Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Gosia a smoczka dajesz? Bo to wyglada jakby mial potrzebe ssania a juz miejsca w brzuszku nie ma.

Gosia, moja Klaudia tak się zachowuje jak chce zasnąć a najlepiej by było przy cycku, a nie może, wtedy odstawiam, chwilę polulam i śpi :)
Może to to samo :)
A herbatek też już nie podajemy, tylko w tym kryzysie (3tyg.), sama piję od czasu do czasu koper, herbatek laktacyjnych na razie nie, bo i tak mam duuużo pokarmu...

Witam my wogóle nie podajemy herbatek bo ja piję herbatki laktacyjne i tam jest min koper W pt byliśmy na szczepieniu Szymi bardzo płakał aż się zanosił :-( dobrze że tylko jedno ukłucie było bo bym z nim chyba płakała :-( i jest marudny od piątku Mam pytanie do mam karmiących piersią mój mały od pewnego czasu późnym popołudniem wieczorem rzuca się przy cycku łapie nerwowo possa i wyrzuca i krzyk i nie chce jeść ( pokarm na pewno mam ) w nocy w dzień je ładnie nie wiem o co chodzi ale stresuje mnie ta sytuacja okrutnie :-( A waży 4950g i też zrobił się bardzo kontaktowy śmieje się piękne są te jego uśmieszki :-)

Mała u nas już dostawała herbatkę hippa od 2 tygodnia ycia-pedatra zezwolił.Tylko jak zaczęliśmy stosować kropelki różne (espumisan, bobotic, delicol, debridat), czopki Viburcol itd to zaprzestaliśmy bo chcieliśmy zobaczyć czy działają, więc koper odstawiliśmy.Z początku dostawała po 10ml/ dobę.Ten koper wywołał lawinę bąków.

Jedni piszą/ mówią, że to babciny sposób i że dobry jest a inni są przeciwni twierdzą, że koper powoduje wzdęcia. Na póki co koper se odpuszczę na jakiś czas, i może za jakiś czas powrócę, ale nie w takiej ilości, jak zaleciła pediatra.

Moja mała dzisiaj spała 7h, po 2 nockach ostatnich nieprzespanych dzięki koperkowi to istny raj...

Rozróżniacie już płacz dziecka ? Ja różnie, jeszcze tak sobie z tym idzie.
Mała już waży 4,6kg, coraz fajniejsza jest, aktywna w dzień, coraz więcej obserwuje, nogami i rękoma przebiea... ileż to energii, że aż miło patrzeć. Ja bym penwie już miała zakwasy :).

Ostatnio zauważam że Dominika wydaje nowe dżwięki, co chciałam ją nagrać, to przestawała, jakby wiedziała, że chcę ją nagrać :).
A jak u Waszych pociech ??

Dzisiaj 5h na dworzu byłyśmy, w ogródku krzaczki sadziłam a mała spała w wózku. Pogoda dopisywała. Ja się tak dotleniłam, że chyba zaraz kimę strzelę..

Miłej i słonecznej niedzieli.

Basik najczęściej po Myśliwskiej, ale możemy się spotkać na Bulońskiej, możesz zgarnąć po drodze Asiule a ja Agę :) ogólnie nie oddalam się od domu daleko, chyba że będę miała w pobliżu możliwość nakarmienia :) niestety u nas słabo z butlą..

pamietaj ze dicoflor musi byc w lodowce, czopki my rzadko, ale uzywamy paracetamol farmina ja dawałam pol czopka na 4 kg dziecko, czyli polowe dawki i działało po 15 min. zamiast windi wystarczy termometr elektroniczny- efekt ten sam a koszt zaden.

ja mieszkam przy Bulońskiej.

MartaR jakie czopki zastosowalas dla dzieciatka? I w jakiej ilosci? Moj maly ma to samo i chetnie bym sprobowala bo windi nie do konca sie sprawdzaja.
Napisz tez prosze cos na temat Dicofloru. Ile zastosowalas? O jakich porach? Bede bardzo wdzieczna.
Czy dicoflor moge zastosowac bez porozumienia z pediatra? Moj maly ma dzis rowno miesiac.

