Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Ja mam pakiet w lux med, chodze do Ireny Zelewskiej-Banach, lekarz ok, daje na wszystkie badania bez problemu, ale ja nie mam takich smutnych doświadczeń jak część z was.Oczywiscie sa obawy , ze może testy wyjdą źle albo cos na USG, ale 2 razy bylo ok, wiec jestem dobrej mysli

darlonek a jak wyglądają warunki ubezpieczenia w enel-med?

Ja dotychczas chodziłam do Invicty do dr Szczyptańskiej, ale niestety nie prowadzi ciąży. Zapisałam sie do dr Januszewskiej - przyjmuje na Hallera. Nie znam tej lekarki, ale miala bardzo pozytywne opinie w necie. Mam nadzieje, że to dobry wybór... Również idę 28.08 to juz będzie trzecia wizyta odkąd zobaczyłam dwie kreseczki i juz nie mogę sie doczekać... Jakiś niepokój mnie dopadł :( U endo wszystko ok. Wynik tsh 0,333 okazał sie świetnym wynikiem i nadal mam przyjmowac Euthyrox 200.

Mi zostal jeszcze rowny tydzien do wizyty u lekarza - 28.08, Oczywiscie nie moge sie doczekac, pojawily mi sie nudnosci, mam nadzieje ze to objaw tego ze wszystko jest ok.

Ja chodze prywatnie do dr Sznurkowskiego. Wykupilam pakiet medyczny w enel- med.

Ja chodze na nfz do dr Zinkiewicza na Jagiellonska. Jestem jego pacjentka od kilku lat. Wspanialy lekarz.

Dziewczyny, a podzielicie się u kogo prowadzicie ciąże? zarówno nfz jak i prywatnie?

w invikcie nie ma chyba możliwości zrobienia samego testu , w
każdym razie test +usg to 400 zl, więc też od razu posprawdzaja na porządnym sprzęcie
test pappa po 35 roku można robić na nfz, ja mam akurat ubezpieczenie z pracy i obejmuje wszystkie badania genetyczne, więc korzystam , tak pewnie bym się dlugo zastanawiała

Flatershine co do testu to najpierw nie chciałam robić, teraz się zastanawiam.wiem, ze już mam mało czasu więc w tym tyg muszę podjąć decyzję. Jak będę robić to w gabinecie prof preisa, cena 200 zł, a ile w invikcie??
Rosną te nasze kropeczki, miło:)

Rosną te nasze maleństwa aż miło. Przy tym te wszystkie mdłości i senności to nic. Zobaczyłam malucha wczoraj na usg i od razu zapomniałam jak bardzo mnie cały dzień bolał brzuch :)

Ja nie wytrzymałam i też dziś poszlam na wizytę i jestem duuuuzo spokojniejsza :))) Dzidziol ma 17 mm i serducho pięknie bije, dr też dał mi posłuchać :) uffff

Ineskaa tez robisz test pappa? Kiedy i gdzie?
Ja mam na 27 sierpnia i wybralam invikte, będzie to polowa 12 tyg
Nie wiedzialam, ze tak dlugo czeka się na wyniki

My też po wizycie. Maleństwo ma 18 mm, serduszko bije 163x/min. Piękny dźwięk. Też czekamy na usg genetyczne, ale jeszcze trochę bo 16 września :)

Witam mamusie:)
Jestem po wizycie, wszystko z dzidzią dobrze. Miałam okazję posłuchać serduszka:) pieknie bije:) teraz musze zrobić usg genetyczne.
Jestem coraz spokojniejsza.

Witamy witamy! :)

Kurczę najgorsze jest to oczekiwanie na kolejną wizytę...Gdyby nie to że za prywatną płaci się tyle kasy chodziłabym chyba co tydzień :) Dajcie koniecznie znać jak u Was wyniki i wizyty. Trzymam kciuki!!!

Ja od kilku dni czuję się wyjątkowo dobrze. Mdłości znikome, piersi mniej bolą, czasem tylko brzuch pobolewa. Aż zastanawiam sie czy wszystko gra...Jeśli tak ma wyglądać moja ciąża do końca to suuper! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam również,

no właśnie czuję się normalnie:) nie przypuszczałam w ogóle, że uda się w tym cyklu, tym bardziej, że żadnych objawów nie zauważałam, a w cyklach bezowocnych zazwyczaj miałam wszystkie ciążowe;) dlatego m.in. odpuściłam, bo już zmęczona byłam nastawianiem się i rozczarowaniami... jedyne co teraz odczuwam, to wzdęty brzuchol:) no i jak nie przepadam za słodkim jakoś w weekend miałam taką nagłą chcice:) i trochę senność, ale zakładałam, że to od upałów i pogody:)

póki co, tysiące czarnych scenariuszy w głowie mi się przesuwa, więc do końca 3 mies raczej nikomu nie ogłosimy... a mężulo dwie się dziś wieczorem:)

pozdrawiam Was serdecznie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pisałam wczoraj post i się nie dodał grrr...
Ja ostatnią @ miałam 19.06 więc z suwaczkiem wszystko ok :)
W środę kontrolne usg i boję się jak cholera...niby serducho dobrze bilo, ale martwi mnie to, że fasolka nagle okazała się tydzień młodsza a na wcześniejszych badaniach było wszystko w normie...:(
Po prostu boję się powtórki z rozrywki z marca...no ale nic, muszę poczekać.
A i witam serdecznie nową mamusie :) jak się czujesz?

To i ja dołączam do Kwietniówek:) wyszły dziś (dzień @) 2 kreseczki na dwóch testach, jakoś ten cykl był taki trochę odpuszczony, bo wyjazdowo się mijaliśmy z mężem, no i udało się! to nasz pierwsza, wyczekiwana, upragniona ciąża, termin wg dnia ostatniej @ na 27.04:) jutro idę na betę i zrobię progesteron, no i musimy wybrać lekarza, nastawiamy się na swissmed, albo kliniczną, z lekarzy prowadzących myśleliśmy o p. dr. K.Leszczyńskiej lub B.Brzósce, może kogoś doradzicie?

Chyba nie trzeba mieć karty do 10 tygodnia tylko być pierwszy raz na wizycie u lekarza. Przecież niekiedy karta dopiero jest zakładana po tym pierwszym usg genetycznym. Ja miałam założoną w 9 tygodniu. Nie pamiętam jak to było przy składaniu wniosku o becikowe, hmmm może nawet nie brali nic ode nnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście 31 lipca była pierwsza wizyta ;)

Inne tematy z forum

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?