Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie marcowe 2014

Ja biorę Cetrum Materna 90 tabletek 60 zeta.

Ja jeszcze ciuchy ciążowe mam, wiedziałam że się jeszcze przydadzą :P Najgorszy będzie dobór ciepłej i wygodnej kurtki na zimę.

A znacie to: w pierwszej ciąży nosisz ciuchy ciążowe jak tylko dowiadujesz sie o swoim błogosławionym stanie. W drugiej ciąży wciskasz sie w zwykłe ciuchy tak długo jak sie da. W trzeciej ciąży twoje ciążowe ciuchy stają się zwykłymi ;p

mamusie marcowe 2014

Evelcia a gdzie kupiłaś te spodnie w H&M?

Re: Mamusie marcowe 2014

Hej. ja stosuje prenatal classic. wyniki mam wszystkie dobre na tyle że w tym miesiącu mam tylko mocz do wykonania :)

ja już jestem po pierwszym zakupie spodni ciążowych :) trzeba przyznać że strasznie się naszukałam tych spodni bo bardzo mało jest sklepów z odzieżą ciążową. myślałam że będzie łatwiej. nie wspominając o tym że są strasznie drogie - na szczęście znalazłam swoje w promocji :)

yenna a slyszalas o szkole cud narodzin? wiem ze prowadzi ja polozna z wojewodzkiego a zajecia odbywaja sie w budynku szpitala kolejowego, ja sama znam to tylko ze slyszenia ale moze warto sie dowiedziwc czy poczytac opinie

dzięki dziewczyny, ja wyniki mam ok, na początku z żelazem miałam problem ale to przez to że mój żolądek niczego nie przyjmował ;) możliwe że brakuje mi jakichś witamin bo strasznie wysychają mi usta i zrobiła mi sie afta :( a do tego suchość gardła i chrypka, pękające żyłki w nosie prowadzące do lekkich krwawień itp. No ale czego kobieta nie zniesie dla tego rozwijającego się w niej malucha :) dzwoniłam dziś do mojego gin to polecił coś z kwasami omega 3, poszukam

Ja biorę Femibion Natal 2 (od 13 tyg) jako kontynuację Femibion Natal 1 (do 12 tyg), podobnie jak w pierwszej ciąży. Oba zawierają lepiej przyswajalną formę kwasu foliowego jakiś metafolian, przy czym natal 2 zawiera go oczywiście mniej zgodnie z zapotrzebowaniem, ale ma za to DHA.
Biorąc Femibion Natal 2 codziennie połyka się jedną tabletkę i jedną kapsułkę z kwasami DHA czyli dwie pigułki. W pierwszej ciąży miałam do końca bardzo dobre wyniki, więc teraz też nie planuje ich zmieniać. Są niestety dosyć drogie choć nie orientuję się ile kosztują inne. Moje kosztują 40-45 zł, ale w aptece gemini można je dostać za 38 zł.

Ja biorę pharmaton maturelle, czy są dobre okaże sie po wynikach;) Mają zapach czekoladowy, ale odbija się po nich rybą, pewnie przez te kwasy DHA, dziwne, że taka duża w nich zawartość kwasu foliowego, jak mi się skończą, to pewnie zmienię na inne, ale nie bardzo wiem jakie.

Dziewczyny, nie wiecie może, czy jest jakaś szkoła rodzenia (bezpłatna dla gdańszczanek) przy szpitalu wojewódzkim? Do tej pory chciałam rodzić na klinicznej, ale tak sobie myślę, że w sumie mam takie cele jak szpital wojewódzki (rodzić naturalnie, najlepiej bez znieczulenia), to w sumie czemu nie tam? Odwiedziny ciotek i babć (własnych czy innej położnicy) w łóżku, gdy trzeba wietrzyć krocze, też mi się nie widzą za bardzo.

vita-miner prenatal

dziewczyny a bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? ja musze kupic nowe bo mi sie skończyły a chciałabym zmienić na inne

witam sąsiadkę z Moreny:)

Witamy Asia:)lepiej późno niż wcale:)

Cześć dziewczyny, miło mi dołączyć do wątku :) trochę późno ale nie pomyślałam, że pojawicie się tu tak szybko. Jestem Asia, mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża, kończy się 16 tydzień. Mieszkam na Morenie. Miłej niedzieli ;)

Kurcze niektore z was juz ma polowkowe ida. Niesamowite ze to juz. Tak szybko czas leci

Ja tym razem nie wybieram się do szkoły rodzenia :) przez 3 lata już nabyłam doświadczenie:D. Jak byłam w drugiej ciąży (pierwszą poroniłam) chodziliśmy z mężem na Wałową do szkoły rodzenia która była finansowana przez miasto.
Ja 3 noc nie mogę spać się kotłuję, chodzę po mieszkaniu tylko czym to spowodowane? w dzień nie śpię .

Tak to jest zwyczaj stary jak swiat, nawet nasze matki mialy takie odwiedziny. Lepiej samemu sie o to upomniec i wybrac sobie jakas fajna. Przysluguja ci chyba 5 czy 6 wizyt w domu az niemowle ukonczy jakies 2 miesiace. Polozna obejrzy malucha, zwazy, pogada z toba. Sprawdzaja warunki w jakich dziecko jest wychowywane ale raczej pod katem patologi totalnej (nie przychodza w bialych rekawiczkach:) no i czy sama nie masz depresji czy tego typu. Mnie nawet szwy zdjela w domku po nacieciu. Bardzo pomocne gdy masz milion watpliwosci w pierwszych tygodniach. Proponuje zadzwonic do jakiejs pobliskiej przychodni, nakieruja cie na kogos. Ja do swojej dzwonilam dopiero ze szpitala jak urodzilam.

Dziewczyny o co chodzi z położną na nfz? tzn można się za darmo umówić w szpitalu, ktora polożna będzie? coś za pięknie mi to brzmi... ;)

o nie, wrecz sie zdziwila, ze tak wczesnie dzwonie. na morenie np. czekaja na decyzje, czy bedzie dofinansowanie..

Czyli nie pozwoliła zapisać się z wyprzedzeniem? Trochę lipa, tak czekać w niepewności, czy się potem człowiek załapie, czy za późno o jeden dzień zadzwoni...

dzwonilam na kliniczna kilka dni temu. u na koncowka 19 tyg. pani powiedziala, ze zajecia od 28 tygodnia (najpozniej ze wszystkich innych szkół) i mam dzwonić na poczatku grudnia.

A od którego tygodnia ciąży można się zapisać do szkoły rodzenia na Klinicznej? Ja słyszałam, że dopiero w 22, najwczesniej 20. Ale może to nieaktualne? Głupio byłoby przegapić termin....

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...