Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Hej dziewczyny. Założyłam drugą część :)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-t621907,1,16.html

Lista mamusiek (dopisałam margreth):

Marzec 2016

Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Zielone jabłuszko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
Estera13 10.04.2016
Molly 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Ja tez za kilka dni zaczynam trzeci trymestr. Szok, szok, szok. Pamietam dzien jak cieszylam sie przy tescie ciazowym jak wczoraj, a tu juz dwie trzecie ciazowej przygody za mna. Ale fakt...jest coraz ciezej kurcze. Z rana u mnie pol biedy. Wygramole sie z wyrka, spacer do sklepu, jakies porzadki w chalupce, cwiczenia- kurde po obiedzie do samego wieczora bol zeber i plecow taki ze koszmar. I od kilku dni coraz bardIej dolna partia nog boli. W sobote bylismy caly dzisn poza domem, jakies zakupy w komforcie, castoramach i innych marketach. Jak wrocilismy to myslalam ze sie poskladam. Czulam bol...doslownie wszystkiego. No coz...trzeba dac rade:)
A na zewnatrz juz faktycznie zimno, i przymrozilo z lekka od kilka dni. Brrrr.....ale staram sie codziennie spacerek chociaz polgodzinny. Poki co dobra motywacja jest pies ktory zerka blagalnym wzrokiem i prosi o wyjscie z domu.
Spokojnego popoludnia dziewczyny;)))

Nitusia a ta anemia to na pewno wynik niskiego zelaza? Tak dopytuje, bo ja po zjedzeniu prawie calego opakowania szelaza, musialam odstawic, bo przekroczylam normy, a anemie mam nadal i teraz lykam wit. B12 i kwas foliowy 5 mg, co by wyniki poprawic.
Ja niedziele mialam pod znakiem grozy, bo co 10 minut mi sie brzuch stawial. Po 3 no-spach przeszlo, ale strachu sie najadlam :-(
Ogolnie czuje sie do bani. Spie po 4 h, bo tak mnie biodra i kregoslup bola, ze nie moge sobie znalezc miejsca. Raz mi nawet noga ze stawu wypadla. Eh... I jak tu nie narzekac ;-)
Sensimilia - jaki duzy bobas :-) moze urodzisz ciut wczesniej i bedzie Ci lzej :-)

Sensimilia uwazaj na siebie, a reszta sama sie ulozy i wszystko bedzie dobrze :) Gratulacje 3 trymestru, czas faktycznie pędzi...
Moje bóle nie minely, wczoraj była masakra - nawet pozycji w łóżku nie mogłam zmienić bez stękania. Dzisiaj trochę lepiej ale zobaczymy co przyniesie dzień ;)
Pogoda mroźna, a ja z utęsknieniem czekam na śnieg i święta! Jestem świątecznym maniakiem :D

Hej Dziewczyny =) Wtam się w trzecim trymestrze =) Niewiarygodne jak czas szybko leci.
Susanna jak Twoje bóle? Czujesz się lepiej?
Ja wczoraj byłam u lekarza, przez te zmiany w łożysku już chyba do końca ciąży będę musiała być ostrożna.. A żołądek maluszka 'chyba trochę bardziej wypełniony' więc nadal obserwujemy, ale się nie zamartwiamy =) maluch waży już ponad kilogram, kawał chłopa ;) wyprzedza tym samym termin o 2 tygodnie prawie. Mam nadzieję, że trochę przystopuje, bo nie chcę rodzić wielkoluda ;)
Ale mroźno się zrobiło. Co u Was słychać?

Nic nie bralam... Staram sie duzo lezec i odpoczywać. Dzisiaj póki co jest lepiej, ale te boczne skurcze przypominaja o sobie co jakis czas. Taką piękną pogodę mamy za oknem wiec kocyk, książka i dalej poodpoczywam, a jakby co jutro zadzwonie do gina.

A brałaś coś? Weź nospę i odpocznij gdyby nie przeszło to skonsultuj chociaż telefonicznie ze swoim ginem. Ja miałam tak w pierwszej ciąży ale nie trwały tak długo wzięłam nospę pospałam i było ok

Dziewczyny - mam pytanie... Jestem w 20 tyg i od kilku dni mam bóle w podbrzuszu i tak po bokach - taki przypominający bóle miesiaczkowe... Miałam na początku ciąży problem z lozyskiem, ale zaczęło się unosić i teraz ten ból mnie martwi... Wiem, że takie bóle się pojawiają w tym okresie ciąży, ale trwają one faktycznie cały dzień?

Nasi chłopcy będą od początku razem w pokoju, w osobnych łóżkach, chyba,że będą bardzo budzić siebie nawzajem to pewnie zrobimy jakieś roszady. A jak już się wybudujemy to też chcemy, żeby mieszkali razem w pokoju, sama mam troje rodzeństwa i wydaje mi się, że dla dzieci to jest fajne jak mieszkają w pokoju razem, lepiej się zasypia ;) rozdzielimy ich jak podrosną i będą mieli siebie dość =)
Właśnie spędzamy ostatnie chwile przed przeprowadzką.
Ja w poniedziałek idę do lekarza z wynikami i pewnie się dowiem jak z łożyskiem i żołądkiem bąbelka. Ciągle mam skurcze. Mam nadzieję, że niegroźne i przyniosę od lekarza dobre wieści

Ja właśnie chciałam robić razem z połówkowym to mi odradzili tylko miałam podgląd na chwilę włączony 4d :) także najlepiej spytać lekarza. Ja polecam dr. Piskulaka na ul. Nowogrodzkiej w Gdyni koszt 200zł czyli najtaniej jak znalazłam bo w Starmedice na 10 Lutego jest za 250zł trzeba zadzwonić i najlepiej powiedzą kiedy to badanie wykonać. Ale faktycznie przy pierwszym dziecku miałam wcześniej coś koło 24 tygodnia :)

A gdzie wykonujecie USG 4d bo dzwoniłam dopiero co do Invicy i mają awarie sondy także nie wiadomo kiedy uruchomią ponownie badania.

ja walcze niestety ze straszna anemią :( już jestem na tabletkach z żelaza a hemoglobina nadal spada :(

Oj mnie sie wydaje, ze 4d to lepiej w okolicy połówkowego czyli plus minus 22-26tydz bo potem dzieciaczek juz duzy i czesto glowa w dol....

