Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Fendika pepek u malej ppwoli zaczyna się wchlaniac nawet bez plastra. A jak u was?

moja Marysia tez sie slini, pcha raczki do buzi, ale tez pieluszke i "szoruje" ja dziaslami. Myślałam ze to taki czas na pchanie wszystkiego do buzi ale jak zaczela duzo bardziej marudzic i czasem nawet plakac grubymi łzami to zaryzykowalam uzycie zelu na dziaselka i pomoglo. Kilka dni pozniej na wizycie poprosilam pediatre zeby sprawdzila jej dziasla i pani dr potwierdzila ze zaczyna sie wyrzynanie zabkow

wlasnie przypomniało mi się ze Julcia tez wpychala wcześnie raczki do buzi i myslalam ze zabki a wyszly dopiero za 4 miesiące;) dokładnie dzieci w tym czasie poznają ciało i może dlatego większość naszych dzieci lubi tak jesc raczki ;)
kiave jak przepuklina u malutkiej? zmniejsza się?

W tych miesiącach maluszki poznają rączki i tez dlatego pewnie wpychają do buźki :)

Aha możesz sama kupić bez recepty.

Mi przepisywała lekarka ale tylko dla zasady chyba żeby mieć podkładkę dla NFZ ponieważ długo nie chciała mi przepisać na zniżkę nie wiem czego się bała a widziała różnicę po tygodniu na szczęście od piątku mamy już zniżki po co tygodniowych odwiedzinach Pani pediatry z myślą, że przepisze a i tak odsyłała do specjalistów po zaświadczenie. No ale po zawracaniu tyłeczka tymi wizytami chyba stwierdziła, że ma nas dość i wypisała zniżkę.
Mleko nutramigen powinno w każdej aptece mieć taką sama cenę 35.85 tak ustalił cenę nfz. W jednej aptece Pan miał cenę 37.51 więc ja zwróciłam uwagę dlaczego taka cena a ON do mnie to ile Pani powinna zapłacić to mu powiedział i mówi do mnie no dobrze to proszę 35.85 tak chciał mnie naciągnąć :D

Marta dzięki za info :)

Pierwsze mleko nutrimegen kupowaliście sami - gdzie taniej ? w gemini po 35 z groszami jest... czy już na receptę?

Witajcie, to się też dołączę do Was... Dominika też mi się dziwnie zachowuje... jest trochę nerwowa, ale nie wiem teraz czy to dalej mleko? bąki jakieś wypuszcza,czasem się pręży.. czy właśnie ....zęby, bo też zaczęła bąbelki śliny wypuszczać, do buźki rączki wpycha, potrafi tak rękawy oślinić, że ma mokre i muszę ją przebierać, śpi też sporo.Temperaturę też jej mierzymy często, ale wszystko ok, czasem trochę kichnie, ale to chyba jak każdy a czasem po pryśnięciu solą morską kicha.

Dzisiaj daję drugi raz kupkę do badania, zobaczymy co wyjdzie.Robię znowu prywatnie, bo lekarka gada o nietolerancji, ale skierowania nie da.Poza tym drugi raz nie zaleciła badania. Podobno parametry mogą się zmieniać, więc zdecydowaliśmy się na drugie badanie kału. Podaję teraz małej Bebiko 1 z delicolem przed karmieniem.Mam jeszcze 1 opakowanie Bebiko, więc akurat przez kilka porcji przetestujemy jak zareaguje na ten delicol przed posiłkiem. Jak nie będzie po tym lepiej i drugi raz z badania wyjdzie nietolerancja, to przetestuję ten nutrimegen.

Ale pogoda... za 3 tygodnie lato...

Dziewczyny u nas też jest ślinienie i gryzienie rączek mój Sebi miał już 2 ząbki jak miał 4 m-ce więc może u nas zęby pomału się wykluwają Dziś przyjechał wujek i zrobił nam rodzinną sesję zdjęciową młody był super grzeczniutki pozował jak prawdziwy model :-)

mikka u nas jest podobnie..slini się je raczki, ostatnio zaczal pokaslywac i ma zapchany nosek ale wydaje mi się ze jest lekko podziębiony chociaż dziś zauwazylam biale kreseczki na dziąśle i tez dużo spi..Julcia miała 8 mcy jak wyszedł 1 zabek i nie zauwazylam takiego zachowania jak teraz..zobaczymy chociaż wolalabym żeby to było później ;)

Hej, czy któraś z Was zauważyła już jakieś objawy ząbkowania? Moja Klaudia się ostatnio dziwnie zachowuje... śliniła się, jadła rączki i nie tylko, śpi dużo, a miała też stan podgorączkowy. Mamy obserwować, bo nie ma innych objawów wskazujących np. katar, kaszel i w środę mamy wizytę u lekarza.
I tak mnie zastanawia czy to mogłyby być już ząbki?!

Ja podaję nutramigen 1

Który nutramigen podajecie dzieciom przy nietolerancji laktozy 1 czy 1 LGG ?

Wszystkim Waszym pociechom życzę dużo zdrówka, radości, uśmiechu, słońca i żeby się dobrze chowały :)

podkladam walek pod pupe i nozki do gore, a kciukami lekko na kosci mienicy i wtedy rozluznia palluszki u stopek i obniza barki. drugie to takie zeby kladla rozlozone raczki na kolanach, trzecie to dr Siliwonczuk tez polecal zeby nozki na zewnatrz koliste ruchy zgietych nozek. pokaala tez jak podnosic i odkladac Majkę.

a tu chyba pojde na przerwe http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-gdansku-3#em-booking

Hej mi też dr Siwioleńczuk od bioderek powiedział żeby nie owijać dziecka nie krępować jego ruchów Ja masuję Szymka po kąpieli bardzo to lubi teraz śmieje się w głoś jak to robię :-) Szymek też wkłada rączki do buźki i się ślini jego brat miał dwa ząbki jak miał 4 m-ce więc może też szybko będzie miał My mamy chrzciny 13 lipca

Aga M a jakie ćwiczenia macie robić? Coś z tych metod z Bobath`u? Napisz jakieś przykladowe. Ja polecam też masaż Shantala i to wszystkim dzieciom też zdrowym, dla malucha sama przyjemność i fajny sposób na "czułości" miedzy mamą i bobasem :) a i na zdrowie maluchowi wyjdzie.

Marta Monice chodzi o czas przed samym porodem jak trafiła do szpitala z sączącymi wodami

Ja owijam tylko rece Justynki bo inaczej zamachalaby sie. Za kazdym razem odkladam ja bez owijania by sprawdzic czy sama zasnie ale rece zaczynaja latac i juz jest wnerwiona. Moze w koncu jak skuma ze ma raczki to bedzie inaczej :-)
Wczesniej to jej nie krepowalam bo usypialam ja na rekach ale od kiedy usypiam ja jsk juz lezy w lozeczku to nie widze innego wyjscia. Chyba ze ktos mi doradzi co innego moglabym robic :>

Monika a czemu w szpitalu leżałaś?

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...