Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

aha...niestety Pawelka jeszcze nie wypisali:(..lekarz już czekal z wypisem ale radiolog opisal zdjecie ze ma jeszcze szare pluca (co się zdarza u wczesniakow a mój niby wcześniak niby nie każdy ocenia inaczej ale pewnie dmuchają na zimne, chociaż wcześnie opisal ze jedno jest ok a drugie zainfekowane a dziś już inaczej może inny radiolog nie wiem) w tazdym bądź razie czekamy do poniedziałku i ponowne badania..juz się nie nastawiam jak dziś bo się znowu zawiodę..

kasienkas co do karmienia piersią to nie ma obaw ze ktoś będzie ci kazal karmic albo krzywo patrzeć..polozne przynoszą mleko jak chcesz i karmisz nikt za specjalnie tym się nie inetresuje (chyba ze trafisz na laktacyjne to na pewno spytają dlaczego nie karmisz) ale tak to dla nich nawet lepiej bo nie musza cie pilnować i pomagać w przystawianiu..

ja tez chciałam do marca poczekać żeby dzidzia była wieksza i wogole no ale niestety na to wpływu nie miałam..lekarz mowil ze gdyby to był np. 32 tydzień ciąży to jakos by te wody powstrzymali czy cos zrobili a tak normalnie kazali czekac na skorcze i rodzic...a krocze miałam nacinane i to chyba robia rutynowa oczywiście wcześnie musiałam podpisac karteczke ze się zgadzam..(zgodziłam się bo balam się ze mi peknie i może być gorzej a tak już mi się goi i jest ok:))wogole po 2 godz wstałam a po 4 bylam już po prysznicu:) chyba ta choroba Pawelek tyle mi sil dala zebym mogla przy nim być od początku:)

niria 1,5 palca? to ja juz tak chodze ponad tydzien:), wiec spokojnie

niria to ciekawe która z nas pierwsza będzie - w końcu ten sam termin mamy :-)
ja też mam nadzieję że do marca córcie donoszę.
Dobrze że już się ciepło robi, to chociaż szybko będzie można z dzieckiem wyjść na dwór :)

Aga - dodatkowy rabat już na wózek dostaliśmy, chociaż jego wysokość jest niewielka... ehh ja nie mam siły z nimi walczyć bo jak tylko się denerwuje to od razu boleśnie twardnieje mi brzuch. więc spokój i cisza to u mnie teraz podstawa :) dobrze że w grudniu zamawiałam wózek :P

piękna dzisiaj pogoda! życzę miłego dnia! :-)

no to fendika szybko Ci poszło :)a jak krocze - ocalało czy konieczne było rozcięcie ? bo się zastanawiam czy położne starają się ochronić czy rutynowo tną :)

ja po wizycie u gin.w środe - rozwarcie na 1,5 palca i podobno wszystko gotowe do porodu :) powiem tylko AAAAAAAA bo nie mam jeszcze spakowanej do końca torby i chciałam jeszcze ponosić Bąbla do marca :) a po drugie od przyszłego tyg.dopiero ma być jakaś mama z nami- w razie czego więc się teraz nie przemęczam

a poza tym tym to puchną mi stopy i mnie bolą :) i ze względu na fakt,że miałam niedawno opryszczkę mam brać kurację z Heviranu. w tej ciąży kilka razy miałam opryszczkę i się troche obawiam żeby nic Bąblowi nie było. i zaczęło mnie boleć gardło... ale koniec narzekania :)

Hej, AsiulaB ciągle jestem, już napisałam do ciebie maila na priv :) także czekam na pytania.

Co do termometru to ja kupiłam jakoś przed świętami fajny w Lidlu, elektryczny, dotykowy/ bezdotykowy za 50 zł, bardzo sobie chwalę. Warto obserwować ich promocje bo mają fajne sprzęty medyczne mam też inhalator i obie rzeczy się sprawdzają :)

Ja już też praktycznie spakowana :) brakuje tylko kapci pod prysznic i pampersów. Udało się pozostać przy jednej torbie :) hurra ;) chociaż nie powiem, że było łatwo :D

image

w nocy maz dzwonil na Kliniczna spytac czy jak wody odeszly to mamy jechać do szpitala i babka powiedziała żeby jechać na Zaspe bo nie maja miejsca dla wcześniaków..ja Zaspy nie znam Kliniczna jakas bardziej przyjazna, znana wiec zdecydowaliśmy się tam jechać bo w sumie to 38 tydzień rozpoczęty (zależy kto jak liczy)..babki z IP dzwonily do lekarzy czu uznac małego za wcześniaka czy nie i czy przyjmą..na szczęście się zgodzili:) porodowka była pusta wiec z tym ok ale po porodzie ponad pol dnia bylam w sali poporodowej bo miejsc brak na położnictwie..ale jak ja lezalam to tak mało się rodzilo ze kilka pokoi stało pustych wiec nie ma reguly i jeżeli ktoś chciałby tam rodzic to wolalabym jechać i sprawdzić dopiero ewentualnie inny szpital..
ja na noc tez mam drewniane lozeczko a na dzień rozstawimy turystyczne u Julci w pokoju żeby w dzień spal w spokoju..Julcia już kilka miesiecy ma swoje lozko wiec z przekazaniem lozeczka nie było problemów;)

mikka dzięki za info o termometrze

hehe tak myślałam, że ta ilość torb zabrzmi :)))
nie mam 1 wielkiej torby, a specjalnie nie będę kupować, więc zobczę ile rzeczy wyjdzie do zapakowania i jakoś to porozdzielam, opiszę każdą co i jak żeby mąż się nie pogubił

Asiula gratuluję spakowania ! :)

Ja mam 2 torby. Jedna z moimi rzeczami i rozek z pampersem i body na sam poród. Druga rzeczy dla dzieci.

