Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Fendinka córcie oduczylam: dawalam przed snem butle z mlekiem + kaszka. W nocy jak sie budzila zmniejszalam porcje mleka co noc az w koncu nic nie dostawala i nie bylo zmiluj zadnego jedzenia jak sie budzila, ewentualnie woda. Szybko poszlo, tydzien/ dwa i spala do rana choc pierwsze noce byly trudne.

polecam Ci lekture Tracy Hogg "jezyk niemowląt" i "jezyk dwulatka"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za rady :-) jest już lepiej młody się coraz mniej tak denerwuje nieraz właśnie chcę odbić a nieraz jest po prostu tak zmęczony że nie może zasnąć i się wkurza Już go znam bo ustalił mu się rytm i wiem o której jest pora spania a o której zabawy i czuwania I jak się zbliża pora spania to nie dopuszczam żeby się mocno rozkrzyczał Mój od paru dni też przesypia 7-8h jestem bardzo szczęśliwa moje cycki mniej bo są olbrzymie i bolące ja ściągam pokarm z tej z której nie wypił bo cycek eksploduje do następnego karmienia ale pierś sama przystosuje się do dziecka napewno nie zaginie pokarm jak jest tylko jedna taka przerwa

luciolla a jak chcesz cwiczyc przesypianie nocek..wydaje mi się ze tego się nie da wycwiczyc.. Julcia do tej pory się budzi w nocy :/

ja jeszcze robie tak ze jak przy pierwszym cycku się odrywa to biore do odbicia (czasem odbije czasem nie) i przystawiam do drugiego i już jest ok:)

Evelcia nie wciskaj jej przez sen bo wtedy sie przyzwyczaji i zacznie sie czesciej budzic w nocy glodna. Unormuje sie samo, mozesz jedynie okres dostac szybciej przy tak dlugich przerwach ale pokarmu napewno nie zabraknie.

Moje juz (odpukac) tez ladnie spia. Po jednej pobudce kazde, 5 minut i spia dalej do 7. Jak tylko skoncza 6 miesiac i bede mogla wprowadzac kaszki to wyprowadzam do drugiego pokoju i cwiczymy przesypianie nocek, chyba ze same zrobia to wczesniej :)

Na butelce tez tak jest ze jak sie dziecko zaczyna krecic to musi sie odbic i mozna jesc dalsj

Gosia, mój Franek też tak ma, że chwilkę zje a potem się wyrywa i wścieka... odkryłam, że trzeba go wtedy wziąć do odbicia! Odbije połknięte powietrze i z powrotem wcina cycka jak szalony ;) Pozdrawiam

natknęłam się na ten wątek przypadkiem, synek z poczatku marca, podobne przejścia :) i kolki i wysypki :)
z mlekiem nie powinno byś problemu, to się samo reguluje, u mnie sprawdziła się taka metoda na noce, po południu więcej karmień, o 16, 18, 20 - wówczas zasypia, a potem karmię przez sen między 23-24, do 6 wóaczas śpi, tak też robiłam z straszą córką i działało - karmione piersią

Evelcia jesteś kolejna gdzie dzidzia przesypia prawie cala noc bedac na cycu ale wam ZAZDROSZCZE :( ;) u nas max przerwa 5 h a po pierwszej popudce już co 1,5 2 h a od 5 kręcenie wiercenie i spanie po 15 min i tak do 7..masakra nie wiem co mu jest :/ Evelcia pokarm sam przystosowuje się do potrzeb dziecka wiec jak Justynka potrzebuje takiej przerwy i nie jest glodna to jest ok a pokarmu na pewno przez to nie stracisz wiec się ciesz ze masz przespana nocke i nie mecz malej na sile żeby jadla..:)

Mam pytanko do mam karmiacych piersia.
Justynka zaczela miec nocna przerwa trwajaca 7-8h i sie zastanawiam czy przez to moge w koncu stracic pokarm. Wczesniej jak przerwa trwala 4-5h to juz mialam mega napelnione piersi (obie). Teraz juz po 8h jest tylko napelniona ta ktora powinnam karmic. Czy to sie samo jakos wyregulowalo czy powinnam np karmic ja przez sen zeby pokarm nadal sie wytwarzal. W dzien karmie co 1.5-2h z jedna przewaznie przerwa 3godzinna

