Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Nowy wątek, bo tamten przydługaśny :)

link do starego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,16.html

i lista:

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

To i ja do Rossmana się wybiorę;) Przynajmniej obejrzeć, poczytać etykiety... tak na dobry poczatek... I te pieluszki wcale cenowo nie odbiegające od pampersów są:)

Ja dziś w nocy sie przebudziałam i z "radością" stwierdziłam, że coś za bardzo czuję jednego z tych zębów, które były w święta mi "robione". Pierwsz moja myśl była - no cudnie, jest weekend, musze doczekać do pn... Na szczęście jest pt i właśnie się ubieram i jadę do cioci do Malborka (z kuzyna nie chcę korzystać w nadmiarze, bo on nie ma umowy na NFZ, a $$ ode mnei nie weźmi i głupio mi tak żerowac, jak mogę pojechać do cioci).
Oczywiście stało się to w dzien, kiedy jestem umówiona na odbiór ciuszkó, po którym mam egzamin z podstaw rachunkowości (na który nie jestem super nauczona, ale zawsze to dodatkowy termin i możliwość "a nuż sie uda"...)

Trzymajcie kciuki, bym zdążyła objechać na czas

aktualizacja :)

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
09 Marca - malinka_pinka - córcia kalina - Redłowo/Wojewódzki
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
23 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna/Swissmed

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
07 Kwiecień - idaiza, córeczka, szpital Kliniczna
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna

Czyli mam misje rossmann:P

Babydream'a bardzo polecala nam polozna w SR.
Nie wszystko, ale wiekszosc ich produktow. Mowila, ze sa swietne, konkurencyjne, a do tego tanie.
Ja rowniez mam krem na rozstepy z tej serii - jest mega. Bardzo wydajny, bez porownania do mustelli, ktora do tego zabija swoja ceną.

Cała seria jest dostęna dla kobiet w ciąży (różowa) - tej firmy, krem jest bardzo fajny, poleciła mi go koleżanka (nie pod kątem ekologii) tylko tak po prostu. Niemcy to naród, który zwraca uwagę na skład (stąd te produkty w Rossmannie), aby był ekologiczny, to samo tyczy się np. proszków do prania, te same proszki w Polsce zawierają bardziej drażniące i mniej ekologiczne składy - był na ten temat program w TV.

Trzeba popatrzeć za tymi pozostałymi produktami, będę kierowała się sugestiami Reni :)

Że też dopiero sie zorientowałam o takiej serii w rossmanie :/ Ciekawe to i cena przemawia do mnie:) A wiesz moze czy one są dostepne bez problemu w każdym rossmanie?? Krem rossmannowy kupiłaś na rozstępy?? jak się sprawdza- chodzi mi o wchłanianie i nakładanie, bo o skuteczność ciężko spytać;P

tak one są właśnie fajne na początek i na wyjazdy, ja z tej serii mam też krem na rozstępy :)

Renii ogólnie najbardziej poleca orzechy i sodę, w książce piszą ogólnie też o eko proszkach, teraz nie mam przy sobie tej książki, bo mamie pożyczyłam, ale z tego co pamiętam nie podawali tam konkretnych nazw.

Dziewczyny może to jest alternatywa dla wielorazowych pieluszek: http://www.ekomama.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=495:babydream&catid=47:eko-testy&Itemid=103 ?? Co o tym sądzicie??

Polcia chyba za duży wybór masz i dlatego :) A Reni w zielonych rodzicach coś poleca?? Albo na swojej stronie lub na fb?? Tu link jej lini produktów chyba- nie wczytywałam się ale to z jej stronki ekomama.pl : http://www.liniaekomama.pl/#!

w bezpłatnej SR na zaspie też są zajęcia z karmienia piersią, teoria i ćwiczenia, także na lalkach, z maskotką - cyckiem itp. ;)

o tu macie program SR Majka - http://strefaaktywna.pl/4985.html

SR na klinicznej jest bezpłatna (o ile jesteś zameldowana w Gdańsku)
tel. 502156827 (na taki dzwoniłam)
w poniedziałek były jeszcze miejsca na SR zaczynająca się 15 lutego - zajęcia 2x w tygodniu, w pn i śr na 17.00; w sumie 10 spotkań

ponieważ dziś w temacie SR, pozwolę sobie jeszcze raz zareklamować SR koleżanki (która bedzie zresztą przy moim porodzie jako doula)
Jest ona z wykształcenia położną, pracowała w szpitalu w Redłowie. Teraz nie pracuje, bo ma kontuzję barku i póki nie wyleczy nie może.
W przyszłym tygodniu chce zastartować z grupą - jesli zbierze się min. 3 pary, to w przedszkolu na Morenie (ul. 3 lipy), jeśli nie, a przedszkole nie zgodzi się na niższy koszt najmu, to ja zgodziłam się, by zajęcia były u mnie (Chełm)
koszt 300zł/para