Poniewaz sypialnia dla maluchow jest na pietrze to do salonu wstawie turystyczne lozeczko, mam akurat takie szerokie 80x100 wiec dwa maluchy sie zmieszcza.

Ja też nie zmieściłam się w 1 torbę mam 1 średnią a w drugiej małej mam tylko rzeczy na przebranie dla mnie na IP i rzeczy dla maluszka na narodziny i coś do przekąszenia więc po porodzie mąż ją weźmie do domu więc zostanę w szpitalu z jedną Ja mam dla młodego na pierwsze pół roczku Kołyskę Simplicity Coneco później starszy dostanie normalne łóżko a młody przeskoczy w jego drewniane łóżeczko Ja jutro mam wizytę w szpitalu i wyznaczą zdjęcie szwów hip hip hura!

trzymam sie, jutro przylatuje moja Mama wiec raczej tak , jak chciala zobaczy brzuszek:) u nas torba spakowana, przed wyjsciem dorzuce jeszcze tonic, krem i dezodorant.

w ciagu dnia mamy taka kołyske na kołach, ktora mozna wozic po mieszkaniu, a lozeczko na noc.

zadzwon tam i męcz o wozek, no i koniecznie duzy rabat albo fajny gratis.

Zdecydowanie zgadzam sie ze spakowanie torby to juz taki powazny krok. Wtedy dopiero dochodzi ze to juz tak blisko :) ja nie dam rady spakowac sie w 1 torbe bo nie wiem w jakim szpitalu w koncu wyladuje - wiem ze na zaspie kilka rzeczy, tj podklady, podpaski, odpadaja no ale na kliniczna trzeba wziac.

Ehh ja sie wozka chyba nie doczekam... Jutro pt a oni nie dzwonia :/ oby w przyszlym tyg byl bo dla mnie to nie tylko wozek - gondola ma mi sluzyc jako lozeczko do drzemania w salonie. Lozeczko drewniane to typowo do spania w nocy. a Wy gdzie/ w czym planujecie usypiac maluchy w ciagu dnia? Ja zastanawialam sie nad koszem mojzesza ale z miejscem kiepsko. Wystarczy ze wozek bede trzymac w mieszkaniu, ewentualnie na balkonie. Wczesniej planowalam na klatce, ale ze wzgledu na to ze ostatnio ukradli nam rower, to zrezygnowalam z tego pomyslu

A ja się dziś wreszcie spakowałam, mimo ze do terminu jeszcze trochę ;) i oczywiście w 2 torby bo 1 dużej nie mam, będę jechała do tego szpitala jak na wczasy hehe. Czy Wy tez po spakowaniu odczułyście ze to już tak blisko? A właściwie ze może zdarzyć się w każdej chwili?
Ja póki się nie spakowałam to nie dopuszczałam myśli ze mogę urodzić już teraz miesiąc przed terminem, a teraz tak zewnętrznie jestem gotowa i tylko czekać zostało, no ale dla małej lepiej będzie jak jeszcze posiedzi trochę w brzuchu :) w środę wizyta u gin to zobaczymy czy nam już jakiś termin wyznaczy...

Ja mam jeszcze 5 tygodni do terminu i chciałam się dziś pakować ale nie wyszło bo musiałam wykombinować strój dla synka na sobotę na bal i długo mi zeszło. Chwilę zdążyłam odpocząć to juz musiałam odebrać go ze żłobka.

Mnie też coś czasem zakuje ale wczoraj byłam u lekarki i nic nie mówiła żeby się coś otwierało. Kolejna wizyta za 2 tygodnie a potem dopiero w termin jeżeli dotrwam.

Kasiula jeśli nadal tu zaglądasz to odezwij się do mnie proszę na priv asiulek84@vp.pl. Chciałam podpytać o Redłowo a niekoniecznie muszę to poruszać na forum bo nikt inny nie jest zainteresowany ;)

Ja już swój brzuch nosze na udach :D ale pewnie długo jeszcze poczekamy ;)

Fendika a tak z ciekawości nie było problemu z przyjęciem do szpitala na Klinicznej?

ja radze wziąć jedna torbe .. później maz będzie latal w szoku, strachu itp. za torbami;) ja miałam jedna i jak było trzeba cos dowieźć to maz czekal w pogotowiu;)

Ja mam taki:
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-rapid.html
Ważne było dla mnie żeby szybko mierzył - 9 sekund, końcówka jest elastyczna..antyalergiczny.. no nie wiem, ale dla mnie taki wystarczy :)

Fendika jeszcze troszkę i Pawełek będzie z Wami! Wytrwałości i cierpliwości, dużo zdrówka dla Maluszka!

Evelcia ja też powoli czuję, że mój organizm się przygotowuje. Coraz niżej brzuch, rozciąganie w pachwinach, piersi puchną, szyjka się skraca (w piątek lekarz mi tak powiedział..więc jak jest teraz nie wiem..), ale czuję się zmęczona.

Kasia chcesz brać 3 torby do szpitala?

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...