Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015
Witam i dołączam do Waszego grona :)
Terminu jeszcze nie mam ustalonego, ale najprawdopodobniej będzie marzec. Według moich obliczeń to 9tc, zdaniem gina 11tc (licząc od ostatniej @). Tydzień temu widziałam maleństwo i słyszałam serduszko :)
Jak chodzi o dolegliwości, to na początku bóle brzucha prawie jak przy @, nabrzmiałe piersi (od jakiegoś czasu nieco mniej bolą), wciąż dość częste mdłości jako reakcja na jedzenie i zapachy (nieraz wystarczy, że wejdę do kuchni i już mam odruch, ale na szczęście na razie bez wymiotów), no i przez długi czas plamienia (generalnie cały czas, z kilkudniowymi przerwami; aktualnie spokój i oby już tak zostało). Przez te plamienia brałam luteinę, a przez niedoczynność tarczycy wiąż biorę Eutyrox (pół tabletki dziennie, bo mam niedowagę). Mam nadzieję, że to wystarczy do utrzymania ciąży.
Teraz nieco się obawiam, bo w badaniu na toxo wyszło znacznie podwyższone IgG, co oznacza, że albo jestem teraz zakażona, albo byłam kiedyś - oby to drugie. Następna wizyta za tydzień, pewnie dostanę skierowanie na kolejne badanie toxo.
To moja pierwsza ciąża, więc mam sporo obaw; staram się jeszcze zbytnio nie nastawiać na poród, bo wiadomo, że różnie się może potoczyć... Dlatego też jeszcze nie informowaliśmy rodziny. Ale jesteśmy dobrej myśli :)
0
0