Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Nowy wątek, bo tamten przydługaśny :)

link do starego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,16.html

i lista:

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Ja chyba sobie dzisiaj w łeb strzelę. Prawie całą noc nie spałam, w dzień córeczka dała czadu i myślałam, że może odetchnę u znajomych, bo się dzisiaj jak człowiek z ludźmi spotkałam i to wreszcie bez dziecka- cóż za święto- a tu mi piec stanął na budowie i 1,5 godziny siedziałam przy tej gadzinie i rozpalałam. A jak wróciłam do domu to córcia jak szalona latała, wariowała, krzyczała, śpiewała na cały głos a na koniec niby przez przypadek tak mnie w palec użarła jak jej chleb dawałm na kolację, że aż się z bólu poryczałam. Ja juz mam dość. Chyba jakiś dół mnie dopadł. Starsza szaleje, młodsza się rozpycha w brzuchu, że tchu nabrać nie można, tęsnię za mężem już tak bardzo bardzo a tu jeszcze 3,5 miesiąca go nie będzie. AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że chociaż od wtorku Julka pójdzie do przedszkola to będę miałą chwlę oddechu od tego wampira energetycznego......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

HEJ, ZERKNIJCIE MOŻE KTÓRAS BĘDZIE ZAINTERESOWANA? :)

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-kolekcje-gazet-dla-przyszlych-i-obecnych-mamusiek-IDE9Dr.html

i wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/markowe-ciuszki-dla-dziewczynki-56-74-cm-t294768,1,130.html

przepraszam za śmiecenie :)

witam,

dziewczyny zapraszam do obejrzenia ciuszków po mojej zeszłorocznej kwietnióweczce!

http://picasaweb.google.com/101431918026694649474/16Grudnia2011?authkey=Gv1sRgCJ3N9ovuuo3ptQE#

Aniu ja ostatnio dostaam wyprawkę od położnej- mam też chyba dwie od innych dziewczyn - jeśli podasz maila, mogę Ci podesłać. :)

Co do znieczulenia w Wejherowie- mają gaz rozweselający oraz TENS( ale to juz chyba PO).
Z gazu zamierzam skorzystac, znieczulenia zewnatrzoponowego nie dają na ządanie, ale osobiscie uwazam, ze nie powinno sie z niego korzystac, na wykladach w szkole rodzenia polozna mowila nam o zlych skutkach tego znieczulenia,o niekorzystnym wplywie na dziecko. Szkoda mi mojej malej istotki, nie chce byc egoistką, wiec wole dac rade sama.. Poczytajcie o tym, moze warto sie przemeczyc bez tego.. To tylko moje zdanie. Oczywiscie sa kobiety z bardzo niskim progiem bólu, nie mozna wszystkich mierzyc jedną miarą.

Co do wyprawki - ja swoją mialam z SR. W necie jest mnostwo kiepskich wyprawek, my akurat swoją omowilismy, polozna mowila co warto miec, a co jest zbedne i dlaczego. Najlepiej gdy zrobicie swoje wg zalecen na SR, gdzie kazdy punkt sie omawia.

dziewczyny skad bierzecie liste na wyprawke nie tylko dla bobasa ale tez dla siebie, kupilam juz wiele rzeczy malemu ale czas tez pomyslec o sobie... spr tu na forum ale moze macie cos lepszego? jakies linki

Mój lekarz jest z Klinicznej i powiedział mi, że ogółem nie ma problemu ze znieczuleniem - tylko czasem w nocy jak jest mniej personelu to anestezjolog może czasem kręcić nosem. Zależy jak trafisz, ale to wszędzie niestety tak jest :/

Jak zawsze weekendowo :) w poniedziałek znów się wszystkie rozkręcą:D

fiu fiu ale cisza...

Co do studentów na Klinicznej, to można nie wyrazić zgody na ich obecność- ale z opowiści koleżanki są oni bardzo pomocni przy porodzie i później w opiece nad dzieckiem, gdzy personel zawodzi. No ale to rzecz potrzeb. Z kliniczną jest takie ryzyko, że mogą Cię odesłać gdzie indziej jeśli nie ma miejsc.

Agniuszka - ja zdecydowałam się na poród w wejherowie. Chodze tam na SR i położna powiedziała, że oni nie mają zewnątrzoponowego, dokładniej opowie na nastepnych spotkaniach. Generalnie oddział położniczy jest bardzo ładny-po remoncie, można sobie wykupić "swoją" sale (300 zł) ale jezeli jest dużo porodów w ten dzien to nie dostanie sie tej sali...
Tez rozwazałam kliniczną, bo moja gin tam pracuje i ze wzgledu na nia o tym szpitalu myslalam. Ale z tego co slyszalam to warunki gorsze niz w wejherowie i duzo studentów obecnych przy badaniach,porodzie...ja jednak wolałabym uniknąc widowiska....choc jak wiadomo może się zdarzyc wszedzie ;)

Aga no i teraz na mnie wszystko będzie- po co ja się przyznawałam :P:P:P

Ja uwielbiam piątki 13 :):) Agniuszka 100 lat dla małżona :)

miało być" piątek trzynastego" ;P ;)

Dzięki loca ,już napisałam do styczniówek :)

eeeee to co z tego , ze dziś piątego trzynastego :P Mój mąż ma dziś urodziny ! :)

no to już wiem, kto wywołał wilka z lasu...

a prawda jest taka, że od tygodnia miałam zadzwonić i umówić się do cioci na zdejmowanie kamienia i ogólnie wgląd w sytuację... tylko zawsze było "coś" - na dziś nawet ustawiłam sobie przypomnienie w komórce (bo ciocia grafik zna tylko jak jest w pracy, więc po południu, jak sobie przypominam, to nie ma po co dzwonić)

ehh.... dobrze, że przed nami weekend, to zdążę nadrobić to, co popiszecie;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agniuszka nie wiem za bardzo jak Wejherowo ( ewentualnie zapytaj dziewczyn z wątku styczeń-luty tam dużo jest na ten szpital nastawionych i kilka już tam urodziło) a co do klinicznej, to z opowieści koleżanki rodzącej w maju zeszłego roku, to znieczulenie bezpłatne i proponowane przez personel, a nie "żebrane" przez mamę:) Teraz na SR ktoś też opowiadał, ze jak znieczulenie ma się w planach, to najlepiej kliniczną wybrać :)

Witam Kochane Mamusie :)

Mam pytanie do dziewczyn , które zdecydowały się na poród na Klinicznej i w Wejherowie:
Jak wygląda sprawa znieczulenia?czy podaje się je pacjentką jeśli tego potrzebują?Czy chętnie je podają? Ile takie coś kosztuje (momo tego że zgodnie z przepisami powinno byc za darmo na życzenie pacjentki no ale żyjemy w Polsce więc trzeba brac poprawkę niestety)

Wczoraj byliśmy u bratowej mojego meża i pytała czy wybraliśmy szpital... ja się nie zastanawiałam wogóle , po prostu z załozenia , że Wejherowo mamy najbliżej to inny szpital nie wchodził w grę ale bratowa powiedziała mi , że bardzo poleca szpital na klinicznej.... bo tam dają znieczulenie a niby w innych nie.... ;/ nie wiem czy to prawda

Aga dziś piątek 13 - muszą być przygody:) 3mam kciuki i przesyłam kopniaka w tyłeczek na szczęscie na egzaminie:)
Ps. Mozesz wierzyć lub nie, ale wczoraj sobie właśnie myślałam jak tam ten Twój "świąteczny" ząb :)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...