Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W ogóle jaką grypa żołądkowa mnie zlapala to nie pytajcie... dzisiaj już jest ok, od pon było średnio ale moc z wt na śr i środa to jakaś miazga... normalnie o 6 obudziłam.meza i mówię do niego żeby wziął wolne bo nie dam rady młodej ogarnąć. W nocy byłam prawie pewna że rodze takoe mialam.skorcze... Ale okazało się że to jednak jelita, ja raczej nigdy nie przechodzę tak ostro problemów jelitowych więc wywolalam niezle poruszenie...
Dzięki Bogu młodą nie zlapala nic, miała tylko dwie luźne kupy i tyle, podejrzewam że zasługa szczepienia na rota :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie cewnik kompletnie nie bolał :) wręcz wywołał ulgę bo już nie musiałam się przejmować że się posikam na łóżku :/

Kasix, to kciuki mocne!, mi się wydaje że teraz to wszędzie w Trójmieście ścisk, a niedługo pełnia więc kto wie jak to się potoczy :D
Dwupak, wiem co czujesz z tą wagą, ja mam 2 tyg do terminu więc czuję że też tyle będzie spokojnie ;)
Kasia, ja bym kontrolowała ciśnienie i jeśli będzie wysokie to pojechała szybciej, jeśli ok to poczekała do soboty, czyli święta szpitalne Ci się szykują? Mam nadzieję że samo się rozkręci!

miałam kiedyś zakładany cewnik, ale pod znieczuleniem, za to przy wyjmowaniu było uczucie jak oddawanie moczu - nic nie bolało, tylko czułam, że coś się przesuwa ;)

Hej dziewczyny :-). Jestem po ktg w szpitalu. Mała w dobrej formie. Akcji porodowej brak. Porodowka w redłowie pęka w Szwach... Wygląda na to ze Wszystkie maluszki chcą się wykluc na święta.... Eh... Termin z @ mam na jutro. Dwa palce rozwarcia, szyjka 1cm. Więc jesteśmy gotowe do porodu. Czekamy na skurcze. A miałam taką nadzieję urodzić przed świętami.... To co która rodzi w prima aprilis? :-) POZDRAWIAM WAS GORĄCO.

U mnie też szyjka miękka, długa na 1.5cm i termin na sobotę. Ale oznak zbliżającego się porodu brak. Przerazila mnie trochę waga mojej dzieciny-3700g:/

Aaaaa... Adaś ma 3300, a ostatnio było 2916 więc może coś pokićkane z terminem porodu i tak naprawdę wszystko jest ok. Bo z badania nic mu nie dolega więc może jeszcze dojrzewa :-)

Ciśnienie spadło 150 na 90 więc to może stres. Jeszcze wieczorem zmierzę czy się unormowało. Generalnie odpoczywać, nasłuchiwać i czekać do soboty. Któraś chętna do towarzystwa na Zaspie? ;-)

Jestem po wizycie. Skierowanie na patologię ciąży. Brak postępów. Mają zakładać balonik i próbować wywoływać. Lekarz kazał mi przyjechać w sobotę czyli 7 dni po terminie planowanego porodu. Wysokie ciśnienie 153 na 105. Rozmawiałam ze swoją położną, podobno tak wysokie ciśnienie nadaje się już do hospitalizacji i już powinni mnie położyć na oddziale, a nie czekać do soboty. Zaraz ma do mnie podjechać więc zobaczymy. Generalnie namawia mnie, żeby nie czekać do soboty, tylko jechać dziś.
yevele już miałam 14 powiedziane, że jak nie ruszy się nic do 24 to 28 kolejna wizyta, a wtedy skierowanie do szpitala. U mnie ciągle żadnych oznak. Młody to najchętniej do wakacji by siedział i wyszedł jak będzie ciepło...

ja miałam cewnik w szpitalu na Zaspie zakładany w trakcie skurczu, tuż przed cesarką.. także nawet nie wiem czy bolało;) wyciągany bez znieczulenia ale uczucie jak lekkie szczypnięcie!
powodzenia przyszłe Mamusie!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agatka, idąc tymi wyliczeniami ja powinnam urodzić 14.04, zobaczymy ;)

a taki cewnik to bez znieczulenia zakładają pewnie? boląca sprawa? nieźle że są w stanie ocenić że pęcherz jest pełen :)

