Mamusie marcowe 2014 (5)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-4-t517970,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.)
8. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
9. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
10. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
11. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
12. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
13. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
14. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
15. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
16. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
17. termin:? malgocha
18. termin:? Kejt
19. termin:? Magdula
20. termin:? AgaMalaCzarna
21. termin:? Martyna.89
22. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Skopiowałam listę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (5)

gosia kurcze współczuje, później ciężko pewnie będzie się rozruszać jak już urodzisz, kondycja nie ta sama :/ Nie widzę twojego suwaczka ile tam ci zostało?

Mnie teraz nogi męczą. Budzę się w środku nocy bo tak mi hmmm... cierpną? Nie nazwałabym tego bólem, raczej jakieś takie prądy/swędzenie pod skórą, masakra. Muszę w nocy spacerować żeby mi przeszło, ale zwykle jak się o tej 4 obudzę to do rana mnie trzyma.

Ja to zapomniałam jak już jest być chodzącym u mnie wstawanie się i przewracanie to jakby na żywca wbijali mi igły ale podobno po zdjęciu szwu będzie lepiej już się nie mogę doczekać!a mój największy problem to zgaga nie odpuszcza po niczym na chwilę leki pomogą i męczy 24h na dobę Dziś też piękna pogoda a i zaczęły męczyć mnie sny o porodzie dziś w nocy rodziłam w lesie a później w makro :-)i zawsze to samo nie zdążę nigdy do szpitala mam nadzieję, że to nie sny prorocze haha

Mikkka siła wyższa :D teraz to ja już chyba nie będę się wybierać na dłuższe zakupy, spacery ;) ale już nie długo niech tylko ten miesiąc przeminie :D

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki.

Czy któraś z Was zastanawiała się lub może zdecydowała na pobranie krwi pępowinowej?

@ Kasieńkas :

ja wprawdzie z kwietniówek, ale śledzę i ten temat, i jeśli mogę doradzić szkołę rodzenia, to na Zaspie, niedaleko szpitala, na Majewskich - Pani mgr Grażyna Niemczyk-Kuczkowska.
jak masz skierowanie od gina, to po prostu dzwonisz, umawiasz się i przychodzisz.
zajęcia w poniedziałki, wtorki, czwartki, dowolne godziny, między 17 a 20. chodzisz ile możesz i kiedy możesz.
nauka oddychania, zajęcia z kąpania, pieluszkowania, spotkania z psychologiem, nauka masażu malucha, nauka pierwszej pomocy, spotkanie z ludzmi z Akpolu - do wyboru do koloru.
numer telefonu z łatwością znajdziesz w necie.

Marta szkoda, że Cie z nami nie było, współczuję i lepszego samopoczucia życzę!!
Kaja to nie nasze pierwsze i będziemy na spacerki razem chodzić :P
Stojaka nie kupuję, nawet o nim nie myślałam, bo nie mam miejsca w domu :) a i tak tych rzeczy tyle potrzeba...a ręczniczków z kapturkiem mam dwa.
Taaak ta wanienka z ikei jest slodka, tylko malutka bardzo :(
Ehhh z tym chodzeniem... ja już się nie chwalę, że czegoś nie mam :P brzuch sztywnieje, nacisk na dół brzucha i wtedy takie malutkie kroczki albo postój - najgorzej jak na pasach złapie :P tak tak, ta relaksyna :) niektóre kobietki mają rozmiar stopy większy o 1 przez nią albo bóle innych stawów, np. kolana... :/

też słyszałam że istnieją weekendowe przyspieszone szkoły rodzenia. warto może za taką szkołą się rozejrzeć. człowiek się chociaż psychicznie uspokaja jak zna choćby tylko teorię. Ja już dawno odpuściłam kliniczną, bo czytałam że trudno się dostać. nie wiem po co one tak to dziwnie załatwiają. mogłyby mówić prosto z mostu jak sprawa wygląda a nie spławiać cały czas, jakbyśmy miały nie wiadomo ile czasu.

z jednej strony uspokoiłyście mnie dziewczyny że wy też macie już problemy z chodzeniem i tym coraz częstszym twardnieniem brzucha. jednak z drugiej strony jestem załamana że jeszcze jakiś miesiąc (znaczy mam taką nadzieję hehe) mam przed sobą i jak tu funkcjonować :/

Ehhh Kasieńka mówiłam ci, zaspa, hehe, jaka reklama :) tam na wykłady możesz "wejść" w każdym momencie, są w poniedziałki na 17, a ćwiczenia ja miałam w miesiąc chyba, połączone, przyśpieszone, bo jest dużo dziewczyn, ale jest za darmo. Nie ma co się dołować, są też szkoły przez neta.. a wszystkiego nauczysz się i tak jak dzieciątko urodzisz, tak to tylko czysta teoria!

supermama ma tez krótsze cykle zajec w weekendy albo w ciagu 2 tygodni no ale tez platne, nie wiem ile ale skoro Ci tak zalezy to moze warto...

w swissie dzis zaczeli nowa szkole- koszt co prawda 400 zl za 2 miesiące, ale zajecia sa we wtorki - teoria i czwartki - ćwiczenia, do konca marca.

