Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

kiave gratuluje!!!

Ja dzisiaj mam juz ostatnia wizyte u gin. To sie lekarz zdziwi ze jeszcze w dwupaku jestem :D

Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!
Taaaak Marta ta sławna parówa i rozgotowana cukinia haha to był mój pierwszy obiad po porodzie, zdrowa dieta mamy karmiącej :-) albo na kolację oczywiście sterta chleba a obok rozwalona chyba konserwa, nie odważyłam się tego jeść ;-)

Marta nie lubisz grubej parowki;P..obiad za 1 zl był? był..;) ale widze ze z jedzeniem w każdym szpitalu tak samo..ja jadlam codziennie na sniadanie i kolacje ta sama "ala szynke" ;)
kiave gratuluje:)

Ależ byka zrobiłam ZEPSÓŁY- ZEPSUŁY powinno być :D
Gratulacje dla kolejnych mamuś rozpakowanych :)
Asia no to akcję szybką musiałaś mieć :)

Dziewczyny muszę Wam napisać jaki obiad miałam jednego dnia w szpitalu :D
Ziemniaki papka, sos biały podawany do każdego obiadu ten sam, papka z cukinii i do tego mięso GRUBA PARÓWKA :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja się pochwale 4.03. 2014 urodzila się moja córeczka Aurelka przez CC godz 18.05 waga 3400, 56 szpital Warszawa Solec :)

fendika mala nie okazuje zazdrosci tylko glosna sie zrobiła :-) a moze w ten sposob okazuje juz sama nie wiem.

Mikkka w nocy trafilismy na super babke przedstawila sie Asia taka mala chudzinka do rany przyłoz:-) a ta połozna rano miala na imie
Ania oj kobieta zaszła nmi za skóre.Jak nas przyjeli dziewczyna rodzila obok to sobie wyobrazcie jak my sie nasluchalismy bo jeszcze drzwi sie zepsóly te ktore sa miedzy salami.

Marta jeszcze raz gratulacje!! W domku jest zupełnie inaczej :) Może trafiłyśmy na tą samą, ja na porodówce trafiłam na taką starszą w koku i w okularach, jej tekst mnie rozbroił, "ciąża i poród to nie choroba, będzie boleć :D" potem miała pretensje, że nie odpowiadam jej na pytania podczas skurczu! ale później przyszła położna do rany przyłóż, cudna, fajnie prowadziła poród i wręcz mnie uspokajała :) Położne na oddziale po sn takie sobie, ale tam też jedna cudowna!
Luciolla nie wiem jak po cc, ale koleżanka z sali urodziła bliźniaki naturalnie (byłam pełna podziwu, 36 tydzień i kilka dni, jeden ponad 2800, drugi ponad 3100!!!) i gdyby nie fakt, że jeden musiał być na obserwacji, miałaby obu od razu..
Po pobycie w szpitalu sądzę, że położne mają duży wpływ na nasze samopoczucie, ale nie wszystkie zdają sobie z tego sprawę albo mają to gdzieś.. ja miałam straszną presję odnośnie wagi Malutkiej, że spada, że nie przybiera, kazały mi ważyć dodatkowo, a ja wtedy się stresowałam i tylko o tym myślałam, już mi chciały mleko wcisnąć, a tak na dobrą sprawę spadek był akceptowalny - do 10% a potem waga lekko skoczyła z wieczora do rana (położne nastraszyły, że porównuje się tylko ranne a ranne stały w miejscu) i na szczęście pediatra był normalny a Klaudia w domku przybrała ponad normę na dzień! :) Dobrze, że trafiła się też jedna cudna, która bardzo mi pomogła i dzięki niej karmię naturalnie. Jednak tak jak Aga ja też aż się popłakałam z tego stresu i presji..

Marta to trochę się jednak i tak wycierpialas skoro wzielo cie dzień wcześnie jak zrobili cesarkę... z karmieniem tez tak miałam na początku ze wykarmilabym wszystkie noworodki na neatologii jak donosiłam Pawelkowi i co sciagnelam to za chwile czułam znowu ze mi przybierają .. pielęgniarki się smialy ze przynoszę po 2 buteleczki kiedy Pawelek nawet jednej nie zje;) ale teraz jak już nie sciagam i normalnie karmie to mam tle ile potrzebuje maly..a "ciagnie" dosyć często i najchętniej to by caly czas lezal przy cycu;)

Marta "witamy w domku":) jak Martynka zareagowala na braciszka? u nas na początku z Julcia było ok ale teraz widze ze trochę gorsza się zrobila (chyba probuje zwrocic na siebie uwagę) i bardziej "przytulanka".. chce zebym brala ja na rece, odkladala Pawelka i z nia się bawila i więcej siedzi na kolanach i się bawi albo z nami na kanapie przytulona;)

evelcia jedz na Kliniczna.. nie spotkałam nikogo nie przyjemnego na porodówce i położnictwie (zdarzyło mi się u Pawelka ale na to nie ma co patrzeć a trzeba myslec ze wszystko będzie dobrze) a wręcz nawet przyjaznie glownie na prodowce:) nie wiem czy ja tak trafiam czy tak tam jest;)

