Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Ru.minka to nie są fikołki, że ręka odskakuje tylko łaskocze w przenośni napisałam fikołki.

a mnie wraz z rozpoczęciem 17tygodnia zaczeły sie fikolki, bo juz jestem pewna ze to dziecko plywa:) odbija sie czasem jak ping pong, smieszne uczucie, zwlaszcza ze to pierwsza ciąża i wszystko dopiero się poznaje:)

zadzwiona jestem tymi fikołkami MartaR :) już? sadzilam ,ze w drugiej ciąży nieco szybciej motylki i później regularne ruchy,ale żeby az tak?

Doczekasz się brzuszka Evelcia ;) w pierwszej ciąż zaczal u mnie być widoczny kolo 5/6 mies. a później już robil się tylko wieeekszy.

MartaR zadziwona jestem tymi fikołkami, książkowo ruchy jako ruchy w pierwszej ciąży kolo 20 tyg. w drugiej jakies 2 tyg. wcześniej, motylki wcześniej,ale żeby filkolki az :)? zadzwiajace :)

Evelcia spokojnie i brzuszek zobaczysz ;) Mi w pierwszej ciąży wybil około 5/6 mies. tak,ze było widać,a poznie już tylko rosł i rósł ;)

A zapomnialam napisac ze u mnie 0.5kg na plusie ;) teraz z niecierpliwoscia czekam az zrobi sie ladny ciazowy brzuszek bo jak narazie wyglada jakbym przytyla i tyle ;P

hej. mam nadzieje ze rozwiejecie moje obawy:-) od kilku dni meczy mnie takie rwanie, skurcze mięśni w prawej nodze włącznie z posladkiem - gdy dłużej posiedzę lub poleze. zastanawiam się czy to coś poważnego... pierwszy raz zabolało jakis miesiąc temu po grze w badmintona aż nie mogłam chodzić przez kilka godzin- myślałam ze nadwyrezylam mięśnie. no ale bol powraca, oczywiscie o mniejszej sile. A moze ktoras z Was tez ma podobne bole?

Z moim przeziebieniem jest juz lepiej. Zostal tylko zatkany nos ale to juz pikus :) dzieki za rady. Pozdrawiam

Marta, w Gdańsku na Kliniczną.

Kiave, ja jestem na zwolnieniu ale jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że będę mogła wrócić do pracy. Siedzenie w domu mnie dobija, a nie znoszę wykonywania prac domowych w ramach zajęcia sobie czymś czasu ;)

Która z was jest na l4 ja już jestem drugi miesiąc i kota dostaje sma w domu, do pracy nie mogę wrócić a siedzenie w domu samej tez na moja psychikę za dobrze nie działa.

Kocur a gdzie chodzisz na pobranie krwi??

Mi też się dobrze leży ale niestety muszę zebrać d*pkę na badanie, bo jutro wizyta u gina. Dobrze, że mój lab długo otwarty, tylko głodna mega jestem :D

Mikołaj jest fajne. Antoś i Antosia też :)

Witam Was dziewczyny po weekendzie :) dziś miałam jechać na pobranie krwi, ale dobrze leży mi się w łóżku wiec dziś będę leniuchować do południa, a później oczywiście dwór z najmłodszym domownikiem :). Wczoraj miałam bóle podbrzusza zaczęłam się martwić pewnie coś nie tak ale wyczytałam, że to normalne bóle w tych tygodniach wieczorem była już ulga.Fikołki przez malucha były odczuwane tzn jest ok :).
Co do imienia w ten dzień co byłam u lekarza spojrzałam w kalendarz 10 września było Mikołaja :) i podoba nam się więc jeśli się okaże na 100%, że chłopak to imiona mamy : Filip, Mikołaj, Marcel. Mi sie bardzo podoba Antoś a jak dziewczynka Antosia niestety mojemu mężowi nie podchodzą te imiona.

MartaR masakra z tym nosem co w pierwszej ciąży tez tak miałam i po prostu ta klucha to jakas masakra ;p, chyba najgorszy z objawow jak dla mnie :P

Aga nigdy nie mow nigdy ;) lty jest krotki, a i przenosić latwo ;)

Co do szpitala to ja Anielkę rodziłam,a wlasciwie powinnam pow. rodziliśmy :) w Wejherowie i drugiego Maluszka tez tam planujemy rodzić.

W domu mamy Anielkę, jak pisałam a mieć będziemy Pawełka, Łukasza albo Marysię, Zosię, o ile nic się nie zmieni ;p

Co do imion BWN to mi się podoba Tymek i Antoś :)

tutaj i nie tutaj. u nas 28.02 raczej, wiec o marzec chyba nie zahaczymy:)

Ja rodziłam w Wejherowie i bardzo polecam! a Wojtuś też bardzo mi się podoba bo to imię mojego ukochanego mężusia :-) my mamy w domku Sebastianka druga jak dziewczynka to Agatka a jak chłopczyk to nie wiemy nic nam nie pasuje :-) w czwartek wizyta więc może ujawni się nasze maleństwo!

Mi też to imię bardzo się podoba ale mojej dobrej koleżanki pies tak się wabi i jakoś głupio ;)

jak będziesz miała synka to polecam Ci imię Mikołaj ja jestem zakochana po uszy i w imieniu i w synku:)

a z drugim zaczął się 16 tydz miało być:)

No pewnie!:)ja z pierwszym dowiedziałam się w 13 tyg a skończył się 15 a zaczął 16 tydz

Mnie się podoba Wojtek. sami się z mężem zastanawiamy nad nim (jeszcze Mikołaj i Tomek) :-) najzabawniejsze ze wszyscy z rodziny i znajomych mówią mi ze będę mieć chłopca. cały czas zastanawiam się dlaczego, chociaż bardzo bym się cieszyła bo po cichu liczę na to :-) może za tydzień już będzie można zobaczyć- będzie to 17 tc więc chyba jest szansa?

Mi się bardzo podoba Wojtek ale mąż jest absolutnie na nie. Wg mnie to piękne imie i bardzo uniwersalne - Wojciech, Wojtek, Wojtuś :) A moja babcia ma swoją własną wariację - Wojtaszek :D
Adaś też fajny.

Co do porodu to albo Kliniczna ( już tam rodziłam i było spoko) albo Swissmed.

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...