Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Nowy wąteczek, tamten przydługaśny ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

ja chyba tez wezme gaz rozweselajacy:)
rodze w anglii i tu takie rzeczy sa tez za darmo a nawet wiecej innych ale musze sie zaczać orientowac co i jak

polcia daj no link o tym co wyczytalas jak masz

ja na pewno skorzystam :) dużo czytałam na ten temat, on pomaga w początkowej fazie porodu - ale to zawsze coś :), jedyne przeciwskazanie to - astma, lub infekcja górnych dróg oddechowych. Jeśli nie ma go w danym szpitalu, to można się w niego zaopatrzyć samemu (można też wypożyczyć).

Dokładnie mówimy o podtlenku azotu :)

Dziewczyny myślicie żeby skorzystać z gazu rozweselającego przy porodzie?staje się to coraz bardziej powszechne,m.in. na Zaspie wprowadzili ta metodę i to bezpłatnie.Ciekawe jak ,to pomaga . :)))

hehe :) proponuje umowic sie na ogladanie oddzialu i wtedy zapytac-bo po co sie rozczarowac co nie?? ze jednak jakies zaswiadczenie trzeba dostarczyc :D:D

rodziła tam moja przyjaciółka 1,5 roku temu na wiosnę i moja szwagierka dokładnie w kwietnu tego roku, nie rozmawiały z położną tylko z lekarzem, a potem z ordynatorem - przed porodem, powód jaki podały - strach przed naturalnym porodem, zaświadczenia i skierowania - brak, poród: cesarskie cięcie (data ustalona z góry)

to są fakty, to że Ty spotkałaś się z innym potraktowaniem nie zaczy że ja nie mam racji czy, że kłamię, zastanów się nastęnym razem jak na kogoś napadasz

skoro uwazasz, ze kolezanki wiedza lepiej to okej :D kiedy rodzilam w lipcu zeszlego roku tam synka rowniez przez cc na zadanie KONIECZNE bylo zaswiadczenie o wskazaniu do cc gdyz jak wyjasnila mi polozna na oddziale- to jet operacja a operacji nie mozna robic od tak sobie-dlatego kazala udac m sie do ortopedy rowniez w swissie i poprosic o skierowanie :) takze Twoje info sa raczej wyssane z palucha :D z reszta wystarczy udac sie na oddzial i tam o wszystko zapytac :)

Właśnie o to chodzi, że akurat w Swissmedzie nic się na lewo nie załatwia (w jakich czasach Ty żyjesz?) i nie trzeba mieć medycznych wskazań do cesarskiego cięcia, przychodzi się wcześniej na rozmowię i się ustala. W ostatnich dwóch latach rodziły w Swissmedzie dwie moje koleżanki (z góry umówione na cesarskie cięcie) obydwie –bez skierowania, bez zaświadczenia.
W Warszawie (w prywatnych szpitalach) również wszystko jest oficjalne (tak jak w szpitalach na zachodzie) umawia się na cesarskie cięcie na konkretny dzień. Jak masz operację plastyczną nosa również nie potrzebujesz skierowania.

A jeśli chodzi o lepsze chowanie się dziecka, to widać jesteś niedostatecznie doinformowana nie wiedząc o tym, że wśród dzieci urodzonych przez cesarskie cięcie szczególną uwagę trzeba zwracać na brak raczkowania i zwiększone ryzyko zaburzeń integracji sensorycznej.

a i pierwsze slysze ze dziecko z naturalnego porodu sie lepiej chowa hehehhe :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

POlcia kto Ci takich bzdur do glowy nakladl, ze w swissie nie trzeba miec skierowania na cc???? szok, ze w tycvh czasach ktos jeszcze takie zabobony sieje :D oczywiscie, ze trzeba miec skierowanie gdyz to jest operacja :) co innego, ze mozesz miec lewe zaswiadczenie i nikt o nic nie pyta, ale zaswiadczenie -inaczej skierowanie musi byc.

Hej mamuśki :)

Ledwo widzę na oczy moja córka postanowiął dziś wstać o 5 i bawić się zaczeła skakać tulić całować bym tylko wstała i jak tu wytrzymac cały dzięń w pracy?

