Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Hej dziewczyny. Założyłam drugą część :)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-t621907,1,16.html

Lista mamusiek (dopisałam margreth):

Marzec 2016

Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Zielone jabłuszko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
Estera13 10.04.2016
Molly 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html#npu1

Jaki jest link do 3 :)?

Skopiuj posta do watku czesc 3 :))) tu juz w zasadzie nie zagladamy. :)))

Hej dziewczyny :) dawno mnie nie bylo wiec wszystkiego dobrego w nowym roku!! Duzo zdrowka dla Was i maluszkow :) jak sie czujecie? Wszystko przygotowane? My w 34 tydz ale wczoraj na nfz nie robila nam usg i nie wiemy ile mierzy i wazy...:( ale na fotelu badala i wszystko okej pozatym codziennie czuje jak mi buszuje maly rozrabiaka i jestem spokojna :)
Termin na 6.03 jeszcze mi nie zmienilyscie :p bo tam pomylka byla :p
Na 3.02 mamy ktg pierwsze:)
Milegooo dnia!! Uwaga na drogach duzo sniegu!!

hej

Napisz tego posta w części trzeciej (link w poście powyżej) bo tutaj już nikt nie zagląda. Ja też 27 tydzień. Termin niby na 21 kwietnia ;-)

Witajcie. Jestem w 27 tygodniu ciazy. Termin na 18 kwietnia. Bedzie dziewczynka. Jestem z okolic leborka. Troche sie boje bo 4 tyg temu dowiedziałam sie ze skrocila mi sie szyjka. Pozniej brzuch mi sie stawial wiec bylam prawie tydzien w szpitalu. Teraz przyjmuje magnez i luteine, niby wszystko ok. Szyjka od tamtego czasu sie nie skrocila, ale strasznie się boje ze nie donosze dzieciatka do końca. Kolejne usg 28.01

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=651026&c=1&k=160

Mor-ela, to Cie zastąpiłam ;) Mam nadzieje, ze nie masz mi za złe ;)

Ja po wizycie i na razie odetchnelam z ulga, bo te powiekszenie w obrebie watroby okazalo sie pecherzykiem zolciowym. Takze naprawde kamien z serca mi spadl. Bardzo mi zalezy na zdrowku, bo taki maluszek jest takim bezbronnym okruszkiem.
Inny sprzet i inny pomiar - wagowo 1780 g, czyli mniej niz ostatnio ;-) ale do wagi nie ma, co sie przywiazywac ;-) no i przewidywany termin 29 lutego :-D
Dzis kupujac chleb i paczka dostalam drugiego paczka gratis dla maluszka :-)
Pozdrowaski i jak sie ogarne, to moze nowy watek zaloze, bo sie rozciagnelo nam, a teraz pewnie zagesci sie wpisow ;-)

Mor-ela , zlot mamusiek w cieple miesiace...oj taaaaaak to jest to :) bedziemy myslec. :) byloby super
Daj znac jutro po badaniu. Ja powoli czekam do 19.01- tez wozyta. To chyba tak jest ze niecierpliwisz sie coraz bardziem im blizej rozwiazania jest:)

Pauletta - ja tez mecz ogladalam i prawie urodzilam ;-) chyba rozgrywki meczowe zostawie sobie na koncowke ciazy, zeby porod przyspieszyc :-P
Fajnie macie z tym Bojanem. Ale ja mysle, ze w lato sie wszystkie umowimy na jakis spacer :-)
Ja jutro ide na dokladne USG - trzymajcie kciuki, bo zestresowana jestem przez te ostatnie nieprawidlowosci :-(

A ja ucze mala moja juz w brzuszku co dobre i ogladam siatkowke naszych polakow i namietnie kibicujemy tu:))) i zafundowalam sobie porcje siemienia lnianego :) polozna ze szkoly rodzenia ze Wskazane przed porodem.
Ktoras kibicuje przed tv? A moze na wosp sie wybralyscie? ;)
Milej niedzieli babki

ale macie fajnie z tym Bojanem, moja znajoma tam mieszka i bardzo sobie chwali. my póki co gnieździmy się na 53m2 i powoli robi sie ciasno...