Rewelacja... 32 tydzień zaczęty, a ze szkoły rodzenia d.... zimna wyszła. Zajęcia od 17.02 w supermamie są przez 10 tygodni !!! z czego raz w tygodniu dla par i raz w tygodniu gimnastyka dla pań. Co mi po 10 tygodniach, skoro ja do tego czasu pewnie urodzę. Porażka. Te 2 beznadziejne położne z klinicznej to bym chyba nie wiem co... rozniosła, bo myślałam, że tam coś wyjdzie, a jak nie wyszło, to jak zaczełam szukac innej szkoły to myślałam, że w tej supermamie coś będzie sensownego...a to 10 tygodni, jakby nie można było szybciej tego przeprowadzić a nie rozwodzić się nad tematem... teraz już na takim etapie to gdzie ja znajdę zajęcia... jestem załamana, bo to pierwsze dziecko i zero wiedzy :((((( a jednak jak się czegoś posłucha od innych to coś tam zostaje w głowie... zdołowałam się..

ja mam to samo:( dlatego już ledwo z Julcia jezdze do zlobka i wychodzę z nia z domu:/ dziś tyle w "terenie" ze myslalam ze już urodze;P tez mnie tak dziwnie rwie az do pachwin ze kroka nie mogę zrobić i już zaczelam czytac na necie czy to normalne ale jak u Was jest podobnie i tak w tych tyg może być to jestem spokojniejsza:)

do piatku w redlowie zepsute jest ogrzewanie.. wspolczuje mamusia rodzacym na dniach!. Bedzie naprawione w sobote ;)

No ja juz boje sie kaszlec czy kichnac bo czuje ze mnie w dole rozerwie. Chodzic tez juz powolutku bo moment mnie lapie takie twardnienie brzucha jak opisujesz.

tak Evelcia to normalne, ja miałam tak przez 2-3 tygodnie prawie przy każdym ruchu, nie mówiąc o dłuższym chodzeniu na spacerze czy zakupach właśnie. Trochę pomógł mi magnez. Mikka gdzieś wyczytała że te klucie to za sprawą większego wydzielania się "relaksyny hormonu powodującego rozluźnienie stawów. Rozluźnienie stawów ma za zadanie efektywne powiększenie kanału rodnego i umożliwienie dziecku przyjścia na świat. Skutkiem ubocznym będzie pojawiający się ból stawów biodrowych, spowodowany naciskiem dużej masy na nieco rozluźnione stawy biodrowe" :D

Gosia i Ciebie męczą takie wymioty? oj współczuję.

Ja również wybrałam się na spacer, ale zakupowy :) zorientowałam się że nie mam żadnych śpiochów w rozmiarze 56 ! trochę kaftaników i body jest ale dołu żadnego :/ i oczywiście nic nie znalazłam.

Dziewczyny czy wy też już macie spore problemy z chodzeniem? ja ledwo szłam po tych sklepach - co chwile mi się brzuch napinał. plus takie kłujące, rwące uczucie w dole brzucha aż do pachwin. Czy to jest normalne? trochę się przestraszyłam bo jeszcze tak mnie nie bolało :( dobrze że był przy mnie mąż to miałam podparcie, inaczej nie doszłabym do domu.

O tak, pogoda świetna. Nawet ja wyruszyłam z małą na spacer, przemaszerowałyśmy niezły kawałek drogi, tempem ślimaczym :) Ale ja już bym sie zdrzemnęła teraz a ona dalej dokazuje :p

Jaka piękna pogoda wietrze dziś cały dzień żeby choć trochę poczuć powietrza :-) Mój kryzys dalej trwa ja też jestem z tych wymiotujących przez całą ciąże choć pierwsze 4 m-ce to brrr były okropne teraz to raz na tydzień :-) Ja nie mogę się zabrać za to pakowanie chyba też wszystko mam jeszcze brakuję nam wanienki wpadła mi w oko z Ikea muszę szwagierkę poprosić ale dziś mi się nudzi okropnie

Marta wspolczuje!! Moja mama tez wymiotowala przez 9m-cy. Na szczescie mnie to ominelo i oprocz zatrucia nie nie mialam z tym problemu. Dobrze ze codziennie nie musisz sie zaprzyjazniac z kibelkiem!

Dzisiaj przyszly mi juz rzeczy z gemini i juz prawie wszystko mam :)

Jakos tak dziwnie mi jak mam juz czesciowo spakowana torbe do szpitala.. To staje sie takie realne...

Czesc dziewczyny:-)
Jestem wprawdzie mamusią kwietniową 2014 wiec mam caly miesiac zapasu, ale wlazłam na Wasz wątek, zeby podejrzec na jakim etapie przygotowan juz jestescie.
Cos mi się przewinęło ze zamawiałyscie ciuszki przez nextdirect. Mozecie cos wiecej napisac? Zagladam tam i jestem doslownie zakochana w tych ciuszkach. Jak faktycznie jest z rozmiarami? Nie sa np zanizone? Czy zamowic mozna z tej strony tylko podajac numer karty kredytowej czy np przelew lub pobranie tez jest mozliwe? Nie mam karty kredytowej i tu pojawia sie problem:-(
Fajnie ze zaplanowalyscie sobie spotkanko:-) to zawsze razniej, a moze pozniej i na porodowce sie spotkacie:-D moze nam kwietniowym tez sie uda:-)
No i pewnie juz wszystkie macie kompletne wyprawki to zapytam jeszcze u Was:
1. Macie stojaki do wanienek? Bo mam dylemat czy kupowac czy odpuscic?
2. Czy wozek tako city move/alive lub lupo baby design czy graco symbio?Pomocy bo mam metlik totalny.
3. Ile okryc kapielowych kupilyscie - takich z kapturkiem? Dwa wystarcza?

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...