Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Postanowiłam wyjść z inicjatywą i założyć nowy wątek :)

Oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html

"Dwupaki" :) :)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
15 Kwiecień - Angel8338
16 Kwiecień - Podwojnamama
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka

Bez daty:

AgaB
Loca-Daga
Gosik_sz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Hej Dziewczyny,

ale nam sie watek rozruszal, w końcu!:)

Ja jak wa tyg temu poczulam ruchy, to potem juz nic, a po tej akcji z krwawieniem i skurczami to juz wogole, ale jak bylam w czawratek na wizycie i usg to mala fikala jak na trampolicnie, lezy poprzecznie bardzo dnisko, i zastanawiam sie jak ja tego moge nie czuc jak oan wyprawia takie kozioły:)

Ja czuje sie juz coraz lepiej, naprawde juz tylko kilka arzy mnie mdlilo, natomaist andal nie moge jesc nic wieczorem i poznym poludniem, najlepiej jakbym po 15 stej skonczyla jedzenie, tak wolno mi sie trawi ze jak zjem obiad, nawet taki lekki, jakis kurak z ryzem, slalaltka, to potrafie kilka godzin czuc w zolodku, lekarz mowila ze to sprawka hormonow ciazowych.

Ja chyba jestem jedyna ktora tyje cos, mam an plusie jakies 2 kg, fakt ze wogole nie wymiotowalm ale sie troche doluje jak czytam ze wy wszystkie tylko chudniecie!!!

Ja mam dla dzidzki wszytko, generalnie po Majce, Majka jako wczesniak dopiero chodzi w rozmiarze 74 a jak dobrzez idzie to normalny maluch w pol roku wskakauje w taki rozmiar.
Musiomy obmyslic przemeblowanie mieszkania, w sypialni wktorej etraz stoi lozeczko musimy zrobic pokoj dzieciom, sami przeprowadzic sie do duzego i zrobic go bardziej funcjonalnym do mieszkania a nie tylko jako salon, przeraza mnie to wszytko, jeszcze ten stan w ktorym trzeba sie oszczedzac a choc po sklepach trzeba polazic, a moj M. to am zero wyczucia i poczucia dopoki czegos juz urzadzonego nie zobaczy wiec lipa.

Barzkuje nam tylko rozmiaru 56 i 62 z ciuszkow bo to akurat sprzedalam, ale znajmomi pwoedzieli ze dadza,a ze dzieci mega szybko wyrastaja z tego rozmiaru wiec ciuszki jak nowe, gdyby cos mamay jeszcze pomajkowe 44 i 50, wiec wyprawka jest.

Myslelismy zeby Majke przelozyc juz do lozka a dzidzke do jeje lozeczka,a le tak mmi jeje szkdoa bo ona tak lubi swoje lozeczko, i jesli nam sie to jakos zmiesci to zrobimy tak ze mloda bedzie w kolysce lub koszu a moze Mjaka jakos wyrosnie juz z lozeczka samoistnie, z reszta jakos latwiej chyba dziecko w wlozeczku opanowac:):)

Wogóle to mój suwaczek pokazuje jakieś 2-2,5 tygodnia do przodu,zakładałam go wg. om

Ja też juz poczułam pierwsze ruchy kilka dni temu:))) czuję je najbardziej pod wieczór.
Ubranek jeszcze nie kupuje,wogóle to mam duzo rzeczy po synku więc duzo nie bede musiała dokupywać.Odkładałam dla siostry a tu taki obrót sprawy ;)

loca-daga już niedługo poczujesz:) Super sprawa. Czytałam, że pierwsze ruchy można wyczuć nawet w 22 t.c . więc bez obaw.
Początkowo mała się odzywała po jedzeniu:) a teraz równie bywa... czasami ma taki dzień że cały czas fika a czasami tylko kilka razy ją czuję.

Pocieszę Was dziewczyny :) Jestem w 15 tyg. i wszystkie uciążliwe dolegliwości minęły. Mam więcej energii, nie padam już na sofę gdy wracam z pracy:)

Ubrań dla malucha jeszcze nie zaczęłam kompletować, ale powoli się do tego przymierzam :D Co do wagi to póki co mam 1 kg na minusie.

Kinia ja też chce tatuśkowi zafundować kopniaka - kurcze mamy podobne terminy, ale ja nawet sama kopnięć nie czuję:(

Co do samopoczucia, to zadziwiająco dobrze się czuję- martwie sie tym czasem :/ Mam sporo sił i ciągle coś gotuje, a ja i kuchnia to zwykle był obowiązek tylko:P

Jeśli o ubranka chodzi, to mam właściwie prawie wszystko - łapałam okazje na trójmieści i allegro i za niewielkie pieniądze mamy wieeele rzeczy dla malucha :) A co najśmieszniejsze, to nie znamy płci :p

Pozdrawiam wszystkie brzuchate;)

Dziewczyny wczoraj pierwszy raz Emilka kopnęła tatusia w rękę:) Wcześniej niestety nie czuł tych kopniaczków. :)

Martyna- Ja jeszcze nic nie kupiłam. Jestem na etapie oglądania wózków:)

Dziewczyny kupujecie już ciuszki dla Dzidziusia? Ja już nie mogłam się powstrzymać i zaczynam kompletowac :))))

Witajcie brzuchatki :-)
Z nieukrywana radością dopisuję się do Was jako kwietniówka i zaraz poprawiam listę:
Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka

21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Czy te mdłości się kiedyś skończą? Przy pierwszej ciąży już dawno się dobrze czułam. A teraz koszmar. Ani jeść, ani pić.......i z czego ten brzuch tak rośnie ;-) ??

Aktualizacja mojej "rozsypki" ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka

21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

My wyszliśmy z przeziębienia (tfu tfuu) ciążko było,głowa od zatok tak straszliwie bolała , że nie mogłam się ruszać ;/ Ale od wczoraj już nie boli :):)

Wczoraj mnie cały dzień mdliło,wszystko podchodziło do gardziołka.Tak więc zamiast standardowo raz puścić pawika ,były dwa.
Mąż mi kupił kurtke ,taką z podpinką polarową XL :P co byśmy się zmieścili.

U mnie waga szaleje.To co straciłam na wadze ostatnio zyskałam(cały kg) a teraz znów zgubiłam 1,5kg

Hej :)

A mnie mdli i mdli :/ Kiedy to się skończy? ;) I też spać mogłabym 24h/dobę ale od dziecka nie dają L4 :P

Ja dziś stanęłam na wagę i pokazała kilogram mniej niż zwykle :) Fajnie :) Zdziwiłam się bardzo bo brzuchol mam już moim zdaniem spory :)

Nawet nie chcę sprawdzać, na którą stronę spadłyśmy...
"wyciągnęłam" nas wyszukiwarką...

Ja ciągle nie wiem, jaką datę wpisać, ale dam moją, wyliczoną wg owu (bo co usg, to inna data - różnica tygodniowa), i tą, którą sobei "wklepałam" w suwaczek

Czyli nasza lista:

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - Agniuszka
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

No i jeszcze Gosik_sz bezdatowa;)

Co u Was dobrego kobitki? Ja z wytęsknieniem czekam końca I trymestru - po mojemu został nam tydzień:) Generalnie czuję sie dobrze, tylko mogłabym spać bez ograniczeń - na szczęście jest L4 - z uwagi na szkodliwe warunki w pracy (stolarnia = farby, lakiery - fuj!) i tylko 2x w tygodniu tam jeżdzę, jak na warsztacie jest "czysto" by papiery powyprowadzać (jestem jedynym nieprodukcyjnym pracownikiem).
Na razie, przybrałam 1kg, ale w obwodzie to mam wrażenie, że duuuużooo więcej - też tak miałyście? Bo mnie to już przeraża (a ceny ciuchów ciązowych nie mniej...:/)

no to mamy kolegę dla naszej jeszcze nie opisanej imieniem dziewuszki:)

gratulasy :)

Hej dziewczyny !
Wczoraj byliśmy na USG i już wiemy, że mamy synka ! :)))) Nie wiem skąd ale ja już to wiedziałam od początku hehe :) Malutki jest zdrowiutki i wszystko ok :)
Pozdrowionka

hej Dziewczyny, witam się i ja :

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Ale nas juz się uzbierało :)

Gratuluje dziewuszki, też liczę po cichu na dziewczynkę bo chłopaka już mamy..
trzymaj się !

No to i ja się przyłączę z terminem na 24 kwiecień, chociaż po cichu liczę, że będzie to 27 :) i zrobię sobie prezent urodzinowy :)

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html

O GRATULACJE :)
ostatnio mignął mi watek z majowymi mamami to może tam się dopisz to nie bedzie takiej rozpietosci ,chyba ze wolisz tutaj to ok.

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...