Marta gratki:) fajnie, ze jednak cc. szybciej poszło.

mi sie tez jedna taka trafila, nie mialam pokarmu, a ona do kolezanki obok ze pani oczywiscie karmi naturlanie. butelke mi przynosila, ale za kazdym razem z komentem, ze mam probowac przystwic dziecko. to byla dzienna zmiana, wiec poszla szybko , a pozostaje kobitki byly mile i pokazywaly jak karmic. zawsze sie jedna trafi. ja sie z tego poplakalam, ale potem mi Mąż i inna polozna wytlumaczyly, ze to nie tragedia i pokarm bedzie , a sztuczne nie jest gorsze, ważne, ze Majka je.

Marta gratulacje i szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja sie zastanawiam czy jak mi cc zrobia to tez mnie zostawia sama sobie z dwojka...

Marta super ze juz jestescie w domu! Oby rana szybko sie zagoila!

Jestem przerazona postawa tamtej poloznej! Jak smiala w ogole cos takiego odpowiedziec! Dobrze ze jej dogadalas. Kurde ja pewnie nie mialabym tyle odwagi! Coraz wiecej slychac teraz negatywnych opini o zaspie.Zaczynam sie bac :(

Aha tak jak się spodziewałam mogłabym wykarmić cały oddział :) tyle ma pokarmu:)

Witam Was dziewczyny my od dzisiaj w domu :).
We wtorek wieczorem pojechaliśmy na IP, bo od rana miałam skurcze najpierw co pół godziny później co 15 minut. Na IP ktg wykazało skurcze i 2 palce rozwarcia o 23 trafiliśmy na porodówkę tam już ktg nie pokazywało skurczy a mnie coraz gorzej bolało. Mąż siedział koło mnie do 3 w nocy i położna dała mi zastrzyk na te ból taki sam jak Tobie Mikkka i mąż pojechał do domu i wrócił o 7 rano. Rano mieliśmy czekać na decyzję lekarza co ze mną będzie i tylko mnie uratowało, że dwa razy lekarz pomylił się z wyliczeniami rozmiarów małego, bo na IP wymiary podał 4 kg i dlatego miałam CC, bo na pierwszym rannym obchodzie lekarz kazał podać mi oksytocynę, ale ja się nie zgodziłam, bo wiem co by mnie czekało.Poranna zamiana położnych była kiepska przynajmniej ja trafiłam na wredną z którą miałam wymianę słów ponieważ stwierdziła, że się jest prawdziwą matką jak się urodzi naturalnie fantazja ją poniosła więc jej nie miło odpowiedziałam.Za pół godziny przyszedł lekarz dzienny i tylko podszedł do mnie i kazał pokazać ranę po poprzedniej cesarce i zapytał czy decyduję się na cesarkę to ja że tak i 10.10 mały był na świecie:).Mały przez cały pobyt miał kute tylko stópki, ale każdemu dziecku tak robią. Za to ze mną nie było do końca ok ze względu drugiej cesarki macice w nie najlepszym już stanie. Doszłam już do siebie ale pierwsze 3 dni były najgorsze w tym też że trzeba sobie było samemu radzić nawet wstać po cesarce.

Aktualizacja, nie mogłam się powstrzymać :)

Mamusie lutowe z tendencją marcową:
1. termin: 28.02.2014r. Aga M.(Morena) Maja/sn/ Swissmed

Mamusie marcowe:
1. termin: 02.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 07.03.2014 AgaMalaCzarna (Przymorze)/Jaśko/Kliniczna
7. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gd-Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
8. termin: 08.03.2014r. kiave
9. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
10. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja/cc/Zaspa
12. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
13. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
14. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
15. termin: 18.03.2014r. malgocha85 synek ma być :)
16. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
17. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
18. termin: 24.03.2014r. elfik5555/Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
19. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
20. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
21. termin: 27.03.2014r. basik03 (Gdansk Morena) corka/sn/Wojewodzki
22. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/sn-cc?/ imię?/ kliniczna
23. termin:? Kejt
24. termin:? Magdula
25. termin:? Martyna.89
26. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
01.03 /06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
01.03 /28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
01.03/08.03/Niria/córka ?/?/?/Wojewódzki
05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/?

ok dzięki:) w sumie to moje drugie dziecko ale wlasnie nie wiem czy Julki nie przegrzewalam (chociaż u nas było chłodniej wtedyjak teraz)..ja tez ubieram pajaca albo kaftanik i śpiochy plus rozek i w dzień i w nocy...ale w dzień u nas jest naprawdę mega cieplo i chyba tez tylko kolderka albo kocyk;)

Ale ja bede obkuta w teorii dzieki wam :)
Dzisiaj czuje sie lepiej niz przez caly tydzien, moze to cisza przed burza :D

Na noc też rożek ;-) no i skarpetki i niedrapki też :-)

My w pajac lub body + śpiochy na to w dzień kocyk, a w nocy rożek + kocyk :)

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...