Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

Wczoraj wieczorem myślałam ,że to już bo mała tak się wyginała, wbijała nogi w żebra a na dole jakby grzebała łapkami. śmiałam się, że kopie sobie tunel :) i bardzo mocne kłucie czułam. Po 15 minutach przeszło i wszystko wróciło do normy więc nie wiem o co chodziło.

Mój cel to urodzić między 21 a 24 marca a najlepiej w jeden z tych dni. Wtedy moja mama albo mąż będą mieli prezent na urodzinki :D

Z tego co wiem to szpital wysyła info o urodzinach dziecka do urzędu miasta w którym jest szpital i wciągu dwóch tygodni trzeba się pojawić, podać imię i adres meldunku. Ja rodzę w Wejherowie a potem to wszystko musi iść do urzędu w Gdyni gdzie zameldujemy i nadamy Pesel.

szpital zawsze wysyłał info do miasta. Ale i tak musisz się zgłosić w ciągu 14 dni (albo mąż) żeby zarejestrować. A później urząd stanu cywilnego po odbiór pesel.

Słyszałam, że masaż szyjki strasznie boli. Mój brzuch się też powoli zaczyna napisać, mała się wierci... jest coraz większa, miejsca mniej, a w nocy takie popisy, jak by w cyrku była.

Evelcia, no mi położna mówiła, że w takim zaawansowaniu ciąży bezpieczniej jest robić KTG 2 razy w tygodniu.Mi kazała przyjeżdżać do przychodni.

AgaM czy każdy szpital wysyła dane o urodzeniu do urzędu ? Ciekawa opcja. W dobie XXI wieku to powinno być na porządku dziennym. Ważne info !

Czy przy wyjściu ze szpitala dostałyście mamy-te już rozpakowane informację o podawaniu dziecku witaminy K i D ?

W lidlu dobra promocja na pampersy za 88zł rozmiar 3 za 186szt=0,47zł za 1 szt.

No dziewczyny to która już rozpakowana ;). U nas kolejna noc przez Marcela pięknie przespana no ale nie może być pięknie przez całą zimę córcia nie chorowała a wczoraj jak na złość kaszel, nos zapchany. Wczoraj mieliśmy odwiedziny Pani położnej zdjęła mi szwy i teraz mam lekkie wycieki z rany nic mnie boli i dziwne, że nie gorączkuję tylko może dlatego, bo łykam od wyjścia ze szpitala antybiotyk. Mało tego położna mówiła, że jestem 4 dziewczyną z Zaspy w tym tygodniu której zdejmuje szwy i są wycieki z rany.

Evelka zjedz za mnie duzą kostke czekolady. ja na tych jogurtach i serkach juz odpadam, ale chociaz do wagi sprzed ciazy brakuje niecale pol kilograma, wiec to dobre pocieszenie....

szpitale wysylaja dane o urodzeniu i na nastepny dzien mozna odebrac akt urodzeni. w gdansku daja okrycie kąpielowe i dyplom gratulacyjny w prezencie :)

pesel jest po ok. 30 dniach.

i jestem po KTG - lekarz powiedział że wszystko jest ok.

Gosia - kto by pomyślał że jeszcze z brzuszkiem będziesz tak długo chodzić. zdecydowanie uparciuchy w nas rosną :)

Mnie lekarz uświadomił że jak nie urodzę za 6 dni to wysyła mnie na patologię :( jestem tym przerażona więc mam nadzieję ze Justynka się ogarnie i w końcu wyjdzie! :D

Mam pytanie do mam które już urodziły bo ja nie pamiętam :-)jakie formalności trzeba dokonać po urodzeniu dziecka? chodzi o odbiór aktu w urzędzie co w szpitalu pesel itd

Evelcia trzymam za Ciebie mocno kciuki ja pierwszą ciąże przenosiłam o 1 tydz ale teraz jestem bardziej umęczona tą ciążą bo lekarze mówili, że już tydz temu powinnam urodzić a napewno do końca tyg a tu już następny tydz i nic :-) czuję się jak by ten stan miał trwać wiecznie i już zawsze będę w ciąży haha coś niecierpliwa jestem w tej ciąży :-) Czytałam o czopie że jak odszedł to może być chwila a może być 2 tyg przed mam nadzieję, że u Ciebie to chwila mi już ponad tydz temu odszedł uparte te nasze dzieci :-) mam nadzieję, że nam wynagrodzą i będą grzeczne jak aniołki :-)

Patunga mam nadzieję że się u ciebie rozkręci na dobre ! Trzymam baardz mocno kciuki :)
Ja dzisiaj idę na KTG. ahh lekarz to się zdziwi bo powiedział że marne szanse żebym dotrwała do środy a tu niespodzianka - ja dalej w dwupaku i jakoś skurczy brak :/ osiwieję chyba od tego czekania.

