Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html

I ostatnia lista:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4j

Mnie taka głupkowata rzecz zaskoczyła. Jak mnie przewieźli już na położniczy, to było już w nocy, to położna zabroniła samej wstawać przez jakiś czas żeby nie zasłabnąć, więc ją poprosiłam żeby mi asystowała w podróży do. WC, bo uznałam, że za chwilę zasnę i nie chcę żeby mnie pęcherz obudził, ale wcale mi się nie chciało jakoś bardzo siku. No i jak poszłam i zaczęłam sikać to leciało ze mnie i leciało i leciało i byłam w szoku, że mój pęcherz jest w stanie tyle zamieścić kiedy nic na niego nie uciska! Tym razem nie mogę się tego doczekać =p
I w ogóle byłam taka oszołomiona i nietrzeźwo myśląca =p jak w 2 dobie mi zaczęło tak mega lecieć mleko to zużyłam wszystkie staniki i koszule bo wszystko przeciekało i w końcu pożaliłam koleżance z sali, że nie mam już co nosić i ona mnie spytała czy mi pożyczyć wkładki laktacyjne i mnie olśniła, że przecież mam całą paczkę w torbie, po prostu po porodzie zgłupiałam i nie wpadłam na to, żeby ich użyć =p

To moja druga ciąża, mam już 5- letnia córkę, tym razem będzie para także z wygodnego modelu 2+1 wskoczymy od razu w rodzinę wielodzietna :) brzuch moim zdaniem jest ogromny ale obcy mówią mi ze nie widać że to blizniacza ciaza no i póki co się udaje- nie mam nawet jednego rozstepu :)
A samopoczucie gorsze niż w pierwszej ciąży (ale ta dla mnie poza słabymi 3 pierwszymi miesiącami była przecudownym okresem nic mnie nie bolalo nic się złego nie dzialo) ale jak Was czytam to okazuje się ze jednak nie jest ze mną tak złe, co prawda wiem już ze w ciąży mogą boleć plecy i pachwiny ale poza tym nie narzekam :) jestem tylko przerażona tym co będzie później :) podwójne karmienie, kąpiele itp

Dziewczyny macie rację że nie ma co się spinac, ale ja już tak się męczę... Jeszcze mam ucisk na kręgosłup i strasznie boli mnie udo to chyba najgorsze z możliwych boli na chwile obecna. Nie do zniesienia i może to mnie najgorzej doluje, a to ze zaczynam myśleć czy z małym ok i w ogóle to druga sprawa. Tak jak byłam spokojna przez całą ciążę tak teraz jakaś niespokojna jestem. Dziś w nocy prawie nie spalam a jak zasnelam to zaraz się budzilam. Jeśli chodzi o puchniecie to palce spuchly mi jakiś czas temu dobrych kilka miesięcy ale na szczęście nie mam parowek a stopy zaczęły od 9go miesiąca i z tym jest różnie raz puchna więcej raz mniej... Jutro mam ktg i myślę, że trochę mnie to uspokoi.

Wielorodki piszcie faktycznie otych niespodziankach ktore moga nas zaskoczyc. Fajny pomysl. Mor-ela ty chora a zobacz jakiefaj e pomysly masz w glowie. Hehhe a powaznie to kurde kuruj sie zeby zdazyc nim malec cie zaskoczy:)

Susanna co do herbaty z lisci malin. Ja pije napar raz dziennie. Z tym ze ja lacze lyzeczke malin i lyzeczke przywrotnika. Zgodnie z tym co mi babka ze sr mowila.

Mnie od kilku dni juz nie bola zebra, okolice pod piersiami. Bo dluuuuugo mala jak skopala mnie tam to zebra mi razem z narzadami gardlem wylazily. Zastanawiam sie czy toefekt tego ze moze ten brzuch osunal sie na dol ( czego ja nie dostrzegam), czy moze dlatego ze ona poprostu juzduuuuuzo mniej rzadziej sie rusza. Ciekawa jestem

Ja dzisiaj po ćwiczeniach odpoczywam, nie przypuszczałam, że moja forma aż tak spadła... no cóż, mam kilka tygodni na poprawę :]

Udało mi się kupić dzisiaj herbatkę z liści malin, pewnie gdzieś pisałyście już o tym, ale możecie mi przypomnieć ile razy dziennie to się pije? Raz?

