Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Witam się w ten przyjemny dzień. Temperatura spadła i człowiek odrazu czuje się lepiej. Nie zmienia to jednak faktu, że nasiliły mi sie mdłości:( może to efekt jelitowki, którą ostatnio przeszłam, a może będę mieć znowu całą ciążę.
Nigdy nie straciłam ciąży ale i tak bardzo sie boję o maleństwo więc staram się (chociaż przy 2 dzieci to mało wykonalne) odpoczywać jak najwięcej. Tym bardziej, że czuję lekkie napinanie się brzucha po nawet niewielkim wysiłku. Dobrze, że mam l4 i nigdzie nie muszę się spieszyć. II trymestr będzie spokojniejszy, jeszcze troche...

Dziewczyny, dla Was wszystkiego dobrego.

Trst podwójny pappa przede wszystkim wyklucza zespól Downa, zespól patau i wczesne wady plodu
Zaleca się po 35 roku życia , wtedy tez jest refundowane

Mnie trzeci dzień mocno boli brzuch. Nie mam żadnych plamień. Ale mało przyjemnie. Człowiek żyje w stresie, co nie pomaga. No ale nic;)

We wtorek rodzice do mnie przyjeżdżają;) Planuję obiad i to jak im powiedzieć;)

Dziękuję dziewczynki :* to sobie nie popijemy w urodzinki :P Tinker Bell a jak się czujesz?

Darlonek, to wszystkiego NAJ NAJ NAJ:))))))

Ja mam urodziny za 3 tygodnie;) Dostałyśmy całkiem fajne prezenty;)))

Choć ja miałam właśnie te obchodzić hucznie;) No nic, będe musiała poczekać;)

darlonek leż nie marudź :) cieszę się, że już lepiej sie czujecie :) Jaki zbieg okoliczności- ja urodzinki mam jutro :) A Tobie życzę wszystkiego najlepszego i spelnienia tego najważniejszego marzenia :*

Tinker Bell fajnie, że jesteś z nami :) ja straciłam dzieciątko w marcu...poroniłam w 11 tyg, także wiem co czujesz...
Teraz czuję się dobrze, od wczoraj nie krwawię więc jestem dobrej myśli :) ale leżę sobie i się lenię i już mi się nie podoba zwłaszcza, że mam dziś urodzinki i mieliśmy inne plany no ale cóż...są rzeczy ważne i ważniejsze :) mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze...
Lucky super, że dzidzia ładnie rośnie i wszystko ok, bardzo się cieszę :)

darlonek jak Ty sie czujesz?

Ja się w poprzedniej ciąży bardzo cieszyłam, i nie wyszło;/ Chyba przez pierwszy trymestr nie powinno się nastawiać. Dbać o siebie na 200%.

Straciłam ciążę 2 lata temu i od tamtego czasu nie wychodziło. 2 miesiące temu zaczęłam wszystkie badania, teraz mieliśmy otrzymać wynik badań mojego niemęża;) Ale już je znamy ;))) Nie chciało mu się czekać;)

Mam w przyszłym tyg USG. Nie związane z ciążą, miało być kolejnym poszukiwaniem przyczyn braku ciąży, ale nie wiem czy będzie coś widać tak szybko.

Tinker Bell musi sie udać! Nie ma innej opcji. Cieszę się że jesteś z nami :) tylko jak piszecie o takich sytuacjach zaczynam drżeć o moje maleństwo...musimy być dobrej myśli! Ja na swoje czekam juz 5 lat, jestem po dwóch inseminacjach i jak zaczęłam proces adopcyjny udało sie naturalnie... To największy cud. Będzie dobrze kochana! :)

Witajcie,

Po cichutku chciałabym dołączyć do waszego wątku:))

Wprawdzie jestem dopiero po teście, z obliczeń wynika, że to 5 tydzień.
Poprzednią ciążę straciłam 12 tc więc dlatego po cichutku.

Nie chcę się głośno cieszyć i ogłaszać nowiny całemu światu, po później trzeba się długo z tego tłumaczyć. Dlatego posiedzę tutaj z Wami, i będę myśleć pozytywnie. Przecież nie można mieć takiego pecha 2 razy:)))

Wszysko dobrze :) moje szczęście ma 9,7mm :) usłyszałam serducho :) najcudowniejszy dźwięk na świecie! Teraz musze wybrać lekarza prowadzącego. Lekarka w klinice Invicta do której chodziliśmy nie prowadzi ciąży...Dodatkowa luteinka bo progesteron 25 a powinien byc trochę wyższy i za tydz dwa juz do docelowego lekarza. Według dzisiejszego usg to równy 7 tydz.

Darlonku odpoczywaj jak najwięcej. Wszystko musi być dobrze!!!

darlonek masz zakaz ruszania się z kanapy! Uważaj na Was proszę. MUSI być wszystko ok. Latem widzimy sie na placu zabaw :)

Lucky beta ładnie przyrasta na pewno będzie dobrze, daj znać po wizycie :)

U mnie dramat...zaczęłam krwawic rano :( powtórka z rozrywki, bo w poprzedniej ciąży też krwawilam od 7 tyg i nic z tego nie wyszło :((( byłam na ip na klinicznej a później jeszcze w mojej przychodni i na razie wszystko ok z fasolka. tętno w porządku i ładnie rośnie, bo w pon miała 4mm a dziś już 9 więc dobrze :) ale mam jakiegoś krwiaka i teraz muszę leżeć, dostałam d*phaston , luteine i l4 na miesiąc. Mam nadzieję , że to minie :(

Wyniki wyglądają mi na dobre Hcg z 12500 skoczyło na ponad 30000... Jutro usg juz nie mogę sie doczekac aż zobacze moje szczęście...

Aaa myślałam, że jeszcze masz urlop ;)
Ja dziś miałam na 6:30 i myślałam, że nie dojadę...strasznie źle się czuję :(

Darlonek wróciłam po urlopie do pracy i mam na 6 :\ a spac jak najbardziej mogę...nic innego bym nie robiła :) Właśnie mam oczy na zapałkach :(

Też już się przestraszyłam ;)

Lucky nie możesz spać?:P

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...