Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Mój dzidziolek wczoraj był ułożony na skos głową do dołu. Ale czuję, że fika mi w brzuchu fikołki i jego położenie się zmienia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej.

Ja mam na plusie niecałe 5kg, wszystko w brzuch idzie.Apetytu nie mam w ogóle i przez 2 tyg mała słabo przybrała co mnie trochę martwi... Wazy teraz ok 1100 g. Mocno mnie ciśnie na kość łonową i cieżko mi się chodzi. Wątpię, ze doczekam do terminu, także raczej będę mamą lutową :)

Mój skarb w większości jednak z nogami na dole. Uwielbia kopać mnie w pęcherz :P Rzadko czuję kopanie w okolicach pępka. Na każdym usg lekarz mówi, że ma ułożenie dowolne i tak tez może być do zdaje się 33tc.

Moja jeszcze różnie, wczoraj miała nogi u góry, a dzisiaj ewidentnie na dole, ale między nami jest duża różnica, Twoje dziecię, to już pewnie mniej ma miejsca na takie kręcioły:) Ale w poprzedniej ciąży mój Stachu siedział do 33 tygodnia z nogami na dole i okopywał mi pęcherz, dopiero później się obrócił.

A mojej bratowej syn obrócił się ostatnio (niestety głową do góry i skończyło się cesarką) w 40 tygodniu. Nie wiedziałam że to jest możliwe tak późno...

W tej Biedronce przy Artowskiego, czyli nawet blisko by mąż miał.

Dziewczyny, a Wasze maluszki jak są ułożone? Bo moje dziecię siedzi sobie pionowo - głowa powyżej pępka a nóżki na kości łonowej.

Ja kupowałam w Rossmanie.

Blueapia - a gdzie dokłądnie w Biedronce widziałaś? Ja piję normalną kawę, ale ta też mi smakuje bardzo, więc piję jedną taką i jedną taką:) Właśnie mi się skończyła i Mąż po pracy do Biedronki miałby po drodze.

Małgosiu...poczytałam sobie o tej operacji. Ja myślę, że czas tak szybko minie, i że za chwilę będziecie po wszystkich zabiegach, operacjach,niepokojach.
Odnośnie kawy dla mamy to widziałam taką w Biedronce. Ja niestety nie mogę pić kawy w ciąży bo mam problemy z żołądkiem i tak się cieszę, że mogłam część leków odstawić...

Gosiu dziękuję :)

O fetoskopii ostatnio gdzieś oglądałam program. Coś mi się kojarzy, że mówili o tym w pytaniu na śniadanie. Bo słyszałam właśnie o tym baloniku.

Mama Coffee ostatnio widziałam w aptece w E.Leclerc. Podejrzewam, że jest dostępna w większości aptek.

Gosia- widziałam na stronie apteki Gemini ale wydaje mi się, że powinna być dostępna we wszystkich aptekach.

gdzie mozna kupic Mama Coffee ?

@patla ale ladne imie.
@margos - 11 godzin snu, wow! r

@blueapia to jest operacja w lonie matki, czyli Mieszko bedzie mial zalozony specialny balonik w tchawicy, ktora uszkadza mu tchawice ale dzieki czemu pluca moge rosnac, nie beda one nigdy jak u zdrowego dziecka, ale wazne by byly na tyle silne by daly rade oddychac, potem czeka nas kolejna na wyjecie jego gdzies w styczniu pomiedzy 33 a 35 tygdoniem ciazy. w zwiazku z czym, ze to jest dwukrtona inegerencja w macice, moze dojsc do szybszego porodu, odejscia wod plodowych itp a tego nie chcemy, bo wtedy nie tylko to ze czeka go 3 powazna operacja juz po porodzie, to bedzie jeszcze wczesniakiem. takiej opcji nie zakladam., bo tu mialby malo szans niestety. a jak dotrwamy do koncowki lutego to rokowania mamy lepsze.

