Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

ja juz zaczęłam się smarować, chociaż nie mam rozstepow po poprzednich ciążach, ale lepiej wcześniej niż za późno
to zalezy pewnie od elastyczności skóry, mam koleżanke, która po jednym dziecku miala juz straszne rozstepy a u drugiej po czworce nic nie widać

Dzięki dziewczyny :)
ja też zaczęłam sie zastanawiać od kiedy intensywanie nawilzac brzuch i ogolnie cialo by nie porobily sie rozstepy

Moja skóra też się rozciąga, swedzą mnie plecy i brzuch. Poki co smaruje się balsamem dla dzieci. W poprzedniej ciąży używałam balsam na rozstępy firmy pharmaceris i był to jedyny krem po którym na długi czas czułam ulgę, zamierzam go stosować i tym razem.

Ja używam balsamu przeciwko rozstępom od pewnego czasu. Szybko pojawił się brzuszek i stwierdziłam że nie ma na co czekać.

Kruszynka, gratuluje również!
Dziewczyny, czy smarujecie się już jakimiś specyfikami na rozstępy?
Od kilku dni troszkę swędzi mnie skora na brzuchu, pewnie się rozciąga, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie

Kruszynka gratuluję:)
Darlonek moje przeczucia zawsze są mylne. Zawsze mam przeczucia na chłopca i poki co mam dwie dziewuszki;) nie ukrywam, że bardzo byśmy chcieli chłopczyka i mam wielką nadzieję, że tym razem tak będzie:)

Kruszynka gratulacje i witamy :)
Ineska, ale fajnie, że już masz zasugerowana płeć :) a Ty masz jakieś przeczucia? Ja w pierwszej ciąży byłam na 100% pewna od poczatku, że dziewczynka i tak też było, a teraz cos mi się wydaje, że chłopczyk ;)

witam serdecznie :)

Brak spodziewanej miesiączki spowodował, że zrobiłam test pojawiły się dwie kreseczki, ale jedna jasna....trochę watpliwości i po 2 dniach z rannego moczu kolejny test i dwie wyraźne czerwone krechy :)

Jestem po pierwszym usg i jutro będzie ciąża 5tygodniowa.

Banan na twarzy :)

Ja robiłam betę dwa razy. Pierwsza jakieś dwa tyg po terminie miesiączki i pozytywnym teście i wtedy był wynik: 12507. Kolejną robiłam 6 dni później i było 30484.

Ja raz zrobiłam bete aby potwierdzić pozytywny test.
Byłam dziś na usg genetycznym i wszystko w normie:) Jest szansa, że będzie chłopczyk i mimo, że jeszcze wcześniej, to miedzy nóżkami wyraźnie coś widać.

Ja robiłam łącznie 3 razy:
pierwszy: na dzień przed wizytą u gina
drugi: dzień po tej wizycie - dla porównania
trzeci: tydzień później tak dla własnej spokojności.
Lekarz mówi, żeby już więcej nie robić, bo co miał zobaczyć, to już widział :)

Ja zrobiłam bete od razu po pozytywnym teście, 4 dni później miałam wizytę u gina i dostałam skier na kolejną bete i progesteron. Zrobiłam 3 dni później czyli tydz po zrobieniu pierwszej i juz super przyrosła, bo najpierw było 90,73 a potem 1590 więc nie było sensu znowu się dziabac :)

Cześć dziewczyny,

mam do Was takie pytanie, ile razy robilyście bete? zrobiłam raz po pozytywnym teście, i potem po 48 godz (przyrosła o ponad 100% i bardzo się z tego cieszymy), teraz zastanawiam sie czy robić kolejną po 72? czy 96? czy już sobie darować i czekać na wizytę u lekarza (mam za tydzień), czy przed wizytą np. jeszcze zrobić (czyli po tyg od tych 48 godz), i obliczyć czy dobrze przyrosła przez ten tydzień? przepraszam,za być może głupie pytania, ale przeżywamy oboje naszego dzidzia i chciałabym już na wizycie tej pierwszej u lekarza rozwiać wszelkie wątpliwości (a nie że np. potrzebna będzie ostatnia świeża beta i lekarz będzie kazał wrócić znowu za kilka dni), i czy robiłyście progesteron tez przed pierwszą wizytą?

OOo ale się rozpisalyscie :) cieszę się, że u Was wszystko dobrze i witam kolejną mamusie :) mnie mdłości nadal mecza, trochę mniej, ale ciągle jest to wkurzajace no i co chwilę biegam do toalety na siusiu w nocy to i z 5 razy :/ do tego cały czas zmęczona jestem. Wczoraj mąż miał ur więc odważyłam się pojechać po ciasto i myslalam, że zemdleje, bo w pewnym momencie słabo mi się zrobiło... za dużo leże i odpoczywam ;) jutro idziemy na wesele ciekawe jak dam rade heh. A apropos wesela to zamowilam sukienkę przez internet, dwa rozmiary większą ze wzgledu na biust i co...okazała się za mała :( strasznie mnie splaszcza, a do tej pory nie zdawalam sobie sprawy, ze aż tak mi piersi urosly:p no i teraz mam problem...

