Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-6-t660221,1,160.html

Ostatnia lista:
ROZPAKOWANE:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo

DWUPAKI:

MARZEC 2016

ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Slonko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

PotrojnaMama 02.04.2016
elkasiwa78 02.04.2016
Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.7

PotrójnaMama - mega gratulacje - tyle kilogramów szczęścia - pełen szacunek! :)

A ponieważ ja od jutra już szpitalna, to założyłam nowy wątek i uzupełniłam listę :)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-8-t663435,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potrojna mamo gratulacje! Trzymam kciuki za szybki powrot do domu. Teraz czeka cie prawdziwe wyzwanie, ogarnac taka gromadke!

Gratulacje Potrojna mamo! teraz odpoczywaj i zbieraj sily ;)!

Potrójna mama gratuluje. Duże Ci dzieciaki urosły jak na bliźniaki. Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrócili do domu.

Co do GBS to mój lekarz mówił że robi się najwcześniej po skończonym 33 tygodniu, a im później tym lepiej jak jest świeży wynik ważne żeby tylko poród nas nie zaskoczył bo wtedy profilaktycznie dają antybiotyk. Ja mialam robiony w 35 tyg.

PotrojnaMama - ogromne gratulacje!!! Teraz oby Was szybko wyposcili bo swoje juz wysiedzialas w szpitalu... Powodzenia :)

Hej Dziewczyny, melduję się ze jestem już po, urodziłam przez cc 15.03 synek 3090 córka 2720g w Wejherowie, dzieci zdrowe pierwsza noc poszły do cieplarki głównie chyba ze względu na mnie :p druga już razem dostałam w kość, teraz marzę już tylko o powrocie do domu, jutro miną 3 tyg jak jestem w szpitalu...pozdrawiam serdecznie

Ja dzisiaj też na KTG byłam, wszystko idealnie. Położna się śmiała że nerwusek z tego dzieciaczka tak skakał po całym brzuchu. Pomimo że ma coraz mniej miejsca to jest bardzo aktywny, ciezko mi zaobserwować kiedy śpi :)

Dzisiaj była taka śliczna pogoda że pół dnia na dworzu spędziłam, nachodziłam się na cały tydzień, a wieczorem koleżanki urządziły mi baby shower niespodziankę :) dawno nie byłam tak zaskoczona :) bardzo to było miłe...:)
dobrej nocki :)

Nika u mnie tez 35 tydz i maluszek skacze niesamowicie z malymi przerwami. I nie ma co ukrywac, czesto boli jak cholera.

Nulka to czesto masz wizyty. Jak sie czujesz? Ja juz magnez odstawilam całkowicie a luteine ostatnie 3 dni biore. Czuje ze brzuch sie stawia ale to bardziej na noc i do tego takie ciagniecie w pochwie. A wizyte mam dopiero 25.03 i chyba wtedy dopiero bede miala to badanie.

No moj maluch praktycznie ciagle sie rusza, ma male przerwy na spanie... i to nie sa urocze kopniaki jak wczesniej a rozciaganie...nie ukrywam, często bolesne...
Rodzic prawdopodobnie Zaspa ale jeszcze intensywnie mysle o Klinicznej.
Badanie mialam pobrane jeszcze przed szpitalem, w 33tyg ? Tylko nie mam jak podjechac po wyniki ale mam nadzieje, ze beda ok jak z córą.
Wizyty mam co piątek, w sumie dla wlasnego spokoju po tym szpitalu...

A ile Twoj maluch wazy ?

hej nulka. Ja też w 35 tygodniu i mam do Ciebie pytanie. Czy Twoje dziecko jest bardzo ruchliwe? Moje ma takie okresy, że ta jego aktywność jest aż nieprzyjemna. Już sama nie wiem, czy to normalne,czy mu coś nie pasuje i dlatego tak się rzuca.

Miałaś juz bad w kierunku paciorkowca? Mi kolejna wizyta wypada na początku 37 tygodnia i dopiero wtedy mam mieć robiony posiew. Trochę się denerwuję, że tak późno

Gdzie zamierzasz rodzić?

Dziewczyny...spoko...u mnie przeciez jak wyladowalam juz na sorze w Wejherowie to jak podlaczyli ktg to ani jeden skurcz sie nie pojawil na wydruku. I lekarz dIwnie na mnie patrzyl jak nie moglam juz dojsc do niego na fotel do badania. Hehe. Tez sie zdarza. Bo przeciez dopiero na fotelu jak sie rozlozylam to pan doktor zrobil wielkie oczy i oznajmij ze mamy juz wiecej niz 4 cm rozwarcia i porod sie zaczal. Wiec roznie moze byc.