No u nas dwa lozeczka w pokoju corki sie nie zmieszcza... moze ktos jeszcze ma jakis pomysl ? :)

Odebralam dzis wyniki i wszystko jest w porzadku wiec ulga bo troche balam sie wynikow cukru, bo pije ogromne ilosci ale na szczescie 81 wiec luzik :)

USG 4D to najlepiej 30-33 tc.
Jeśli chodzi o dzieci to u nas będą póki co w jednym pokoju dopóki nie wyremontujemy góry domu ale w osobnych łóżkach nie piętrowym bo u nas różnica 2 lat potem to już każde do swojego pokoju :) Także nie pomogę jak to rozegrać w mieszkanku :)

Witam,
Często tu nie bywam, ale chciałabym się wpisać na listę,
Jestem w 20 tygodniu i termin mam na 6 kwietnia 2016, oczekuję synka. A już jednego mam w domku, ma 5 latek :)
Pozdrowienia
P.S Kiedy najlepiej zrobić USG 4d ?

Ja czekam na usg 26 a potem tylko 2tyg i polówkowe wiec przed Świętami bedziemy się częsciej oglądać :)

Dziewczyny, co maja starsze dzieciaczki..... bedziecie trzymac maluchy razem w pokoju? Czy oddajecie sypialnie? Czy jak zamierzacie rozwiązac problem? :)
U nas beda prawie 4 lata roznicy, mysle zeby przez pierwszy rok maluch byl w sypialni a poźniej kupić łóżko piętrowe tylko czy dziecko 12-18mczne nie jest za male na takie zwykle lozko ? Caly czas mysle, jak zrobic zeby bylo dobrze a nie oddawac sypialni :P

Ja teraz byle do 8.12- kolejna wizyta. I tak od wizyty do wizyty ;)

My w weekend jedziemy po wykladzine, farbe i zaczynamy remont pokoju w ktorym mala spedzi z nami najblizsze...kilka latek pewnie;) docelowo bedzie to biuro meza, ale narazie poki nie mamy wykonczonej gory domku to musimy pokoj zamienic na biurowo-sypialniano-dzieciecy:) ale radosc wielka. Jak juz to ogarniemy to zaczynam prac ciuszki, bo troche uzywanych mam. I bede sukcesywnie ukladac w nowych mebelkach. Jupi.

No przy dziecku to chyba nie ma mowy na chandry ;) Ale faktycznie pogoda nie zachwyca ;/ spacery też takie krótkie ale nie ma jak to chlapanie w kałużach frajda na całego ;)
Powiem wam że już zaczynam odczuwać że jest mi ciężko no i zaczął się u nas III trymestr ten czas tak szybko leci :) Wizytę mam 4 grudnia i 7kg do przodu
Nie dajcie się tej pogodzie i wspomnianej chandrze ;)

No tak...obciazenia genetyczne...nie ma zartow. Lepiej faktycznie wowczas wydac pieniazki a spac spokojnie, jak sama napisalas.

Dziewczyny ale mamy pogode co... Tragedia. Jak ja nieznosze listopada i jesieni. Kurcze nawet na spacer pojsc nie mozna. Siedze w domku i nasluchuje jak bez litosci wieje coraz bardziej. Brrrr... Jesienna chandra was dopada? Czy sie nie dajecie? Te z was ktore maja juz dzieci to pewnie czasu nie maja na jesienne chandry. Ja przez pogode jestem jeszcze bardziej ospala, leniwa i nic sie nie chce. Narazie w towarzystwie tylko psa, hehe.

To prawda, takie badanie usg nie naleza do najtanszych... Ja mam robione w ramach kazdej wizyty, jakbym miala isc dodatkowo to nie wiem czy bym sie zdecydowala wlasnie ze wzgledow finansowych. Do lekarza chodze prywatnie ale to juz ze wzgledu na duze rodzinne obciazenia genetyczne - innymi slowy chce spac spokojnie a temu lekarzowi ufam i wiedzialam ze bedzie prowadzil moja ciaze zanim jeszcze bylam w ciazy :) zdjecia 4d to taka rekompensata za duze wydatki ;)

Aniammmm...ja jak bylam w Bobowozkach to kurcze problemu zadnego nie mialam z tym skladaniem budki i raczka. Moze juz tak wyrobione bylo,hehe. :) oby nie.
Powiem Wam, ze mimo ze to moja pierwsza ciaza to nie Robie tych usg 4d. Pewnie jednym z wazniejszych powodow jest kwestia finansow. Nie jest to jak dla mnie tanie, kasa wiadomo potrzebna na sterte innych rzeczy. Ale robie taki album ciazy. I sukćesywnie uzupelniam go o kolejne fotki zwyklego usg, moje zdjecia sylwetki jak sie zmienia, jakies krotkie opisy. Tez zawsze jakas forma pamiatki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...