Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Kanika przyjmuję żelazo i to w dużych dawkach. Zmagam się z anemią od miesiąca i przez 2 tygodnie brałam 3 razy dziennie, ale wyniki jeszcze bardziej mi się obniżyły i lekarz zwiększył mi dawkę. A jak u Ciebie, też bierzesz tabletki?

Co do zaparć to na szczęście ich nie mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny nie martwicie się o większą wagę u maluszków. Trzeba się cieszyć że maluch rośnie bo jak jest za mały to wtedy jest kłopot. Ja 2 razu naturalnie urodziłam 4kg dzieci, a zawsze byłam szczuła, wąskobiodrzasta i się martwiłam czy dziecko się przecisnie. Dałam radę.
Wszystkie damy radę. Jak nie SN to przez CC się też uda :)

Ah te żelazo, też niestety łykam...macie od niego zaparcia?:/

U mnie RBC 4,09, HGB 12,7, HCT 37,1. Niby normy ale biorę żelazo co drugi dzień żeby trzymać się w tych normach:) Ja z kolei mam kłopot od początku z białymi krwinkami w okolicach 18-20 tysięcy. Poprzednim razem było tak samo więc może taka moja uroda.

A co do sutków to tym razem nie mam kłopotu, ale poprzednim razem strasznie mnie bolały. Położna poleciła mi smarować grubą warstwą PureLanu i pomogło w znacznej mierze zmniejszyć ten ból.

Ladia..cześć! Witaj w klubie mamusiek marcowo-kwietniowych.

kanika...moje wyniki nie są super, ale ja od zawsze miałam problem z wchłanianiem żelaza. Posiłkuję się niestety żelazem w tabletkach i sokiem z buraków.
margos...chlebek u Mielnika. Nawet nie wiedziałam, gdzie taki można kupić...
bunkier..moje dziecko w 20tc ważyło 301gr, poza tym nie martw się bo dzieci rozwijają się skokowo i king-konga na pewno nie będziesz musiała rodzić ;-) A właśnie jaydee ...ile waży teraz Twój maluch?

Patla, mam podobne wyniki, tylko RBC 3,04 i HCT 28,0. Przyjmujesz w jakis sposob zelazo, czy tylko dieta?

Ja mam super wyniki. Wszystko w normie procz ciala ketonowego.gin twierdzi ze tym cialem mam sie nie martwic.

Mnie sutki bola ponad miesiac i jest to bol ogromny. W pon bede u gina i zapytam czy jakos mozna zapobiec takim bolom sutkow.

bunkier.ad Twój dzidziuś waży 321g w 19tc? ja miałam robione usg 19t i 4 d i wżył 530g to ciekawa jestem ile teraz waży:):) kawał chłopa mi rośnie w brzuchu

sutki na szczęśćcie bolą mnie tylko jak dotykam przycisne ale już mniej niż jeszcze miesiąc temu

u mnie ostatnie badania dały RBC 3.59, HGB 11.3, HCT 33.3

Ja akurat mam wszystko obniżone bo mam anemię
RBC 3,41
HGB 10,6
HCT 30,7

Witam nową mamusię :)
Co do bolących sutków - nie mam tego problemu. Przynajmniej nie w takim stopniu jak to opisujecie. Mam wrażliwe i lekko bolące piersi ale nic poza tym. Na początku ciąży strasznie mnie bolały. Nawet obracanie sie z boku na bok sprawiało ból. Na szczęście mam to za sobą. Teraz plecy czasem nie dają żyć... Obiad gotuję z przerwami, czasem nie wiem jak siedzieć... Podkładam poduszkę i nic. Ale nie ma co narzekać. Cieszę się, że maleństwo rośnie i coraz częściej i mocniej mi o sobie przypomina :)

Dziewczyny. A jaki macie hematokryt, hemoglobine i RBC? Tak z ciekawosci pytam.
Co do bolu innego niz zoladek to sie nie wypowiem, bo nie mialam.

Kruszynka nie widziałam Twojego wcześniejszego postu. Próbowałam już chusteczkę wkładać w stanik, większą warstwę ubrań przylegających do ciała, podkoszulki ale nic nie pomaga. A czuje jakby mi mnie ktoś szpilkami tam kuł i jak zacznie boleć to aż mnie w pół łamie.

Mega bola mnie sutki i tak jak piszesz szczegolnie gdy jest zimno.
Kiedys poruszalam ten temat w naszym watku, ale nikt nie pisal ze czuje to samo i bylam zmartwiona że ze mna jest cos nie tak.

Dziewczyny czy Was też tak bolą sutki? Walczę z tym problemem od dłuższego czasu ale teraz jest to coraz bardziej dokuczliwe. Bolą szczególnie na zimnie. Jak wyjdę na spacer to za chwilę muszę wejść do ciepłego bo ból jest nie do wytrzymania. Teraz jak jest zimno to nawet mnie bolą jak mam okno otwarte i wietrze mieszkanie.

Co do słodkiego to w trakcie ciąży zaczęłam szaleć na tym punkcie. Jak przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć i wolałam słone przekąski tak teraz mogłabym je pochłaniać kilogramami.

Heloł, dzisiaj mialam usg i bejbi waży 321 gr, cos czuje, ze bedzie king kong bo wg rożnych skal powinien troche ponad 200 ;)

Cześć Ladia!

blueapia - tak, jem tylko niski ig, do tego 6-7 razy dziennie w małych porcjach. Słodkiego mi nie brakuje...ale białego makaronu, ryżu i wielu innych pysznych rzeczy to i owszem:) Ale wiem, że to kwestia przyzwyczajenia. A chleb piekę albo sama albo kupuję w piekarni, tej przy Domu Kultury na Morenie. Miłe Panie odkładają zawsze jak się poprosi.

Hej dziewczyny,

mam nadzieję, choć już trochę późno, że można jeszcze do Was dołączyć :)
Na imię mam Justyna, mieszkam we Wrzeszczu, mam 24 lata i 13 miesięczną córkę Cecylię. Teraz jestem w 25 tygodniu, tym razem będzie synek, jeszcze nie mamy pojęcia jak mu damy na imię (mąż wciąż jest w szoku :D no i póki co wszystko przebiega ok :) Także - cześć wszystkim :)

jonczyk.malgorzata - u nas słodycze się zdarzają jako dodatek do prezentu albo właśnie od znajomych, ktorzy wpadają Kindery, batoniki etc., ale jakoś dziecko nasze mając ich pełną szafkę nie szatkuje na okrągło. Ostatnio przebojem są prażone pestki słonecznika i dyni.
,, jest też voucher na wizyte do dentysty :) ale jakos nikt aluzji jeszcze nie zalapal :) " - dobre :D

margos...to Ty wszystko o niskim IG możesz jeść przy cukrzycy ciążowej? Ja Ciebie pocieszę bo mi słodkie może nie istnieć :-) Raz na miesiąc jakiś zryw i to wszystko. Raczej uderzam w słone i kwaśne. Chlebek ig sama robisz czy kupujesz gdzieś w piekarni?

Hej,
Ja też dziś mam lenia i nawet leżenie mnie męczy.
Oh też bym już chciała mieć przygotowane prezenty ale codzienie odkładam to na następny dzień, jeju to już jest skrajne lenistwo bo zakupy będę robić przez neta, min wysiłku.
Darlonek gdzie Ty w takim razie chowasz swoją Kruszynkę? Mój brzuch jest duży, bardzo duży, a teraz dopiero zacznie porządnie rosnąć:/ Przy moim niskim wzroście będę wyglądać jak kulka, haha:)

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...