Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.6

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-5-t659120,1,160.html

ROZPAKOWANE:

Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm,

DWUPAKI:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
ditha 23.03. 2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Slonko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

PotrojnaMama 02.04.2016
elkasiwa78 02.04.2016
Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.6

Dobry wieczór, tez czekam na wieści od naszych dziewczynek.

Wiolka, kiedyś na zaspie w szpitalu wypożyczalni laktatorem medala.

Ditha, wcześniaków musisz wybudzac ja sama tak robiłam, choć wiem ze męczące, ale im szybciej nadrobi wagę będzie. OK.

Dopakowuje torbę, czy macie pełnowymiarowe opakowania np dezodorant, pasta, czy takie mini. Póki co to przelałam płyn do higieny w taki dozownik z rossmana. Masakra z ta walizka, czy 3 komplety ubrań styknie dla dziecka?
Dobrej nocki.

I jeszcze tutaj na forum.trojmiasto widziałam kiedyś laktatory na sprzedaż po okazyjnej cenie. Wystarczy, że ew. dokupisz butelkę.

Wiola - tutaj wypożyczalnia m.in. laktatorów:
http://osrodek-blizej.pl/wypozyczalnia/tabela/

Nulka - w polskich szpitalach zawsze takie rarytaski do jedzenia. Ja chyba gdzieś nawet mam zdjęcie mojego śniadanka z położnictwa - dokładnie takie jak piszesz - 4 kromki "chleba" (a raczej bułki pokorojonej w plastry) i 2 zdechłe plastry szynki... Eh... Idealna dieta matki karmiącej.

Ja nie rodze ale nie wiem co sie tam na dole dzieje, licze jutro na badanie. Wczoraj wg usg ma 2200-2400, wody, przeplywy ok.

Wiola, spróbuj kupic nakladki medeli z takimi zoltym pojemnikiem. Mnie uratowaly.

Sensimila, trzymam kciuki i zwalniaj miejsce bo tu na patologi chyba ze 3 czy 4 laski sa po terminie ale nie ma miejsc na polozniczym i kaza czekac
.A tez macie rtakie dobre jedzonko? Dzis na sniadanie 5kromek chleba i 1plasterek szynki ;)

Hej hej Dziewczy =)
Pauletta co u Was?

Potrójna a planujesz karmić dwójkę piersią? =) my chodzimy z naszym starszakiem na basen i chodzi też taka samotna mama z trzylatkiem i dwójką bliźniaków, zawsze ktoś jej pomaga, ale ona najpierw pływa z tym starszakiem, potem karmi bliźniaki, potem jedno zabiera do pływania, potem znów je karmi. Raz widzialam jak karmiła oba naraz i jeszcze jakąś trzecią ręką prowadziła syna do toalety.. pełen podziw!

Wiola nie mam pojęcia, ale może zobacz na stronie szkoły rodzenia Iwony Guć, coś mi się kojarzy, że może mieć taka możliwość, ale nie wiem.

Ja całą sobą trzymam kciuki żeby bobas przybrał i żeby nas jutro wypuścili. Mój starszak łapie kryzys, a i ja czułabym się lepiej w domu. Trzyymaajcie kciuki też.
Miłego wieczoru =)

Widze że karmienie to będzie kolejny stres zaraz po porodzie. Na formach polecano Femaltike,r na laktacje ja to z autopsji nic nie podpowiem bo wszystko przede mna ;)

Wiola, a próbowałaś tutaj?
wypozyczlaktator(kropka)prv(kropka)pl

Wiola nie miałam takiego problemu więc nie mam żadnej złotej rady ale jestem pewna ze to co najbardziej może pomóc to spokój :) wyluzuj a zobaczysz że będzie lepiej, a nawet jeśli się okaże ze będziesz musiała zostać na mm to też pamiętaj że świat się nie zawali!
Najważniejsze dla dzidziusia mieć szczęśliwą a nie znerwicowana mamę także 4 wdechy i wydechy i pamiętaj że tylko spokój może nas uratować:)
P.S. teraz się madruje ale już widzę jak sama będę dostawać swira- nawet nie próbuje sobie wyobrażać jak będę karmić bliźniaki :p

Ditha idz z mala moze jutro do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Wiola jest taka grupa na fb sprzedam dla mam trojmiasto może tam sie zapytaj. A moze karm sztucznym mlekiem. Przecież nic na sile. A dziecku to przeciez nie zaszkodzi.

Dziewczyny ja za to walczę z brakiem mleka...bylam w poradni niby wiem jak co robić ale chwilami brakuje mi już sił. Mam laktator, który okazuje się do bani, ciągle boli mnie brzuch i szwy, nie śpię prawie już ponad tydzień... Mówię Wam... coraz częściej mam ochotę się poddać :-( chwilami nawet nie wiem czy nie mam depresji czy to wahania tych nastrojów...
Wiecie może gdzie można wypożyczyć laktator? Dzwoniłam trochę po Gdańsku i lipa.

Tak, staram się co 2 godz. przystawiać małą, nawet w nocy. Ale mam mega problem, jak ją wybudzić. Śpi jak zaklęta. I zamiast 2 godz. od poprzedniego karmienia, robią się prawie 3, albo już odpuszczam i jedno jest ominięte;( próbuję budzić ją głaskaniem po uszku, szyjce, boczkach, stópkach. Za ostro nie chce, żeby nie przestraszyć. Na samym początku wybudzało ją przewijanie, a tej nocy (pierwsza w domu) nawet to przesypia :( podwójnie mnie to martwi, bo i nawał, i tak wyglądają objawy nasilajacej się żółtaczki :(

Ditha - super, że w domku.
A cycki - to nawał. Przystawiaj malutką po pierwsze dla niej samej, ale i dla Ciebie, żeby sobie ulżyć. Musi się unormować. Na mega bóle - okłady z kapuchy i ew. odrobina szałwi (ostrożnie bo hamuje laktacje). Przystawianie rozładowuje cycki, ale i je uruchamia, także trzeba wypośrodkować częstotliwość.

