Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Nowy wątek, bo tamten przydługaśny :)

link do starego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,16.html

i lista:

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Agniuszka - proszę Cię, nie czuj się "zaszczuta", poprostu weź pod uwagę...
Ja też wczesniej nawet nie pomyślałam o tym, ale jak przeczytałam gdzieś zdanie na ten temat od razu zmieniłam zdanie. Dla mnie większość rzeczy może być używana, czasem nawet uważam, że lepiej, ale już dawno stwierdziłam, ze materacyk, buciki (jak zacznie chodzić) i foteliki samochodowe mają być nowe (i nie z "biedronki") choćby nie wiem, co...
Miej 100% zaufania do tego, od kogo kupisz fotelik - może lepiej właśnie od koleżanki, kuzynki itd, gdzie wiesz na pewno, że nic się nie stało, nawet jeśli kolor tapicerki nei będzie Ci do końca pasować...

apropo przekłądanej rączki w wózku.Koleżanka ostatnio dała cenną radę a mianowicie byśmy nie kupowali wózka z przekładaną rączką ,tylko taką tam gdzie sami będziemy mogli zamontować spacerówkę/gondole przodem lub tyłem do kierunku jazdy.Dlaczego? a no dlatego , ze takie wózki z przekładaną rączka najczęściej mają z przodu skrętne koła ... a jak przełozyż rączkę to te skrętne koła są z tyłu.... i już tak fajnie się nie jeździ.

Dobra pytanie hihihi
Jak z sukniami ślubnymi - większość chciałaby nową, na nią szytą, a później się dziwią, ze nie ma chetnych na odkupienie;P

Antek (po mojej stronie rodziny) będzie drugim dzieckiem (na 6 osób w wieku rozrodczyn;P) więc pewnie nie będę sprzedawać póki co (zresztą, jeśli fotelik po mojej chrześnicy bedzie pasował nam do wózka, to nim nie pogardzę).
Zresztą zakładamy, że Młody to dopiero poczatek naszych możliwości płodzenia potomstwa;) A u rodziców będzie miejsce na przechowanie wózka

a co zrobicie ze swoimi fotelikami jak już dziecko/dzieci wyrosną?

Odnośnie wózka: interesuje mnie 4-kołowy, z przodu mniejsze, skrętne, przekładana rączka bądź możliwość przełożenia spacerówki przodem i tyłem, co najważniejsze solidna, zabudowana i ciepła spacerówka bo bedzie potrzebna na jesień i zimę, raczka skorzana a nie z gąbki, i nie pstrokate kolory i wzory ;), w miarę lekki, zwrotny i nie sztywny, to ma chyba związek ze sprężynami przy kołąch, niestety tak jest, że jakos nie moge znależc modelu który łączyłby te wszystkie cechy. Cena: myśle, że nie chciałabym wydać więcej niz 2 tys. Do tej pory moimi faworytami były xlander xq, tako laret ale odpada ze wzgl na kolorowy stelaz i torebke, tutek grander ale troche licha spacerowka. I nie wiem jakie jeszcze modele moglabym brac pod uwage

Taki właśnie mam plan;P (wózkowo-fotelikowy)

Co do paciorkowca... dziewczyny spokojnie, najważniejsze mieć zrobiony wymaz - jak najpóźniej przed porodem, ale jednocześnie na tyle szybko, by zdążyć odebrać wynik.
Sam paciorkowiec, choć groźny, nie jest np. przeciwskazaniem do porodu domowego - po prostu muszę mieć wykupiony antybiotyk, który położna mi poda podczas porodu i wszystko bedzie w porządku

Loca - ja myślę, że oni nawet nie zdawali sobie sprawy, że to tak śmierdzi - ubranka były czyste, ale po prostu były w mieszkaniu, w którym się paliło... wiec przeszły... a później jeszcze w szczelnym worku ten smród się jakoś skumulował...

No neistety, takie "uroki" kupowania używanego... Na szczęście, jak na razie, jesteśmy obkupieni w ciuszki. Nawet nie wiem, czy w nadmiarze, bo zapomniałam o kartonie ciuszków od kuzynki, który stał u nas w piwnicy i dopiero ostatnio został w niesiony... Jak kupimy chociaż komodę, to wtedy posegreguję ciuszki (rozmiarami chociaż) i okaże się, ze przez pierwsze 2 tygodnie nie bedę musiałam prać;P

Nie wiem, czy widać "powypadkowy" fotelik. Nie mówię o takich "hardkorowych", gdzie wypadł i się poobijał, ale o takich kolizjach, stłuczkach. Bo tak jak z pasami bezpieczeństwa czy poduszką powietrzną, gdy raz zadziałały przy kolizji, powinny być wymienione, bo są jakieś mikrouszkodzenia od napinaczy, gwałtownego szarpnięcia itd... Tak przynajmniej czytałam dawno temu i generalnie argumentacja mnie przekonała...

