Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Zapraszam dziewczyny do nowego wątku :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=562502&c=1&k=160

Niby "poranne mdłości", a chyba częściej męczą jednak wieczorami niż rano ;)
U mnie podobnie. Po najgorszych tygodniach, gdy mdłości były całodobowe, teraz też przeważnie popołudniami ;)

Z tymi mdłościami też tak mam, że czasem cały dzień nic, a potem kilka dni znowum męczą. Najgorsze są właśnie popołudnia i wieczory:(
Co do nospy... ja też długo się zastanawiam przed wzięciem tabletki ale z drugiej strony w poprzedniej ciąży brałam codziennie przez pewnie dobrą połowę,oczywiście z zalecenia lekarza i córeczka urodziła się całkowicie zdrowa, więc myślę, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Ja mam jutro wizytę i też czekam z niecierpliwością:))

Dokładnie... Mnie znów od czwartku boli brzuch, jajo już znoszę. Nie chce brać lekow nawet nospy choć ponoć można i się męczę bo chodzę jeszcze do pracy:( W piątek idę do lekarza, mam nadzieje że wszystko ok. Będę miała usg genetyczne i test pappa. Juz nie mogę się doczekać... Jak bez leków pomóc sobie z tym brzuchem bo już nie wiem jak siedzieć :(

Wlasnie jeden dzień lepiej to czlowiek myśli ze juz będzie lepiej a tu nastepnego dnia powtórka
Ja juz jestem w 14 tyg a mdlosci nadal SA po poludniu najgorzej i nadal po poludniu jestem nie do życia
Dobrze , ze chociaż w nocy spis bo budzilam się o 2 lub 5 i nie moglam spac

Ok, mdlosci wrocily wczoraj :(

Kurcze dziewczyny, ja odstawilam witaminy i mam teraz duzo mniejsze mdlosci. Od dnia kiedy mialam plamienia w 8 tygodniu praktycznie nic mi nie dolega. Nawet brzuch mnie nie boli, moze czasami cos pokluje, co tez mnie martwi, bo podobno jak boli to przynajmniej wiadomo ze cos tam sie powieksza, rosnie. Nic to, w poniedzialek ide do gina i wszystko bedzie wiadomo. Wizyty co miesiac to straszna meczarnia ;/

Jak się okazało, badanie na przeciwciała różyczki jest też na NFZ. Właśnie sprawdziłam wyniki, na szczęście OK. Poziom TSH i ft4 (mam lekką niedoczynność tarczycy) znacznie się poprawił, więc jestem spokojniejsza :)

Co do USG, to mój gin ogląda maleństwo na każdej wizycie, nawet ostatnio poszłam tylko o coś zapytać (bez rejestrowania), to kazał się kłaść na kozetce, żeby zobaczyć, czy wszystko w porządku. Bardzo uspokaja, kiedy widać, że dziecko się rusza i bije mu serce. Mam tylko nadzieję, że gadanie o szkodliwości USG dla płodu jest mitem, jakich w ciąży wiele...

Ja też od jakiegoś czasu mam bardzo obrazowe i głupie sny :) nie dotyczą na szczęście misia. Tej nocy miałam trzy sny. Dziwne uczucie bo przed ciąża miałam może z dwa sny miesięcznie :)

Witam się w ten piękny słoneczny dzień:)
Co do dolegliwości- to tak samo jak u Was, jak ich nie mam to ciągle myślę, że coś jest nie tak, jak są to proszę by już odpuściły, nie dogodzi się. Do tego mam głupie sny i zawsze coś złego dzieje się z maluchem:( skąd biorą sie takie chore filmy? Też tak macie czy tylko ja jestem taka nakręcona?
Miłego weekendu mamuśki:)

na mdłości podobno imbir marynowany działa, taki do sushi:) widziałam ostatnio w biedronce (różowy), ale polecam zrobic samemu, przepis jest mega prosty:) mnie na szczęście mdłosci nie męczą w ogóle, ale dokuczają mi zaparcia i siusianie co chwila też ;/ a w dodatku jestem opuchnięta (nogi i w ogóle) bo zmieniono mi leki, które biore na stałe na takie bezpieczne dla malucha, no i takie ich skutki uboczne:( najprawdopodobniej zaczne brac jeszcze zastrzyki z heparyny, ale czekam do nastepnej wizyty i sie okaze...dobrego weekendu dziewczyny zycze, odpoczywajcie, korzystajcie z resztek słoneczka i ładnej pogody, niech sie maluszki dotlenia przed zimowaniem w brzuchu:)

Hehe tak źle i tak niedobrze ;) ja marzę o końcu tych przykrych dolegliwości. Mdłości trochę odpuściły i mecza dopiero po południu więc dobre i to ;) ale najważniejsze, że dziś zaczęliśmy 12 tydz :)))) mam nadzieję, że po wizycie będzie wszystko ok i będę mogła zacząć już normalnie funkcjonować :)

Ja też tak sobie tłumaczę w chwilach, gdy już nie mam siły wytrzymać :) I czekam na poprawę mdłości i bólu brzucha, a jak przechodzi i dłużej niż 2 godziny nic mnie nie męczy, to zaczynam się martwić, czy aby maluszek ma się dobrze... ;)

Ja dziś miałam ciężki dzień...obudził mnie ból brzucha, który nie opuszczał mnie cały dzień aż musiałam wziąć nospe :( biłam się z myślami, ale nie moglam juz wytrzymać, szybciej wyszlam z pracy. Nospa nie pomogła do końca ale jakoś wytrzymuję. Z jednej strony się denerwuję się tłumaczę sobie że to pozytywny objaw bo misio rośnie...

Hejka.
Rozpisałyście się aż miło:)
U mnie bardzo intensywny tydzień bo się przeprowadzałam, wszystko mnie boli, od jutra mam zamiar odpoczywać.
Co do częstego siusiania to ja też ciagle biegam do kibelka, w nocy raz z tym, że ja bardzo mało piję.
9 mam wizytę u nowego lekarza, ehh ciekawe jak będzie i czy nie bedzie prolemu z usg.

Też słyszałam o 3 miesiącach przed. U mnie wyglądało to tak, że brałam go już 10 miesięcy przed ciążą, bo rok temu zmieniły nam się plany na przyszłość, a że wtedy już brałam, to tak profilaktycznie zostało ;)

Z tym siusianiem to już trochę lepiej, bo tak w 5-6 tyg to robiłam dosłownie co 15 min (nawet w nocy) - miałam bakterie w moczu i dostałam leki, które powodowały wzmożone siusianie ;)

wiem że przed staraniami ale jaki czas przed? słyszałam ze 3 m-ce.

Mnie też bardzo bola piersi a do tego zanim zasne to 3-5 razy lece do wc i budze sie w nocy no i w ciągu dnia też milion razy biegam ;)

Kwas najlepiej zacząć brać jeszcze przed staraniami.

staramy sie o dzidzusia :) kiedy trzeba zacząc brać kwas foliowy?

Hehe dokładnie :) Ja biegam dosc czesto. W dodatku budze sie na siusiu w nocy zawsze ok 4.30 - 5.00. Kiedys nikt by mnie o tej godzinie nie dobudzil ;)

Inne tematy z forum

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...