Re: Mamusie marcowe 2014
~monika0305
(11 lat temu)
No wlasnie w evimedzie mi lekarz zalecil, choc nie wyjasnil dlaczego - powiedzial ze mam zadzwonic do invicty w Gdansku i sie umowic na pappa, test podwojny czy potrojny (nie pamietam), i usg genetyczne.. kazal sie umowic w danym terminie i powiedzial ze tak sie robi, nic wiecej. Poszlam do lekarza na nfz i zalecil mi isc zrobic najpierw prenatalne do babki na Dabrowie w Gdyni, ktora ma podobno super sprzet i na podstawie tych badan okresli sie czy podejmowac dalsze dzialania. Nie wiem czym sie kierowal lekarz w evimedzie, bo nie powiedzial, ale widocznie cos widzial. Na usg prenatalnym wyszlo wszystko ok, poza przeziernoscia (3,7mm), przeplyw krwi, kosc nosowa, bicie serca itd wszystko wygladalo dobrze... Lekarz z nfz w ogole powiedzial, ze nie widzi zadnych wskazan, zeby robic prenatalne, ale ze wzgledu na tego w evimedzie zaproponowal je zrobic mi, ale decyzje juz mi zostawil ;)) babka od prenatalnych dala mi skierowanie na nfz na dalsze badania (w koncu jest jakis tam program dla ciezarnych) wiec choc tyle dobrze, bo w invic-cie chyba ponad 500 zl te badania kosztuja, a juz dosc kasy wydalismy w evimedzie na wizyty, z ktorych poza zdjeciami i zalecaniami kolejnych to badan nic innego nie wynosilam - zadnych porad, zadnych takich normalnych zalecen przy ciazy, a o niektore rzeczy glupio mi bylo pytac bo moze sa rzeczy oczywiste.
0
0