Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

Evelcia moja mala tez sie mniej dzis kreci, zareagowala tylko na 3 mega slodkie cukierki zjedzone jeden po drugim (mialam na nie straszna ochote :D) ale ja dzis chodze smetna przez ta pogode wiec pewnie i ona wyczuwa moj nastroj. Maz wrocil z pracy, przylozyl ucho do brzucha i stwierdzil ze jest ok bo on slyszy jej delikatne ruchy :)

Asiula dzięki za info, czyli w sumie trochę jak byś była umówiona na to cc, dobrze, że masz taką info w 100%.

A u mnie kolejna rewelacja i coraz większy niepokój ... wróciłam od okulisty, po badaniu dna oka wyszło, że w 1 oku mam coś nie tak i żeby rodzić naturalnie to muszę to oko zabezpieczyć laserowo, żeby się siatkówka nie odkleiła, bo niestety jest taka szansa. Co lekarz to inna opinia, zaczynam mieć dość, tym bardziej, że latam do okulistów od 4 miesięcy i ciągle nie mam jasnej decyzji czy jest to wskazanie do cc czy nie... 1 lekarz tylko wystawił kwit, że mogę rn, ale nie zrobił żadnych badań, więc zaświadczenie jest "g" warte wg mnie.

Zaczynam mieć mętlik w głowie, czy ćwiczyć, żeby mała się spróbowała obrócić i zrobić ten zabieg laserowy i próbować rn czy nie ćwiczyć, trudno mała będzie miała złe ułożenie i umówić się na cc albo jak się zacznie akcja to jechać do szpitala i lekarze sami zdecydują o cięciu, bo w takim ułożeniu prowadząca gin powiedziała, że nikt nie zezwoli mi rodzić naturalnie.

Jestem wypompowana tymi wydarzeniami i nie mam siły na nic...a za 2h idę na gimanstykę ze szkoły rodzenia, może tam mi przejdzie mój kiepski nastrój..

Mikka trzymaj się !!!

a no tak ! myslalam, ze monterka tylko:) ja nadal nic:)

wyglada na to, ze mnie wyprzedzicie. po moim wczorajszym ktg 3 urodzily:)

Hej dziewczyny, udało mi się połączyć, ale na telefonie to słabo, więc często mnie tu nie będzie :-) tak jak Asia pisała jestem w szpitalu i oby Klaudia się szybko zdecydowała, bo już samej mnie nie wypuszczą ;-) trzymajcie kciuki a i Aga nie polecaj naszej konkurencji :-p

Mi się dzisiaj moja córa jakoś mało rusza :/ nie chce panikować więc poczekam jak to się rozwinie do przyjazdu męża i oby się rozruszała!
Może tak reaguje na moje ciągłe ostatnio złe samopoczucie.. eh..

Zapomniałabym - Aga okazało się że ja już dostałam pierwszą wpłatę z ZUS - miałam zwolnienie do 11 lutego a wpłatę miałam 12 lutego - wcześniej tego nie zauważyłam bo były problemy w banku. Czyli wygląda na to że czeka się max 30 dni od dostarczenia dokumentów a nie od ostatniego dnia na zwolnieniu :)

Dobrze że szybko zadziałali i jest pod stałą kontrolą ! Trzymam kciuki za nią i maleństwo!

Dziewczyny mikka jest od wczorajszego wieczoru w szpitalu, podejrzewali sączenie wód, jest już lepiej ale w dwupaku już jej nie wypuszczą...

fendika maz mikki ma firme transportowa wiec jak sie bedziecie przeprowadzac to warto sprawdzic tez ich oferte ;) mozesz sie z nia skontaktowac w tej sprawie :)

kasienkas dzięki za pomoc..wyslalam wlansie do Ciebie meila:)

Kasienkas mam wystawione skierowanie na cc na 1 dzien przed terminem konca ciazy czyli 17 marca rano o 8 jade do szpitala juz na czczo i tego samego dnia najprawdopodobniej beda mnie ciac. W szpitalu sie nie umawialam bo tam na liste wpisze mnie juz moj gin bo tam pracuje. A gdyby cos zaczelo dziac sie wczesniej to jade z tym samym skierowaniem tyleze wczesniej ;) ale cos czuje ze wytrzymamy...