Patuga trzymam kciuki! dziś piękna pogoda można rodzić :-)u mnie w nocy męczyły nieregularne skurczę tylko nie wyspana jestem bo minęły i rano już ani śladu :-( więc dalej czekanie i czekanie uśmieję się jak przenoszę normalnie :-)miłego dnia!!!

Patunga, trzymam kciuki:) A juz myslalam, ze sie spotkamy w Wojewodzkim:) Ale u mnie cisza i spokoj.
Dzisiaj piekna pogoda, idealna na spacer.

Dzień dobry.
A ja od 7 mam biegunkę, bóle jak na okres, zaraz idę pod prysznic i zobaczymy czy się rozkreci.
Z małą miałam podobnie, po kąpieli poszło i za 5 godz była:)

Wczoraj byłam u lekarza. Droga do wyjścia jeszcze zamknięta, łozysko wg usg jest już dojrzałe więc lada moment może podjąć pracę i zaczną się skurcze. Mała ułozona prawidłowo więc czekam na wielkie bum. Waga małej to ok 2900 więc malutka jest.

Za 12 dni kolejna wizyta, to dzień terminu. Juz liczę dni :)

Ach ten Wojewódzki ;) Malwina a czemu 16 godzin rodziłaś?

Malwina to mialas akcje, ja nie lubi ogolnie wiertarek, a w czasie porodu to tez bym chyba wstala i powiedziala co mysle... w sumie nie ich wina, a porody cala dobe, a kiedys zrobic remont trzeba, ale wkurzajace, ze akurat Tobie sie trafilo!

Ja juz po dziewczyny ur 4.03 w wojewodzkim trwalo to dlugo bo ponad 16 godz. Moge wam poleci opieke po porodowa jednak sam porod przebiegl strasznie zastanawiam sie czy nie napisac jakiegos pisma. Mialam dostac znieczulenie zzo nawet moj lekarz ktory pracuje w wojewodzkim dzwonil trzy razy i niestety nie dostalam a sie nastawilam. Oprocz tego nie dostalam zadnego innego znieczulenia gazu itp... W czasie porodu od godz 6 rano do 18 nie bylo w ogole cieplej wody zeby usmierzyc bol bo jest remont... I za sciana wiercili myslalam ze pozabijam bo w drugiej fazie porodu strasznie to denerwowalo takze te ktore maja teraz termin na dniach przestrzegam ale polozne super.

hej dziewczyny pozwolicie, że się dołączę :) ja mam termin na 24 ale lekarz powiedział że poród może być w każdej chwili bo szyjka gotowa i część porodu mam jakby za sobą ( cokolwiek o znaczy ) i czekam na te skurcze i czekam ;)

Kasieńkas - ja KTG dopiero teraz będę miała co 2 dni. nie wiem dlaczego Tobie powiedziano że trzeba robić tak często jeszcze przed terminem. Niewiele dziewczyn (z tego co czytałam na forum mamusiek styczniowo-lutowych) miało je tak szybko robione. pewnie to zależy po prostu od lekarza, bo mój powiedział że nie muszę chodzić przed wyznaczonym terminem

ja tez miałam "masaż" szyjki żeby rozruszać ją. Gin powiedział że teraz na pewno mam rozwarcie na 2 palce :P plus bolało mnie tak bardzo przez moją budowę - tłumaczył mi to ale przez ten ból nie byłam w stanie się skupić ;)
no ale u mnie nadal cisza, oprócz odchodzącego czopu z odrobiną krwi.. więc może ?? :) oby !

Gosia to teraz u nas podobnie - brzuch ciągle się napinający, telefon ciągle dzwoniący.. szkoda tylko że ja już przeterminowana :P

No właśnie mi robił masaż szyjki macicy żeby jeszcze bardziej ją pobudzić dlatego tak bolało po ale czary mary nie zadziałało :-) piękna dziś pogoda siedziałam w ogródku dziś i czytałam gazetki byłam na zakupach i zrobiłam krem z pomidorów na obiadek a akcji porodowej brak napina mi się ten brzuch co chwila a tak poza tym nic tylko wszyscy dzwonią czy już bleee A teraz czekam na moich chłopaków i idę z nimi do fryca :-)Pozdrawiamy

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...