Za tydzień mam wizytę u lekarza i muszę mu się poskarżyć bo ciągle drętwieją mi ręce nawet w pracy jak za długo piszę na klawiaturze, mam dosyć niskie ciśnineie ale teraz to moja krew chyba stoi w miejscu :)

No ja to już raczej mojego brzucha nie ukryje jest wg mnie ogromny musze jakieś zdjęcia porobić z pierwszej ciąży mam pełno pamiątek a z tej jakoś tak mi wszystko ucieka. No i mogę potwierdzić, że mam inny kształ brzucha niż za pierwszym razem także coś może w tych ludowych - babcinych słowach jest :)

Najbardziej mnie dobija jak ktoś mi mówi że świetnie wylądam w tej ciąży a ja od razu sie pytam czy w poprzedniej wyglądąłam źle? to od razu zmieszanie widocznie wtedy nie mówili mi prawdy mówiąc ze dobzre wyglądam ;p

Ja w poprzedniej ciąży też po prostu rozmiar większe galotki kupiłam :) Teraz póki co nie potrzebuję :P
Ale legginsy jakieś ciążowe sobie kupię bo mam takie zwykłe i ni to za brzuch ni to pod brzuch :P

pójdę za radą teraz to brzuch bedzie tyyylko rósł :)

ja majtki kupiłam chyba nawet o dwa roziary większe, wygodnie jest, nie spadają a i nie uciskają :)

heh rajstopy z dziecinstwa...pamietam:)
ja tez kupilam ciazowe rajstopy ale zwykle czarne-jeszcze ich nie zakladalam ale skoro czuc wygode to chyba sie niedlugo skusze.Bo zamiast takich grubszych rajstop to wolę leginsy.mam ciazowe i zwykle ktore maja duuuzo miejsca w brzuchu.

A majtki to tez zakupie o rozmiar wieksze,bo zeby mie zadowolic musialabym je miec chyba po pachy heh zeby nic mi sie nie rolowało,a pod brzuchem to jakos tak nie bardzo.

ja kupiłam większe majtki, mocno wycięte po bokach i bardzo mi wygodnie, przy rajstopach natomiast - tylko i wyłącznie noszę ciążowe bo naprawdę jest duża różnica i ulga :) Ostatnio fajne szare ciepłe ze wzorkiem kupiłam w H&M :) a jak pytałam w takich punktach typowych z rajstopami (o grube, ciepłe ciążowe) to patrzyli na mnie jak na głupią (najgrubsze mieli 40den jednolite), a jednak jak człowiek poszuka to znajdzie, w Happy Mum kupiłam 80den i no te w H&M to są takie grube jak się w dzieciństiwe nosiło - a o właśnie takie mi chodziło :)

u mnie juz 18tydz ciazy i 4.5 kg wiecej :) mysle ze nie tak zle ale rowniez apetyt wzrosl i to na potrawy inne niz dotychczas.

dziewczyny kupujecie majtki ciażowe czy po prostu o rozmiar wieksze? ja szukalam ciazowych i za wiele nie ma na dzialach z bielizna pokazuja mi tylko staniki..hmm

ja jestem sama sobie szefową, także mogę dostosować sobie pracę do własnych potrzeb, teraz mam coraz więcej sił i chęci także się cieszę z tego bardzo :) -a brzuch rośnie tak samo jak apetyt, do tej pory przytyłam 500 gram, wolałabym, aby ta waga tak po malutku wzrastała, mój lekarz mówi, że najlepiej max 10 kg - i byłoby super :) - tego sobie życzę.

Co do cesarskiego cięcia - w Swissmedzie chyba nawet nie trzeba mieć skierowania. Ja nastawiam się tak, że jeśli dziecko okaże się bardzo duże i z dużą główką, to raczej z góry umówię się na cesarskie cięcie. Mój mąż urodził się duży z bardzo dużą głową i teściowa miała z nim komplikacje. Boję się niedotlenienia dziecka, długiego porodu, a też bardzo często w takich sytuacjach na koniec i tak robią cesarkę. Także taką podjęłam decyzję. Mam jednak nadzieję, że dziecko okaże się być normalnych rozmiarów i że uda mi się urodzić naturalnie :) to moje marzenie. Takie dzieci lepiej się chowają, a i kobieta szybciej dochodzi do siebie.

ja jestem na zwolnieniu od poczatku ciąży......

kunegunda81 ale wywołałaś dyskusję :P

Ja na zwolnienei chyba od początku grudnia pójde poprzednio też pracowałam bodajże do 24 tygodnia. Pracuję przed komputerem i 8 godzin siedzieć to maskara. Wiem że kodeks określa inaczej ale życie jest inne. Więc nie myśl że praca siedząca nie jest męcząca. Co do WC dla mnie najgorsze jest jak wstane z krzesła i mały mi magle na pęcherz uciśnie to od razu nabieram ruchów i sru do wc:)

Gratuluje kolejnej mamusi synusia :) jak na razie jest po równo dziewczynek i chłopców.

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :)
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...