Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

A my zamawiamy u tej Pani http://slodkibiznes.blogspot.com/2013/08/tort-na-chrzciny-z-bucikami-i.html

Cukiernia w hotelu Haffner w Sopocie, najlepsze torty w Trójmieście!!! Pyszne :) My mieliśmy mango-malina w białej czekoladzie, ze względu na matkę karmiącą :) a są czekoladowe, pralinowe, coś z truskawką itp. cena 70zł/kg więc podobnie jak sowa czy tdeker.

Dziewczyny gdzie zamawiałyście tort na chrzciny?

Polecam Wam dziewczyny Femaltiker na laktację! u mnie dużo pomógł! a karmię z jednej piersi tylko....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja tez juz nie lubi spacerow. Ale ostatnio jak bylam to odslonilam okienko w gondoli i sie uspokoila, patrzyla zaciekawiona i zasnela. Ale tez max 1h juz wytrzymuje (z reszta w te upaly to ka tez dlugo nie daje rady na dworze).
Jak czesto karmicie teraz dzieciaczki w takie upaly? Ja bylam przyzwyczajona ze co 1.5-2 h karmie i wiedzialam o co chodzi. A teraz ciagle marudna i je co 1h.
Zaczelysmy od soboty miec problem z zasypianiem. Cudowna suszarka przestala dzialac i nie wiem o co chodzi. Widze ze jest zmeczona ale zanim zasnie (tym razem bujana w wozku) to mija 20min ryku :-/

A dzisiaj miala rekord w spaniu. Zasnela o 19.30, o 21.30 jedzonko i dalej lulu az do 7.30 :D
Wszystko byloby fajnie gdyby nie to ze dostalam kolo 23 zapalenia piersi i od razu goraczka i dreszcze :-/ musialam sama sobie radzic bo nie chcialam malej budzic. Goracy prysznic i lod i paracetamol pomogly. I w koncu po 2 zasnelam. No ale dalej boli (na szczescie jest miekka) i chyba bez kapusty sie nie obejdzie

my przy Julce stosowaliśmy bobotic ale nie dzialal i przeszliśmy na dentinox i tu na szczesice pomoglo:)teraz tez nim smaruje:)
Julica tez nie lubila wlansie po jakiś 3 miesiącach lezec w gondoli i spacery miała wokół bloku pol godz a później na lawce z nia na rekach albo na polsiedzaco w wozku..do spacerówki przezucilam jak skonczyla 6 miesięcy bo ponoc tyle min powinno dziecko jezdzic w gondoli..i rzeczywiście jak siedziała było znacznie lepiej:)
Pawelek tez się bardziej marudny zrobil ale na pewno to winna tych zabek widać opuchnięte lekko dziaselka, slini się pcha raczki pieluszke do buzi i ma katar .. trochę wcześnie no ale tego się nie wybiera;) nocki dalej masakryczne..po kilka razy się budzi a nad ranek ok 4 kupa i godz mam do polezenia bo nie spi później wtulony we mnie zasypia;)

Hej my przy pierwszym używaliśmy dentinox i super się sprawdzał młody wogóle się nie męczył przy wyżynaniu ząbków
Dziś upał straszny mój młody na spacerku najczęściej śpi bo wybieram godz jego snu na spacer i tak potrafi 4h przespać po południu jak wychodzę już krócej śpi to wtedy wychodzę na ławeczkę na wspólnotę i po drzemce jak jest aktywny chcę zwiedzać a nie leżeć w gondoli i tak dziś mieliśmy grilla na wspólnocie a mały bawił śmiał się i gaworzył na rozłożonym kocyku w cieniu i tak mu było dobrze.
AsiulaB maluchy tak ok 3 m-ca zaczynają marudzić w gondoli bo robi im się tam nie wygodnie i pozycja leżąca jest coraz mniej fajna dla nich zobaczysz problem się skończy gdy przełożysz młodą w spacerówkę
U mnie tak było przy pierwszym teraz jeszcze niewiem bo młody głównie jak pisałam śpi na spacerkach

My uzywamy bobodent i dziala juz po kilku minutach

czy Wasze dzieci lubia spacery? Moja Mania cos ostatnio marudzi przez wiekszosc spaceru, moze to przez te cieplo, az sie boje co bedzie gdy zaczna sie upaly. Chybaze toinna przyczyna, juz nie wiem

Hej, ale tu cisza....

Kupka zbadana drugi raz i teraz ciała redukujące wyszły 0,25...czyli dalej nietolerancja, ciekawe co pediatra powie tym razem.

Po zaleceniu przez pediatrę mała dostawała przez kilka dni Bebiko 1 z delicolem przed karmieniem. Pierw 8 kropel i co dobę zwiększaliśmy do 10 a potem do 12 kropelek. Kompletnie na nią to nie działało. Drugi raz delicol podany, tyle, że teraz przed mlekiem, wcześniej z enfamilem był mieszany no i zero reakcji. Bebiko 1 mi się skończyło i teraz próbujemy Bebiko Komfort 1 - ze wzgledu na to, że bebiko jakoś lepiej tolerowała niż enfamil a ma tę nietolerancję to podjęliśmy z mężem decyzję, żeby to przetestować.Teraz obserwacja trwa, dopiero pierwsza doba po zmianie.

W środę idziemy na szczepienie to i pogadamy znowu z pediatrą co ona na ten komfort powie, zobaczymy jaka reakcja będzie i ewentualnie co powie na ten nutrimegen... zasugeruję to mleko, jeśli sama nie zaproponuje.Póki co dajemy samo bebiko komfort bez zadnych dodatkowych kropelek. Wszystko odstawiliśmy i teraz tylko mleko samo podajemy.