Witam ale tu cisza to pewnie przez tą piękną pogodę :-) szkoda w domu tym bardziej na kompie siedzieć My praktycznie od pn na działeczce z dziadkami się wygrzewamy starszy ma frajdę maluch smacznie śpi z przerwami na cycusia w czwartek byliśmy z maluchami na wycieczce w zoo wycieczka zaliczona do udanych karmienie na dworzu już wogóle mnie nie krępuje szybko sprawnie nam to wychodzi :-) z awanturami przy cycku już lepiej wykumałam, że tak robi jak jest jego pora spania a nie może usnąć i jest zmęczony ale już znalazłam na to sposób i jest ok Jutro znowu działeczka i grilek uwielbiam taką pogodę pozdrawiamy letnio!

Hej, dziewczyny. Dawno mnie nie było ale to wynika z natłoku zajęć. Ostatnio też miałam maraton lekarski z synem więc sporo na głowie.

Jagoda już po pierwszym szczepieniu. Robiłam 6w1 i rota. Pneumokoki za tydzień bo nie chciałam za jednym razem jej wszystkiego podawać. Bardzo dobrze zniosła szczepienie w trakcie i po. Była bardziej senna niż zwykle ale akurat się przydało bo ja byłam chora i także potrzebowałam snu.

Niestety od dwóch tygodni walczę z katarem małej, wyciagam i wyciągam ale końca nie widać. Byłam u lekarza i kazał tylko oczyszczać nosek. Na szczęście nie rozwija się to więc da się żyć. Frida jest z nami cały czas, na spacerach także :)

pewnie jak wybieralas laekarke to tez pielegniarke- ja mam tę samą cały czas chociaz chcieli mnie w pzychodni zmanipulowac do wziecia innej.

Nie no polozna juz goscilam u siebie. Teraz ma przyjsc pielegniarka z przychodni.

dopiero?

nasza położna znaczy moja ciazowa byla 2 ha po wyjsciu ze szpitala i nas 3 objezdzala ( mikke i Asiule) na morenie kilka ładnych razy, mamy ją wybraną jako położna dla Majki. ta patronazowa to pewnie z przychodni? teraz to na niewiele Ci sie przyda. przyjdzie papierki wypelni podpiszesz i tyle ja bedzisz widziala.

Dziewczyny a mialyscie takie cos jak wizyte patronazowa pielegniarki srodowiskowej? Ma do mnie takowa przyjsc jutro i nie wiem czego sie spodziewac. W ogole nie slyszalam o takich wizytach. Poloznej tak ale pielegniarki? Powiedziala ze taka wizyta jest kiedy maluszek skonczy 6 tyg

Kasienkas ja bym pokazala te krostki.
Do dermatologa poszlam prywatnie.

Mikka zdazylo mi sie tylko raz czy dea zjesc troche czekolady i tyle.

Z przebieraniem roznie -staram sie przed karmieniem ale jak ma nerwa i zaczyna marudzic to po karmieniu.

Evela a jadłaś wcześniej kakao i cytrusy? obok miodu, orzechów i truskawek to najbardziej alergizujące produkty.. podobno trzeba się ich wystrzegać jak się karmi..
Ja najpierw przebieram, potem karmię, żeby się Klaudii nie ulewało podczas przebierania. Wyjątek stanowi kupka podczas lub od razu po posiłku :)

Dziewczyny jak postepujecie z Maluszkami? Najpierw przewijanie pozniej karmienie czy odwrotnie?

Evelcia cos dla Ciebie http://babyonline.pl/niemowle-budzi-sie-wczesnie-rano-11-sposobow-na-dluzszy-sen-dziecka,problemy-ze-snem-artykul,14429,r1.html

Majka tez miala takie szorskie placki, to wlasnie byla reakcja na mleko, dostałyśmy masć robiona w aptece- eucerin i zniknelo.

potówki to takie plamy, zgrupowania. tradzik to takis syfki z czubkami , a wysypka takie malenkie drobniutkie, ale kazda osobno- nie łączą się.

raz bylismy prywatnie z wynikami badań, jak nasza dr miala urlop.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...