Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015
Witam.
I ja dołaczam , termin wedlug miesiaczki mam na luty ale maluch mniejszy o 2,5 tyg , wiec przesuneli mi termin porodu na 3 marca.
Mam juz 19miesięczna córke któa urodzilam na klinicznej , poprzednia ciaze prowadzilo mi 3 lekrzy,najpierw pan doktor od sześciu bolesni w przychodni na świętokrzyskiej , wizta u niego wyglada tk
-Dzien dobry , jak sie Pain czuje ?
- skierowanie na mocz i krewpod.badaniai dziekuje.
wizyta 5 min dosłownie .
Przepislam sie do doktor Januszewskiej na nfz , pani doktor baardzo miła ,ale malo gadatliwa , musialam o wszystko pytac. Opoznienie zaaaawsze minimalnie 2godz , max siedzialam 3,5 w poczekalni.
Ale że wykryto u mnie cukrzyce ciążowa , musialam położyc sie w szpitalu a gdy wyszlam Pani doktor na urlopie i przepisali mnie do dr Kijuć , przemiły doktorek ale zdazyl poprowadzic mi ciaze 2 tyg bo urodzilam :)
Tym razem mieszkam w uk i tu prowadze ciążę .na samym poczatku , chcialam wracac do pl zeby ciąże prowadzic . musialam miesiac czekac na wizyte upołożnej . Ona skierowala mnie na 1 usg w 12 tyg .
Tutaj za darmo jest usg genetyczne i test pappa ale tylko wtedy jak w usg cos sie dr nie spodoba.
Lene urodzilam przez CC , wiec tutaj juz jestem zapisana do anestezjologa na wizyte zeby mi kilka spraw wyjasnil itp.bonie musze rodzic przez cc.
Przez cukrzyce w pierwszej ciazy, tu musza miec kontrolowac, jest od tego klinika specjalna tak jak w pl diabetolog(?) chyba sie nie pomylilam .
Tylko ze tutaj inaczej to wszystko wyglada. nigdzie nie musze sie umawiac czekac, prosić .
tu polozna wszedzie mnie rejestruje i przychodzi list do domu kolejnego dnia z data i co powinnam miec przy sobie.
Co do rosnacego brzuszka , ojj tak z lena w 10 tyg bylo widac , przytylam 24 kg :o , zjechalo tylko 13 kg ..
Tym razem rowniez , teoretycznie prawie 15 tc a ja wygladam juz jak w 7 msc ciazy :))
Ale waga stoi i to mnie cieszy :)
mialam niedoczynnosc tarczycy , euthyrox bralam 50 , teraz w ciazy zjechalomi do 1,9 . Czekam na kolejne wyniki badan .
Ok tyle juz o mnie :))
0
0