co do wymazu na paciorkowca, to mi lekarz prowadzący pobrał na ostatniej wizycie, czyli w 33 tyg. cieszę się, że tak wcześnie, bo w razie czego przeleczę jeszcze przed porodem - tak radzi lekarz od porodu domowego. ciekawe, co na to gin prowadzacy, jeszcze mu nie powiedziałąm o swoich zamiarach:) bo generalnie to chyba się nic z tym GBSem nie robi do porodu, a w szpitalu po prostu kroplówka z antybiotykiem, tak? mam nadzieje, że tak jak poprzednio wynik będzie ujemny.

mój mąż trafił dziś wiertarką w kabel i nie mamy prądu w gniazdkach w dużym pokoju, trzeba będzie kuć. niech to szlag.

Haha, no to blizej sie nie da Sensimilia :) ja mieszkam na Radosnej, tuz obok Szczesliwej :) do zobaczenia wiec na wsi :)

Nie wiem jaka to średnica, muszę to jakoś zmierzyć, ale pamiętam, że kupiliśmy jedną z większych, nie wiem czy nie największą z możliwych, bo najpierw kupiliśmy mniejszą i uznaliśmy, że jednak większa lepsza i kupiliśmy drugą. Miała być dwuosobowa i rzeczywiście to jest fajne, bo teraz spokojnie się na niej mieścimy z sybkiem razem i wygodnie czytamy książeczki =)
U nas będzie różnica 2,5 roku. Felek ogólnie bardzo się cieszy na brata, rozmawia z brzuszkiem i pyta kiedy dzidzia do niego wyskoczy, ale ja się martwię, że będzie za mną tęsknił. On jest raczej wrażliwcem i bardzo przeżywa takie emocje. Zobaczymy =)
A działkę mamy przy ulicy Szczęśliwej =) wiesz gdzie to jest, czy zlokalizować dokładniej? =)
Ja też mam potworne problemy ze spaniem. Chyba.najtrudniejszy czas teraz przed nami =( co godzinę wstaję do toalety, a zanim zasnę też mija wieczność =(
A co do tej pogody, to ja akurat się cieszę, ze jest zima, bo Felka rodziłam latem i upały w 9 miesiącu były potwornym utrudnieniem.
Miłego weekeendu! =)

Sensimila powiedz mi jak duza ta pufe macie? To siedzisko jakiej srednicy? Bo kurde w necie mega duzo tego, w roznych rozmiarach. Ja sie w to cudo zaopatrze tylko nie wiem jaki rozmiar wybrac. Jakbys miala chwile to zerknij.
Co do Twojego Starszaka...to faktycznie bedziesz miala :) nie pamietam, pewnie pisalas ile starszy ma lat? Moja siostra bardzo sie bala tez jak jej maly przywita brata. Roznica wieku..okolo 2 lat. ku zaskoczeniu wszystkich, mimo ze byly u niej akcje w ciaze ze opowiadal ze nie lubi mamusi duzego brzucha, ze to tylko jego mama, ze nie chce brata- teraz chce mu oddawac swoje zabawki i ksiazeczki. I nawet chce go karmic:) wiec w tym przypadku poszlo gladko:) kto wie, moze Twoj tez sobie poradzi. Bedzie starszym synkiem tatusia, moze poczuje sie odpowiedzialny za babla:) trzymam kciuki ale Kubus Puchatek musi byc :-D
Powiedz Sensimilia...kiedys mowilas, ze budowac sie bedziecie w Bojanie.... Jakie okolice tej wioski? Bo ja tu mieszkam, wiec moze szykuja sie wspolne spacery z wozkami :)
Z innej beczki....juz od jakiegos czasu nie spie dobrze...ostatniej nocy znowu na zegarze widzialam 2.30. Klade sie niby zmeczona, oczy sie zamykaja, przykladam glowe do poduszki...i sennosc mija. Masakra. Jestem potwornie niedospana. No ale coz.
Milej soboty babki

