Mamusie marcowe 2014 (5)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-4-t517970,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.)
8. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
9. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
10. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
11. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
12. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
13. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
14. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
15. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
16. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
17. termin:? malgocha
18. termin:? Kejt
19. termin:? Magdula
20. termin:? AgaMalaCzarna
21. termin:? Martyna.89
22. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Skopiowałam listę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (5)

Ania oczywiście, że tak ja w sobotę dostałam ketanol domięśniowy ;). Ale i przepisano mi od 3 do 4 tabletek na dobę paracetamolu.

Ja to az sie boje powiedziec ze nie mam na brzuchu bo pewnie zaraz mi sie pojawia :P
Co do pieluch to mam 1 paczke new born i ta duza pake dady 2. Wole ocenic jak mala reaguje na nie.
Oby tylko na pampersach sie nie skonczylo bo zbankrutuje :)

Musze ograniczyc slodycze, chociaz nie wiem jak to zrobic bo to jest silniejsze ode mnie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamusie'czy można brać paracetamol w 37 tyg ciąży?

Aga super! To już tak niedługo :) Dziwnie będzie na warsztatach bez Ciebie :) Życzę szybkiego i mało bolesnego porodu :D
Mało przytyłaś, a tyle jesz :P ale spokojnie Evelcia norma jest do 12-16kg (różnie podają) :)
Evelcia u mnie też sucho :)
Kasia ja nie robię zapasów, kupiłam tylko 1 pampersy, bo nie wiem, czy Klaudia nie będzie uczulona.. a poza tym muszę sprawdzić, ocenić jak się będą sprawdzać. Jak będzie potrzeba męża wyślę do sklepu :)
Klika dni temu miałam mocne twardnienie brzucha i taki ucisk na dole brzucha, jakby Klaudia przytyła dwa razy :) no i chyba urosła za dużo, bo aż mi się rozstępy pojawiły na dole brzucha :( buuuu a smarowałam od 4 miesiąca... wy też macie?

aga jak przeczytałam twojego posta to mnie przebiegł dreszczyk emocji Takie oczekiwanie jak dziecko w gwiazdkę hihi ;)

ja w pierwszej ciąży to musiałam spać w staniku i z wkładkami bo bardzo często w nocy pościel moczyłam mlekiem. ale jak urodziłam to i tak w drugiej dobie dokarmic musiałam bo akurat wtedy nic nie poleciało :/

teraz do tej pory miałam tak dwa razy ale jak ścisnę brodawkę to jakaś kropla się pokaże.

na szybko dodam, że w tesco na Chełmie kupiłam fajną pakę 148szt pampersów zielonych rozmiar 2 za 74,99zł (sztuka po 0,50zł) i w netto zakupiłam pomarańczowe pampersy rozmiar 3 116szt za 59,98zł (0,51zł) więcej pieluch póki co nie kupuję w sumie mam około 400szt rozmiaru 1,2,3 a pewnie jeszcze się dostanie od rodziny, znajomych, więc póki co sobie odpuszczam kolejne ich kupowanie. A Wy jakie zapasy pieluchowe robicie?

hej, Aga... kurde to nieźle 3mam kciuki za Ciebie !! wytrwaj jeszcze.

Ja dzisiaj odebrałam zamówienie z gemini, część apteczno-kosmetyczna, wczoraj przyszedł przewijak, co zamówiłam przez neta i jest uszkodzony i muszę go odesłać i mają wymienić... co za lipa :( dobra idę coś zjeść a potem podam dalszy ciąg spis mojego arsenału :) pozdrówki

ja z julcia dopiero po porodzie miałam.. wiec spokojnie wszystko jest dobrze:)

Evelcia u mnie tez sucho, troche sie niepokoiłam ale lekarz powiedzial ze moze zaczac dopiero na kilka dni przed porodem albo wcale, dopiero pokarm po porodzie

to ja nawet nie wiedziałam że z takim rozwarciem można tak długo wytrzymać jeszcze!
ja dzisiaj mam zamiar zamówić koszule do karmienia i te śpiochy których mi brakuje do szpitala hehe :)

