Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html

I ostatnia lista:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4j

Wiola ja za glupia jestem na doradzanie w tej kwestii. Musza ci doradzic bardziej doswiadczone z naszego grona.

Ja z kolei mam inne pytanie. Powiedzcie jak podchodzicie do kwestii tych wszystkich szczepien maluchow? Bedziecie szczepic tylko w zakresie tych bezplatnych pakietow z nfz? Czy bedziecie odplatnie robic? Bo ja slysze tyle opinii co ludzi, babka ze sr tez swoje naopowiadala, siostra swoje, ktos tam tez...a wy? Jak planujecie?

Tak sobie myślę, czy nie pójść do tego szpitala wczesniej...Ale pewnie skoro nic się nie dzieje to odeślą mnie z kwitkiem? Mały się rusza raz więcej raz mniej ale czuję więc chyba nie mam powodów do obaw ale wyobraźnia działa... A usg miałam prawie dwa tygodnie temu ostatnie. Chyba zaczynam już wariować...

U nas maluchy mają swój pokój, każde ma swoje łóżeczko i jedno dla mnie gdybym nie miała sił wrócić do sypialni :) nasza 5latka co noc jak się tylko przebudzi wędruje do naszego łóżka, nie chciałam aby i ona i mąż chodzili nieprzytomni stąd decyzja ze maluszki od początku w swoim pokoju...no i po cichu liczę ze wezmą przykład ze starszej siostry i całe noce zaczną przesypiac po skończeniu 3 miesiąca :)

My mamy zrobiony pokoik, ale dodatkowo mam kołyske i przez kilka miesięcy będzie w nocy mały spał u nas a w dzień u siebie. Przynajmniej taki jest plan. Ja teraz jeszcze wyruszam do sklepu jak przez kilka dni się nie ruszalam tak dzisiaj sama się przeczolgam. I oby wieczorem to przyniosło w końcu jakiś skutek bo nie chce Wam tamowac kolejki :-P

My napewno wszyscy w kupie:-) mimo, ze mamy domek, to gora jest nie wykonczona, na sile sie tam nie wynosimy. Bedziemy mieszkac na dole we trojeczke. Mamy na dole oprocz salonu pokoj w ktorym spalismy z mezem od poczatku, wiec poprostu zrobilismy remont niedawno, kdswiezylismy, nowe mebelki itp, lozeczko dostawilismy i bedziemy ekipa na kilku m2 :-)

Ja dzis na leżąco czekam aż mąż wroci bo nawet nie mam z czego obiadu zrobić i sil tez brak. A Wiola nadal tamuje kolejke ;)
Już sie nie moge doczekać naszych porodów.
Mam jeszcze do was pytanie, czy dziecko bedzie spalo z wami czy w osobnym pokoju?

Kochana :-) ja ci towarzysze na ldleglosc. Najpierw rundka z psem po wiosce, a teraz skonczylam myc podlogi. I mam podobnie...9 miesiecy temu to bylo ot tak spacerowanie i mycie podlog. A dzis plyne tu w sosie wlasnym. Zaraz kapiel bo nie ogarne ;-)

Pauletta czyli wszystko musi się zacząć ode mnie pomimo że jestem z lutego :-P tak się do Was doczepilam i się trzymam. Bylam w lesie wróciłam ledwo żywa jak wcześniej to nie był żaden wyczyn tak teraz to jak udział w maratonie no i skakalam na piłce teraz leżę bo stopy mam równo spuchniete.

Aaaa...no to wszystko jasne :-) kumam.
Kurde dziewuchy jak zaczniemy sie rozpakowywac to juz pojdzie, jedna za druga. Fajnie :-)

Pauletta tak mi się termin zmienił na 2 marca ale na liście już nie zmieniałyśmy z tego co wiem to sensimili też sie przesunął wcześniej. I 2 Marca muszę się stawić bo jestem po pierwszej cc i nie powinnam później bo normalnie można 7 dni po terminie jeśli samo się nic nie ruszy :)

Wiola, Wiola, Wiola !!!
:-)))

A ja sie obudzilam z mega bolem gardla a tak sie chwalilam ze nie mialam w ciazy infekcji

Dziewczyny Wam też życzę miłego dnia. Od wczoraj wieczora czuje jakby młody był już naprawdę nisko jak chodzę czuje to szczególnie. W nocy byłam siku chyba z 5 razy. Dzisiaj już nie mam cierpliwości i pójdę na spacer do lasu choć nie mam na nic siły. Pochodzę po schodach może w końcu się coś ruszy. Ja mam juz tez fazy że może rodzę a o tym nie wiem no ale nie mam tych skurczy... Czasem wydaje mi się, że może wody mi się sacza ale to już chyba moja paranoja i wszędzie szukam czegoś żeby móc już jechać na ta izbę. Jak coś się zacznie dam Wam znać żebyście trzymały za mnie kciuki. :-)

Te robale z tego co widziałam na zdjęciach to takie maleńkie kropeczki, trudno je dostrzec.
Ja z kolei ostatnio bardzo dużo śnię, ale strasznie mało śpię =( w dodatku mój syn osstatnio codziennie śpi prawie do 9:00 a ja budzę się o 7:30 i nie mogę zasnąć =( ale zdaję sobie sprawę, że może być gorzej.

Dziś mam potworny ból w dole pleców i w podbrzuszu, nie mogę w ogóle siedzieć, może ja rodzę, ale o tym nie wiem? =p
Tak czy siak w tej ciąży jestem znacznie cierpliwsza niż w pierwszej. Wtedy wychodziłam z siebie. A teraz już wiem, że ciąża musi skończyć się porodem =p
Dziś mi syn powiedział, że ja nie pójdę do szpitala, tylko on, i on urodzi dzidzię, ale małą bo on ma mały brzuszek =)

Udanego dnia! Szczególnie dla Ciebie Wiolu, żeby to był ten dzień =)

Haha, potrojnaMama pieeeeeeekny sen :-) no tak, czlowiek sie nakreci, zamysli i ma.
Spoko ja tez posnilam troche dzis ( co w ciazy jest u mnie mega rzadkoscia). Snilo mi sie ze z jakims kumplem z technikum dachowanie mialam samochodem. Jakims zabytkowym autem, potem sami go naprawialismy zeby przyjeli go do muzeum czy gdzies. W koncu do wiezienia poszedl za mnie ktos z rodziny bo przeciez ja zaraz rodze i cos tam. Haha. Masakra.
Wstyd sie przyznac, ja jeszcze w lozku. Z leniem sie chyba obudzilam. Ale zaraz wstaje.
Milego piatku

Dziewczyny ale mnie wczoraj nakrecilyscie tymi robalami cała noc (tzn ta część która przespalam :) )śniło mi się ze wylaza z materaca i podgryzaja moje dzieci, paranoja :) jednak niewiedza bywa blogoslawienstwem ;)

właśnie dziewczyny stanąć w kolejce Wiole przepuszczamy przed nas, ja dopiero 14 ;( na liście

Pauletta w poniedziałek mam iść do szpitala jak nic się nie ruszy.

Ej, kurczakowa rozwarcie to zostaw nam :) my juz mozemy. Ty tam grzecznie musisz poczekac na swoja kolej :-) grzecznie czekaj na wizyte:-)

Dobrej nocki kobietki

Mnie od 2 dni jakos dziwnie kluje w pochwie. I zawsze bole zaczynaja sie wieczorem. Jak zasne to juz jest ok. Potem przez caly dzien tez super. Wizyta u ginekologa dopiero 4-go. Juz się boje ze robi mi sie jakies rozwarcie. A to dopiero koniec 31 tygodnia.

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...