Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to w mojej jest to na stronie 320, rozdział 8 miesiąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam tę książkę :-)

to byłyśmy na tym samym :) właśnie ja też mam najbliżej tą przychodnie, więc chyba nie będę kombinować tylko tam zapiszę. Sama tam chodziłam jako dziecko :)

moja córka też narazie pośladkowo się rozgościła, ale lekarz mówił żeby narazie się tym nie przejmować bo jest jeszcze dużo czasu. łatwo powiedzieć... a książce w oczekiwaniu na dziecko są opisane jakie ćwiczenia robić, podobno zachęcają dziecko do tego żeby się obróciło. 8 lutego mam kolejne usg więc jeśli nadal będzie uparcie pośladkowo to chyba zacznę je uskuteczniać, na pewno nie zaszkodzi :) Jak nie masz tej książki to daj znać to CI napiszę co tam piszą ;) jak byłam na pokazie TENS to babka mówiła że podobno akupunktura też pomaga, ale ja bym się chyba tego bała...

Kasia ja mieszkam na Przymorzu: )
Moja Mała ułożyła się prawidłowo wiec taki plus. Jednak dostałam skierowanie do poradni patologii ciazy z powodu tych moich nieprawidłowych przepływów w lewej tętnicy. Wiecie może czy w szpitalu na zaspie jest taka poradnia ? Pewnie i tak nie będzie terminów i skończy się na zrobieniu dopplera prywatnie.

Staram się z nim rozmawiać, żeby jednak zmienił zdanie.
Ale jeśli ma charakter po mnie to raczej będzie uparty i postawi na swoim cokolwiek bym nie mówiła mu

Dysia ja od początku byłam nastawiona na Zaspę, głównie ze względu na 3 stopień referencyjności. Do soboty Adaś też był ułożony pośladkowo i dwukrotnie na wizytach kontrolnych gin zasugerował mi cesarkę jeśli nic się nie zmieni. Wiem, że Zaspa robi dużo cesarek. Na 12 porodów 9 to podobno właśnie cesarki. Swoją drogą w ciągu tego tygodnia tak mi Mały dał w kość... możliwe że znów się przekręcił. Dopiero 14 będę wiedzieć jak teraz leży. Jasiek ma jeszcze czas, podobno w ostatniej chwili mogą się dzieciaczki obrócić więc możliwe, że jeszcze zmieni zdanie :-)

Dziewczyny jaki szpital najlepiej wybrać jeśli dziecko będzie położone pupa do dołu. A jest to drugi poród?
Gdzie nie będą kazali rodzić SN tylko zrobią CC.
Wiem, że w Wojewódzkim bardzo kładą nacisk na SN, na Klinicznej tez właśnie się dowiedziałam, że jeśli to drugi i kolejny poród to każą rodzić SN.
A mój Jaś jednak postanowił się ustawić znowu pupa do dołu i zaczynam się martwić co to będzie jeśli się nie odwróci.
Prywatnie to chyba nie ma porodów w Trójmieście?

Darnelka trzymam kciuki! Musi być dobrze :-)
Fajnie, że nam się trochę wątek ożywił. Adaś wraz ze zmianą pozycji uparł się na mój nerw kulszowy i boli jak diabli, ciężko nogę podnieść.
Śmiejemy się w domu, że taki mały, a już gra na nerwach.. ;-) Wieczorami to tak mi żołądek uciska, że mam wrażenie, że pęknę.
Szkoda, że mieszkam tak daleko od Moreny, bo chętnie bym dołączyła do Waszych spacerków. A może któraś z Was mieszka w okolicach Przymorza?

Ooo! A na którą byłaś? Ja na 18 :p
Ja mam tą przychodnie pod domem :) córka tam chodzi i powiem Ci że problemu nie ma z terminami. Czasami na dzieci zdrowe trzeba dłużej poczekać ale to Oli tak na zdrowe to same szczepienia, a na chore od ręki praktycznie. Fakt że nie zawsze do swojego lekarza, ale praktycznie zawsze udało mi się młodą zarejestrować na chore na ten sam dzień :)

Ja też z moreny ;) i też bylam na fitnessie, może nawet na tym samym :) zapisujecie dzieci do tej dużej przychodni na morenie? Polozna na szkole rodzenia mowila ze tam dlugie terminy i nieciekawie, ale za ta przychodnia przemawia fakt ze osobno sa dzieci zdrowe/chore a tak to pewnie ze wszystkimi w malej prywatnej przychodni sie czeka. U mnie wszystko ok, na usg 3 trymestru mala miala prawie 1500 gramow więc miesci sie w normach ;) szaleje z wyprawka na całego i mam juz prawie wszystko :)

Taaa znam to. Każdy kafelek w chodniku na osiedlu znałam :-)

Aaa...ja mieszkam koło przychodni na morenie :)

To trzeba się jak nic na jakieś spacery umawiać!! Pamiętam jak na początku z młodą spacery były super...a jakoś po miesiącu miałam już serdecznie dość bezcelowych i samotnych wypraw!!
Dzisiaj zaliczyłam fitness dla kobiet w ciąży :p

A to fajnie wiedzieć :-)
Byłam tam kilka razy.
Ja mieszkam na Myśliwskim Wzgórzu.

Gabinety przy piecewskiej, inaczej startmed czy starmed :p miałam robić raz w tyg z tego co pamiętam i koszt 20 albo 30 PLN. Podlaczala położna / pielęgniarka, a później z wynikiem do lekarza który akurat tam przyjmuje i mówił czy jest ok czy nie. :)
A gdzie na morenie??

Darnelka trzymaj się dzielnie i trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było dobrze! W końcu mamy podobny termin porodu, niech tam Dzidzia się tak nie pcha na świat :)
Ja też byłam u Brzóski na USG ale 8 stycznia i też mam nieprawidłowy przepływ w lewej tętnicy. Dostałam Akard na 2 tygodnie i byłam u niej na kontroli tydzień temu i trochę się polepszyło, ale powiedziała, że średnią z obu tętnic mam w normie więc nic nie powinno się dziać. W sumie Mała rośnie prawidłowo i z wodami i szyjką też wszystko okej. Jutro mam wizytę u swojej Doktor to zobaczę co powie.

Darnelka, uf, niewesoło, czyli cały czas jesteś na klinicznej? Powodzenia, trzymam kciuki

u mnie nic ciekawego, jakaś niemoc mnie ogarnęła, strasznie ciężko mi ostatnio spać więc się odobraziłam z poduszką dla ciężarnych,
wyprawka powolutku chyba cała, teraz muszę zacząć prać i kiedyś spakować torbę, ale chyba u mnie bez pośpiechu bo szyjka długa i wszystko pozamykane,
mam nadzieję że się nam wątek rozkręci :)

Oooo Agata a gdzie na Morenie robiłaś?
Bo ja też z Moreny :-)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (11 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...