Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

blueapia szczerze to nie wiem może dlatego że pierwsze badania miałam robione jeszcze przed ciąża. Juz na początku lekarka mówiła mi że trzeba będzie je powtórzyć.
Jeśli chodzi o wagę - ja mam 7kg na plusie. Ostatnio tyję ok 2kg miesięcznie. Pytałam dziś lekarki czy to ok. Powiedziała że jak najbardziej w normie. Mówiła że tak powinno byc przy unormowanych wynikach tarczycy ( niedoczynność i Hashimoto). Jakby były nieunormowane tyłabym więcej...
jaydee oby to nie było jakieś choróbsko! Nie daj się!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie :)

Ja juz 7msc jestem i +8 kg . :) ale mam dużo wód płodowych oraz moje dzieciątko wazy 1300gram :)

Juz wiem ze będzie mama lutowa , termin CC wyznaczy mi lekarka na ostatni tydzień lutego :) dokładna datę i godz Poznam za MSC :)
Co do cukrzycy nie obyło się bez tabletek , mialam odrazy iść odebrać ale nie wziekam ze sobą karty specjalnej ciazowej , bo to uprawnia mnie do wszystkich darmowych leków :))

Co do wagi dzieci , nie zwracajcie wgl uwagi na te żuwaczki, każde dziecko i w brzuchu jak i na świecie rozwija się swoim tepem :))

Lena ma 23 MSC a wazy juz ponad 15 kg , niby powinna panikowac, ale jest czym ? Myślę ze nie :))

Dziewczyny , czas leci strasznie szybko , pamiętaj jakbym tydz temu rodziła Lenę , a zaraz będę drugie rodzic:) bo teraz czas przed świąteczny, zakupy przygotowania , gotowanie , święta szybko mina , kilka dni do sylwestra i juz nowy rok, ostatnie przygotowania i nie które z nas mogą juz rodzic :))

Te ubranka z allegro naprawdę śliczne, szkoda tylko, że prawie same różowe :) I tak bym ich nie kupiła, bo nie znam jeszcze płci :/ ale przynajmniej teraz wiem, że można niedrogo kupić w ten sposób fajne ciuszki.

Moja waga też szału nie robi - w 6 mies. mam na plusie ok. 5 kg, a widać tylko brzuch (przydałoby się też w innych miejscach :))

Kiepsko się dziś czuję, nie mogłam w nocy spać (może po ćwiczeniach w szkole rodzenia - dzidzia była aż nadaktywna), od rana pobolewa mnie głowa (jakby zatoki) i lekko gardło, do tego jestem przemęczona (dopiero skończyłam pracę) i łamie mnie w kościach - mam nadzieję, że się nie rozchoruję.

Kochane nie martwcie się, że macie tylko +4kg. Ja na początku ciaży schudłam 7kg, ostatnio 2kg przybralam więc nadal jestem na minusie. Brzusio dość mały, ale pewnie później wystrzeli.

hapsikowa....waga jest w moim mniemaniu ok. Rozmawiałam ostatnio z ginem i on twierdzi, że właściwie w I tymestrze nie powinno się w ogóle rosnąć na wadze, za to rozpocząć powoli w drugim i w trzecim. Ja to w ogóle jestem waga ciężka przy Was kochane, wiec cieszcie się , że u Was idzie to tak wolno.... :)

Jagodzianka już wysylam wiadomość :)
Nie martw się ja też jestem tylko 4 kg na plusie i jest ok wszystko, a brzuszek też niewielki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej darlonku, zalogowałam się, wedle życzenia, a ze login był zajety- to jestem jagodzianka-blueberrycake :) trzebaby chyba suwaczek ustawic:)
chwilowo wyruszam na swiateczne zakupy moze jakies prezenty upoluję wkoncu :)

my w 19 tyg wazylismy 220 gramow, Pani dr mowi, ze norma, ze srodek siatki centylowej i maluszek rosnie miarowo-tzn wypada na tym samym centylu co wizyta...martwie sie tylko, ze jakos wagowo stoje w miejscu, brzusio sie zaokraglil, mam jakies 4 kg na plusie, ale jo juz 5 mies i wydawalo mi sie, ze brzucholek juz powinien byc pokazny i pzy mojej budowie waga tez troche wieksza, ale moze nadrobimy jeszcze, pewnie kazda kobieta ma inaczej, co? piersi mam wrazenie, tez juz sie nie powiekszaja i mam jakis glupie mysli, czy aby wszystko jest ok...wizyta za 2 tyg, wiec trzeba czekac. maly sie wierci, wiec o tyle jestems pokojna:)

małgorzato daj znac jak wizyty u specjalistów, trzymamy kciuki za dobre wiesci!