Czemu warto?
- dziewczyna ma 3letnią córeczkę, więc jest na bieżąco (zarówno jako niedawna położna pracująca na porodówce, jak tez i mama)
- mała, kameralna grupa = łatwiej dostosować zajęcia do naszych oczekiwań; skupić się na tym, co jest dla nas wazne, a nie co miasto narzuca w grafiku
- jeśli się okaże, że temat za bardzo się rozwija, to nie będzie miała problemu, by "dorzucić" kilka zajęć (obecnie kończy prowadzić grupę, w której przewidywała 8 spotkań, a wyszło 11...)
- jeśli nie zbierze się grupa do przedszkola, tylko bedziemy w domu, to i elastyczniej będzie z umówieniem się na godziny
- coś, czego z tego co wiem, nie ma w "miejsckich" SR, to np. zajęcia z nauki karmienia piersią - nie tylko opowiada, ale też ma sztuczne biusty do ćwiczenia; podobnie przy innych tematach
- ona na prawdę robi to, bo to kocha i zależy jej na tym, by dzieci przychodziły na świat w jak najlepszych warunkach, a mamy były szczęśliwe i przygotowane nie tylko do porodu, ale i później

Myślę, że 300zł to nie jest dużo, bo jak sobie podzielimy, nawet na założone wcześniej 8 zajęć (a już mówi, ze to było złe założenie i zajęć MUSI być więcej) to mamy niecałe 40zł za spotkanie za parę, gdzie w grupie bedzie maksymalnie 5 par (z czego ona jeszcze musi zapłacić za przygotowanie materiałów, najem sali, dojazd...). Więc na pewno nie robi tego dla kasy (choć sporo jej idzie na rechabilitację barku)

Karolina jest gotowa zacząć od już - jeśli to bedzie w przedszkolu na Morenie, to zajecia w środy na 18.45; jeśli nie, a poza nami bedzie ktoś chętny, to jak tylko się umówimy i z intensywnością taką, na jaką się umówimy.

Tutaj macie krótko o Karolinie - http://strefaaktywna.pl/1936.html; konakt do niej też znajdziecie na tej stronie; z tego co wiem, jak nie może odebrac, to później oddzwania.

* koszt oczywiście

Dziewczyny, a jaki jest kosz SR na klinicznej?

bezradna jakaś jestem z tym praniem, chciałabym zdrowo i ekologicznie, czytam forum takie o praniu i tam każdy ma swój przepis, kurcze duży jest wybór tych proszków jakie rozwiązanie wybrać? :/

http://www.organicalulu.pl/pieluchy-wielorazowe-/125-bio-d-nappy-fresh-antybakteryjny-dodatek-do-prania-pieluch.html

http://www.organicalulu.pl/srodki-do-prania-i-namaczania-olejki-eteryczne/139-bio-d-nappy-fresh-antybakteryjny-dodatek-do-prania-pieluch.html

http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=14&id=24

http://www.babyclub.pl/product-pol-7683-Antybakteryjny-proszek-do-prania-pieluch.html

Właściwie tylko wiem jedno, że muszę kupić sodę oczysczoną i olejek herbaciany, a co do tego jeszcze wybrać to już sama nie wiem...

Aga no to fajowo:)

W sumie po części prawde, że moja lekarka świstek do szkoły rodzenia mi chciała po 32 tc wydać, wiec dlatego dopiero sie rozglądam:) I sie położna wkurzyła na głupie podejście mojej lekarki:)

Loca - no to się widzimy
Zgadza się, połozna konkret, ale nawet po dziewczynach, które przyszły "stare" widać, że ją lubia, dobry kontakt mają...
Na zajeciach fajnie opowiadała - widać, że lubi, ale tez, że ma ułożone i nawet jak odbiegła od tematu, to wracała bez problemu większego...
Jak bedizesz szła, to weź sobie wodę i ubierzcie coś lżejszego - strasznie goraco było na sali

Z ciekawości - co ściemniłaś?

No właśnie bo mi coś nie współgra z nickiem - tamten był chyba różowy czy coś i dlatego :)

zmieniłam :)

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...