Kurczakowa, od wczoraj jesteśmy z maleństwem w domku;) Karolcia jest trochę zażółcona, ale bilirubina jeszcze w normie, więc nas puścili. Ale jeśli w ciągu kilku dni żółty się nasili, mamy iść do pediatry. Poza tym wszystkie badania w porządku, u mnie też krocze ładnie się goi (było małe nacięcie, ponoć przy wcześniakach trzeba), brzuch nie boli, tylko tak trochę jakbym miała zakwasy po brzuszkach, ale za to cycki!! AŁA! Twarde, zaróżowione, mam nadzieję, że nie dojdzie do jakiegoś zapalenia:(

O rany - PotrojnaMama - to z Ciebie dzielna kobietka! Moje leżenie to przy tym pikuś.
Chodzę z rozwarciem - brzuch coraz większy, biodra coraz szersze... czas rodzić ;-)

Jedno i drugie jest ułożone miednicowo więc czeka mnie od razu cc, także będę miała cały komplet doświadczeń- stratę ciąży zakończona lyzeczkowaniem, ciąże pojedyncza z sn i ciąże blizniacza z cc, full zestaw :)

Ja dzis mam wizytacje tesciowej ;)
Moje torby sa juz spakowane, musze tylko dopakowac kilka rzeczy. Ja w goracej wodzie kapana, nie moge sie juz doczekac, a takie rzeczy sprawiaja mi frajde :D
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala dzidzie juz poza brzuszkiem... Troche sie ludze, ze bedzie mialo malo miejsca w brzuszku ( mam bardzo maly brzuch) i stwierdzi ze wyjdzie troche szybciej. Moj kochany maz za to mnie "pociesza", ze tak dobrze sie trzymam i nic mi nie dolega to pewnie przenosze... ;)

To prawda dziewczyny, trzeba byc aktywnym tutaj bo jak nie ma naszych pierwszych dziewczyn z listy to jest cisza...

Dziekuję baardzo mor-ela :)

To ja kiedyś wrzuciłam, także łatwo było mi znaleźć :-)
Dla mamy na poród: 
- koszula luźna,
- skarpety,
- klapki,
- woda do picia,
- biszkopty, 
- ręcznik (w razie chodzenia pod prysznic),
- papier toaletowy (na porodowkach bywa różnie),
- plan porodu (jeśli ktoś posiada),
- dokumentacja medyczna (zaznaczcie, jeśli jesteście na coś uczulone).
Dla taty na poród:
- kanapki,
- woda,
- wdzianko powinien dostać (jakby co wziąć drobne i kupić w automacie).
Dla mamy na oddział:
- koszule do karmienia,
- staniki do karmienia,
- skarpetki,
- klapki na oddział i oddzielnie pod prysznic,
- ręcznik,
- wkładki laktacyjne,
- szlafrok,
- podkłady poporodowe,
- nakładki jednorazowe na sedes,
- siatkowe majtki (polecam wielorazowe, bo bardziej przepuszczają powietrze),
- podkład na łóżko (może się przydać),
- komplet naczyń, sztućców, kubek, płyn do mycia naczyń i ew. ściereczka,
- herbatka na laktacje,
- woda,
- coś na osłodę :-),
- kosmetyki, 
- tantum rosa + butelka z dziobkiem,
- leki przyjmowane na stałe (skonsultować z lekarzem),
- chusteczki, ręcznik papierowy, papier toaletowy,
- monety ;-),
- telefon,
- czasoumilacz.
Dla dziecka:
- ubranka,
- rożek,
- pieluchy,
- pieluchy tetrowe,
- ew. ręcznik,
- ew. coś do mycia i smarowania (standardowo używają serii J&J - nie polecam ;-) ),
- coś do mycia pupy (ja używam kompresow Medicomp - są pakowane po 100 - zwilzam wodą i wycieram pupę).

PotrojnaMama - no to dorodne te Twoje bliźniaki. Naprawdę super wagowo. A będziesz próbować SN czy od razu CC?

Hej, ja po wizycie u lekarza, Maluchy ważą mniej więcej 2500g każde, szyjka 2,7cm i rozwarcie na jeden palec także dziewczyny moje dni są z całą pewnością policzone!
Czuje się jak przed mega okresem a od leżenia to pleców już w ogóle nie czuje, naprawdę podziwiam te z Was które miały leżącą ciąże, jesteście dla mnie bohaterkami! :)

Dziewczyny, postanowilam sie w koncu spakowac... nie mogę odkopać Waszych list na ten temat, jak by któraś znalazła czas zeby wrzucić jeszcze raz, a moze któraś jeszcze nie spakowana? to byłabym przeogromnie wdzięczna...

Mialam w nocy mały atak paniki, ze to już niedługo, a ja nie gotowa jeszcze. Coraz bardziej skłaniam się w strone Redłowa. Najbardziej się boje zostawić moją starszą córeczkę, własnie weszła w taki okres, ze na krok mnie nie odstępuje. Jest rozpacz ogromna i przykro mi się robi na samą myśl. Ona jeszcze nie do końca chyba czai, ze ja wróce i ze wcale jej nie porzucam.

Ciekawe co u lasek, które się nie odzywają?
Musimy dziewczyny tu żyć troche, bo wychodzi na to ze nie ma Pauletty i Sensimili i wątek nam podupada ;))

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...