Wczoraj udało mi się zrealizować połowę z mojego planu dnia, ale jestem z siebie dumna bo przerobiłam sama długą firankę i teraz zamiast jednej są dwie :D

O jest i double-decker - kiedyś tak sobie mówiłam, że fajnie by było mieć bliźniaki - jeden strzał i gotowe, ale przy moich problemach z donoszeniem to nie wiem, jakbym dała radę. Potrójna mama - a co będzie? I jak Ty się czujesz? Jak brzusio? :-)
Wiola - ja też zapraszam na mycie okien ;-)
Sensimilia - fajny lekarz - te naturalne metody na rozruszenie akcji porodowej :-D w sumie to prawda, że plemniki zawierają jakąś tam substancję przyspieszającą poród, także jak ktoś ma siłę :-D
A ja naprawdę walczę z chorobą - mam 38 stopni i wszystko mnie boli... aaa... wyć mi się chce. I też dokucza mi opuchlizna - głównie ręce i nogi - pojawia się i znika. Nie jest to jakieś mega widoczne, ale ja to czuję. Pierścionki dawno zdjęte. Aha - wieloródki, co powiecie na to, żeby wypisać listę, co Was zaskoczyło po porodzie, czego się nie spodziewałyście?
Mnie zaskoczyło, że po mega trudnym porodzie, po wypchnięciu dziecka, dostałam jakieś turbo siły. A potem zaskoczyło mnie, że zatrzymały mi się wody do tego stopnia, że nie byłam w stanie ubrać klapek pod prysznic - takie miałam baryłeczki ;-) zaskoczyły mnie też sikające mlekiem piersi :-) i jednocześnie zastój w piersiach...
Co tam jeszcze Was zaskoczyło?

Hej Dziewczyny :) podczytuje Was od jakiegoś czasu, mam termin na 02.04 ale jestem w ciąży bliźniaczej więc szanse, że doczekam kwietnia prawie żadne :) póki co skupiam się na tym, żeby dotrwać do marca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiola ja pierwszego syna urodziłam 6 dni po terminie, także doskonale wiem o czym mówisz.. biegałam po schodach, z piłki prawie nie schodziłam i nic.. dzień przed porodem byłam u lekarza, zalecił mocną kawę i seks, ale nie zdążyłam się zastosować do zaleceń bo rano się zaczęło. Ja myślę, że to co mnie.wtedy odblokowało, to właśnie to, że po prostu wyluzowałam , lekarz mnie uspokoił, że z dzidzią wszystko dobrze i zapewnił, że w końcu muszę urodzić, przespałam się z tym i jakoś poszło.
Może spróbuj gorącą kąpiel przy świeczkach, a skoro seks odpada to może chociaż jakiś relaksujący masaż?
Wiem, łatwo się mówi, a jak się tak czeka i wszystko boli i uwiera i ciąży, to wszystkie dobre rady denerwują.

U mnie też póki co cisza =)
Pozdrawiam

Ania ja mam opuchniete caly czas dlonie, a nogi tylko wieczorem po calym dniu. Nie mam dziewczyny sily, nic mnie nie boli ale czuje sie taka zmeczona, maluch caly czas sie wczoraj wiercil bolesnie dzis jest grzeczniejszy.
Wiola zapraszam do mnie na mycie okien podobno pomaga a moje zapuszczone ;) ja czekam z myciem do donoszenia ciazy wiec jeszcze 3 tygodnie.

Wiola no stresssss...to napewno nie pomaga. Ja tez mam takie chwile ze bym rozniosla tu wszystko bo bym chciala byc po wszystkim. Mimo, ze do planowanego terminu jeszcze chwila. Ale jak juz sie zaczne wkurzac to tlumacze sobie ze nikomu te nerwy nie pomagaja. A napewno nie dzidziusiowi. I tak wyjda te dzieci i tak ;-) za kilka dni pewnie sama z siebie bedziesz sie smiala ze tak sie niecierpliwilas:-) widzisz...juz jakies lekkie skurcze itp...super, z dnia na dzien jest coraz blizej :-)

Ja upinam psa na smycz i wio na spacer. Sensimilia, ide w Twoje strony :-)

Dziewczyny czy jak jestescie opuchniete to po czasie opuchlizna sama schodzi?