Aga jesteś jeszcze bardzo aktywna jak widzę - co chwilkę jakieś sklepy odwiedzasz. ja niestety chyba muszę sobie takie wycieczki odpuścić - po wczorajszym spacerku, powróciła rwa kulszowa i nie mogłam zrobić kroku :/
a dzisiaj to żebra niesamowicie mnie bolą. Kurde i gdzie te plusy ciąży ? :

Dziewczyny a leci wam siara? gdzieś czytałam że może nawet na początku ciąży się pojawić a u mnie do tej pory nic.

Aga jakie to sa przepowiadające skurcze..bo ja nie pamiętam albo nie miałam;)a slyszalam o nich i ze pojawiają się często na 2 tyg przed porodem:)

Aga to pewnie będziesz z nas pierwsza:) odezwij się jak najszybciej po porodzie i dojściu do siebie :) jak jeszcze co najmniej tydzień potrzyma to będzie wszystko w normie oby szybko i zwinnie poszlo:)

lekarka mówiła, ze do konca tygodnia wytrzymam. fajnie by bylo, gdybym jeszzce przyszly tydzien pochodzila, bo Młoda nabiera masy:). kolezanki z 2 cm rozwarciem nawet 2-4 tyg chodzily- kazdy inaczej. przepowiadajace mam od kilku dni, ale przechodzą dość szybko. ja tez nigdy w zyciu nie wazylam 75 kg, wiec wagi rozne, ale dla każdej z nas nowosc:)

pecherz w ciagu dnia czesciej no i żebra, zgaga, ale nie narzekam, jeszcze troche. przyszly moje koszule karmiące takze jestem juz spokojniejsza i znowu prasowanie:)

Aga no to trzymam kciuki :-)
moja koleżanka ma już od 2-3 dni rozwarcie na 2 cm i skurcze przepowiadające ale dalej nic.
Oby u Ciebie wszystko poszło szybko i gładko ! :)
bardzo mało przytyłaś ! tylko pozazdrościć!!

ja już mam 11 kg na plus :( nigdy w życiu tyle nie ważyłam hehe

mnie w nocy budzi tylko pęcherz. budzę się już 3-4 razy na toaletę. strasznie to męczące.

oooo to trzymaj sie :)

szyjka sie skraca i juz na 1 opuszek jest rozwarcie. raczej nie dotrzymam:)

a co się dzieje Aga? mało przytyłaś :P oj to ciekawe czy dotrwasz do następnych warsztatów... ;)

u mnie powoli juz sie zaczyna dziac:) mam wytrzymac jeszcze tyzien max dwa :)Mała prawie 3 kilo, u mnie na plusie 7,5, wiec na spokojnie.

bylam dzis w bobojaru na szarej- obok kartuskiej. duzo zabawek - ale tansze są w akpolu, ale przecenia ciuszków.

w netto weszlam i kupilam przewijak:) szukalam takiego 80/50, ale ani w necie , ani stacjonarnie nic mi sie nie podobało, a tu na wejsciu czekał na mnie taki, jakiego szukałam. są tez chusteczki pampersowe i inne kosmetyki w dobrej cenie.

Ja mam jakiś niepokój w tych nogach nocą, coś swędzi ale w środku głęboko i nie usnę dokąd nogi nie znajdą zimnego skrawka pościeli, dopiero to przynosi ulgę.

Luciola czy to takie uczucie....ciężkości nóg, rwania mięśni? Ja tak mam od grudnia, a na zmianę pogody to już masakra, zwłaszcza kolana :( codziennie smaruje nogi maściami rozgrzewającymi i pomaga chociaż na kilka godzin :) jak stara babka normalnie....

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...