Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Witaj Kaniko;)
Darlonek nie łam się tylko bądź dobrej myśli. Nie jestem pewna czy u tak małego płodu też tak jest ale dzieci rosna skokowo.

darlonek, chyba na tym etapie to tez ciezko zauwazyc tak drobne zmiany w wielkosci. Staraj sie o tym nie myslec tak intensywnie, na pewno z Twojej strony robisz wszystko aby bylo dobrze, takze spokojnie.

a na l4 jestem od poniedzialku, ponieważ krwawilam a poprzednią ciążę poronilam. w pracy nie robili mi żadnych problemów, kierowniczka bardzo przejmuje się moją ciążą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I znowu witam kolejne mamusie :)
Lucky ja dostalam Letrox 50 i mam brać pół tabletki czyli 25 :) zostało mi to przepisane na podstawie badań nie wagi :) tak tylko zapytałam z ciekawości. a mam małą dawkę, ponieważ mam małą niedoczynność (tsh =4 przed ciążą).
Byłam dziś na wizycie i trochę się podlamalam ...serducho pięknie bije, ale fasolka od piatku nic nie urosła :( boję się...

Witam
Wreszcie po pierwszym USG i 10 tydz potwierdzony. Serduszko bije, dL. 2,6 cm, kolejne za 3 tyg. W celu konkretniejszych badan
Ja juz jestem trzeci tydz na l4,

Witam Was. U mnie 5ty tydzien trwa. Lekarz potwierdzil ciaze, to samo mowi wynik betaHCG. Ja praktycznie zadnych objawow nie mam (poza brakiem @). Kolejna wizyta zaplanowana jest na koniec sierpnia, mam nadzieje ze lekarz bedzie mogl juz cos wiecej powiedziec :)

Witam nowe mamusie;) Jest nas coraz więcej, super.

Agi8877, ja już jestem na zwolnieniu, a Ty skoro źle się czujesz, lekarz sam proponuje Ci l4, to po co się męczyć? W pracy chyba zrozumieją.

Witajcie dziewczyny:)

ja już jestem po drugiej wizycie. Widzieliśmy pięknie bijące serduszko:) i jesteśmy bardzo szczęśliwi ze wszystko jak na razie ok.

Miałam straszne bóle żołądka po d*phastonie wiec lekarka zamieniła mi go na Luteine dopochwową, jeszcze tylko dwa tygodnie i będę ja mogła odstawić.

Czuję się średnio, ciągle jestem śpiąca, brzuch boli, męczą mdłości..., lekarka proponowała L4, zastanawiam się nad nim tym bardziej, ze za 2 tygodnie mam kolejna wizytę i mogła by od razu mi wypisać.

Jest któraś z Was już na l4?

Właściwie endokrynolog nie tłumaczył mi wnikliwie, dlaczego taka dawka (Eutyrox 75, pół tabl.), tylko długo się nad nią zastanawiał właśnie ze względu na moją wagę (48 kg na 167 cm wzrostu, 27 lat). Właściwie sytuacja jest nieco niejasna, bo endo widział wynik badania robionego tuż przed zajściem, a u niego byłam już w ciąży, o czym rzecz jasna powiedziałam. Dał mi skierowanie na ft4 i jeszcze raz TSH, ale miałam je zrobić za 3 tyg., jeśli pojawi się @. A że się nie pojawiła, to badań nie powtórzyłam. Teraz się zastanawiam, co robić, bo ponoć dawkę Eutyroxu powinno się stopniowo zmieniać, a ciągle biorę pół tabl. Choć może wynika to z tego, że moja niedoczynność nie jest jakaś drastyczna (co może też potwierdzać niska waga, bo przecież przy niedoczynności na ogół się tyje).

Witam nowe mamusie :)

Dziewczyny co do niedoczynności tarczycy- leczę sie juz 3 lata i nie bardzo rozumiem te pół tabletki itp. Jaka to dawka? Ja w chwili obecnej biore Euthyrox 200, a zaczęłam od 50... Co do wagi to te tabletki niekoniecznie na nią wpłynęły prędzej inne hormony, które brałam w okresie inseminacji, które nie wyszły. Lekarz powinien kontrolować wartości tsh i ft4 i dopiero na tej podstawie dobierać dawkę leku, a nie na podstawie wagi.

