Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Beti - u nas to się okazała totalna porażka, ale przyznam też że moja koleżanka miałą i u nich pełen sukces.

Mój syn po rozstaniu się z brzuchem miał taką awersję do bycia w jakikolwiek sposób ściśnięty, że darł się strasznie. Już w szpitalu, jak zapakowali go w rożek, to uspokoił się dopiero po jego zdjęciu. Nie znosił woombie, otulaczy, a nawet śpiworka na zamek...

Ale bardzo dobrze go sprzedałam, więc myślę, że spokojnie można kupić i sprzedać w razie niepowodzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maja pierwsza córka przespała całą noc mając 2 latka, do 8 miesiąca życia przesypiała ciągiem maksymalnie 3 godziny w nocy, przyznam że był to bardzo ciężki okres dla mnie, bo w dzień spała zaledwie godzinę czasem dwie i non stop płakała, oczywiście byłam u wielu lekarzy ale wszyscy stwierdzili że nic jej nie jest i że ma po prostu taką urodę :) dlatego mocno zastanawiam się nad woombie, napiszcie jeśli coś wiecie na temat tego "wynalazku"

dziękuję za rady w sprawie prezentu dla pierwszego dziecka od nowo narodzonego :)
Małgorzato jestem z tobą, dacie rade jestem tego pewna.
założyłam nowy wątek o woombie, czy któraś z Was stosowała to przy pierwszym dziecku lub zna jakąś mamę, która tego używała? Zastanawiam się czy rzeczywiście jest to takie super jak opisują w internecie, dla tych które nie wiedzą co to wyjaśniam że jest to coś w rodzaju śpiochów bez rączek, co sprawia że dziecko ma rączki blisko ciałka, z jakiegoś specjalnego materiału co ma sprawić że dziecko czuję się jak w łonie matki i śpi dłużej.

Jejku, ale się rozpisałyście od mojego ostatniego wpisu :) Aż nie sposób odpisać na wszystkie wątki :)

Gosiu, kciuki zaciśnięte, na czas tych operacji i Twojego porodu chyba je sobie przykleję :)

Moja dzidzia od kilku tygodni leży sobie ukośnie z nogami po mojej prawej stronie i głową nieco niżej z lewej. Te boczne kopniaki czuję mocno, a czasem oberwę też z główki :)

Na szczęście wczorajsze samopoczucie przeziębieniowe dziś się poprawiło - gdyby mnie teraz rozłożyło, to byłoby kiepsko, bo czeka mnie intensywny tydzień (dentysta, gin, prywatne USG i glukoza, a do tego praca).

tez bylam na swiatelku i szkoda. ze prawe nic nie widzielismy, fajerrkow tez, bo juz sie przeciskac nad motlawe z mlodym balam ze nas staranuja. za to karuzela i ciastko w sowie zrekompensowaly wieczor. teraz mlody juz spi a ja zaraz sie tez klade.

Wróciliśmy z Gdańska.Te z Was, które z różnych względów nie mogły pojechać na zapalenie światełek na choince...nie mają czego żałować. TŁUM LUDZI, PRZEPYCHANKI, CIASNOTA. Jedyny plus to taki, że widzieliśmy pokaz fajerwerków :-) I Mikołaja w karocy ;-) Tak więc margos..za rok ja przemyślę, czy za rok z dwójka dzieci jechać na ,,taką imprezę" ;-)

dzieki, to znów już coś wiem;) tfu tfu na żółtaczkę za wczasu;)

Jak wszystko ok to tak, ale jak żółtaczka lub zakażenie dróg moczowych to ok tyg

2 dni trzymają, chyba że wychodzi żółtaczka, to conajmniej 3 żeby zobaczyć czy spada czy rośnie. My czekaliśmy aż zacznie spadać przez co byliśmy 4 dni.

slyszzalam ze 2-3dni

Hmm a ja mam takie pytanie techniczne..jak to jest po porodzie, powiedzmy, ze wsio ok, dzidzia juz na świecie, ile przebywa sie w szpitalu?

super

Dziewczynki ostatnie szlify i zaraz daję znać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No ja się niestety nie wybiorę na światełka bo siedzę u dentysty :\

TaLala..wiesz, myślę, że dla naszego syna też była to krótka fascynacja - bo w ciągu tych 7 tygodni od badania wspomniał o tym wydarzeniu tylko raz :-) Bardziej ja będę pamiętała jego reakcję... :-)

TaLala...ja też czuję lekki ucisk, ale miałam tak poprzednim razem, więc zakładam ze to norma:)

JA synka na usg nie zabieram, bo zawsze mam wizyty rano, jak on jest w p-lu, zresztą te moje wizyty są zawsze w takim moim stresie, że chyba nie dałabym rady...

Ale bym sobie pojechała z synkiem na takie zapalanie lampek...no nic, w przyszłym roku nadrobię z dwójką:)

Blueapia, najstarszy syn był ze mną na usg w poprzedniej ciąży. Ale nie było to dla niego tak fascynujące, żeby miał to zapamiętać do końca życia. ;-)

margos...no miejsca ma zdecydowanie mniej, ale jak czasami zacznie się kręcić to tylko brzuch podskakuje. I codziennie jak w zegarku 21:30 i ćwiczenia. W ciągu dnia też, ale nie tak intensywnie.

Dziewczyny, a zabieraliście swoje starsze pociechy na usg? Nasz sześciolatek był z nami na połówkowym i na początku niczego nie widział. Potem prawie krzyczał: O! ręka , O! noga. No i się dopytuje którędy ona wyjdzie...? Pewnie będą musieli mi brzuch rozciąć :D /mam nadzieje, że nie.../

Jedziemy dzisiaj do Gd na zapalenie światełek na choince,z tego co wiem na 17:00. Wybieracie się?

U mnie kopniaki to jeszcze różnie, chociaż najczęściej w lewym boku lub po środku. Nigdy z prawej strony. A mały chyba wciąż się nieźle kręci, bo tydzień temu w szpitalu był ułożony główkowo, a dwa dni wcześniej jeszcze miednicowo.

Margos, ja jakoś nie czuję różnicy, bo pęcherz zawsze mi trzyma przez całą noc. A jak już wstanę to muszę do kibelka za każdym razem. Nieważne czy po kilku godzinach czy po kilku minutach zawsze czuję parcie. Najgorzej odczuwam takie ciśnięcie na odbyt, jakby mnie coś tam blokowało, ale oglądało mnie kilku lekarzy i twierdzą, że pessar leży ok. We wtorek idę na kontrolę, wtedy się okaże.

Gosiu trzymam kciuki za Was żeby wszystko się dobrze skończyło

jak sobie ta średnio wyliczyłam to tyje ok 0,5kg tygodniowo ale niestety nie wiem ile dokładnie ważyłam na początu ciąży pewnie ok 54-5kg a po ostatnim badaniu ok miesiąc temu 61kg, teraz nawet boje się spojrzeć bo niestety idzie mi i w boczki i w pupe i do przodu i wszędzie :D

nie wiem jak dzidzius jest ułożony w brzuszku ale kopniaczki czuje albo w okolicach pępka albo po boku

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...