A jeszcze chciałam napisać, że ja nie tyle się boję jak syn zareguje na brata, alle o to jak zareaguje na kilkudniowe rozstanie ze mną.. mam nadzieję, że jakoś to udzwigniemy. Przez to bardzo mi zależy żeby nie było żadnych komplikacji, żeby jak najprędzej wrócić do Starszaka. Oby się udało. Z tego powodu tez chciałabym rodzić w domu, ale mój Mąż zupełnie wyklucza tę opcję =( muszę naszykować jakiś prezent dlla synka z okazji zostania starszym bratem. Ostatnio został fanem kubusia puchatka, to może jakąś książkę.. mikołaj był bogaty w tym roku to wszystko ma ;)

Co do tej kąpieli to ja jej nie chciałam wlasnie ze względu na tę maź płodową, ale rzeczywiście my-rodzice staramy się tę pierwszą kąpiel celebrować i przygotowujemy ją jak najważniejszy rytuał, a położone myją dzieciaczki jakby to nie dzieci były ;)
A z niebieskiego pudełka uratowała mi życie buteleczka wody Żywiec, kiedy usychałam z pragnienia =p jakoś byłam zbyt zaaferowana dzidzią żeby poprosić położne o szklankę wody =p
My mamy taką pufę, w ciąży się siedzi na niej wygodnie, ale samodzielne wstanie graniczy z cudem i jak karmiłam synka to rzeczywiście bardzo ciężko się wstawało, szczególnie jak zasnął , to trudno było potem wstać tak, żeby się nie zbudził, bo jak nie spał to po prostu go odkładałam na wykładzinę obok i podnosiłam jak sama wstałam.
A z KTG to chyba rzeczywiście od lekarza zależy i od tego czy coś złego się dzieje. A z badań to na pewno pobierają wymaz na obecność paciorkowca, chyba po 36 tygodniu, czy się mylę?
Dobranoc!

z tym ktg to chyba też zależy od lekarza, niektórzy jeśli ciąża jest zdrowa i nieprzenoszona to w ogóle nie zlecają.
zwykle raczej bliżej terminu, zawsze, jeśli minął termin porodu no i jeśli ciąża jest z jakiegoś powodu wyższego ryzyka.

ja sako już chyba nie zmieszczę w sypialni, poza tym właśnie pewnie byłby problem ze wstaniem z dzieckiem na ręku z czegoś tak niskiego. stawiam na zwykły fotel i poduszkę do karmienia typu fasolka. a w nocy będę karmić na leżąco, dziecko będzie spało obok mnie w dostawce.

teraz najbardziej martwi mnie, jak syn przyjmie narodziny siostry. on jest takim typem jęczącym, totalny mamisynek i na pewno będzie zazdrosny. dziś przyszła paczka z ciuchami dla małej i zaczął mi je wyrywać i upychać w swojej komodzie, mówiąc "ja dzidzia ja"...

A moja kąpali... i jakos strasznie sie nie darła... do dzis uwielbia sie kapac, ba nawet pływa bez kółek, kapoczków, bojek i innych :) a używali Nivea.

Co do karmiania, moja kumpela używa sako, ja karmilam w lozku albo na fotelu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464/ (stał u młodej w pokoju, teraz młody bedzie z nami w sypialni wiec nie wcisne )
Wydaje mi sie, ze z sako ciężko sie bedzie wstawać... a to moje krzesło to i sie lekko bujało i bylo wygodne.

Ktg chyba od 36tyg robia co 2 tyg przy wizycie... tzn ja mialam w 37 i w 39 w dniu porodu bo bylam rano na wizycie a wieczorem urodzilam....

Kobietki, czy ktoras z was praktykowala albo zamierza praktykowac do karmienia pufe typu worek sako? Bo uswiadomilam sobie, ze nie mam poza lozkiem wygodnego miejsca do karmienia malej. Dajcie znac jesli ktoras miala z tym do czynienia , co myslicie itp bo tak patrze wlasnie na allegro co maja.

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...