Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Nowy wąteczek, tamten przydługaśny ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Noo ja tez myslalam niedawno, ze do listopada to hohoho i minelo tak szybko, ze nie zauwazylam nawet! Zobaczycie jak Wam szybko zleci:) A koncowka ciazy nie nalezy do przyjemnych takze korzystajcie ile wlezie z lenistwa i mozliwosci wysypiania sie - ja przez ostatni miesiac sypiam po 3, 4 godziny.. Pozdrawiam!!

Ja też się boję, szczególnie, że nasłuchałam się o różnastych porodach. Ale nie ma co się nakręcać :) Swoją drogą nie zdecydowałam się jeszcze na szpital, a Wy? O każdym krążą różne opinie.

Suwaczek z babyboom.pl

slicznotkaa mam nadzieję, że na niemowlęciu, dziecku i osobie dorosłej :)

ja też myślę o porodzie, ale cieszę się że jest już tyle możliwości pomagania sobie w bólu no i że ma się wybór co nie niektórych metod, że można być aktywnym, a nie przykutym do łóżka

Ja się okrutnie boję porodu, staram się nie myśleć,ale chyba to silniejsze ode mnie :)
Dziewczyny ja mam pytanko:czy miewacie kolki?Mnie dość często łapie i nie mam na to skutecznej metody,aby się jej pozbyć

no tak wiadomo ale zaraz swieta swięta i po swietach:)

a pozniej juz tylko 3-4 miesiace boicie sie porodu? ja bardzo ale staram sie jeszcze o tym nie myslec...

a z takim bólem głowy kwiecień to wieczność ;] ;)

do kwietnia jeszcze hohohohohohoho i ho ho

kinia wspolczuje:(
no ale pomyslmy sobie ze nagroda juz niebawem w postaci takiego malego slicznego krasnoludka:D

Tak na dziecku sie uczyłam i na osobie dorosłej również :-)

ania jeśli chodzi o moję bóle głowy to jak mnie już złapie to trzyma 2 dni... i nic nie pomaga... paracetamol również. Ostatnio przy bólach kładę się i czekam aż przejdzie:( spacer jedynie wzmaga mój ból:(

kurde fajnie macie że wam przechodzi o mi nie chce.zawsze się łudzę że dzis mi przejdzie i łaże z tym bolem np 9 godz aż mnie powazniej rozboli i dopiero biore.dobrze ze mi 1 paracetamol pomaga.

ale kiedys nalogowo łykalam ibuprom (odradzam wszystkim malo sie przez niego dziury w zolądku nie dorobilam) i ciezko mi bylo sie z niego przestawić na paracetamol,ale udało się na początku też mi 1 tbl nie pomagala...

uczyłaś się pierwszej pomocy ale czy na dziecku? Bo ja też w szkole uczyłam się pierwszej pomocy, tylko że na osobie dorosłej, a to znacznie się różni

a co do bólu głowy......... czekam aż mi przejdzie siedząc przy tym i narzekając jak babcia.. nie biore żadnych leków czekam az minie

No mnie szkoła rodzenia nie przekonuje i dalej bede uparta przy swoim ,ale to moje zdanie wszystkich rzeczy takich jak pierwsza pomoc itd uczyłam sie setki razy w szkole, na kursie prawa jazdy i przy przyjmowaniu do pracy dlatego może "nie wariuje" i nie biegam do szkoły rodzenia,cwiczyć i tak nie mogę bo wiekszosc dnia leze plackiem a przy zajmowaniu się dzieckiem żadna ksiazka nie pomoze instynktownie podchodzi się do takich spraw i wiadomo co można a czego nie .
pozdrawiam :)

Na szczęście mam je ostatnio rzadko, ale jak się pojawią to w ostateczności łykam apap (tylko musiałabym chyba z 5 zjeść, żeby zadziałał). Troszkę łagodzi, ale bez rewelacji. Zazwyczaj kładę się wtedy w ciemnym pokoju i czekam aż ustąpi...

Ja dla odmiany męczę się z brzuchem. Od wzdęć po rozciągającą się macicę. A najlepiej jak się wszystko skumuluje...masakra.a od 16 tyg tak świetnie się czułam:)

emi ja nie wiem czy to to samo ale jak nieraz usiadę gwałtownie to mnie cos zaboli byc moze to,to rozciaganie bo niebawem brzuch skoczy do przodu bardziej:)

A mnie z kolei troche rpzeszly mdlosci to zaczely sie masakryczne bole glowy ;/ smaruje sobie czolo jakimś sztyftem na migreny ale G to daje.A nie mam sumienia brać paracetamolu wlasnie wybieram sie zaraz na spacer moze to mi pomoze, jednak przewaznie koncze z bolem nie do wytrzymania :/

a wy jak radzicie sobie z bolami glowy?

Kochana, idz do C&A. Ja tam kupilam 2 pary spodni ciazowych ale jakis czas temu i jeszcze przeceny byly. Jedne kosztowaly 80 zl drugie 50 zl i sluza mi do teraz. Polecam tez zwykle bawelniane legginsy o rozmiar wieksze - wygodnie sie w nich smiga po domu a nawet po dworze:) H&M omijalabym szerokim lukiem bo ceny na ciuchy ciazowe maja zaporowe:/

Dziewczyny, czy odczuwacie rozciągającą się macicę? Ja od kilku dni jak na nią nacisnę, albo np siadam to odczuwam takie nieprzyjemne uczucie. Jeszcze nie ból, ale tak jakby obolała była. Jest to dość uciążliwe i zastanawiam się czy nie wybrać się do lekarza. Też tak macie?

Ja normalnie też się nie duszę ;)

Specyficzne oddychanie mi się akurat przydało zanim dotarłam na porodówkę (właściwie większość porodu odwaliłam solo, więc nie mogłam liczyć na podpowiedzi lekarza czy położnej).

Ale fakt, że niektóre zajęcia to nudy straszliwe, a przystawiania do piersi, no sorry, ale na lalce to raczej trudno nauczyć :)

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...