I po kolejnej wizycie. Maleństwo ma 5.5 cm, jest całkiem ruchliwe, serce bije jak szalone. Wielkość wskazuje ponoć na 12 tydz. i tak wychodzi od ostatniej @, ale pewnie później też się okaże, że ciąża jest tydzień czy dwa młodsza (co by pasowało do moich wyliczeń :)).
Lekarze zawsze liczą czas poczęcia od ostatniej @, choć mało która kobieta zachodzi w ciążę w tym czasie, więc dziewczyny nie przejmujcie się, jak lekarz powie, że dziecko jest za małe jak na dany tydzień ciąży, bo faktycznie może być poczęte później.

Dolegliwości nieco się zmniejszyły, choć mdłości jeszcze atakują, a przez wzdęcia brzuch już widać :)

A, ja chodzę na NFZ do dra Jagiełowicza. Ogólnie OK, zleca badania, choć nie wszystkie, które bym chciała (np. różyczka i cytomegalia), no i dopiero na ostatniej wizycie polecił mi założyć kartę ciąży, co wydaje mi się nieco późno.

Witam.

I ja dołaczam , termin wedlug miesiaczki mam na luty ale maluch mniejszy o 2,5 tyg , wiec przesuneli mi termin porodu na 3 marca.
Mam juz 19miesięczna córke któa urodzilam na klinicznej , poprzednia ciaze prowadzilo mi 3 lekrzy,najpierw pan doktor od sześciu bolesni w przychodni na świętokrzyskiej , wizta u niego wyglada tk
-Dzien dobry , jak sie Pain czuje ?
- skierowanie na mocz i krewpod.badaniai dziekuje.
wizyta 5 min dosłownie .

Przepislam sie do doktor Januszewskiej na nfz , pani doktor baardzo miła ,ale malo gadatliwa , musialam o wszystko pytac. Opoznienie zaaaawsze minimalnie 2godz , max siedzialam 3,5 w poczekalni.
Ale że wykryto u mnie cukrzyce ciążowa , musialam położyc sie w szpitalu a gdy wyszlam Pani doktor na urlopie i przepisali mnie do dr Kijuć , przemiły doktorek ale zdazyl poprowadzic mi ciaze 2 tyg bo urodzilam :)

Tym razem mieszkam w uk i tu prowadze ciążę .na samym poczatku , chcialam wracac do pl zeby ciąże prowadzic . musialam miesiac czekac na wizyte upołożnej . Ona skierowala mnie na 1 usg w 12 tyg .
Tutaj za darmo jest usg genetyczne i test pappa ale tylko wtedy jak w usg cos sie dr nie spodoba.

Lene urodzilam przez CC , wiec tutaj juz jestem zapisana do anestezjologa na wizyte zeby mi kilka spraw wyjasnil itp.bonie musze rodzic przez cc.

Przez cukrzyce w pierwszej ciazy, tu musza miec kontrolowac, jest od tego klinika specjalna tak jak w pl diabetolog(?) chyba sie nie pomylilam .
Tylko ze tutaj inaczej to wszystko wyglada. nigdzie nie musze sie umawiac czekac, prosić .
tu polozna wszedzie mnie rejestruje i przychodzi list do domu kolejnego dnia z data i co powinnam miec przy sobie.

Co do rosnacego brzuszka , ojj tak z lena w 10 tyg bylo widac , przytylam 24 kg :o , zjechalo tylko 13 kg ..
Tym razem rowniez , teoretycznie prawie 15 tc a ja wygladam juz jak w 7 msc ciazy :))
Ale waga stoi i to mnie cieszy :)
mialam niedoczynnosc tarczycy , euthyrox bralam 50 , teraz w ciazy zjechalomi do 1,9 . Czekam na kolejne wyniki badan .
Ok tyle juz o mnie :))

Ja muszę doplacic trochę do pakietu kompleksowego ale i tak się placa
Tez moja lekarka nie robi usg tylko daje skierowanie
Pewnie raz pójdę tez prywatnie , ale to później na razie za tydz mam w invikcie, potem pewnie we wrześniu lub w październiku dostane skierowanie w lux med

Ja również mam pakiet w lux medzie i opłaca go pracodawca. Chodzę do dr Kulikowskiej, która nie robi usg więc albo chodzę do niej prywatnie albo dostaję skierowanie do innego lekarza i ta opcja już mi słabo odpowiada.

Ja płacę 131 zł/mc i w pakiecie mam nielimitowane wizyty praktycznie u wszystkich specjalistów, do tego badania lab., USG, RTG. Nie ma rezonansu mag. i tomografii.

flatershine ile płaciłaś za pakiet i co masz w ramach niego? Jakieś badania, wizyty?

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...