Ja miałam wywoływany poród i nie robiłam lewatywy a tez mnie za bardzo nie czyściło przed, tylko przy partych tez mi założyli cewnik bo podobno miałam pełny pęcherz ale szczerze to nie czułam już ze chce mi się siku:)

U nas to w ogóle jest plan na poród 16.04 :p booo....z córka ostatnia miesiączka była 11.11 i termin na 17.08 urodzona 16.08, a ż młodym om 11.07 i termin na 17.04 :D

Hej, wracam z wizyty, dzieć ma ok 3500g (muszę powiedzieć że mocno liczę na błędny pomiar ;) )reszta ok. Główka jeszcze wysoko, szyjka ponoć miękka ale zamknięta.

Tak się bałam właśnie tych tłumów na warsztatach, ale zwykłe usg też fajnie :), a było coś poza tym interesującego?

Śruba, mnie podobnie przy pierwszym porodzie naturalnie czyściło chyba na 2 tygodnie przed latałam więc nie brałam lewatywy.
Kasia, a jak się nic nie ruszy to wiesz kiedy masz się stawić do szpitala? Czy teraz podczas wizyty z lekarzem będzie to ustalane?
Agatka, ja mam podobny termin i też się nie obrażę jak coś ruszy przed ;) najlepiej krótko po świętach, ale u mnie w rodzinie zwykle na odwrót.

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Ja nawet nie pojechałam do manhattanu, kompletnie mi się nie chciało...jeszcze w sob mieliśmy gości w ciągu dnia a wieczorem szlismy na domowke a babcia zostawala z młodą...w ndz z kolei taka piękna pogoda że cały dzień na dworze :)
Ja lewatywy nie miałam i teraz też nie chce, organizm sam się trochę oczycil a czy coś się stało to nie mam pojęcia:p mój mąż też nie wie, ani położna ani lekarz nic nie mówili. Miałam za to przy partych zakładany cewnik bo tak mi się okrutnie chciało sikac że bym nie dała rady...a wody odeszły mi w domu.
Ż córka w ciąży w ogóle nic ostrego nie mogłam jeść, za to z młodym mogę non stop :D
Nam jeszcze ok 3 tyg zostały do terminu, licze na to że też zacznie się samo jeszcze w czasie nie nadprogranowym ;)

Ja w dzien porodu latalam do wc chyba z 8 razy. To jest to oczyszczanie organizmu. A na porodowce myslalam ze odeszły mi wody przy skurczu... Niestety okazało się ze to mocz... Myslalam ze spale się ze wstydu ale polozna byla w ogole niewzruszonavi mowila ze to normalne i w ogole mam się nie martwić i skupić na porodzie.
Jeśli chodzi o wywoływanie to wszystko co na S czyli seks sprzątanie shopping

Nie robiłam i nic się nie wydarzyło ;) dzień przed porodem miałam rozwolnienie tak się podobno często sam organizm oczyszcza.

Hej dziewczyny, mam takie pytanie, głównie do tych co już rodziły ;)
Czy robiłyście sobie lewatywę przed porodem, same albo w szpitalu? A jeśli nie, to czy zdarzył się Wam "wypadek"? Wiem, że to dość intymne pytanie, ale w internecie ciężko znaleźć odpowiedź, raczej artykuły podające za i przeciw.

~Śruba (zapomniałam się podpisać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śruba próbujemy w tatuśkiem wszystkiego :-) Od tego w sumie zaczęliśmy, bo to podobno naturalna oksytocyna w czystej postaci, ale też jakoś nie działa..

Ja byłam w manhattanie w sobotę koło 18 i załapałam się na zwykłe usg. W sumie na tym mi najbardziej zależało, bo chciałam się dowiedzieć ile młoda waży ;) Wiem, że tam są spore granice błędu, ale chociaż orientacyjnie.
A co do sposobów wywoływania porodu to w internecie jest sporo, najskuteczniejszy podobno seks :)
blog.zapytajpolozna.pl/porod/14-sposobow-na-wywolanie-porodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Płaczące dziecko a sąsiedzi (70 odpowiedzi)

Witajcie, piszę bo mam ogromny dylemat i ciekawa jestem, czy ktoś może sobie z czymś podobnym...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (37 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...