Mamusie marcowe (9)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (9)

hej u nas spacery trochę lepsze gdy wożę córcie w foteliku zamiast gondoli - więcej widzi i to pewnie dlatego, no ale pogoda nie zawsze na to pozwala bo jak wieje to w foteliku za chłodno

No to widze u wiekszosci tak spacery sie pogorszyly. Oby to sie szybko zmienilo bo az mi sie odechciewa tych spacerow :-/
U mnie noce bywaly lepsze. Spala po 7-10h a teraz 3-4h max a od 5 juz sie wierci i kreci i trafia do nas do lozka zebym mogla jej smoka trzymac i zeby jeszcze troche pospala. Chyba za jasno dla niej. Zdarza sie ze i po 1h wola cyca.
Teraz mam tragiedie z zasypianiem w dzien. Wczesniej kilka minut marudzenia i plakania i spala a teraz ryk, krzyk, histeria przez pol godz! Trwa to juz 2 dni a jestem tak tym zmeczona jakby miesiac trwalo. A bylo juz tak ladnie :-(
Moja juz tez wklada raczki do buzi ale na szczescie po ząbkach ani sladu :-)

U nas właśnie spacery też tak wyglądaja :/
A jak u Was dziewczyny, króte karmią piersią wygląda spanie w nocy
? Bo u nas to po prostu loteria... Masakraaa... Przeważnie zasypia ok 21 i budzi sie ok 2 lub 3, pospi sam godzinę może i zaczyna się płacz.. znowu cycek i zostaje już z nami w łóżku mały.

Co do krzesełka to my mamy fisher prica, nie chcialam byle jakiego a to ma metalowe nogi i mega stabilne siedziało z możliwością regulacji. Było testowane w mojej rodzinie już na kilku dzieciach i zdało egzamin także mogę polecic ;-)

Witajcie, dawno mnie tu nie było. Ciągle coś do roboty, jak nie przy małej, to w domu, ogródku itd.

U nas Dominika skończyła 3 miesiące, mąż ją ważył kilka dni temu i miała ponad 5,7kg. Dziąsła swędzą ostro smarujemy dentinoxem do 3x na dobę. Mała wkłada rączki do buźki, pieluszkę ssie.

Kilka dni temu zaczęła pięknie trzymać główkę, wygląda na to, że coraz stabilniej na brzuszku dziewczyna se radzi, super to wygląda. Poza tym zaczęła chwytać zabawki, interesuje się karuzelą, grzechotkami, maskotkami.

Jemy cały czas bebiko komfort (6 x 160 ml mleka na dobę powinna jeść, ale tyle jeszcze nie zjada) + dopajanie wodą, raz wypije 680, innym razem 750, różnie, ale je i przybiera na wadze, więc jest chyba ok. Za 10 dni szczepinie kolejne.

Kolki się dość mocno zmniejszyły. Zdarza się jeszcze raz na jakiś czas niestety, że windi jest potrzebne, żeby ją odgazować trochę, zwłaszcza wieczorami po 18, ale to i tak już dużo lepiej niż było. Nocki przez ostatnie 3 tygodnie przesypiała super po 7-10h. Karmienie było około 20-21 po kąpaniu a potem dopiero koło 6-7 rano. Baja, wysypiałam się całkiem nieźle :)).

Spacery u nas słabo, ostatnio w ogóle nie chce mi się wychodzić. Raz, że pogoda taka sobie a dwa, że mała mi zaczęła płakać podczas spacerów, i spokojna jest tylko na rękach. Miałam już kilka spacerów, że małą niosłam na rękach a wózek obok prowadziłam=koszmar i jeszcze w wózku zakupy...wrrr...U nas spacer jak jest to max do 1h. Poza tym w dzień mi ładnie śpi jeszcze, ale to bardzo różnie wychodzi.
Czasem nawet do 2h w domu ze 2x a potem krótsze w ciągu dnia po 30-60min, czasem 1x2h i potem ze 2x30min.

Ale ten czas leci.. za miesiąc będzie można już wprowadzać nowe produkty do jedzenia maluszkowi... fajnie.Macie już kupione foteliki do jedzenia - jakie macie? Ja właśnie się przymierzam.Tak samo rozglądam się za kojcem lub łóżeczkiem turystycznym-macie takie cuda już? Co polecacie ewentualnie?

Pozdrowionka i ładnej pogody..