mi się to imię zaczęło niedawno podobac ale jak tak sobie lezałam i do dzidziusia po tym właśnie imieniu zaczęłam mowić to stało się jasne i nawet tatusia nie musiałam do niego przekonywć podejrzewam że przy dziewczynce byśmy mieli większy problem:)

a toxoplazmoze też musiałam powtórzyć gdyż zarówno igm jak igg w pierwszym badniu wyszło mi ujemne, teraz też ujemne...aczkolwiek podejrzewam że przed porodem jeszcze raz bede musiała wykonac to bdanie

Lucky...a dlaczego musisz powtórzyć toksoplazmozę?
Sprawdziłam, że nasz pierworodny kiedy się urodził miał 58cm długości więc myślę, że w ubranka uderzę w rozmiar 62.

Margos mnie wyprzedziła :D
Lucky to super, że wszystko ok :)
Hapsikowa u nas jakby był chłopiec to też byłby Wiktor :) bardzo podoba nam się to imię :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lucky83 super ze wszystko dobrze :)

Tak margos, dzieki!

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
03.03 - szaisak - dziewczynka :)
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia - dziewczynka :)
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
21.03 - hapsikowa - chłopiec :) Wiktor:*
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)
- Ladia - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia - chłopiec :) ADAM?
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :) LEON
17.04 - beti1982 - dziewczynka :) ALICJA
17.04 - margos99 - dziewczynka:) IGA
20.04 - ciekawaforumka - chłopiec :)
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka

naszczęście glukoza już za mną i udało się bez ofiar:) wyniki chyba dobre na czczo 78, po godzinie 123 a po 2 godz 85 z morfologią gorzej ciągle słaba hemoglobina

hapsikowa dopisz sie do listy :)
Ja właśnie po wizycie u swojej lekarki. Wszystko jest ok mała w bardzo dobrej kondycji :) Spała sobie z nogą na głowie a co tam :) Mam skierowanie na glukozę, morfologię i muszę powtórzyć toxoolazmoze.

hej dziewczyny

ja już też mam po części skompletowaną wyprawkę ale patrząc na liste którą sobie zrobiłam to ciągle w lesie jestem:) mały dziś ostro daje mi w kość w nocy kopał jak oszalały w dzień tak samo i to uczucie napiętego brzucha przez cały dzień....dziś idę sie pogimnastykować może się rozluźni :):):) i mamy już wybrane imię dla naszego bąbelka Wiktor

Kanika - jeśli chodzi o Srokę, to tutaj:

http://www.srokao.pl/

Jeśli lubi malować i ogólnie lubi prace manualne można jej kupić jakieś sztalugi,płótna do malowania i niech potworzy swoje własne obrazy, idealne na lata i na wieczną pamiątkę bo potem oczywiście możecie je razem zawiesić na ścianie;) albo podarować komuś, babci chociażby;) ok lece do pracy i ofkors życzę zdrooooowia! :)

Darlonek. Moglabys wkleic jeszcze raz link do strony gdzie opisane byly sklady kosmetykow?

Beti życzę zdrówka :)

Co do prezentu to może coś w stylu pamiętnika - albumu, tak aby Amelka mogła wklejać tam wspólne zdjęcia i jakieś rzeczy, które będą łączyły ją z siostrą, Może to być fajna pamiątka.

Cześć dziewczyny, czytam wszystkie posty ale słabo się udzielam. Małgorzato też trzymam kciuki i czekam z niecierpliwościa na wynik usg w Warszawie. Ja jestem przeziębiona, córka przyniosła z przedszkola jakiegos wirusa i teraz nadmiar zbierającej sie flegmy nie daje mi spać :( najgorsze są poranki, ale jakos dam radę. Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale na to jeszcze mam czas, bo część rzeczy mam po pierwszej córce. Za to intensywnie zastanawiam sie nad prezentem dla mojej starszej córki Amelki 5 lat od mojej młodszej Alicji w brzuszku. Słyszałam, że fajnie jest przynieść razem z nową dzidzią do domu prezent dla starszego dziecka od tego nowo narodzonego. Chciałabym aby było to coś wyjątkowego bo moja Amelia strasznie przeżywa, to że będę miała dla niej mniej czasu jak urodzi sie jej siostra. Macie może jakieś pomysły?

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni