Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki dziewczyny za radę odnośnie wkładek, jakoś z czasem jakieś sobie dopasuje:)
Ja pakuje dwie torby, na porodówkę i po porodzie. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Ja też się kieruje na Zaspę :) mam nadzieje ze starczy dla nas miejsca :)
Darnelka trzymam za Ciebie kciuki i nie martw się, najważniejsze, że jesteś pod specjalistyczną opieką! Czekamy na dalsze wieści.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kierunek Kliniczna ;)
Darnelka trzymaj się!! Daj znać jak się coś dowiesz!
Torby będą dwie, jedna moja, druga młodego.
Wczoraj robiliśmy impre w domu, goście rozeszli sie ok 4 a mloda wstala po 7... jezuuu :p wczoraj caly dzien w kuchni + plac zabaw + sprzątanie a dzisiaj ledwo żyje :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Darnelka jestem z Tobą :-*

Darnelka trzymaj się! Jesteśmy w Tobą, dzielna jesteś :-) Musi być dobrze!

Darnelka, jejku biedna :( oby to juz byl ostatni raz, mam nadzieje ze jednak w wekkend cos zarządza, kciuki!
Ja tez dzis po usg, mlody z waga 2306 g, takze wielki, wyprzedza termin o 2 tyg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Laski a ja znowu na Klinicznej :( stan przedrzucawkowy...ale nic jeszcze Nie wiem co dalej. Wczoraj wieczorem mnie przyjęli, a w weekend też pewnie niczego się nie dowiem. Doła mam jak cholera, że znowu zostawiam córeczkę :( Ta ciąża przeczolga mnie na maxa :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No, ale generalnie torba na poród to co zawiera? Jak tam prawie nic nie trzeba mieć ze sobą. Koszula do porodu, klapki, dokumenty, woda i pierwsze ubranka dla dziecka zaraz po porodzie.i jedna pieluszka.
A tak na serio to koszule i Klapki zakladasz na siebie zaraz na Izbie Przyjęć i tyle.
Ja właśnie miałam podział taki jak teraz pisałam i też mi się to sprawdziło. Także w sumie jak która woli. Jak Wam wygodniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja biorę dwie ale podział: torbę do porodu i po porodzie na pobyt w szpitalu. To chyba bardziej logiczne no i sprawdziło się za pierwszym razem.

Też mam dwie. W jednej swoje rzeczy, w drugiej dla Maluszka.

Ja mam dwie. Jedna dla mnie a drugą dla Jasia.

A pakujecie jedną czy dwie torby? Mi na szkole rodzenia mówili że lepiej dwie- jedną do porodu a druga po porodzie.

Dzięki Dziewczyny, to nie biorę niepotrzebnych rzeczy i tak mam torbę jakbym na wczasy jechała, a nie na 3 dni do szpitala.
Fajnie byłoby Was zobaczyć na Zaspie, ale jakoś nie wszystkie na raz, bo mnie odeślą z IP jak będzie Was za dużo jednocześnie, a tego bym nie chciała. Od początku mam Zaspę w planach i w sumie jak znów będzie bum urodzeniowy to nie wiem gdzie się kierować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba wszystkie spotkamy się na Zaspie :)

Też rodziłam na Klinicznej. Faktycznie dużo mieli.swoich rzeczy.
Teraz kierunek - Zaspa :-)
Nie.wiem czego się spodziewać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak młodą urodziłam na klinicznej to nie kapali, dopiero jakoś dzień przed wyjsciem (ja lezalam 5 dni) pani ją wykapala. Mieli tez wszystkie środki od mydła przez balsam :)
Gaziki też mieli i sól fizjologiczna więc tego nie biorę.
Ja wkładki mam jakieś najtańsze bo nie nastawiam się jakoś dziko na karmienie, z młodą nam się nie udało i strasznie duzi psychicznie mnie to kosztowało więc teraz po prostu co ma być to będzie.
Laktator ręczny chyba wezmę...

Ja do pupy biorę Bepanthen. Sprawdził się i sprawdza nadal u córki.
A Wkładki dla mnie najlepsze były Johnson.

Aaaa i "oliwkują" parafiną wiec nie trzeba nic brać. Położne raz dziennie wpadają do pokoju, obrabiają że tak to ujmę dziecko i wychodzą;)

U nas w Szkole Rodzenia rozdawali próbki z różnych firm więc na początek jest, potem jak napisała Poprzedniczka wybiorę to co mi najbardziej odpowiada.

Z mojego doświadczenia trzeba kilka przetestować zeby dobrać odpowiednie dla siebie. Troche ich potrzeba wiec chyba nie ma co inwestować w jakies super drogie. Mi najbardziej odpowiadały te z podwojnym klejem. Dzięki temu wkładki nie przemieszlay się w biustonoszu.

A dziewczyny macie jakieś wypróbowane wkładki laktacyjne ? Polecacie jakieś ? Jest tyle tych firm ze się można pogubić;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...

Szkoła państwowa czy prywatna? (55 odpowiedzi)

Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór? Zastanawiam się..... Czy to...

tanie meble kuchenne?Jakie (70 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...