Ja mimo wagi nie narzekam. Kiedyś powiedziałam "mogę mieć grubą d..ę, żeby tylko urodzić dziecko" no i natura mnie nie oszczędza :P Na odchudzanie przyjdzie jeszcze czas ;)

TaLaLa - poprzednio zakładanie poszło ok....a teraz jak "dopychała" to myślałam że urodzę....Nie wiem dlaczego. ALe już jest ok. I nie wiem czy poczułaś różnicę, ale u mnie od razu wszystko jest wyżej i mój pęcherz znowu ma ogromną pojemnosć:) Dzisiaj spałąm 11 godzin bez wstawania:)

Właśnie, Darlonku, jak tam?

Gosiu, kciuki nadal zaciśnięte. Musi być dobrze! Ściskam. :-)

U mnie 2 kg na plusie, ale za to brzuszek mam już zdecydowanie ciążowy.

Margos, współczuję bolesnego zakładania. U Ciebie za każdym razem tak ciężko? Jak się czujesz? Ja prawie nie poczułam, w 3 sekundy było po wszystkim.

Darlonek, została podjęta jakaś decyzja w sprawie z priva?

Gosia - no to kciuki zaciśnięte dalej i nie puszczamy do marca!

Ciekawaforumka - ja myślę, że brak tycia na tej cukrzycowej diecie to dzięki totalnemu odstawieniu cukrów prostych i generalnie węglowodanów prostych i zasadzie często a mało. Ja nie ruszam się praktycznie wcale...ale jakoś to nie pomaga mi tyć:)

Ja to bym chciała jednak trochę przytyć, bo sobie wkręcam ze to za mało, ale gin mi mówił, że ma z czego czerpać, więc spokojnie. Ja przed ciążą ważyłąm 67 kg, więc na pewno nie byłam chudzinką, więc może sobie pobierać. Najchętniej z ud:D:D:D

Cześć dziewczyny!
Małgosiu...a fetoskopia co ma na celu? Obejrzenie dzidziusia w brzuszku jak to wszystko teraz wygląda? Ja niezmiennie trzymam kciuki za Was! :-)
Patla....gratki! :-) Bo to Marcel miał być więc dlatego tych ciuszków dla dziewczynki nie mogłaś kupić :-)
Odnośnie wagi , to ja jakoś nie mam specjalnego hopla, żeby przybrać jak najmniej bo...jak do tej pory mam na + 9kg i ważę 75kg przy 170cm wzrostu. Myślę, że dobiję 80kg tak jak w pierwszej ciąży...

Patla gratulacje! ;)
Kurcze na to wychodzi, że dziewczynom, które wymiotowały łatwiej utrzymać wagę sprzed ciąży. Ja nie wymiotowałam i cały czas tyję :P

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
03.03 - szaisak - dziewczynka :)
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia - dziewczynka :)
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
21.03 - hapsikowa - chłopiec :) Wiktor:*
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)
- Ladia - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia - chłopiec :) ADAM?
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :) LEON
17.04 - beti1982 - dziewczynka :) ALICJA
17.04 - margos99 - dziewczynka:) IGA
20.04 - ciekawaforumka - chłopiec :)
22.04 - Patla - chłopiec :) MARCEL
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka

Gosiu my też nadal trzymamy kciuki i życzymy dużo wytrwałości.

Co do wagi to przed ciążą miałam 58 kg, przez wymioty schudłam do 53,6 a teraz mam 58,7 kg. Brzusio już widoczny i cały czas rośnie :)

Wczoraj miałam usg i w końcu wiem, że noszę pod serduszkiem synka Marcela :) Całe 400 gram wagi. My z mężem jeszcze przed ciążą zawsze chcieliśmy mieć córeczkę Luizę, oczywiście w ciąży się zmieniło i było nam to obojętne co będzie, ale dziś mi się przez całą noc śniło, że chciałam kupować rzeczy dla dziewczynki i nie mogłam hehe. Nie wiem skąd się te sny biorą. Poszukam listy i zaraz się dopiszę.

Ewelina fajniutki brzusio :)
Gosiu kciuksy zaciśnięte bardzo mocno!! :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......