Mikka, moja tez raczej do dwóch godzin wytrzymuje max, zwykle wychodzę tu kolo mnie na około godzinę. Zawsze mogę spróbować odciągnąć wcześniej i dać na spacerze. A gdzie na Migowie Cie szukać?

Evela bardzo chętnie, ale ja też po weekendzie. W poniedziałek ma być na morenie Fendika, więc może zbiorowy spacer :D?
Kasienka ja też uważam, że przesadziłaś z tą ilością kopru, zwłaszcza na początek.. ja dawałam Małej jak miała 3 tyg. co prawda ale w kilka łyżeczek, nie miała mega problemów z brzuszkiem, ale bączki wywołał i nie narzekam, wręcz polecam. Sporo osób go używa, poleca, w sumie koper to babciny sposób :) i niestety, co człowiek to inna opinia, co lekarz też.. trzeba samemu decydować, nie każdy ma rację..
Basik ja spaceruję zwykle blisko domu, bo moja córa nie wytrzymuje długo bez jedzenia, a jeszcze nie pogoda na cyca na dworze.. :) także zapraszam na migowo :)

oby to było to, bo wtedy bedzie łatwiej ustawic jedzenie i przywrócić równowage, a nie dalej szukać. my tez myslelismy , ze kolki i dawalismy krople.

masz do wyboru jeszcze nan bezlaktozowy i refundowana humane sl

zamówiłam chustę z Allegro, tańszą za 70zł. zobaczymy jaka jakość i czy uda się wiązanie. stwierdziłam że pierw wezmę tania jakąś, a jak mi to przypasuje to zainwestuje w droższą. w przyszłym tygodniu przyjdzie i zacznę naukę wiązania z youtuba... dam znać jak idzie

Aga widzisz co lekarz to inna bajka . Mi mówiła 100ml/ dzień max i 3-4 x w tygodniu, byle nie za często na zmianę z wodą.

kupka poszła do badania - i ogólne i na krew utajoną zrobiłam, wynik w poniedziałek, za oba badanie 32,50zł zapłaciłam w Brussie w Pruszczu.

bwn dzięki za wskazówki, mam na uwadze to mleko.

ja też po weekendzie chętnie się wybiorę na wspólny spacer. Miłego weekendu dziewczyny!

My mamy nianie Angelcare z momitorem oddechu Ac401
wydaje się ze jest ok

ja jutro w trasie po gdańsku, ale po weekendzie chetnie

Dziewczyny a moze jutro sie spotkamy na spacerek jezeli pogoda pozwoli? Moge dojechac na morene :-)

z koprem przesadzilas niestety. nam położna powiedziala, zeby pić max 50 ml. nasza podmieniajac z mlekiem wypije max 30 ml.

my na nanie bezlaktozowym juz chyba 6 puszke i wszystko sie unormowało, koper raz na 2-3 dni dajemyi zaczelismy dopajać woda bobo zdroj i mama i ja bo coraz czesciej Majce chce sie pić, a nie jeść.

nianie wymienilam za czesc punktów pazback bo przepadały, ma czujnik temperatury w pokoju - ok. 23 stopni, raz bylo za cieplo - 25 stopni to pikała.

http://www.payback.pl/pb/rewards/id/58518/index.html

A w takim przypadku lepiej isc do specjalisty- pediatrzy polecają herbatke z kopru i zageszczanie mleka przy ulewaniu- a specjaliści ani jednego ani drugiego nie polecaja bo tylko pogarszaja sprawe

Kasia wypróbuj ten nutramigen- naprawdę tyle różnych mlek się u Was nie sprawdziło, że myślę że warto wypróbować nutramigen bo jest naprawde dobry. Zauważalna poprawa jest juz po 24 godz. a po 4 dniach pełna.

Kasia jak bedziesz miala wynik to daj znac. Nasz gastroenterolog nie poleca kopru włoskiego. Marta z tego co wiem to pediatra musi miec podkladke od specjalisty zeby wystawiac recepty. My mamy recepty od gastroenterologa.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam