Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Nowy wąteczek, tamten przydługaśny ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Aniu a jaką szkołę wybrałaś?? Jakie są koszty?

Mandusia witamy:)

Witajcie :)

Nasza Dzidzia też planuje wyjść na świat 26 kwietnia :)
już nie możemy się doczekać, a jeszcze nie wiemy czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, chociaż mąż od początku jest przekonany, że dziewczynka :)

Pozdrawiam

bedzie ok nie stresuj sie.ja mam to badanie w 26tyg i to moja pierwsza ciaza.ale wiesz to ze wtedy tak sie stalo nie musi byc tak teraz. mialam robiony przed ciaza rezonans glowy z kontrastem(jak mi podali zastrzyk) wjechalam do aparatury to myslalam autentycznie ze sie udusze,tak mi zle bylo,na wymioty.a ruszyc sie nie mialam jak.lezalam niczym w trumnie.
a pozniej badanie musieli powtorzyc.jennny jak ja sie balam.spac nie moglam itp ze znow mi sie tak zle zrobi.a babka tak delikatnie mi podala ten kontrast ze naprawde dobrze znioslam drugie badanie.

wiec nie ma co sie nastawiac,wiem po sobie :)

No ja badanie mam zamiar zrobić za tydzień w czwartek lub we wtorek 28.11 badania należy wykonać między 24-28 tygodniem. Ja powiem wam że wypić glukozę to wcale nie jest tak ciężko gorzej jak siedziałam na poczekalni i serce waliło mi jak młot w zeszłej ciąży.

No musze uważać na siebie ale nie jest to proste przy małym dziecku w domu

loca daga ja do szkoly rodzenia ide od 7 lutego.a rodzę niby 11.04
a zapisalam sie niedawno bo duzo osob chetnych

weroska nie martw sie ze zwymiotujesz a nawet jesli to co? oni i tak to pewnie maja na codzien a jak jeszcze dojdzie ci stres to bedziesz tylko myslec czy cos sie nie przytrafi...e tam:)

ze mna duzo lepiej ale dzis np zwymiotowalam ale z glupoty bo zamiast przed wstaniem cos zjesc np herbatnika to poszlam sniadanie robic i nie zdażylam...

Weroska oszczędzaj się na ile to możliwe...

Ja dziś jadę do lekarza i mamy nadzieję poznać płeć :) O ile dzidziuś raczy nam pokazać kim jest ;)

Weroska też mnie to czeka- kiedy się wybierasz?? Bo są widełki czasowe na takie badanie i nie wiem kiedy byłoby najlepiej iśc, a ze sie boję ,ze zwymiotuję to z męzem chce iśc, a to byłoby w trochę ponad 25 tc i nie wiem czy nie za szybko:/

Werka - trzymam kciuki, by było dobrze:)

Ja sie chyba najbardziej boję tego badania po glukozie - boję się, ze zwymiotuję tę słodycz...

Byłam we wtorek u lekarza i kazał mi przyjśc za 2 tygodnie szyjka mi się skraca chcę zobaczyć w jakim tempie stąd ta druga wizyta, jesli znów się skróci to wysyła mnie na zwolnienie. W sumie chciałam od grudnia iść na zwolnienie ale spodziewałam sie takiego obrotu sytuacji. Mam nie podnosić małej i się zbytnio nie forsować. Dostałam skierowanie na badanie poziomu cukru po obciążeniu także czeka mnie słodkie badanie :)

Gdańsk to dla mnie trochę daleko ale bardzo mi na tym zależy więc dzięki wielkie

Lenckowska - ale z tego co wiem inni lekarze też nie robią problemu
Odradzano mi (mocno!) dr Legan jako bardzo nieprzyjemną; zresztą w necie również masa nieprzyjemnych komentarzy na jej temat

AgaB a możesz mi powiedzieć jak ta lekarka sie nazywa?

Mnie bez niczego zwolnienie zaproponowała lekarka w Invicie - nie znając sytuacji po prostu zapytała, czy potrzebuję.
Potrzebowałam akurat z uwagi na szkodliwe warunki w pracy (lakierowanie, malowanie drewna), ale zwolnienie zaproponowała nim jej o tym powiedziałam...

Hej kochane. Czy możecie mi polecić dobrego ginekologa, który nie robi problemów ze zwolnieniem w ciąży? Ja jestem w 12 tygodniu i bardzo mi zależy na tym dzieciątku i nie chce niepotrzebnie się stresować pracą. Proszę pomóżcie ;)

Kurcze skąd sie to bierze?? Są jakieś inne szkoły medyczne?? Że Anglikom (zresztą słyszałam,ze w Norwegii też paracetamol na wszystko) to nie szkodzi, a u nas aż tacy liberalni lekarze nie są.

Jak samopoczucie?? Czy już wiecie co mieszka w waszych brzuszkach:)??

I jeszcze pytanko o szkołę rodzenia- od kiedy można zacząć chodzić?? Ile to kosztuje i czy macie coś godnego polecenia??

ale masakra bylam dzis u lekarza i zapytalam jak jest dawka paracetamolu na tydzien a on mi na to że można brac nawet do 8 dziennie!!

oczywiscie nie skorzystam, ale jesli angielki sie tego posluchaja i tyle wezma to naprawde nie fajnie ;/

makarena - ja robiłam w invicie
za darmo jest w poniedziałki i (chyba) czwartki od 17 (do 20 praktycznie)
niestety duuuużaaaa kolejka, ale można się zakręcić i wepchnąć "na ciążę" i chyba lepiej przyjść tak koło 19...
wyniki do odbioru następnego dyżuru (czyli w czwartek lub poniedziałek)

one sa bezpłatne, ale na wyniku nie będzie twojego nazwiska - są inicjały, które podasz, płeć i data urodzenia - dla mojej gin wystarczyło

Hejka, ja robiłam HIV (zresztą jak wszystkie badania) w przychodni na Morenie za 20 zł. I polecam to laboratorium, bo pracują od 7:30 do 13 i nawet w soboty w podobnych godzinach:)

Hej dziewczyny , czy robiłyście w ciąży badanie na hiv? gdzie robia to badanie i za ile. Słyszałam że w invikcie mozna za darmo, robiła tam któras z was? napiszcie co nieco.

hej koleżanki
my mamy poznać płeć za ponad tydzien,juz sie nie mozemy doczekac. a bole glowy od piatku mam tak nasilone że sproboje dziś uderzyć do lekarza dyżurnego.problem w tym że ja mieszkam w uk a tutaj usg sa 2 na cala ciaze :/ i boje sie ze polecą mi paracetamol.
a tyyyle sie naczytalam o stanie przedrzucawkowym lub o zatruciu ciazowym i niby towarzysza temu takie bole glowy.normalnie nafaszerowalabym sie prochami,ale tu juz nie tylko o mnie chodzi :((

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...