Hej,

Dzisiaj dzień zaczęłam od... pączka :)

Fendika ja mieszkam w gminie Pruszcz, przed Rotmanką. Wiem co to budowa, mega robota przed Wami, ale polecam! Własny dom to coś cudownego. Ogródek, kwiatki, miejsce na grilla... My rozpoczynaliśmy budowę 3 lata temu i ponad 1,5 roku już pomieszkujemy na swoim.
Budowaliśmy systemem gospodarczym.

Przeprowadzkę ogarniałam w większości sama, bo mąż był albo na budowie albo w pracy, ale dało radę. ty w ciąży więc może poproś kogoś do pomocy.

W dmku jeszcze nie wszystko zrobione na tip-top, ale coraz bliżej wielkiego finishu.Część krzaczków już rośnie, kwiatki posadzone... i już cieszą moje oko, zwłaszcza teraz wychodzące krokusy, hiacynty i tulipany. Pierwsze krokusy już się rozwinęły-żółte. Cud miód !

Poza tym fendika ja prowadziłam na necie swój dziennik budowy więc jak coś to na priv dawaj (bikej~malpa~wp~pl). Mam namiary na projketantów itd. Projekt macie wybrany ? Trzymam za Was kciuki !

AsiulaB- czy Ty będziesz miała umawiany termin cesarki? bo się zastanawiam czy jak dzisiaj się okaże u okulisty, że jednak mam wskazanie do cc + ułożenie małej, to czy lepiej iść się umawiać i nastawiać na konkretny dzień cięcia czy lepiej nie ? Tak się zastanawiam, bo lekarka mi mówiła, że do 38 tygodnia lepiej poczekać z cesarką i jechać jak się akcja zacznie, ale jak to zwykle... co lekarz to inna teoria.

Malwina Ty jesteś z osiedla Leszczynowego okolice Szadółek? bo ja też :D

aga dzięki za namiary:)
Do Skowarcza mamy ok 9 km wiec dosyć blisko:) a co masz tam tesciow?

Tez nie zazdroszcze pakowania. Ja sie w pierwszej ciazy przeprowadzalam tydzien przed terminem. A teraz mamy remont lazienki.
AsiulaB - no rzeczywiscie blisko:) Mam nadzieje, ze sie spotkamy na spacerach:)
Gosia - ciesze sie z Toba:) Kibicowalam Ci mocno.

Z os. Leszczynowego w gdansku

Ja tez caly czas w dwupaku a termin na 3.03 juz sie doczekac nie moge. Wydawalo mi sie juz kilka razy ze to juz ale niestety nie. Czym blizej to bardziej sie boje te czekanie jedt straszne. Wybralam wojwodzki mam nadzieje po szkoleniu na zzo

pakowania nie zazdrszcze- pakowalam nas 1,5 roku temu - sama przez tydzien i dzien z Tesiową, bo Mąż był w delegacji. na przeprowadzke polecam http://www.liderpak.pl przewiezli nas w 2,5 h, zniesli, wyniesli i swietna cena:) a dzialka gdzies blisko Skowarcza może :P?

tez mi zal Was opuszczac..ja teraz czekałam az się rozpakujecie i razem na spacerki a u zonk:( a dzialke mamy kupiona kawalek za Pruszczem Gdanskim wiec będziecie miały blisko;P a wyprowadzka teraz bo nie sadzilam ze tak szybko sprzedamy mieszkanie..ale jak sobie o tym pomysle to już jestem mega zmeczona;)

ojjj fendika opuszczasz nas :( też sobie termin na tą wyprowadzkę wybraliście :P już współczuję tego pakowania, ale pamiętaj o nas! Może będzie czasem szansa na jakieś spotkanie :) jeśli to dość blisko Gdańska...

basik03 to bardzo blisko mnie :P ja na Zabłockiego :)

Witam Was dziewczęta :D tak tak ja jeszcze w dwupaku ;) dziś ładnie okna po myłam, bo świata nie było przez nie widać:) pączusie 4 zjedzone a co i tak jestem gruba będę myślała po porodzie :D. Gosia to teraz korzystaj a tak stawiałam, że będziesz w tym tygodniu jako kolejna rozpakowana mamusia.
Evelcia twój termin tuż tuż może się zacznie w nocy? :D

Witam Cię Basik03.

Fendika, ależ oczywiście skorzystamy z grilla szampana pikolo się kupi i będzie opijać Wasze nowe gniazdko :)

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...