i kopnela tylko na Justynie :D
Ej to ja naprawde jestem w czarnym lesie. A szlafrok i koszule pierzecie w dzieciecym proszku czy normalnym?
Ja laktatora nie mam. Mysle ze go kupie jak bedzie konieczny. Zdecydowanie za duzo tych wydatkow :/

Dziś skończył mi się 33 tydzień i tego dnia w poprzedniej ciąży urodziłam Mikołaja, więc jestem już w miarę spokojna. Mam nadzieję jednak, że mała posiedzi troche dłużej, bo jest nieco mniejsza od synka.

BWN tez mi sie tak wlasnie wydaje. Nie wiem czy jest sens latanie po szpitalach i sie stresowanie jak wyniki i badania sa prawidlowe. No chyba ze to juz 39-40tc

Myślę też nad laktatorem chyba też wezmę na wszelki wypadek, choć może przyszykuję i maż podrzuci w razie konieczności bo zaraz trzecia torba będzie potrzebna:)

Evelcia a jakie imie wybraliście? Ja już jestem prawie spakowana. Oczywiście w jedną torbę się nie zmieściłam i będę miała dwie. Zastanawiam sie czy nie wziąć jeszcze małego czajniczka bo pewnie nie ma w pokojach??A może się przydać.

Ja juz swojej pamieci dawno nie wierze i wszystko musze zapisywac. Przez to zwolnienie nawet dni mi sie zlewaja i musze sie sporo zastanowic jaki jest dzien hihi :) bez kalendarza nigdzie sie nie ruszam

Ale mi się wydaje, ze skoro mamy usg na każdej wizycie gdzie sprawdza przecież tetno dziecka no i o ile skurczy bolesnych lub regularnych nie odczuwamy i czujemy ruchy to chyba ktg nie jest potrzebne?Czytałam w necie, że często dopiero w terminie robią. No ale spytam Klimaszewskiego jak u niego to wygląda

My imie mamy juz niby wybrane ale im blizej godziny zero tym mam jakos wiecej watpliwosci. Nie wiem skad one sie biora :P

Ja mam wizytę 30.01 więc postaram się pamiętać i zapytać o te dwie sprawy.

Ktg od 36 tc? Mi nic gin nie mowil a ide do niego na poczatku 37tc. A tak wczesnie to sie nie robi tylko jak slabo czuje sie ruchy dziecka? Moja polozna tez nic nie mowila o ktg. Ona mnie odwiedzi dopiero po porodzie. Wczesniej nie wiem po co mialaby przychodzic.

BWN podobno przepisy sie zmienily od tego roku i wynik cytologi musi byc robiony max pol roku przed porodem. A kiedy Ty masz wizyte u Klimaszewskiego? Wczesniej ode mnie? Moze sie spytasz wlasnie odnosnie tej cytologii i czy robi ktg

My dalej myślimy nad imieniem- teraz rozważamy Maja albo Lena. Wpadliśmy na pomysł, że jak się urodzi nieparzystego dnia to będzie Maja a jak parzystego to Lena:)Niech sobie sama wybierze;) Choć maż jest bardziej za Mają a ja nie wiem więc raczej Maja będzie.

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...