Lala powodzonka jutro, bede sciskac kciuki. Morela za ciebie ciagle trzymam :-) cos za slabo chyba. :-)

Ok, dzidziula zasnela. Miejmy nadzieje, ze do 1 pospi. Zmykam na chwile chociaz przed tv. Spokojnej nocy. I trzymam kciuki, moze ta noc dla ktorejs z was bedzie...ta noca ;-) oby :-) dobranoc

trzymajcie za mnie jutro kciuki mam o 10 ktg i chcialabym zeby chociaz jeden skurcz sie pojawil ;)
Morela jakby nie było na świeta napewno już będziesz miała kurczaczka wielkanocnego ;) Wybierasz Wojewódzki?
Ja bardzo bym chciała w następnym tygodniu urodzić tak na początku żeby na Wielkanoc być w domu, ale zobaczymy jak wyjdzie.

Jutro chyba przejdę maraton, żeby wykurzyć malucha... :P Mam świadomość tego, że jak trafię w piątek na patologię (a muszę, bo mam skierowanie, bo to będzie 42 tydzień), to i tak każdy machnie ręką. Ja byłam dziś na KTG w Wojewódzkim. KTG trwało 30 minut i były 2 skurcze, także naprawdę nie wiem, jak mam je rozpoznać, bo nic nie czuję, co by mnie specjalnie zastanawiało. Na Izbie Przyjęć była bardzo fajna położna, także może tak źle nie będzie, choć mówiła, żeby dziś nie rodzić, bo nie mają wolnych łóżek. Cały czas wysyp rodzących.
Pogoda dziś piękna - oby wiosna radosna nastała na dobre :)

Jeszcze sie nie odwazylam:-) ale chce w weekend zaliczyc pierwszy spacer. Juz sie nie moge doczekac. Oby tylko pogoda bylo, i to pierwsze wiosenne sloneczko...oj taaaak.

Morela, licze ze do piątku jednak sie rozkrecisz z ilością skurczy ale z dobrego serca wstrzymaj sie do poniedzialku, albo przynajmniej do niedzieli... gwarantuje, ze oprocz 3razy dziennie ktg, slabego jedzenia, jednego prysznica ze sluchawką niczego innego nie doświadczysz przez weekend ;)

Tez slyszalam, ze dzieci na mm powinno sie dopajac...

Mnie dzis od rana sporo czasu pobolewal brzuch jak na okres wiec czekam na piątkową wizyte jak na szpilkach... niby juz w miare bezpieczny czas ale wiadomo... przez ta ospe to końcówka marca by mi najbardziej odpowiadala... A dwa, ze jeszcze jutro mam fryzjera, bo inaczej na porodówke trafie wyglądając jak mop ;) Juz nie mowiac o pedicure który tez chcialabym zaliczyc ale z czasem slabo....

Hej Dziewczyny =)
Rodźcie bo wiosna idzie =)
Dzis się wybrałam z chłopakami na spacer, posiedzieliśmy na placu zabaw na słoneczku i było przecudnie! Maluch spał, Starszak hasał, a ja delktowałam się słońcem =)

Lala mnie też to irytowało, te ciągłe pytania. Jak odbierałam telefon to zaczynałam od słów 'cześć, nie rodzę' a w pierwszej ciąży postanowiłam, że w następnej podam wszystkim termin miesiąc późniejszy niż prawdziwy, żeby nie wypytywali =p ale nie wyszło ;)

U nas na szczesciie nie ma problemów kupkowych, za to mały problem z przejadaniem, ale opanowujemy =)
Brat też coraz bardziej otwarty na nowego członka rodziny, więc do przodu =)

Pauletta zwiedzałaś już Bojano z wózkiem? =)
Pozdrawiamy!

Pauletta ja nie daje małemu w ogóle wody. Dostał raz 20 ml jak miał problem z kupą ale nic to nie dało. Jutro idę do pediatry to dopytam odnośnie dopajania bo czytałam że podawanie wody nie jest konieczne jeśli dziecko dobrze się wyproznia.

Lala, u mnie wszystko zaczelo sie tak samo z siebie. Nic konkretnego nie robilam. Seks...wogole odpuscilismy chyba w ostatnich dwoch tygodniach. Nie mielismy ochoty. Wiec w sumie zasluga malutkiej. Ciekawska swiata byla to sobie wyszla w tym 39 tygodniu.:)

Kurde to zielone jabluszko igra z nasza cierpliwoscia:-) ale wierze ze wszystko ok, tylko brak internetu w tel. I ze za dzien, dwa sie odezwie.

Sonko my mamy jeszcze czas ;)
Zielone jabłuszko nadal sie nie odzywa.
Czy do was też tak dzwonią i pytają czy już urodziłyście? Jak mnie to denerwuje przecież jak urodzę to dam znać.

Morela ja już miałam nadzieję ze odblokowujesz listę :) A Ty na ktg byłaś :)
Ja też dzisiaj atakuję KTG ale dopiero wieczorkiem. Nie wiem czym ale jakoś się denerwuję. Mam nadzieję że coś tam wyjdzie interesującego :) A może maluszek jak wyczuje szpital to już będzie chciał na tą stronę świata :) ehhh płonne nadzieje

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...