Ja od paru dni mam caly czas spuchniete stopy i rece (reszta tez pewnie,ale mniej rzuca sie w oczy) ;)

W pierwszej ciazy mialam zatrucie, spuchnieta bylam caly czas pod koniec. W drugiej bylo ok, a teraz znowu opuchlizna,ale cisnienie ok, z moczem tez bylo dobrze. Maz sie smieje ze tak organizm reaguje jak nosze chlopakow... ;p

Pauletta dałam spokój z tym olejem ale bardzo bym chciała już żeby coś się ruszyło chociaż wczoraj wieczorem miałam lekkie skurcze. Skacze na piłce pije ta herbate i czekam... A nosi mnie jak nie wiem... Niby nie mam na nic siły ale hormony chyba robią swoje. Z resztą same wiecie jak to jest...

Dziewczyny, piszecie ze duzo seksu potrzeba. No...tez o tym nie raz slyszalam. Ale powiem Wam szczerze, ze ja kompletnie ochoty nie mam w tym 9 miesiacu. Wczesniej tez bywalo...roznie. Z przewaga na : nie mam ochoty. Mega mi sie to zmienilo w ciazy. Taki klocek jestem i ani w te ani we wte sie ruszyc nie mozna :-) hehe. Ja wierze, ze jakos samo sie to poturla niebawem.n

Wiola, nie szalej z tym olejkiem rycynowym... Zebys jeszcze sobie nie zaszkodzila... Spoko lada dzien dzidzius zapuka i wyjdzie na dobre.

Nie mogę bo biorę globulki :-(

Wiola dużo, dużo seksu to podobno działa ;)

Tez czytałam o tej biegunce. Mam tylko ktg w środę do gina już nie idę. Powiedziała że jak nie urodze tydzień po terminie to muszę iść do szpitala w następny poniedziałek. Tylko w środę mam to ktg u położnej. I też pewnie jak za tydzień pojadę i będzie cisza to odeślą mnie do domu i będę się bujac do końca 42 tygodnia...

Wiola też to czytałam, ale nie będę próbować bo on oprócz skurczy macicy to wywołuje biegunke.
a zresztą co po skurczach jak szyjka sie nie będzie otwierać umęczysz sie tylko.
Kiedy Wiola masz wizytę?

Dziewczyny czy olej rycynowy jest do wypicia? Wyczytalam, że potrafi w ciągu kilku godzin wywołać poród... Nie wiem tylko czy byłabym w stanie to wypić... Chwilami już świruje że mały mało się rusza, ruchy czuje cały czas ale im więcej o tym myślę to mi różne rzeczy po głowie chodzą. Zaczynam się bać czy wszystko jest ok i w ogóle. Mam jeszcze ktg w środę ale chciałabym do niego już nie dotrwać. Nosi mnie coś bym rozniosła a za chwilę nie mam na nic siły. Już chwilami sama siebie mam dosyć :-P

Lala_la - żeby uspokoić mogę powiedzieć, że zazwyczaj leki bądź inne produkty które mają krótką datę ważności mają taką dużą naklejkę na wieczku ( rzucającą się w oczy) ż datą ważności więc jeżeli nic Ci się nie rzuciło w oczy to pewnie terminy są ok. U mnie wymienili bez problemu, szkoda tylko, że musiałam specjalnie wycieczkę sobie robić. Skorzystałam z okazji i odwiedziłam starych znajomych więc nie ma tego złego ;)

Sensimilia - to czekamy i trzymamy kciuki :)

Sensimilia - no to czekamy razem z Tobą :-)
Elle - łączę się w bólu - mój młody też chory i musi zostać w domu, także raczej sobie nie poleżę, więc nie wiem, czy dotrwam do 23-ego lutego - no wyjątkowo nie mamy szczęścia do chorób w tym okresie :-( bo i ja jakaś taka obolała jakby na grypę, a zdecydowanie czuję, że coś się dzieje na dole. :-( No po prostu pociąć się można...
Zdrowia dziewczyny!

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...