Dokładnie, ja bym też poczekala bo niebawem inne jedzonko wprowadzać będzie można :-)
A probowalas butelki Calma z Medeli?

u nas odwrotnie tylko cyc i zadnej butli już 5 butelek zmenialam i nic..wyycha dławi się i placze taki to maly gzubek tylko przytulic się do cyca i spokoj;) chce jednak jakos go nauczyć tej butli zebym mogla gdzies wyjść bo poki co to tylko na 2 godz i szybko powrot..nocki niestety dalej koszmarne co chwile pobudki i o 6-7 już nie spią i corcia i synus..z mezem się smiejemy ze ich ktoś nam podmienil takie to rane ptaszki...w dzień na spacerze z pawelkiem nie jest zle tu na mazurach spi nawet po 3 h jak się przebudzi trochę pokołysze i spi dalej;)ale to ja mam do tego reke bo jak bierze go ktoś inny to po pol godz placz bo nie robia moja metoda;) a maly nie wiem ile teraz wazy ale już na pewno ponad 7:) Julka tez mało przybierala po 4 miesiącach pokarm mi się skonczyl i przeszliśmy na mm i od razu widać było duuuza poprawe wagowa:) także jeżeli mala przybiera to ja bym na twoim miejscu na razie odpuscila mm bo i tak za niedługo wprowadzać będziesz już jedzonko wiec na pewno zacznie normalnie przybierać:)

Wiesz co u mnie od początku problem z laktacja, pokarm dopiero od 8 doby, maly nie chciał ssac... Walczyłam miesiąc - po miesiącu się nauczyłjesc ladnie aale tylko z jednej piersi, zaczęłam dawac coraz mniej mm, jeszcze więcej przystawiac iiiii potrafi jesc też z drugiej piersi. Co prawda wytrzyma przy niej krotko ale lsktacja wróciła. Sam sie domaga butli dwa razy dziennie bo tak go przyzwyczailam pewnie, ale już bardziej ograniczyć sie nie da, chociaż czsami jest dzień że tylko jedną butla idzie w ruch.

Nie ma co porownywac wagi bo to roznie bywa. A ma jakim centylu jest? Wazne ze przybiera dziecko na wadze. Nie boicie sie ze wprowadzajac mm zaburzacie sobie laktacje? Im mnoej dziecko bedzie jadlo tym mniej bedziecie mleczka wytwarzac. Ale kazdy robi jak uwaza.
Rowniez zazdroszcze talich spacerkow. U mnie juz max 1h jezeli w ogole uda nam sie wyjsc. Ostatnie tygodnie to wracam po 10min bo mala ryk i tylko spokoj na rekach :-/

Ale Wam zazdroszczę tego spania po 3h. Mój maly za dnia ma tylko drzemki ok 15 -30 min. Najlepiej przy cycu i na rękach..

Witam w nowym wątku :-) my też tak robimy, że jak mamy coś do załatwienia dajemy małego do dziadków na spacer też śpi po 3 godziny jak jest na dworzu w wózkiem wożony królewicz Szymuś :-) a w domu nie zostawiałam go z nikim więcej niż tatusiem z tatusiem jest spokojny i z braciszkiem najlepiej lubią oglądać mecze :-) młody ma takie wielkie oczy i się cieszy kibic od małego za tatusiem :-) a waży 6 kg też na samej piersi Mój starszy też mało przybierał na początku a teraz ma 2,5 roku i waży 16 kg :-)

To moja taka chudzinka jest. Póki co mam ja częściej karmić i zobaczymy za 3 tygodnie jak będzie. Pewnie jeżeli nie będzie poprawy to wejdzie mm. Spoko z synem też tak miałam tylko, że on nie przybierał wcale, nawet zaczął gubić a spał i załatwiał się normalnie. Miał wszelkie badania prawidłowe. Teraz za to nadrabia bo ma 2 lata i 15 kg waży.

Jak trzeba będzie to będę podawać mm dodatkowo. Z synem miałam podobnie

Mój maly też skończył 3mies i wazy 6100 ale jest dwa razy dziennie dokarmiany mm, znajomej corcia w tym samym wieku wazy już 8350 - na samej piersi! A wagę urodzeniowa mieli podobną - ok 3kg

Moja Jagódka podobnie jak jest starszy brat śpi na spacerach. To jest jedyny czas kiedy mogę też ją komuś zostawić bo inaczej robi afery. Na spacerze mam pewne dwie a nawet 3 godziny spania. Korzystamy z mężem i gramy sobie w niedzielę w squasha a Jagódka z ciocią na spacerze w tym czasie.

Byłam dwa razy na finessie ale odpuszczam bo przez cała moja nie obecność mała płacze i to tak, że prawie się dusi i ma spuchcnięte oczy od płaczu. Mąż cały w stresie więc oboje stwierdziliśmy, że nie ma sensu. Jagoda jest tylko spokojna u mamusi, fajnie ale niestety nie mogę jej nawet z tatą wieczorem zostawiać.

JAgoda skończyła 3 miesiące i waży 5kg, przybiera ale lekarka twierdzi, że za mało. Ile ważą wasze dzieci? te karmione tylko piersią

Witajcie, standardowo co jakiś czas się tu udzielam :-) regularnie czytam. Hak Wasze marcowe Skarby zachowują się na spacerze? Mój mały max. godzinę wytrzyma w wózku... Płacz i krzyk są standardem ... Az muszę go wyciągać z wózka - wtedy nastaje błoga cisza...

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...