Czesc dziewczyny,
Niesmialo dopisuje sie do watku :-) wiadomo, pierwszy trymestr, obawy itd. pewnie jak i u Was.
Kurcze, nie tak dawno urzedowalam na forum weselnika, a juz zapisuje sie tu. Zycie nie zna prozni ;)

Witamy nową mamusię :)
a powiedz mi dlaczego z powodu niedowagi bierzesz tylko pół tabletki? bo można więcej na wadze stracić? sorki, ale aż tak się nie znam, a temat mnie interesuje, bo też mam niedoczynność i też biorę taką samą dawkę. Choruję przynajmniej od roku i od tego czasu zaczęłam tyć :( ważę 9 kg więcej niż wynosi moja stanadarowa waga i nic nie schudlam odkąd biorę tabletki...teraz tak sobie myślę, że może mam za małą dawkę? staram się jeść zdrowo, a teraz prawie w ogóle nic nie mogę jeść a waga nie chce wrócić do standardowej :(

Witam i dołączam do Waszego grona :)

Terminu jeszcze nie mam ustalonego, ale najprawdopodobniej będzie marzec. Według moich obliczeń to 9tc, zdaniem gina 11tc (licząc od ostatniej @). Tydzień temu widziałam maleństwo i słyszałam serduszko :)

Jak chodzi o dolegliwości, to na początku bóle brzucha prawie jak przy @, nabrzmiałe piersi (od jakiegoś czasu nieco mniej bolą), wciąż dość częste mdłości jako reakcja na jedzenie i zapachy (nieraz wystarczy, że wejdę do kuchni i już mam odruch, ale na szczęście na razie bez wymiotów), no i przez długi czas plamienia (generalnie cały czas, z kilkudniowymi przerwami; aktualnie spokój i oby już tak zostało). Przez te plamienia brałam luteinę, a przez niedoczynność tarczycy wiąż biorę Eutyrox (pół tabletki dziennie, bo mam niedowagę). Mam nadzieję, że to wystarczy do utrzymania ciąży.

Teraz nieco się obawiam, bo w badaniu na toxo wyszło znacznie podwyższone IgG, co oznacza, że albo jestem teraz zakażona, albo byłam kiedyś - oby to drugie. Następna wizyta za tydzień, pewnie dostanę skierowanie na kolejne badanie toxo.

To moja pierwsza ciąża, więc mam sporo obaw; staram się jeszcze zbytnio nie nastawiać na poród, bo wiadomo, że różnie się może potoczyć... Dlatego też jeszcze nie informowaliśmy rodziny. Ale jesteśmy dobrej myśli :)

U mnie brzuch nieco większy, ciasno mi w spodniach, które nosiłam do tej pory. Waga 1 kg na "-".
Brzuch mnie nie boli, czasem się napina:(

U mnie na razie bez zmian :) brzuch mnie boli, ale nie tam w dole tylko flaki bardziej :/ ale to pewnie przez moje mdłości i chwilowe problemy z jedzeniem.

No mnie czasem łapie taki ból jak przy miesiączce, ale czytałam że to normalne bo macica sie rozciąga. Najlepsze jest to, ze u mnie ciaza staje sie juz widoczna :) wiadomo to nie dzidziuś, ale brzuch jest inny i większy. Na razie schudłam 1 kg.

U mnie waga się podniosła standardowo przed @ o dwa kilo i tak stoi. Ale u mnie to dop 5 tydzień.
Choć w poprzedniej ciąży miałam w 12 tc już widoczny brzuch. I przytyłam prawie 10kg;/
Więc teraz się bardzo pilnuje.

Jedynie co, to nie mogę siedzieć przygarbiona, bo mnie coś tam uciska.

Dziewczyny Was też tak brzuchy bolały na początku?

Dziewczyny...jak z Waszymi brzuszkami? Ja kończę 7 tydz a już rosnę...Śmieją się ze mnie że to trojaczki. :)

Dziękuję ;) mam nadzieję ze sie spełni ;)

Dzieki Ineskaa :)
Lucky to teraz ja Tobie życzę wszystkiego najcudowniejszego i oczywiscie zdrowej i pięknej dzidzi :*

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...