Aniu, posiew na paciorkowca jest jak najbardziej bezplatny, oczywiscie jezeli wezmie sie skierowanie od lekarza na nfz, a nie od prywatnego gina, bo tu zawsze trzeba za badania zaplacic. Ja akurat chodze i na nfz i prywatnie, tak wiec zawsze wszystko sobie zalatwiam tak, by nie przeplacac.
Co do uzywanych fotelikow- chcialabym was przestrzec. Lepiej kupic tanszej firmy, ale nowy, niz lepszej firmy, a uzywany. W innych krajach np u naszych zachodnich sasiadow w razie kolizji na drodze- gdy w aucie jest fotelik- jest on od razu rozcinany przez policje, poniewaz po wypadku traci swoje mozliowsci, cechy bezpieczenstwa. W Polsce policja nie robi takich rzeczy, dlatego takie foteliki trafiaja dalej do sprzedazy, a rodzice powypadkowego fotelika kupuja sobie nowe.
Nie wiem, ..po to sie kupuje fotelik dla dziecka by bylo ono super bezpieczne, dla mnie jego zycie jest najwazniejsze. Nie zdecydowalabym sie na zakup uzywanego. Chyba ze od zaufanej znajomej, gdzie wiem ze nic sie nie przydarzylo.
My zakupilismy maxi cosi z bazą ze sklepu.

A w Mama i ja w Gdyni jest duzy wybor wozkow, swietnie doradzają, ale mają drogo. Wybierzcie sie tam - wypytajcie o wszystko, mozna nawet wyjechac wozkiem przed sklep sprawdzic go, a potem na spokojnie zamowic sobie wozek na allegro.sporo taniej:)

ludzie to wstydu nie mają -ja bym się wstydziłą takie ciuszki dawać a tym bardziej sprzedawać:/ Kiedyś z allegro kupiłam czapeczki- otwieram paczkę a tam taki smród stęchlizny:/ Ohyda :/

A co do fotelików to po czym poznać ze z wypadku?? widać to gołym okiem??

No widzisz... to poczatek kursu zrobisz an wałowej, a koniec w trendy ;P

Agniuszka - jeszcze o jednym w związku z używanymi rzeczami pomyślałam...
Jakiś czas temu odkupiłam pakę ciuszków od jednej z dizewczyn, mąż odbierał (wielgachny wór - jestem zadowolona).
Tylko pojawiło się jedno "ale" - w domu chciałam zajrzeć do środka - otwieram worek (foliowy) i uderzył mnie, dosadnie nazwę, smród papierosowy. Oczywiście ciuszki na suszarkę i na balkon wietrzeć, później do pralki i jest ok...
Wcześniej nie wpadłoby mi do głowy pytać, czy w domu (np. ciuszki, pościel etc używane) lub w aucie (fotelik) się pali... Ci ludzie już tego smrodu nie czują... Ale skoro ja czuję, to co dopiero maluch...

Aga mąż obowiązkowo:) Biedak prosto z pracy do mnie dojedzie:) O fajnie, ze bedzie o tym porodzie - trendy mamach nie załapałam sie na ten temat:p

to dobrze:)

Ja się ostatnio tantum rosa zaczęłam podmywać (tylko z zewnątrz!)

Raz sie załamałam, bo kucałam w kabinie prysznicowej i musiałam meża wołać, bo wstać nei mogłam (normalnie dałabym radę, ale w kabinie za mało miejsca, by przejść na klęczki, a bałam sie złapać za baterię, zeby nie urwać, a cała reszta mokra i niepewna...)

Agniuszka - z tą Stuvą i większą ilością półek, masz rację...
Ja się tak wciągnęłam, ze chcę drążek, bo później wygoda przy lepszych ubrankach z prasowaniem, że nie wpadłam na to, ze można najpierw tak, a później przerobić, jak bedzie potrzeba...

U mnie z infekcją (tfu tfuuu) chyba już wszystko gra.Nie czuję swędzenia pieczenia itd, kupiłam sobie płyn do przemywania AA i jest gut :)))))))))))))))))))))))))))

nie, nie mam... jakoś tak się zakręciłam, że nie pytałam ostatnio...

w ogóle położna mówi, żeby zapisywać sobie pytania, bo to normalne, ze zapominam, teraz w ciąży jeszcze podwójnie często...
na epwno bedzie dalej opowiadać o porodzie (na poprzednich zajeciach zaczęła mówić, jak poznać, że "to już")

będziesz z meżem?

Ok :) A wiesz może co dziś na zajęciach?? Macie jakiś plan zajeć??

Myślę, że na pewno bedzie kolejny termin - nie ja jedna nie przyszłam na egzamin, poza tym to jest taka cegła, że na bank nie każdy go zda(ł)

Pamiętaj o tym, że tam gorąco - lekkie ubranie dla was i woda dla Ciebie na prawdę się przydadzą... Żebym ja nie zapomniała;P

Jestem przekonana, że większość nie jest powypadkowych. Ja mam po prostu tak w głowie wbite...

A jak Twoja infekcja?
Ja w czwartek melduję się do lekarza (tym razem swojego) - mam nadizeję, ze potwierdzi, że jest czysto.
Cały czas trzymam męża na odległość - dobrze, ze on to rozumie, bo czasem to on mnie musi dystansować;P

Aga dzieki za podpowiedź- jeśli zabłądze, to zadzwonie do Ciebie po pomoc:P
Jak dostanę tą torbę to oczywiście spisze to dla Ciebie;)

Ten egzamin możesz jeszcze raz zdawać??

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...