Mała mi się dalej dziwnie zachowuje w ciągu dnia od razu po jedzeniu zaczyna często być marudna, trwa to już kilka dni, płacze, jakby senna była, zasypia a po kilkunastu minutach się budzi i znowu płacz... ślini się, piąstki do buźki wkłada i pieluchę ostanio też zaczęła pchać.. w środę dopytam o przegląd dziąseł, może to samo co u Ciebie Asiula..czas na ząbki... kto wie.

Czytałam artykuły na necie i od 3 miesiąca ząbkowanie może iść... chyba zakupię jakiś żel do smarowania dziąsełek- Asiula co wybrałaś? Dentinox? czytałam na necie, że jest podobno dobry..

Pozdrawiam :)

Super gratuluje :-)a mój młody już 5 dzień kupki nie robi już mnie to zaczyna martwić jest na samej piersi trochę długo ale nie męczy go to bo jest pogodny uśmiechnięty nie dokucza mu brzuszek Dziś po raz pierwszy sama wypuściłam się na zakupy a mąż został z dwójeczką naszych smyków i spisał się na medal A ja niby trochę odetchnęłam ale i tak cały czas myślałam o maluchach ale poprawiłam sobie humor bo weszłam w kurtkę i bluzkę rozmiar S :-)

Dzięki dziewczyny już jest lepiej. Odciągam laktatorem, piję herbatki, łykam laktinatal i chyba dostosował się skład mojego pokarmu bo młody zaczął śmierdzące bączki puszczać i inne kupki robi.

aha pokazała też jak podnosić i odkładać małą i jak się z nią bawić, koszt wizyty domowej 70 zł

u nas była ta rehabilitantka http://www.abrehabilitacja.pl/?page_id=26
całkiem spoko mi się wydała; stwierdziła, że mała jest troszkę za mocno spięta ale póki co nie trzeba jej rehabilitować

mi herbata na laktacje też pomogła :-)
faktycznie piersi się przyzwyczajają do częstotliwości jaką maluszek potrzebuje, ale jak mam dalej zbyt miękkie to mam chwile zwątpienia. Na szczęście Justynka nie daje mi znać że jej mało.

Mikkka niestety nie znam, dla Klaudii szukasz?

Macie może rehabilitanta/tke godnego polecenia? Na NFZ straszne kolejki :(

ja tez miałam taki kryzys z julcia i niestety nic nie pomoglo..tez pilam herbtaki często przystawiałam i tak przez ok miesiąc i nie pomoglo ja sciagnelam to tez max 30 ml i dalam sztuczne mleko bo mala ciagle plakala..po odstawieniu nic nie przybieralo nic nie leciało po prostu po jakiś 2 dniach całkowicie zanikl....mam nadzieje ze teraz jedbnak na dluzej mi starczy ;)

Kikula nie musisz Maleństwa wybudzać, wystarczy, że ty przez jakiś czas będziesz systematycznie działać laktatorem, nie ważne ile ściągniesz, ważne żeby pobudzać. Ja miałam problem tylko na początku. Laktatorem nie ściągałam prawie nic, stresowało mnie to, ciągle patrzyłam czy leci czy nie itp. też piłam herbatki laktacyjne, koper włoski (dobry również na trawienie, a po porodzie się przydało). Podobno piersi i pokarm przystosowują się do dziecka. Moja Klaudia śpi od ok 21 do 5 lub 7. Czasami zdarzało się nawet 11h! Początkowo budziłam się ok 4 i musiałam ściągnąć, ale tylko tyle żeby poczuć ulgę. Teraz piersi się przyzwyczaiły, są pełne rano, ale nie jak kamienie. Także działaj Kochana, dasz radę, życzę dużo cierpliwości i mało stresu! :)

Hej ja miałam piłam 3 razy dziennie herbatki na laktację i dużo wody i młodego sporo przystawiałam mój ma przerwę nocną ok 7h i wtedy ok 22:00 ściągałam pokarm kupiłam sobie też tabletki Lactinacal i brałam Pokarmu znowu mam dużo i jest ok ale dalej piję herbatkę ale raz dziennie Powodzenia bo jak pamiętam kosztowało mnie to trochę stresu

Cześć dziewczyny, czas szybko leci i nie zawsze uda mi się zajrzeć na forum. Mieliśmy sporo problemów a to z hemoglobiną, z kupkami i z nietolerancją laktozy, która całkowicie ustąpiła. Teraz mam kryzys laktacji (mam bardzo mało pokarmu) piersi są miękkie i mały się nie najada, karmię co 1,5h w dzień a w nocy co 2,5-3 h żeby rozhulać ale jak ściągam laktatorem z obu piersi to max 50 ml. Czy miałyście też taki problem??Podobno może to trwać kilka dni (nie chcę budzić w nocy małego do karmienia bo przesypiał juz po 5h) macie jakieś doświadczenie jak sobie poradzić??

my już tez nie plastrujemy a jest już dużo dużo lepiej..miał wielkości orzecha wloskiego a teraz ma male jak na samym początku..niektórzy maja taki pepek:) byliśmy u chirurga dziecięcego i powiedział ze u chlopcow operacja taka nie jest konieczna chyba ze ze względu estetycznych ale dziewczynkom jak się nie wchłonie to trzeba wykonać bo później z ciaza sa jakies problemy...idziemy na kontrolna wizyte za jakies 2 - 3 miesiące i zobaczymy co teraz powie..mowil tez ze operacje można wykonać już po pol roku ale jak widać lepiej poczekać a noc samo się wchłonie :)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...